Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Τσάμπα χάρηκανΈτρεξαν να πανηγυρίσουν οι απανταχού πολύχρωμοι θιασώτες του «γάμου» των ομοφυλόφιλων και οι κάθε λογής «προοδευτικοί» όταν είδαν τις δύο Ρωσίδες αθλήτριες που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Μόσχα να δίνουν ένα φιλί στο βάθρο που για αυτούς ήταν «λεσβιακό» και συμβόλιζε την «ανυπακοή» τους στο νέο ρωσικό νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα σε ανήλικους και μία «απάντηση» για τα όσα δήλωσε η Ισινμπάγεβα. Αλλά τους έμεινε η «γλύκα»…

Η Ksenia Ryzhova και η Yulia Gushchina, που φιλήθηκαν, είπαν ότι είχαν προσβληθεί από την σκέψη ότι ήταν κάτι περισσότερο από καλές φίλες και κατήγγειλαν το σάλο που χάλασε τα επινίκια τους.

Η 26χρονη Ryzhova, δήλωσε ότι είναι παντρεμένη (φωτο) και έκανε σαφές ότι ήταν στενοχωρημένη που οι άνθρωποι πλέον έχουν υποψίες ότι αυτή και η Gushchina μπορεί να έχουν μια λεσβιακή σχέση.

«Χθες δέχθηκα 20 τηλεφωνήματα από διάφορα όργανα του Τύπου που, αντί να με συγχαρούν, αποφάσισαν να με ταπεινώσουν μ' αυτές τις ερωτήσεις» δήλωσε η Ryzhova, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. «Η Γιούλια κι εγώ είμαστε κι οι δυο παντρεμένες και δεν έχουμε καμιά άλλη σχέση. Προπονούμαστε μαζί εδώ και οκτώ χρόνια και έχουμε γίνει πολύ καλές φίλες» πρόσθεσε.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για μας η νίκη έπειτα από οκτώ χρόνια! Ήταν ένας κατακλυσμός από συναισθήματα. Και αν εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή τα χείλη μας άγγιξαν... Δεν ξέρω πώς ορισμένοι έφτασαν να φανταστούν κάτι τέτοιο» δήλωσε για να συμπληρώσει πως «αυτό δεν ταπεινώνει μόνον εμάς, αλλά και τους προπονητές μας».

Η θύελλα των συναισθημάτων που διέρχεται από μας ήταν απίστευτη. Και αν, κατά λάθος, ενώ συγχαίροντας ο ένας τον άλλο, άγγιξε τα χείλη, με συγχωρείτε. Πιστεύουμε ότι η όλη αναστάτωση είναι κάτι περισσότερο από ένα άρρωστο φαντασίας που δεν στηρίζεται σε τίποτα. "

Η 30χρονη Gushchina, εξέφρασε παρόμοια έκπληξη, λέγοντας ότι «δεν μπορούσε να καταλάβει πως θα μπορούσε να έρθει στα κεφάλια των ανθρώπων κάτι τέτοιο."

"Όταν η Ksenia μου έστειλε το σύνδεσμο για τη φωτογραφία και τα δελτία ειδήσεων δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου! Αυτές οι νίκες είναι δύσκολο να έρθουν και ήμασταν ευχαριστημένες. Δεν καταλαβαίνω πώς τα πάντα θα μπορούσαν να αμαυρωθούν με τέτοιο τρόπο."

Η Gushchina είπε ότι είχε πλήρη άγνοια της διαμάχης γύρω από το νόμο. «Δεν έχω ακούει ή διαβάσει γι’ αυτό, επειδή ήμουν απόλυτα επικεντρωμένη στην απόδοση μου στο πρωτάθλημα."

Ο νόμος, ο οποίος απαγορεύει τη διάδοση της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας σε ανηλίκους, υπεγράφη από τον Πούτιν, τον Ιούνιο και έχει προκαλέσει εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσιτο 2014.

Σχ. ΚΟ-1: Η ομοφυλοφιλική προπαγάνδα (στην οποία αναφέρεται ο ρώσικος νόμος και που όλοι οι δημοσιογράφοι βάζουν σε εισαγωγικά (sic) έχοντας πρόθεση να την μειώσουν και να την παρουσιάσουν σαν κάτι ανύπαρκτο ή φανταστικό) έχει καταφέρει να αμαυρώσει την φιλία και να δημιουργεί «υπόνοιες» στη σχέση δύο ατόμων του ιδίου φύλου. Διάβασε το πολύ καλό Ο CS Lewis και το πώς η υιοθέτηση της ομοφυλοφιλική ατζέντας «σκότωσε» την φιλία.

2. Είναι γνωστό ότι στην Ρωσία και τις γύρω περιοχές, γυναίκες και άνδρες φιλιούνται μεταξύ τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ομοφυλόφιλοι/ες. Διαβάζουμε στο The Tradition of Kissing in Russia : «In the Slavic culture, the long lasting tradition of two men exchanging a kiss on the lips when they met was a sign of respect and friendly intentions».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

mnk είπε...

"...φιληθείτε γλυκά χείλη με χείλη,
πέστε Χριστός ανέστη, εχθροί και φίλοι."
Διονύσιος Σολωμός

konion είπε...

Ὅτι καὶ νὰ λέμε τὴν κάνανε τὴν χαζομάρα.
Ξέρετε πόσες ὁμοφυλόφιλες γυναῖκες εἶναι νυμφευμένες μὲ παιδιά;
Οὐκ ὀλίγες.

Δὲν μ΄ ἀρέσει ὁ ὅρος λεσβία. Προτιμῶ τὸ τριβάδες ἢ τζιβιτζιλοῦδες.

Αὐτὸ μὲ τὸ φιλὶ εἶναι παλιὰ ρωσσικὴ συνήθεια ἀλλὰ νομίζω ἀκριβῶς αὐτὀ, παλιά.

Ανώνυμος είπε...

το παραπάνω σχόλιο, χωρίς να θέλω να μειώσω το σχολιαστή, είναι η απόδειξη της επιτυχίας της προπαγάνδας των ομοφυλοφίλων: δεν μπορούμε πουθενά να δούμε πλέον αγνότητα και καθαρότητα, το μυαλό μας πρέπει να πάει αμέσως στο σεξουαλικό και το βρώμικο, σημείωση: άμα προσέξει κανείς την φωτογραφία, θα δει ότι οι κοπέλες δεν φιλιούνται στο στόμα αλλά σταυρωτά όπως ο Γκορμπατσώφ με τον άλλο αξιωματούχο στην τελευταία φωτογραφία, κάτι που δεν δείχνει πως η συνήθεια είναι παλιά ή τουλάχιστον ιδιαίτερα παλιά, αναφορικά το λέω σε μια σειρά ρώσσικη του 2010 που είχε φέρει η ΕΤ1 για τον μεγάλο Πέτρο, αυτό που με είχε παραξενέψει ήταν το πόσο συχνά φιλιόντουσαν μεταξύ τους. Εν τέλει είναι μάλλον θέμα κουλτούρας, η οποία γλύτωσε το μάη '68 και τις αμαρτωλές δεκαετίες(1970-1990)
Νικόστρατος