Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Τι θέλει να κρύψει ο «άνθρωπος κλειδί» της ουκρανικής αντιπολίτευσης;Οι ειδήσεις αναφέρουν ότι "ένας εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης"* είναι ο Ουκρανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Vitali Klitschko (Βιτάλι Κλίτσκο). 

Πολλές ειδήσεις τον αναφέρουν ως «άνθρωπο κλειδί» (key figure) της αντιπολίτευσης, με την Μέρκελ και την ελίτ της ΕΕ να ισχυρίζονται ανοιχτά ότι τον καλοπιάνουν για να γίνει ο άνθρωπός τους που θα οδηγήσει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πριν λίγες ημέρες ο Κλίτσκο έκανε «έκκληση» στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση στην Ουκρανία.

 Ο 42χρονος Κλίτσκο είναι ο επικεφαλής του κόμματος Ουκρανική Λαϊκή Συμμαχία για τη Μεταρρύθμιση (το ακρωνύμιο udar / УДАР του κόμματος μεταφράζεται σε «χτύπημα» ή «γροθιά»). Σύμφωνα με την wikipedia, το κόμμα έχει μια φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική πλατφόρμα καθώς και είναι "κατά της διαφθοράς".

 Το 2006 ο Βιτάλι Κλίτσκο είχε κατέβει στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος του Κιέβου, όπου ήρθε δεύτερος συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%.
Ο Κλίτσκο με τον ομοφυλόφιλο υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε

Η γιαγιά του Κλίτσκο, Tamara Jefimowna Etinzon, είναι Εβραία, καθιστώντας τον έτσι Εβραίο σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο.
Ο Κλίτσκο (αριστερά) σε Συναγωγή
Γράφει το περιοδικό της ιουδαϊκής χασιδικής κίνησης Chabad - Lubavitch, ‘Le Chaim’, Δεκέμβριος 2003:

"Κατά τη διάρκεια του πολέμου, Ουκρανοί φασίστες ξεσηκώθηκαν και ο παππούς του Klitschko διακινδύνευσε τη ζωή τη δική του και εκείνων της οικογένειάς του, κρύβοντας την νεαρή Εβραία Tamara Etinzon στο κελάρι τους, αφού η οικογένειά της είχε σκοτωθεί από τους Ναζί. Μετά τον πόλεμο παντρεύτηκαν και έφυγαν για την εξορία. Ο γιος τους Vladimir έγινε αξιωματικός του Στάλιν και οι γιοι του γεννήθηκαν στην Κιργισία και το Καζακστάν, μεγάλωσαν στο Κίεβο και τώρα ζουν στη Γερμανία.

    [ ...]
Τα αδέλφια Klitschko με τον πατέρα τους στο σπίτι τους στο Κίεβο
Πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι οι δύο μέτρων γίγαντες αθλητές αδελφοί Vitali και Wladimir Klitschko θα είναι πρωταθλητές κόσμου περισσότερο από μία φορά.

Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία για την εβραϊκή παρουσία στην πυγμαχία;"


Η ουκρανική ιστοσελίδα ειδήσεων "Highway" έχει ένα άρθρο, επίσης, σχετικά με την ανωτέρω ρομαντική ιστορία, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Klitschko φαίνεται να υποτιμά σκόπιμα την εβραϊκή του καταγωγή, ακόμη και να προσπαθεί να την εξαφανίσει από το διαδίκτυο :

"Ο Vitaly θέλει να δει όλες αυτές οι πληροφορίες να διαγράφονται, ακόμη και από το διαδίκτυο. Οι άνθρωποι του προσπαθούν ενεργά να καταστρέψουν κάθε αναφορά σε αυτό το «ατυχές γεγονός ». Ο Βιτάλι ντρέπεται. Ντρέπεται για τους προγόνους του, που έχυσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους, που επέζησαν από την καταπίεση των εκκαθαριστών. Το επώνυμο Etinzon εμφανίζεται συχνά στα αρχεία των στρατοπέδων".

Στη συνέχεια αναφέρεται στη σχέση των Klitschko με τους Εβραίους:

"Είναι ενδιαφέρον, ότι οι ίδιοι οι Εβραίοι εμφανίζονται να αποδέχονται αυτό το γεγονός και να υποστηρίζουν τον Klitschko. Το διάσημο εβραϊκό λόμπι βοήθησε το Βιτάλι να είναι όχι μόνο ένας μεγάλος αθλητής, αλλά και να πετύχει γρήγορα αποτελέσματα στο επάγγελμα. Για παράδειγμα, δεν είναι μυστικό ότι η οικονομική στήριξη που του παρείχε ο Edward Hurwitz από την Οδησσό Επιπλέον, είναι ο Hurwitz ο οποίος σύστησε τον Klitschko στο κύριο χορηγό του, τον Valery Khoroshkovsky".

Τα δύο αδέλφια παρουσιάζονταν συχνά σε εβραϊκλα περιοδικά, να εορτάζουν ιουδαϊκές εορτές. Στις φωτογραφίες πάνω, ο "Stroke" Vitaly Klitschko, εορτάζει την Χανουκά στο Κίεβο, και στην άλλη (με τον αδελφό του) γιορτάζει την είσοδό του στην πολιτική, ενώ φαίνεται το Αστέρι του Δαβίδ.


Το κόμμα του Klitschko εργάζεται με την εβραϊκή εταιρεία PBN η οποία ειδικεύεται στις "κυβερνητικές και επενδυτικές σχέσεις" vis-a-vis στις αγορές της Ουκρανίας.

Στην ηγεσία του PBN βρίσκονται οι Εβραίοι Peter Necarsulmer (φωτο) και Bernard Sucher. (βλ. εδώ)


* Παρόλο που το όλο "εξεγερσιακό" κλίμα στην Ουκρανία είχε ξεκινήσει από "ευρώφιλους" κατά της "ρωσόφιλης" κυβέρνησης, οι Ουκρανοί εθνικιστές που είναι αντίθετοι με την συνεργασία με την ΕΕ, υποστήριξαν τις διαδηλώσεις σαν μια ευκαιρία να ξεκινήσει μια «Εθνική Επανάσταση» και σύντομα έγιναν το πιο μαχητικό κομμάτι των διαδηλωτών, πρωτοστατώντας στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής του Γιανουκόβιτς. (Δες εδώ, εδώ και εδώ)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Ουκρανοί εθνικιστές που είναι αντίθετοι με την συνεργασία με την ΕΕ τώρα βρήκαν να κάνουν την «Εθνική Επανάσταση» τους, τώρα μαζί με τους επαναστάτες του σόρος-ΕΕ-Νάτο.

Τώρα που η πλάστιγγα θα γείρει ή με την πλευρά της ΕΕ ή με την πλευρά της Ρωσίας, οι Ουκρανοί εθνικιστές επιλέγουν να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της ΕΕ με την στάση τους.

Αυτή την στιγμή η επιλογή των εθνικιστών είναι απόχρωση πολύ κοντά στο μαύρο (το κακό το προδοτικό) ή νομίζει κανένας αφελής ότι αν πέσει ο Γιανουκόβιτς οι επόμενοι που θα έρθουν δεν θα είναι πιόνια της δύσης και ότι οι λεγόμενοι εθνικιστές δεν θα ξανακουρνιάσουν στον αχυρώνα τους μέχρι την επόμενη "πρόσκληση στον δίκαιο αγώνα" .

Η στάση των Ουκρανών εθνικιστών θυμίζει την στάση τσίριζα για Συρία-Λιβυή κ.λ.π.

Υ.Γ. ο τσίριζα "έτυχε" να έχει την ίδια θέση-στάση με την Αμερική (όχι-επιφυλάξεις-ενστάσεις-αρνητικός), στην δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης (για περιβαλλοντικούς λόγους).