Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σχολείο απαγορεύει σε μαθητές να φοράνε μπλούζα με την σημαία της Σουηδίας σε φωτογραφίες, γιατί είναι «ρατσιστικό»


Τυπικές γεμάτες μίσος και ρατσισμό σουηδικές φάτσες, που προσπαθούν να βλάψουν τα συναισθήματα των μεταναστών φορώντας τα εθνικά τους χρώματα.

Ένα σχολείο στη Σουηδία απαγόρευσε στους μαθητές να φοράνε ρούχα με τη σουηδική σημαία, μεταξύ των οποίων αθλητικές εμφανίσεις με τα χρώματα της Σουηδίας, καθώς κάτι τέτοιο είναι «ρατσιστικό» και «προσβλητικό» για τους μετανάστες.

Γράφει η Local :

Ο διευθυντής ενός σχολείου στη νότια Σουηδία απαγόρευσε στους μαθητές να ποζάρουν σε φωτογραφίες φορώντας την μπλούζα της εθνικής ομάδας που έχει τη σουηδική σημαία.

Επειδή οι εθνικές σημαίες μπορεί να εκληφθούν από ορισμένους ως «ξενοφοβικές», οι μαθητές της όγδοης τάξης σε σχολείο στο Karlshamn διατάχθηκαν να φοράνε λιγότερο «εμπρηστικά» ρούχα για φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύονται στη σχολική επετηρίδα.

«Ο καθένας κοιτάζοντας τη φωτογραφία θα μπορούσε να το βλέπει ως μια πολιτική διαδήλωση», ισχυρίζεται ο Pär Blondell διευθυντής στο Strandskolan σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων TT.

Ο διευθυντής πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους μαθητές έχουν χαρακτηρίσει την απόφασή του «γελοία».

Μετά από ένα άρθρο σχετικά με το θέμα στην εφημερίδα Sydsvenkan, αρκετοί γονείς και οργισμένοι επιστολογράφοι επικοινώνησαν με τον διευθυντή για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για αυτήν την ρουχο-απαγόρευση.

Αλλά ο Blondell επέμεινε, υποστηρίζοντας ότι οι μαθητές κινδύνευαν να αποκτήσουν κατά λάθος μια «κακή φήμη». Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αρχίσουν να κάνουν εικασίες για τους «ρατσιστές από το Karlshamn» όταν η επετηρίδα άρχιζε να διανέμεται στην περιοχή του Malmö, είπε.

Η Caroline Johannesson, μια μαθήτρια που ανήκει σε εκείνους που επηρεάζονται από την απαγόρευση, αδυνατεί να καταλάβει το σκεπτικό του κυρίου διευθυντή.

«Θα πρέπει να είσαι σε θέση να φοράς ό, τι θέλεις», είπε.

Ο πατέρας της συμφωνεί και έχει δεσμευτεί να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση της συνάντηση γονέων καθηγητών φορώντας μια φανέλα της σουηδικής εθνικής ομάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΚΟ: Δύο επιδημικές ασθένειες σαρώνουν τον δυτικό κόσμο, εξελισσόμενες σε πανδημίες. Ο αντι-«ρατσισμός» και η αντι-«ομοφοβία». Και δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι ολόκληρος ο κόσμος να σωριαστεί κάτω. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η VOLVO θα βγαλει την Σουηδικη Σημαια απ' το πισω μερος των
αυτοκινητων της;


Ανώνυμος είπε...

Το ιστολογιο σου ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Ειμαι 10 χρονια στο διαδικτυο και δεν έχω δει να γινεται τοσο συστηματικη και τοσο καλη δουλεια πανω στα θεματα που διαπραγματευεται. Μεχρι εχθες δεν υπηρχε σοβαρος αντιλογος με ντοκουμεντα σαν αυτα που παρουσιαζει ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. Μας δινετε σοβαρα επιχειρηματα για να αποστομωνουμε ολες αυτες τις οργανωμενες ομαδες που θελουνε να επιβαλουνε τις δικες τους μειοψηφικες αποψεις στην πλειοψηφια. Εγω προσωπικα σας ειμαι ευγνωμων γιατι χωρις τον Κ.Ο. δε θα μπορουσα ποτε να ξερω ολα αυτα που αποδεικνυουνε οτι αλλη ειναι η αληθεια απο αυτη που διαδιδουνε οι οργανωμενες ομαδες.

Εχω μονο μια φιλικη παρατηρηση. Εχω δει ενα αρθρο που ητανε γεματο μισος για τους μαυρους. Ελεγε οτι στη Νοτιοαφρικανικη Ενωση μονο οι λευκοι αξιζανε να τους διαφεντευουνε. Αυτο το αρθρο δυστυχως ητανε καθαρα ρατσιστικο και αποδυναμωνει τον Κ.Ο. Αυτος ειναι ο μονος λογος που δε σας εχω κανει συνδεσμο στο δικο μου ιστολογιο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.thelocal.no/20140206/norway-politician-wants-jail-for-botched-circumcisions

Ρωμανός είπε...

Έχουν ξεφύγει οι θιασώτες του αντιρατσισμού και του πολυπολιτισμού στην Σκανδιναβία...

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία δουλειά κάνει και το mos maiorum. Σας στέλνω και ένα άρθρο του, που πραγματικά πρέπει να το διαβάσετε:

http://gravitasetconstantia.wordpress.com/2014/02/01/dikaioma-stin-axioprepeia/

SkyWatcher είπε...

Αγαπητέ (ή αγαπητή) 9 Φεβρουαρίου 2014 - 2:38 μ.μ.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Στον ΚΟ υπάρχουν σαφώς άρθρα μη πολτικά ορθά. Οποιαδήποτε ένσταση επ' αυτών είναι δεκτή και λαμβάνεται σοβαρά, αρκεί να στηρίζεται σε στοιχεία και αποδείξεις και όχι απλώς σε λέξεις "φόβητρα".

Ανώνυμος είπε...

μην τον ακους SkyWatcher προβοκατορας ειναι.
Ευκολο να τον διακρινεις απ' τις φραεις που χρησιμοποιει