Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΑ: Βίντεο με 4χρονο αγοράκι από την Αλβανία στο στρατό των τζιχαντιστών

Είναι μόλις και μετά βίας στην ηλικία για να πάει στο νηπιαγωγείο, πόσο μάλλον για να παίρνει μέρος στον άγριο πόλεμο που μαίνεται στην Συρία.

Ωστόσο, αυτό το παιδί, που πιστεύεται ότι είναι μόλις τεσσάρων ετών, είναι ένα από τα τελευταία «πιτσιρίκια τζιχαντιστές» που έχουν στρατολογηθεί στον αιματηρό πόλεμο στη Συρία.

Στο βίντεο φαίνεται ο μικρός, ο οποίος φοράει μια μαύρη μάσκα του σκι, να κρατά ένα όπλο ΑΚ-47, (που είναι μεγαλύτερο από εκείνο) και να πυροβολεί.

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι είναι μια ακόμη απόδειξη του πώς οι τζιχαντιστές παρασύρουν μικρά παιδιά να γίνουν μαχητές, ενώ φατρίες της Αλ Κάιντα πασχίζουν να δημιουργήσουν ένα τύπου Ταλιμπάν ισλαμικό κράτος στη Συρία.

Το σοκαριστικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο YouTube και πιστεύεται ότι είναι του γιου ενός τζιχαντιστή από την Αλβανία, ο οποίος είναι ένας από τους χιλιάδες αλλοδαπούς που πολεμούν με την Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το παιδί ανοίγει πυρ ενώ ακούγονται κραυγές ‘Allahu Akbar’ – «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι επτακόσιοι νέοι Γάλλοι και αλλοδαποί που διέμεναν στη Γαλλία έχουν φύγει από τη χώρα για να αγωνιστούν στο πλευρό των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία.

Το βίντεο με τον 4χρονο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιανουαρίου σε κανάλι ενός τζιχαντιστή στο YouTube και είχε τίτλο στα αραβικά : «Ένα μήνυμα από ένα από τα μικρά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Εγγύς Ανατολής». Παρακάτω φωτογραφίες από εκπαίδευση μικρών παιδιών σε στρατόπεδο τζιχαντιστών:

Το βίντεο αφαιρέθηκε από έναν «αντι - τζιχάντ» ακτιβιστή στις ΗΠΑ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αποτελεί απόδειξη κακοποίησης παιδιού.

Αντίγραφα του βίντεο, ωστόσο, παρέμειναν στην κυκλοφορία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/world/article/354535/skliri-foto-lithovolisan-mehri-thanatou-koritsi-sti-suria/