Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΑ: Χριστιανική πολιτοφυλακή στηρίζει τον Άσαντ

Οι κάτοικοι της χριστιανικής πόλης Σεντνάγια είναι πιστοί σύμμαχοι του καθεστώτος Άσαντ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, φοβούνται τυχόν επικράτηση των ισλαμιστών και γι' αυτό από την πρώτη στιγμή της εξέγερσης τάχθηκαν στο πλευρό του Σύρου προέδρου.

Στην πόλη, υπάρχουν παντού σημεία ελέγχου, ενώ κυκλοφορούν εκατοντάδες ένοπλοι που κάνουν περιπολίες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα μπει κανένας αντάρτης.

Κανένα μελος της πολιτοφυλακής δεν δέχεται να μιλήσει στην κάμερα, από το φόβο μήπως αναγνωριστεί από τους αντάρτες.

Ένας κάτοικος αναφέρει στον δημοσιογράφο του CNN ότι "δεν μπορεί να φανταστεί τη Συρία χωρίς τον Μπασάρ Αλ-Άσαντ".

"Αγαπάμε πολύ τον πρόεδρό μας. Έχουν γίνει σίγουρα λάθη, αλλά τον αγαπάμε" λέει.

Και προσθέτει: "Δεν θα φύγουμε. Η Συρία είναι η χώρα μας και η Σεντνάγια είναι η πόλη μας. Δεν θα φύγουμε ακόμα και εάν η πόλη καταστραφεί και βομβαρδιστεί και πεθάνουν πολλοί".

Οι χριστιανοί αποτελούν το 10% το συριακού πληθυσμού, ενώ στην Σεντνάγια υπάρχουν συνολικά 44 εκκλησίες.



Διαβάστε και:

Ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν την αποχριστιανοποίηση της Συρίας

Την υποκρισία της Δύσης στο θέμα της Συρίας, επεσήμανε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η ελληνική πολιτική ηγεσία.

Παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας, σημείωσε πως η κατάσταση στη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι ανησυχητική και επικίνδυνη για τους Χριστιανούς, μιας και οι φανατικοί ισλαμιστές επιχειρούν ίσως μία αποχριστιανοποίηση της χώρας. Ο ισχυρός ορθόδοξος ηγέτης μάλιστα, τόνισε πως μπορεί να καταλογίσει κανείς πάρα πολλά στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ωστόσο το ότι σεβάστηκε τους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής, δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Πηγές: εδώ και εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/greece/article/409267/enas-romios-tou-livanou-mila-gia-ti-friki-ton-tzihadiston-paizoun-podosfairo-me-kommena-kefalia/

Δεν ταιριάζει και πολύ αλλά...

Τάσος