Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

«Οι θρησκείες φταίνε για τον υπερπληθυσμό και την καταστροφή του περιβάλλοντος», λέει αθεϊστής αρθογράφος της Huffington Post



Ένας Μουσουλμάνος, ένας Καθολικός, ένας Προτεστάντης και ένας Ιουδαίος μπαίνουν σε ένα μπαρ ... αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός ανέκδοτου, αλλά η Huffington Post έχει άλλη γνώμη. Αυτοί οι τέσσερις διψασμένοι μονοθεϊστές και άλλοι σαν κι αυτούς καταστρέφουν την ανθρώπινη φυλή με την προώθηση του υπερπληθυσμού, σύμφωνα με την (αριστερή) HuffPo, και δεν υπάρχει τίποτα αστείο σ’ αυτό.

Σε ένα άρθρο με τίτλο "Μην αυξάνεστε και μην πληθύνεστε" (Don’t Be Fruitful and Multiply), ο Roy Speckhardt προειδοποιεί για την απειλή της θρησκείας στον άνθρωπο και το περιβάλλον του, σημειώνοντας ότι οι θρησκευόμενες χώρες - ακόμη και οι πιο θρησκευόμενες πολιτείες των ΗΠΑ - έχουν τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων. Η θρησκεία, με την οδηγία "αυξάνεστε και πληθύνεστε" συμβάλλει στην «δραστικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, το περιβάλλον και την υγεία των οικογενειών».

Ο Speckhardt, αντιπροσωπεύει την ‘American Humanist Association’ (AHA), μια οργάνωση αθεϊστών που αποβλέπει σε «μια προοδευτική κοινωνία, όπου το να είσαι καλός, χωρίς θεούς είναι ένας αποδεκτός τρόπος για να ζήσεις» - το οποίο είναι ένας ωραίος τρόπος για να πεις ανοχή για τους μη-θρησκευόμενους σημαίνει μισαλλοδοξία για τους θρησκευόμενους (βλ. κι εδώ).

Στις «μελέτες» που αναφέρεται ο Speckhardt βρήκε «συσχετισμό» και «σύνδεση» ανάμεσα στη θρησκεία και τα ποσοστά γεννήσεων, και ανακάλυψε την αιτία: «η θρησκευτική έμφαση στην άφθονη αναπαραγωγή και οι κοινές διδασκαλίες κατά της χρήσης αντισύλληψης έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση του πληθυσμού» και επίσης «οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αυξάνουν τον αριθμό των παιδιών που μια μέση γυναίκα θα κάνει».

Ως επαγγελματίας αθεϊστής, ο Speckhardt δεν συγκρατήθηκε να αναφερθεί στις πιο μεγάλες θρησκείες, αλλά έδωσε μια ιδιαίτερη έμφαση στην Καθολική Εκκλησία, μία από τις "μεγαλύτερες θρησκευτικές ομάδες." Η ενοχή ανήκει στον Πάπα, καθώς και σε θρησκευτικούς ηγέτες που είναι ο «αντίλαλός» του, που αντιτίθενται στον έλεγχο του πληθυσμού - ή με άλλα λόγια, στην άμβλωση και στην αντισύλληψη.

Δυστυχώς για τον Speckhardt, δεν συμφωνούν όλοι ότι η αύξηση του πληθυσμού είναι ένα πρόβλημα. Για παράδειγμα, ο Colin Mason από το ‘Population Research Institute εξηγεί ότι, «ιστορικά, καθώς ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει μεγαλώσει και έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τους πόρους έχει αλλάξει», όπως η επινόηση μεθόδων για την αύξηση και τη βελτίωση των καλλιεργειών για την παροχή τροφίμων. Υπενθύμισε επίσης ότι ορισμένα προγράμματα, όπως η κοινωνική ασφάλιση και το Medicare βασίζονται στην αύξηση του πληθυσμού.


Παρόλα αυτά ο Speckhardt, αυτός ο μαλθουσιανός κήρυκας της «συντέλειας του κόσμου» δεν είναι αισιόδοξος. "Ας ελπίσουμε ότι, καθώς περισσότεροι νέοι άνδρες και νέες γυναίκες αποκτούν καλύτερη μόρφωση, οι θρησκευτικές πολιτικές που έχουν προκαλέσει τέτοια δυστυχία και πείνα σε τόσους πολλούς θα απορριφθούν από ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας», έγραψε. Και καταλήγει: "Θα πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά για να διασφαλιστεί ότι η θρησκευτική έμφαση στην προσθήκη της ανθρώπινης ζωής δεν υπερβαίνει το ‘ανθρωπιστικό’ στόχο ότι όσοι γεννιούνται είναι σε θέση να ζήσουν μια ζωή με ευτυχία και ευκαιρίες".

Ένας «ανθρωπιστής» που δεν του αρέσουν πολύ οι άνθρωποι. Μάλλον αυτό μοιάζει με ανέκδοτο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζω:

Σε ένα άρθρο με τίτλο "Μην αυξάνεστε και μην πληθύνεστε" (“Don’t Be Fruitful and Multiply”), ο Roy Speckhardt προειδοποιεί για την απειλή της θρησκείας στον άνθρωπο και το περιβάλλον του, σημειώνοντας ότι οι θρησκευόμενες χώρες - ακόμη και οι πιο θρησκευόμενες πολιτείες των ΗΠΑ - έχουν τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων. Η θρησκεία, με την οδηγία "αυξάνεστε και πληθύνεστε" συμβάλλει στην «δραστικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, το περιβάλλον και την υγεία των οικογενειών»


Αυτος ο Speckhardt, πρεπει να ειναι η πολυ ηλιθιος, ή αδεξιος προπαγανδιστης των εβραιων. Αν ηταν πολυ ηλιθιος θα τον αγνοουσε ακομα και η ανθελληνιδα Αριαννα Στασινοπουλου. (Ξερω-ξερω. Το πουλησε αλλα ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;)
Οποτε μαλλον αληθευει η δευτερη υποθεσις.
Ακου λεει το "αυξάνεστε και πληθύνεστε" συμβάλλει στην «δραστικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, το περιβάλλον και την υγεία των οικογενειών»

Ο χατζατζαρης δεν βλεπει να μετρηση τα τρισεκατομυρια δολλαρια που εχει κλεψει το ισραηλ απ' τις ΗΠΑ με ποικιλες μεθοδους τις τελευταιες 10ετιες χωρια η εσχατη προδοσια που τελει η AIPAC και αλλες οβριο-οργανωσεις της Δυσης, για να στελνει τ' αμερκανακια να σκοτωνωνται πολεμωντας τους εχθρους τους στην Μεση Ανατολη;



Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

Δεν επισημαίνεται ότι οι πληθυσμοί που αυξάνονται κατάγονται από τις πιο καθυστερημένες φυλές της Γης.
Οι προηγμένοι λαοί,δλδ οι Λευκοί έχουν περιέλθη σε κατάσταση τελικού αφανισμού, κι΄αυτό λόγω της ηθικής σήψεως, που έχει τεχνηέντως επιβληθή...

Ανώνυμος είπε...

Eικόνες υπερπληθυσμού από Reuters:

http://www.iefimerida.gr/news/111741/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

Ανώνυμος είπε...

"Ένας «ανθρωπιστής» που δεν του αρέσουν πολύ οι άνθρωποι"....

Η κατακλείδα του άρθρου , τα λέει όλα..

Και συμφωνώ απόλυτα , πως όπου επικρατεί ο ψευδεπίγραφος - προοδευτικός - "ανθρωπισμός" , εκλείπει η ανθρωπιά, παρόμοια άλλωστε διάθεση δεν δεικνύουν οι θέσεις των "προοδευτικών" και στο ζήτημα των εκτρώσεων;

Ακόμα να σημειώσω πως οι θέσεις του εν λόγω..."ανθρωπιστή" , θυμίζουν κάτι από αυτές του διαβόητου οικοφασίστα Pentti Linkola , ο οποίος και θεωρεί ούτε λίγο , ούτε πολύ , πως οι άνθρωποι αποτελούν πληγή για τον πλανήτη και προτείνει την εξολόθρευση τους με...ευγενή μέσα όπως , η ευγονική ( στειρώσεις κτλ ) , οι αμβλώσεις και φυσικά η γενοκτονία!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Pentti_Linkola

Φυσικά εδώ τίθεται το ερώτημα , για ποιον λόγο , τύποι σαν τον Linkola και τον Speckhardt , δεν κάνουν μια καλή αρχή , συνεπή προς τις αρχές τους , ξεκινώντας από την εξόντωση του...εαυτού τους , ώστε να συμβάλλουν κατά το μέτρο που τους αναλογεί , στην οικολογική σωτηρία του πλανήτη ;

Εκτός βέβαια , αν "ταπεινά" φρονούντες , θεωρούν , ότι είναι κρίμα για την ανθρωπότητα , την οποία εκείνοι βεβαιως απεχθάνονται , να στερηθεί τις "ιδιοφυΐες" τους..

Οι απόψεις του "ευγενούς" πνεύματος του Linkola , φιλοξενούνται , παρουσιαζόμενες με εμφανή συμπάθεια στην ιστοσελίδα της "Πράσινης Πτέρυγας" , η οποία και αποτελεί το...οικολογικό παρακλάδι της Χρυσής Αυγής...

http://oikologiko.blogspot.gr/2008/10/pentti-linkola.html

Τα συμπεράσματα στην κρίση του καλοπροαίρετου αναγνώστη , με την υποσημείωση , πως το σταθερό σημείο...μεταφυσικής συγκλίσεως , των αναρχοπαγανιστικών ομάδων , των νεο-γνωστικών αιρέσεων ( μασονίας , θεοσοφίας κτλ ) , των ποικίλλων αναρχοφεμινιστικών οργανώσεων αλλά και των εθνικοσοσιαλιστικών ομόλογων τους , συγκλίνουν σε κάποιου είδους "new-age" νεφελοκοκκυγίας , περί Μεγάλης Μητέρας - Θεάς ( Γαίας ) και άλλων παραπλήσιων μπουρδολογημάτων , με την συνεπακόλουθη υποτίμηση της Ανθρωπότητας έναντι της φύσης..