Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Tommy Robinson από την EDL έγινε στο Ίδρυμα προς τιμή του "Βρετανού Σεΐχη" Quilliam



Με χαρά που δεν κρύβεται, χθες, όλα τα «προοδευτικά» μέσα παρουσίασαν την είδηση ότι ο αρχηγός της αγγλικής αντι-ισλαμικής μαχητικής (και "ακροδεξιάς" σύμφωνα με τα media) ομάδας ‘English Defense League’ (EDL) , Tommy Robinson, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Λίγκα, μαζί μάλιστα με τον Kevin Carroll, που ήταν το νο 2 της οργάνωσης. Ο Robinson (πραγματικό όνομα Stephen Yaxley-Lennon) δήλωσε ότι πλέον είναι αντίθετος στον «εξτρεμισμό σε όλες τις μορφές του» και πως έλαβε την απόφαση αυτή διότι τον ανησυχεί η μεγάλη συγκέντρωση βίαιων εξτρεμιστών στο EDL, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι αναγνωρίζει «τους κινδύνους του ακροδεξιού εξτρεμισμού» και ότι υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ισλαμιστική ιδεολογία «με δημοκρατικές ιδέες». 
[Για τη EDL βλέπε άρθρα του ΚΟ: εδώ, εδώ, εδώ και εδώ]
 
Πολλοί έτρεξαν να δηλώσουν την υποστήριξη τους στην κίνηση αυτή. Στο μπλογκ της Atlas Shrugs, η Εβραιοαμερικάνα αντι-ισλαμίστρια blogger Pamela Geller (φωτο), με την οποία πολλές φορές συνεργάστηκε ο Ρόμπινσον, έγραψε :
Tommy Robinson και ο Kevin Carroll , ανακοίνωσαν την αναχώρησή τους από την Αγγλική Αμυντική Λίγκα. Αυτή η κίνηση έρχεται μετά από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων και πολλά χρόνια συνεχών προσπαθειών των Robinson και Carroll να προλάβουν την διείσδυση στη EDL ρατσιστικών, αντισημιτικών, φασιστικών, νεοναζιστικών και ακροδεξιών στοιχείων. Για αρκετό χρόνο ο Robinson προσπαθούσε να αστυνομεύσει τις εκδηλώσεις της EDL προκειμένου να κρατήσει μακριά αυτούς τους στρατευμένους και ακροδεξιούς ιδεολόγους. Εγώ και ο συνάδελφός μου Robert Spencer υποστηρίζουμε σθεναρά την απόφασή του αυτή".

Χτυπημένος από Πακιστανούς - Η φωτογραφία αυτή κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδες "Αντίφα"  με τους ανάλογους πανηγυρισμούς  
Αξίζει να πούμε ότι κάποιοι άλλοι, για τελείως διαφορετικούς λόγους, επικρότησαν την κίνηση των Robinson και Carroll, να αποχωρήσουν από την EDL, η οποία είχε γίνει, όπως λένε, αρκετά «πολιτικά ορθή». Η αλήθεια είναι ότι είτε για λόγους τακτικής (για να ξεκολλήσει από πάνω τους η ταμπέλα του «νεοναζί»), είτε για λόγους ιδεολογίας (ο Ρόμπινσον είχε δηλώσει ότι είναι "υπέρ του Ισραήλ" και κυκλοφορούσε με κονκάρδα "είμαι σιωνιστής!" - δες εδώ), είτε για λόγους χειραγώγησης της οργάνωσης από "ξένα στοιχεία", όλο και πυκνότερα υπήρχαν στις αντι-ισλαμικές συγκεντρώσεις της EDL, σημαίες του Ισραήλ και πλακάτ υπέρ του Ισραήλ, μέχρι και Ραβίνος (!), ενώ η οργάνωση είχε και εβραϊκό παράρτημα. (Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος BNP, Nick Griffin, το 2012 είχε αποκαλέσει την EDL "μαριονέτα των σιωνιστών" - βλ. βίντεο εδώ - ενώ ο Ρόμπινσον που υπήρξε μέλος του BNP μέχρι το 2004, έλεγε ότι δεν είναι "ρατσιστής", δεν είχε πρόβλημα με την πολυπολιτισμικότητα, ούτε με το Ισλαμ, παρά μόνο με τους "ισλαμιστές").
Το αξιοσημείωτο όμως εδώ είναι, ότι τις δηλώσεις περί καταδίκης του «εξτρεμισμού», ο Ρόμπινσον τις έκανε στο μουσουλμανικό think tank ‘Ίδρυμα Quilliam’.

Ας δούμε πιο είναι αυτό το Ίδρυμα Quilliam (Quilliam Foundation) το οποίο, σημειωτέον, χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση.
Το Ίδρυμα (που θεωρείται ότι προωθεί ένα πιο "δημοκρατικό" και "μετριοπαθές" ισλάμ), πήρε το όνομά του από τον Άγγλο William Henry Quilliam (1856 – 1932), ο οποίος γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, μεγάλωσε ως Μεθοδιστής, αλλά ασπάστηκε το Ισλάμ σε ηλικία 17 ετών, έγινε φανατικός ισλαμιστής και άλλαξε το όνομά του σε WilliamAbdullahQuilliam, το 1896. Μεταξύ άλλων των επιτευγμάτων του, ο  Quilliam ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του πρώτου τζαμιού στη Βρετανία. Το τζαμί μάλιστα το εγκαινίασε την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο Quilliam προσηλύτισε και άλλους στο ισλάμ, με πρώτη τη μητέρα του Harriet, τους γιους του, και συνολικά πάνω από 150 άτομα.

Ο Quilliam διαμαρτύρονταν για την στάση της Βρετανίας στην αιματηρή Μαχντιστική τζιχάντ στο Σουδάν, (Μαχντί είναι ο ‘Μεσσίας’ των μουσουλμάνων - βλ. εδώ) το 1896, επιπλήττοντας τους μουσουλμάνους, ότι οποιαδήποτε απολύτως υποστήριξη των "απίστων" Βρετανών στρατιωτών ήταν "αντίθεση με τη Σαρία". Ο Quilliam κατέστησε σαφή τά δικά του επιθετικά, όνειρα για Παν- ισλαμικό Χαλιφάτο, αρνούμενος τα εθνικά σύνορα, καθώς "μεταξύ μουσουλμάνων κανένας δεν θα πρέπει να γνωρίζεται ως Τούρκος, Άραβας, Κούρδος, Αφγανός, Ινδός ή Άγγλος. Είναι όλοι μουσουλμάνοι" και διακήρυττε ότι "κάτω από Χαλιφάτο, ας ενωθούμε , ένας και όλοι και αμέσως!»

Λέει μεταξύ άλλων ο Quilliam :

Να γνωρίζετε ω μουσουλμάνοι, ότι η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να αρχίσει στρατιωτικές και πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των μουσουλμάνων του Σουδάν, οι οποίοι έχουν πάρει τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και την πίστη τους. Και σκέφτονται να διαθέσουν μουσουλμάνους στρατιώτες για να πολεμήσουν αυτούς τους μουσουλμάνους του Σουδάν.
Το να πάρει τα όπλα οποιοσδήποτε αληθινός πιστός και να πολεμήσει άλλο μουσουλμάνο είναι αντίθετο προς τη Σαρία και ενάντια στο νόμο του Θεού και του Αγίου Προφήτη.
Προειδοποιώ κάθε πραγματικό πιστό ότι αν δώσει την παραμικρή βοήθεια σε αυτή την προβλεπόμενη εκστρατεία εναντίον των μουσουλμάνων του Σουδάν, ακόμη και αν αυτό είναι να μεταφέρει ένα δέμα ή να δώσει μια μπουκιά ψωμί να φάει ή να πιει νερό κάποιος που παίρνει μέρος στην εκστρατεία εναντίον αυτών των μουσουλμάνων ότι έτσι βοηθά του Γκιαούρηδες εναντίον των μουσουλμάνων και το όνομά του θα είναι ανάξιο να συνεχισθεί και μετά το ρολό των πιστών .

Υπεγράφη στο Τζαμί του Λίβερπουλ της Αγγλίας, αυτή την 10η ημέρα του Shawwal του 1313 (το οποίο οι Χριστιανοί εσφαλμένα στην άγνοιά τους, καλούν 24η ημέρα του Μαρτίου του 1896). Υπογραφή: W. Η. ABDULLAH Quilliam, Σείχης του Ισλάμ των βρετανικών νήσων.

Παρακάτω από την έκκληση για ένα "Παγκόσμιο Χαλιφάτο":

Τώρα η ένωση όλων των μουσουλμάνων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Οι χριστιανικές δυνάμεις ετοιμάζουν μια νέα σταυροφορία για να συντρίψουν τις μουσουλμανικές δυνάμεις, με το πρόσχημα ότι θέλουν να εκπολιτίσουν τον κόσμο.
Αυτό δεν είναι τίποτα, παρά υποκρισία, αλλά καθώς είναι ένοπλοι, είναι αδύνατο να τους αντισταθούμε, εκτός αν οι μουσουλμάνοι ενωθούν σε μια στερεά φάλαγγα.
.......
Ω μουσουλμάνοι, ενωθείτε σαν ένας άνθρωπος. Ας μην διαχωριζόμαστε πλέον.
Προσκαλούμε αδελφικά τους αδελφούς να ενωθούν στο ιερό όνομα του Ισλάμ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: