Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Χένρι Κίσινγκερ: «Ο Πούτιν βλέπει στην ουκρανική κρίση σαν πρόβα τζενεράλε αυτών που νομίζει ότι θα επιθυμούσαμε να γίνουν στην Μόσχα»



CNN/ Regnum/Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σε συνέντευξη του στο CNN ο πρώην αμερικανός ΥΠΕΞ μιλά για την Ουκρανία από την δική πλευρά με έναν σκωπτικό τρόπο αναλύοντας την κατάσταση με ψυχρή λογική, προειδοποιώντας παράλληλα την δύση για τις όποιες συνέπειες μιας «άστοχης» πολιτικής.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει τα γεγονότα στην Ουκρανία ως πρόβα τζενεράλε αυτών που νομίζει ότι θα θέλαμε να κάνουμε στη Μόσχα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στο CNN αιφνιδιάζοντας τους πάντες, αναφέρει δημοσίευμα με την συνέντευξη του από το ρωσικό πρακτορείο regnum.


Σύμφωνα με τον Κίσινγκερ, τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι σημαντικά και διαθέτουν μεγάλη βαρύτητα για τη Ρωσία, διότι το Κίεβο αποτελεί την «κοιτίδα» του σύγχρονου ρωσικού κράτους.
«Στο Κίεβο κάποτε υπήρχαν οι Ρως του Κιέβου. Η πολιτική και η θρησκευτική ανάπτυξη της Ρωσίας ξεκίνησε από το Κίεβο. Στη συνέχεια διαχωρίστηκε, αλλά με το τέλος των αιώνων XVII XVIII η Ουκρανία έγινε ξανά μέρος της Ρωσίας» δηλώνει με νόημα ο πρώην αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Δεν ξέρω κανένα, ο οποίος δεν θα λάβει υπόψη του ότι η Ουκρανία, αποτελεί τουλάχιστον, το πιο σημαντικό μέρος της ρωσικής ιστορίας. Ως εκ τούτου, η Ρωσική ομοσπονδία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη για το μέλλον της Ουκρανίας. Σίγουρα είτε μιας ανεξάρτητης Ουκρανίας, ή μιας Ουκρανίας η οποία θα έχει οργανική σχέση με την Ευρώπη. Ωστόσο για να κατανοήσουμε τη θέση της Ρωσίας, θα πρέπει να κοιτάξουμε την ιστορία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία, ή μάλλον, στο κέντρο του Κιέβου, δεν είναι ένας αγώνας των δημοκρατικών δυνάμεων που θέλουν τη δημιουργία οργανικών σχέσεων με την Ευρώπη εναντίον του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς», αναφέρει ο Κίσινγκερ.
«Όχι, εγώ δεν σκέφτομαι έτσι. Το ανατολικό τμήμα είναι φιλοκυβερνητικό και τείνει προς τη Ρωσία. Το δυτικό τμήμα της χώρας ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό είναι Καθολικό και φιλοδυτικό. Έτσι, νομίζω γενικά, οι απόψεις διίστανται εξίσου. Όσον αφορά τις αντιμαχόμενες πλευρές στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις εντυπώσεις μου, υπάρχουν δημοκρατικά και ολιγαρχικά στοιχεία και στις δύο παρατάξεις. Επίσης δεν νομίζω ότι ο σημερινός πρόεδρος της Ουκρανίας είναι αναφανδόν υπέρ της ρωσικής πλευράς», είπε ο Κίσινγκερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία αποτελούν μια πρόβα τζενεράλε για το νομίζει ότι «θα θέλαμε να κάνουμε στη Μόσχα».
«Ναι, αυτό ισχύει και για την αλλαγή του καθεστώτος. Και όλα αυτά συμβαίνουν τόσο κοντά στους ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι, (η συνέντευξη έλαβε χώρα στις 1/2/2014) πράγμα που σε αυτόν (Β. Πούτιν) ενισχύουν τις υποψίες περί ενός τέτοιου σεναρίου. Ο Πούτιν βλέπει μια μεγάλη ιστορική καταστροφή (της εδαφικής επικράτειας πιθανόν εννοεί) της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Προφανώς, η Ουκρανία η μεγαλύτερη δημοκρατία που απέκτησε την ανεξαρτησία της, με 50 εκατομμύρια πληθυσμό δεν μπορεί να σχετίζεται με αυτή την λογική», τόνισε ο Κίσιγκερ.

Συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: