Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΗΠΑ: Τεράστια πινακίδα υπέρ της απόσχισης στην Φλόριντα. Θετική ανταπόκριση από το κατοίκους. "Οργή" από τα media

“Be proud you're a rebel. 'Cause the South's gonna do it again and again…”

Southern Nationalist Network / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η ‘Λίγκα του Νότου’ (‘League of the South’) παρουσίασε μια μεγάλη πινακίδα με το μήνυμα “secede” («αποσχισθείτε») μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου της  πόλης Ταλαχάσι στην Φλόριντα. Η πινακίδα προωθεί την ατζέντα της Λίγκας για την  ανεξαρτησία του Νότου. Πριν από ένα χρόνο περίπου, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν μια on line αναφορά ζητώντας οι πολιτείες τους να μπορούν να αποχωρήσουν από την Ένωση. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανταποκρίθηκε σε αυτές τις αναφορές, επιμένοντας ότι η Ένωση είναι ‘ακούσια’, παραπέμποντας στους περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους που σκοτώθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να αποτραπεί η Νότια ανεξαρτησία. Το NPR σημείωσε ότι οι πολιτείες είναι πιο χωρισμένες από ποτέ. Το NBC αναφέρει ότι «η απαισιοδοξία χαρακτηρίζει την κατάσταση της Ένωσης». Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το 73% των πολιτών δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση των ΗΠΑ και πιστεύει ότι αποτελεί απειλή για την ελευθερία τους. Μια άλλη δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι σχεδόν όλοι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αρνητική γνώμη για την Ουάσιγκτον DC
Σχετικά με τις αποσχιστικές τάσεις στις ΗΠΑ βλέπε: εδώ, εδώ και εδώ
 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το MSNBC λέει ότι το θέμα της Νότιας ανεξαρτησίας είναι κάτι «ρατσιστικό» και «προσβλητικό».
Σε άρθρο του κάποιος Jacki Mick στην Orlando Weekly, συνέκρινε τους Νότιους εθνικιστές με τους «Ναζί» και επιτέθηκε στην πινακίδα της Λίγκας του Νότου στην Ταλαχάσι. Λέει επί λέξει: «Το παρακάτω βίντεο είναι από τους Νότιους εθνικιστές. Είναι καλύτεροι από τους Ναζί εθνικιστές ... μισούν περισσότερους από τους Εβραίους!». Στο άρθρο πάντως, αναφέρεται και η ανταπόκριση του κοινού στην πινακίδα με τέσσερις από τις πολλές παρατηρήσεις που προέκυψαν από το αρχικό άρθρο. Τρεις από αυτές είναι θετικές και να υπερασπίζονται την αποκέντρωση και την ανεξαρτησία της Φλόριντα.

Μη δημοσιοποιημένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική υποστήριξη για τη Νότια ανεξαρτησία.

 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ήγγικεν η ώρα!
Αμήν!
Confederate soldier.