Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

ΣΟΥΗΔΙΑ: Πρώτος «γάμος» ομοφυλόφιλων σε ΣυναγωγήΟ πρώτος εβραϊκός gay «γάμος» της Σουηδίας πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Συναγωγή της Στοκχόλμης.

Ο Ruben Ben Dor και ο Stefan Gustafsson, οι οποίοι ζουν μαζί για 28 χρόνια, "παντρεύτηκαν" την Κυριακή σε τελετή που διοργανώθηκε από το ραβίνο David Lazar και στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 άτομα.

"Ήμασταν τυχεροί που είχαμε τέσσερις καλούς φίλους που ήρθαν από το εξωτερικό για να είναι μάρτυρές μας, και τέσσερις άλλους φίλους για να κρατάνε ψηλά το huppah,", δήλωσε ο Gustafsson, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και ο Ben Dor «έζησαν μια μεγάλη ημέρα και μια υπέροχη γιορτή."

Η online έκδοση ενός σουηδικού περιοδικού για ομοφυλόφιλους ανέφερε την Τρίτη ότι το ζευγάρι ήταν μέλη της Μεγάλης Συναγωγής της Στοκχόλμης, μιας συντηρητικής ιουδαϊκής κοινότητας, από το 1990, όταν ο Gustafsson επέστρεψε στη Σουηδία, αφού έζησε για κάποια χρόνια στο Ισραήλ.

Η Lena Posner-Korosi, πρόεδρος του Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Σουηδίας, παρακολούθησε την τελετή.

«Κάλεσαν μόνο στενούς φίλους, γιατί ήταν ο ‘γάμος’ τους και δεν ήθελαν να μετατραπεί σε ένα πολιτικό γεγονός ή κάτι τέτοιο», είπε.

Σχ. ΚΟ: Από τους επίσημους κλάδους του ιουδαϊσμού, μόνο οι Ορθόδοξοι Ιουδαίοι, δεν δέχονται τον «γάμο» ατόμων του ιδίου φύλου. Τον έχουν ήδη αποδεχτεί οι Ανασυγκροτημένοι, οι Μεταρρυθμισμένοι και οι Συντηρητικοί Ιουδαίοι. Στις ΗΠΑ η πλειοψηφία ανήκει στους Μεταρρυθμισμένους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μού κάνει εντύπωση, διότι ο Μωσαϊκός Νόμος καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Μάλιστα, ο Θεός τους, απαγορεύει την είσοδο των ομοφυλοφίλων στον Ναό.

konion είπε...

Ἔτσι ἀρχίζει ἡ πτῶσις.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ο εκλεκτός λαός, με αποστολή να διδάξουν και τα άλλα έθνη!

Ανώνυμος είπε...

σχ. κ.ο: Από τους επίσημους κλάδους του ιουδαϊσμού, μόνο οι Ορθόδοξοι Ιουδαίοι, δεν δέχονται τον «γάμο» ατόμων του ιδίου φύλου.
Τι σημαίνει αυτό; Οι ορθόδοξοι ιουδαίοι έχουν διαφορετικές συναγωγές από τους υπόλοιπους και δεν τους αναγνωρίζουν; Εγώ προσωπικά έχω καταλάβει, πως αν και υπάρχει κάποιος διαχωρισμός εντούτοις, δεν υπάρχει η διάσταση που υπάρχει σε εμάς, δηλαδή η ορθοδοξία, όχι μόνο αποκαλεί αιρέσεις τα άλλα χρ δόγματα, αλλά ούτε καν τα αναγνωρίζει ως ''εκκλησία'', αν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και με τους ορθ Ιουδαίους, έχει νόημα ο διαχωρισμός, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος διάκρισης κατά την γνώμη μου.