Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Νετανιάχου: «Θα διώξω τους παράνομους μετανάστες που απειλούν την εβραϊκή μας ταυτότητά»

Jerusalem Post / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Νέα αντι - μεταναστευτική νομοθεσία θα ψηφιστεί από την Κνεσέτ, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου σε πρόσφατη ομιλία του στην Κνεσέτ (βουλή του Ισραήλ).

«Θα αποτρέψουμε την παράνομη διείσδυση στη γη μας, η οποία απειλεί την εβραϊκή ταυτότητά μας», είπε ο Νετανιάχου στην τελετή έναρξης της χειμερινής περιόδου της Κνέσετ.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να βοηθήσει τους κατοίκους του νότιου Τελ Αβίβ και του Eilat, οι οποίοι, όπως είπε, του φωνάζουν, επειδή οι γειτονιές τους έχουν «πλημμυρίσει» από μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, ο συνδυασμός ενός φράχτη στα σύνορα, οικονομικών μέτρων, διεθνή διαλόγου και κρατητηρίων μείωσε τον αριθμό των μεταναστών που περνούν στο Ισραήλ.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την τροποποίηση του νόμου περί διείσδυσης,  ο οποίος επέτρεπε στο Ισραήλ να κρατάει όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα για διάστημα έως τρία έτη σε κέντρα κράτησης εν αναμονή της αναθεώρησης του καθεστώτος του πρόσφυγα. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το κράτος πρέπει να εξετάσει τα αιτήματα ασύλου καθενός από τους μετανάστες που φυλάσσονται στο κέντρο κράτησης Saharonim εντός 90 ημερών.

«Αν χρειαστεί, θα περάσουμε έναν άλλο νόμο που θα λειτουργεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου [που ανατρέπει μια αντι - μεταναστευτική νομοθεσία] και θα έχουμε κυριαρχία στα σύνορά μας», είπε ο Νετανιάχου.

Σε αυτό το πνεύμα, ο Tomer Rosner, ο νομικός σύμβουλος Εσωτερικών της Κνεσέτ και της Επιτροπής Περιβάλλοντος προτείνει ότι μια ανοικτή εγκατάσταση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει τους παράνομους Αφρικανούς μετανάστες, επιτρέποντας να ικανοποιούνται οι βασικές τους ανάγκες, αλλά χωρίς υποχρεωτικό εγκλεισμό, με την ελευθερία να έρχονται και να φεύγουν όποτε θέλουν.

Μιλώντας σε μια συνάντηση για το θέμα των μεταναστών, ο Rosner είπε ότι δεν θα πρέπει να διατηρούνται υπό φρούρηση, αλλά δεν θα είναι νομικά σε θέση να εργαστούν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την πρόταση, το κράτος θα επιδεινώσει, επίσης, τις νομικές συνέπειες για τους ανθρώπους που απασχολούν παράνομα μετανάστες.

Ο βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Meretz, Michal Roisin, κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει μια οριστική λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα .

«Κάθε κυβέρνηση έχει πει στους κατοίκους του νότιου Τελ Αβίβ ότι θα κλωτσήσει έξω τους αιτούντες άσυλο, θα τους βάλει όλους σε λεωφορεία και θα τους στείλει σε μια τρίτη χώρα ή κάπου αλλού. Όλο αυτό τους λένε αντί να τους πουν ότι αυτό είναι ένα εθνικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Σχ. ΚΟ:
1.Επ! Που πήγε το «ιδεώδες» της πολυπολιτισμικότητας,(για το οποίο αγωνίζεται η εβραϊκή διασπορά); 

2. Άλλος προωθεί «αντιρατσιστκούς» νόμους και άλλος «αντιμεταναστευτικούς». 
    
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Παράδειγμα πρὸς μίμησιν.