Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Παραμένουν οι θρησκευτικές εικόνες στις δικαστικές αίθουσες με απόφαση του ΣτΕ


Ως απαράδεκτη απέρριψε το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας την αίτηση τριών πολιτών, με την οποία ζητούσαν να αφαιρεθούν όλες οι θρησκευτικές εικόνες και τα σύμβολα από  τους  τοίχους  των δικαστικών αιθουσών, αλλά και να ακυρωθεί απόφαση της επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης των Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, που προβλέπει την εικόνες στις δικαστικές αίθουσες.

Οι Σύμβουλοι επικαλούμενοι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία έκριναν ότι δεν μπορεί να προσβληθεί η επίμαχη απόφαση της επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης των Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η δικαστική απόφαση   αναφέρει ότι οι  τρεις προσφεύγοντες στο ΣτΕ, μεταξύ των οποίων και μία δικηγόρος, δεν απέδειξαν το έννομο συμφέρον τους, όπως απαιτεί ο νόμος, αλλού ούτε έχει αποδειχθεί η ιδιότητα της δικηγόρου, την οποία επικαλείται η προσφεύγουσα.

Το ΣτΕ έκανε δεκτή την παρέμβαση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ υπέρ της απόφασης της επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης των Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε από τους συμβούλους Επικρατείας ότι έχει ηθικό έννομο συμφέρον να ασκήσει παρέμβαση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί είναι αυτοί οι "τρεις πολίτες" που ζητούσαν το κατέβασμα των εικόνων ξέρουμε;

Γιατί μυρίζει νεοταξίτικη θολοκουλτούρα της "πολιτικής ορθότητος" το θέμα...

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ειναι αυτοι οι πολιτες;;
ονομα δεν εχουν;;
καταγωγη;
επισημα και επωνημα εκαναν την προσφηγη;;
αραπες τα ονοματα τους
ειναι βεβαιο οτι απο πισω τους κρυβονται μαλλον οι "εκλεκτη φυλη"

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε να βρεις και τα ονόματα των τριών πολιτών, εκεί να δεις γέλιο!

SkyWatcher είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Δημοσιοποιοῦμε τήν ὑπ’ ἀριθμ. 2980/2013 Ἀπόφασι τοῦ Δ΄ Τμήματος τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας μέ τήν ὁποίαν ἀπέρριψε τήν αἴτηση τῶν Δικηγόρων Χρήστου Ζουμπουλίδη, Ἑλεάνας Ἰωαννίδου καί Παναγιώτου Λογγινίδη κατοίκων Θεσσαλονίκης κατά τῆς ὑπ’ ἀριθμ. 1/12.1.2010 Πράξεως τῆς Ἐπιτροπῆς Διοίκησης καί Διαχείρισης τῶν Καταστημάτων τῶν Διοικητικῶν Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης διά τῆς ὁποίας ἀπερρίφθη ἡ αἴτησις τῶν ἀνωτέρω γιά νά ἀφαιρεθοῦν ὅλες οἱ θρησκευτικές εἰκόνες καί τά σύμβολα ἀπό τούς τοίχους τῶν Δικαστικῶν Αἰθουσῶν τῆς ἁρμοδιότητός της. Ὅταν ἡ Δικαιοσύνη εἶναι ἀδέσμευτη καί ἀκηδεμόνευτη καί γίνεται σεβαστή ἡ διάκρισις τῶν ἐξουσιῶν ἐκφράζει τό περί δικαίου αἴσθημα τοῦ λαοῦ ἀλλά καί διακονεῖ τήν ἀλήθεια.
http://www.impantokratoros.gr/F55B3763.el.aspx

Από άλλη σελίδα:

Οι δικηγόροι δηλώνουν ότι ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες και συγκεκριμένα ο ένας δηλώνει άθεος, ο δεύτερος βουδιστής, ενώ ο τρίτος δηλώνει μεν Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν δέχεται τα σύμβολα της πίστης στην ενάσκηση της κοσμικής εξουσίας.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=36180

Σχόλιο ΚΟ: Η είδηση πάνως λέει για μία δικηγόρο και αυτή αμφισβητουμενη.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστοί "φιλέλληνες" νομίζω, του τύπου Βαλλιανάτος κ Σια, απ' αυτούς που κάθε τρεις και λίγο μηνύουν την Ελλάδα στο ΕΔΔΑ (παρεμπιπτόντως, βρήκα κι αυτό
http://www.nomika-nea.gr/post/?id=658
)