Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

«Βαρβαρότητες»: Ο αριστερός πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, καυτηριάζει την «παράλογη» και «επικίνδυνη» ιδεολογία «του φύλου»


LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
 
Στην τελευταία δημόσια ομιλία του από το 2013, ο αριστερός πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα επέκρινε την ιδεολογία του «φύλου», (gender ideology) χαρακτηρίζοντάς την «παράλογη» και «πολύ επικίνδυνη».

«Ότι δεν υπάρχουν άνδρες και γυναίκες εκ φύσεως, ότι το βιολογικό φύλο δεν καθορίζει τον άνδρα ή την γυναίκα, αλλά οι «κοινωνικές συνθήκες» και ότι κάποιος έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα. Σας παρακαλώ! Ελάτε τώρα! Αυτό δεν αντέχει ούτε στην παραμικρή ανάλυση!», αναφώνησε ο πρόεδρος του Ισημερινού.

«Αυτά δεν είναι θεωρίες», συνέχισε, «αλλά καθαρές και απλές ιδεολογίες». 

Ο ίδιος προειδοποίησε το κοινό ότι αυτές οι «ιδεολογίες» υπάρχουν για να «δικαιολογήσουν τον τρόπο ζωής αυτών που τις δημιούργησαν».

«Τους σεβόμαστε ως άτομα», εξήγησε. «Αλλά δεν συμμεριζόμαστε αυτές τις βαρβαρότητες».


Είπε επίσης ότι είναι υπέρ του φεμινιστικού κινήματος που επιδιώκει ίσα δικαιώματα για τους άνδρες και τις γυναίκες. «Το υποστηρίζουμε ολόψυχα», είπε.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι εναντίον «φονταμενταλισμών που προτείνουν παράλογα πράγματα».

Αυτό, είπε, δεν επιδιώκει ίσα δικαιώματα, αλλά και ισότητα σε όλες τις πτυχές : «Ότι οι άνδρες μοιάζουν με γυναίκες και οι γυναίκες μοιάζουν με άνδρες. Φτάνει πια!», είπε.

«Μην προσπαθήσετε να το επιβάλετε αυτό στους υπόλοιπους από εμάς. Και μην το επιβάλλετε στη νεολαία», είπε.

«Είμαστε, δόξα τω Θεώ, άνδρες και γυναίκες, διαφέρει ο ένας από τον άλλον», συνέχισε, «συμπληρώνει ο ένας τον άλλον».

Εξήγησε ότι δεν προσπαθεί να επιβάλει στερεότυπα, αλλά είπε ότι είναι καλό οι γυναίκες να διατηρούν τα θηλυκά χαρακτηριστικά τους και οι άνδρες να διατηρούν τα αρσενικά τους χαρακτηριστικά.

«Προτιμώ μια γυναίκα που μοιάζει με γυναίκα», είπε μπροστά σε ένα κοινό που τον χειροκροτούσε «και νομίζω ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που μοιάζουν με άνδρες».

Προειδοποίησε το κοινό του ότι μπορεί να τον αποκαλέσουν «οπισθοδρομικό και άνθρωπο των σπηλαίων», για τις παρατηρήσεις του αυτές, αλλά επέμεινε ότι η ιδεολογία του φύλου είναι «πολύ επικίνδυνη», καθώς καταστρέφει τη φυσική οικογένεια, η οποία «ευτυχώς, θα συνεχίσει να είναι η βάση της κοινωνία μας», είπε.

«Δεν θα θεωρούμαι αριστερός πια ... Αν κάποιος δεν υποστηρίζει την άμβλωση δεν μπορεί να είναι αριστερός».

«Αυτά είναι βαρβαρότητες», αναφώνησε. «Δεν έχει να κάνει με δεξιά ή αριστερά... αυτά είναι ηθικά ζητήματα».

Δείτε το βίντεο:

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος Correa δήλωσε ότι θα προτιμούσε να παραιτηθεί από το να περάσει ένα νόμο που θα ελευθερώνει τις άμβλώσεις στο Εκουαδόρ, που δέχτηκε ασφυκτική πίεση από τα Ηνωμένα Έθνη και την ΜΚΟ ‘Human Rights Watch’ για να το πράξει.

Επίσης, πραγματοποίησε μια συνάντηση τον περασμένο Δεκέμβριο, με τους ηγέτες «για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων» και τους διαβεβαίωσε ότι θα καταπολεμήσει τις διακρίσεις στην εργασία και το σχολείο, αλλά παρέμεινε σταθερός στην αντίθεσή του στον ομοφυλοφιλικό «γάμο».


O Κορέα με τον Τσάβες

ΚΟ: Ο 49χρονος Ραφαέλ Κορρέα (Rafael Vicente Correa Delgado), που έχει κάνει σπουδές οικονομικών, είναι Πρόεδρος του Ισημερινού ή Εκουαδόρ από το 2007. Το 2009 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο στις προεδρικές εκλογές που διενεργήθηκαν και επανεξελέγη για τρίτη φορά με ποσοστό 57%, το 2013. Δεν έχει δικαίωμα να ξαναθέσει υποψηφιότητα. «Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την επανάσταση», είχε πει στην επινίκια ομιλία του. «Οι αποικιοκρατικές δυνάμεις δεν κάνουν πια κουμάντο. Να είστε βέβαιοι ότι σ' αυτή την επανάσταση επικεφαλής είναι ο λαός του Εκουαδόρ». Στα έξι χρόνια που κατέχει την εξουσία, ο Κορέα διεύρυνε την πρόσβαση στην περίθαλψη και την παιδεία και βελτίωσε χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας. Το ποσοστό της φτώχειας μειώθηκε σημαντικά. Το Δεκέμβριο του 2008 απαρνήθηκε το εθνικό χρέος, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο επειδή συσσωρεύτηκε μέσω συμφωνιών που υπέγραψαν στρατιωτικά καθεστώτα και υποσχέθηκε να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια για το θέμα. Οι επικριτές του από την άλλη τον κατηγορούν ότι είναι ένας «μικρός δικτάτορας». Το κόμμα του Κορέα λέγεται “Alianza PAIS” (“Patria Altiva i Soberana”, δηλ. «Υπερήφανη και Κυρίαρχη Πατρίδα»). Ο Ισημερινός είναι χώρα της βορειοδυτικής Νότιας Αμερικής, με πρωτεύουσα το Κίτο, συνορεύει με την Κολομβία και το Περού και έχει πληθυσμό 14.573.101 κατοίκους. Περίπου το 90% των κατοίκων ασπάζονται το Ρωμαιοκαθολικό δόγμα.  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος.Κ τους εσωσε κ απο τους οικονομικους δολοφονους.Ευχομαι να συνεχισει να ειναι στην εξουσια..

Ανώνυμος είπε...

Δεν το βλέπω καλά το Εκουαδόρ. Μάλλον θα γίνει στόχος της νέας τάξης πραγμάτων, αν δεν είναι ηδη.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι...
Από το βλέμμα του φαίνεται ότι είναι έξυπνος και σωστός.

Γιατί οι δικοί μας μου φαίνονται όλοι μπούφοι;

Ανώνυμος είπε...

Δὲν εἶναι μποῦφοι.
Εἶναι συνειδητοὶ μειοδότες.

Πολύ σωστὸς ὁ Κορέα·ἄς εἴχαμε καὶ ἐμεῖς ἕναν τέτοιο ἀρχηγὸ!

Ἄς προσέξη μὴ τοῦ φυτέψουν κανένα καρκίνο.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο κακό με τον Κορέα είναι ότι όπως πάει μάλλον μετά από αυτόν θα ανέβει κάποιος ξένων συμφερόντων, εκτός άμα βρει διάδοχο ή καταλύσει τη δημοκρατία.
Για το Εκουαδόρ φοβάμαι τις επόμενες εκλογές, άνευ Κορέα...

Βαρόνος Μυνχάουζεν.

Parapolitikos είπε...

Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα με την Ελληνική Αριστερά δεν είναι ότι είναι αριστεροί, είναι ότι είναι αυτοί που είναι.
Από τι μια οι στατικοί δωσίλογοι σταλινοτσολιαδες του ΚΚΕ και απ την άλλη η μεταμοντέρνα αριστερά της ευρωεβραικης διανόησης των Μαρκούζε, Λούκατς, Αντόρνο και σου πα μου πες και των δυτικών μαρξιστών και μεταμαρξιστων φιλοσόφων που οικοδόμησαν τον πολιτιστικό μαρξισμό, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις κοινωνικές,οικογενειακές, φυλετικές σχέσεις και την αποδόμηση των ή την σεξουαλική επανάσταση, παρά στην οικονομική απελευθέρωση.
Εξού και έχουμε τον λαλίστατο Σύριζα, που πάντα έχει να πει κάτι για τον εθνικισμό, τον φυλετισμό, ή υπέρ των πάσας φύσεως σεξουαλικών ιδιαιτεροτήτων, αλλά μόνο αερολογίες για την οικονομική απελευθέρωση του Ελληνικού λαού, και πόσο μάλλον υπέρ οποιουδήποτε σοσιαλιστικου μετασχηματισμου που υποτίθεται ότι πρεσβεύει.

Ανώνυμος είπε...

Εδω η αριστερά είναι προδοτική και στην Αμερική πατριωτική. Στην Αμερική οι φιλελεύθεροι ειναι σαν την δικιά μας αριστερά. Έχουμε εδω φιλελεύθερισμο στην υποτιθέμενη δεξια ΝΔ έχουμε και στην αριστερά που κάνει τα σχέδια της νέας τάξης.
Έχουμε τον Τσιπρα τον προοδευτικό έχουμε και τον Σαμαρά τον προοδευτικό και πάμε με φουλ πρόοδο στην καταστροφή.
Αν διαλέξεις κατι άλλο απο αυτό που σου επιβάλλουν τότε είσαι φασίστας και νεοναζί.

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/technology/article/353243/facebook-arseniko-thiluko-kai-50-akoma-epiloges-/