Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: Βουλευτές εισαγάγουν νομοσχέδιο για την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων των γονέων έναντι στην «ιδεολογία του φύλου»



LifeSiteNews/ΚΟΚΚΙΝΟΣΟΥΡΑΝΟΣ

Οι βουλευτές του ιταλικού κοινοβουλίου Eugenia Roccella και Alessandro Pagano (φώτο) έχουν εισαγάγει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή που θα καθορίζει τα δικαιώματα των γονιών για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους, ιδιαίτερα για τα ζητήματα ηθικής.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες από κάποιους βουλευτές, ομάδες γονέων και οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα, ότι η ιταλική κυβέρνηση πιέζεται από οργανωμένους ακτιβιστές στο να προωθήσει την λεγόμενη «ιδεολογία του φύλου» (Gender Ideology) σε σχολεία και άλλα ιταλικά ιδρύματα.

Ο σκοπός του νομοσχεδίου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Roccella (φώτο), είναι να «επαναβεβαιώσει και να διασφαλίσει το θεμελιώδες δικαίωμα της εκπαιδευτικής επιλογής των γονέων, όπως ορίζεται, μεταξύ άλλων, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Πράγμα που σημαίνει, στην πράξη, είπε, ότι σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες που «σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση σχετικά με τις σχέσεις, τη σεξουαλικότητα και την συναισθηματικότητα, και άλλα ηθικά ευαίσθητα ζητήματα σε γενικές γραμμές, οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται και θα πρέπει να δίνουν τη συγκατάθεσή τους γραπτώς για κάθε μαθητή».

Τα σχολεία θα πρέπει επίσης να παρέχουν εναλλακτικές δραστηριότητες για εκείνους που επιλέγουν να μην επωφεληθούν από εξωσχολικές δραστηριότητες, «χωρίς να δημιουργηθεί καμία μορφή διάκρισης».

Η Roccella είναι πρώην φεμινίστρια-ακτιβίστρια και πρώην υφυπουργός Υγείας που έχει γίνει εδώ και καιρό υπέρμαχος της ζωής και της οικογένειας στο ιταλικό κοινοβούλιο, και στάθηκε πρόσφατα εναντίον του προτεινόμενου νόμου «κατά της ομοφοβίας». Είναι βουλευτής του πρόσφατα σχηματισμένου κόμματος ‘Nuovo Centro Destra’ (NCD, «Νέα Κέντρο - Δεξιά»).

Η ίδια όσο και μια ομάδα βουλευτών και άλλων έχουν ανησυχήσει για την διείσδυση των ιδεολογιών του ομοφυλοφιλικού κινήματος σε κυβερνητικά όργανα, ιδίως μέσω της Ufficio Nazionale Anti Discriminazioni, (UNAR), έναν οργανισμό που έχει συσταθεί από την κυβέρνηση για να διασφαλίσει «την ίση μεταχείριση και την κατάργηση των διακρίσεων με βάση τη φυλή και την εθνοτική καταγωγή».

Η Roccella ανέλαβε ηγετικό ρόλο σε μια ομάδα βουλευτών που σταμάτησε την UNAR από τη διανομή φυλλαδίων υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε δημόσια σχολεία.

Η Roccella εξήγησε σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Papaboys 3.0, ότι η UNAR χειραγωγείται από τους ιδεολόγους «του φύλου» και θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους στην ιταλική κοινωνία με την ισχύ του νόμου. Η UNAR το πετυχαίνει αυτό με μια «ομάδα εργασίας που αποτελείται από 29 ομοφυλοφιλικές ενώσεις», χωρίς να υπάρχει καμία άλλη ομάδα ώστε να «διασφαλίζεται η ποικιλομορφία των απόψεων και των κριτηρίων αξιολόγησης».

Σύμφωνα με έγγραφά της, η UNAR έχει ξεκάθαρα δηλώσει την πρόθεσή της να «ενσταλάξει» στα παιδιά την έννοια ότι δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό, μητέρα και πατέρας, και ότι η ιδέα ότι η οικογένεια αποτελείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα είναι το αποτέλεσμα μιας ομοφοβικής κουλτούρας».

Αυτοί οι ισχυρισμοί στα έγγραφα, λέει η Roccella, βρίσκονται σε αντίθεση με τον ορισμό της οικογένειας που λέει το Σύνταγμα – σύμφωνα με το οποίο οικογένεια αποκαλείται «η φυσική κοινωνία που βασίζεται στο γάμο» - και υπονομεύει την μητρότητα υποστηρίζοντας την έννοια της «παρένθετης μητέρας», μία έννοια που η Roccella έχει χαρακτηρίσει «μήτρα για ενοικίαση».

Η παρέμβαση της Roccella και άλλων βουλευτών στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γονέων στα σχολεία είναι επίκαιρη, δήλωσε ο Stefano Zecchi, (φώτο) συγγραφέας και καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Σε συνέντευξή του στην καθολική Avvenire, ο Zecchi είπε ότι η άκρα αριστερά χρησιμοποιεί αυτούς τους  ιδεολόγους του «φύλου» για να αναγκάσει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργήσει ως αγωγός στο μυαλό των νεαρών Ιταλών, καταστρέφοντας θεμελιακές πολιτισμικές έννοιες όπως η οικογένεια, που βασίζεται στο γάμο, και αντικαθιστώντας τες με μια ξένη, ουτοπική ιδεολογία.

«Σήμερα, στην πολιτική υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών, έτσι ώστε η εκκοσμίκευση της αριστεράς έχει περάσει το ιδεολογικό οπλοστάσιό της στο θέμα της κατάργησης των δύο φύλων. Το να πούμε ότι τα φύλα δεν είναι πλέον άνδρες και γυναίκες, αλλά ακόμη και 56 διαφορετικά είδη είναι πλέον μια μάχη για την πολιτική ταυτότητα», δήλωσε ο Zecchi.

«Το σχολείο έχει γίνει στόχος» λέει ο Zecchi, «αυτών των παραφρόνων ιδεολογιών, ως το αποτέλεσμα της κατεδάφισης της πατρικής φιγούρας που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ‘70».

Τελικά, είπε, η λογική αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη κατάργηση της συγκράτησης της οποιαδήποτε σεξουαλικής συμπεριφοράς στη δημόσια σφαίρα. Μια μέρα θα προστατεύουμε και τους παιδεραστές – οι οποίοι άλλωστε, είναι απλά άνθρωποι που επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους – ίσως υπερασπιστούμε και την αιμομιξία».

Συμφωνώντας με την Roccella, ο Zecchi λέει ότι «η ελευθερία στην εκπαίδευση» είναι μια συνταγματική αρχή, αλλά το δικαίωμα των γονέων να καθοδηγούν την εκπαίδευση των παιδιών τους, δέχεται επίθεση από μια «δημόσια εκπαίδευση», που έχει υιοθετήσει την βίαιη αριστερή ιδεολογία του «φύλου».

«Αυτό γίνεται καθεστώς και στην πραγματικότητα ο καθένας θα φοβάται να αντιδράσει, και τελικά, το να πει ότι ο πατέρας είναι ένας άνδρας και η μητέρα μια γυναίκα θα είναι μια πράξη «θάρρους».

Διάβασε:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΒΕ.Λ. είπε...

Εδώ οι ημέτεροι βολευτές, τοπικοί και εις τας ευρώπας, εφόσον μαϊμουδίζουν που μαϊμουδίζουν οποια καινοφανή βλασφημία τους σερβίρουν απο το εξωτερικό, δεν μπορούν να μαϊμουδίσουν και τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου εξ Ιταλίας; Θα έχουν πράξει και κάτι καλό(κατά λάθος).

«Η Roccella είναι πρώην φεμινίστρια-ακτιβίστρια και πρώην υφυπουργός Υγείας που έχει γίνει εδώ και καιρό υπέρμαχος της ζωής και της οικογένειας στο ιταλικό κοινοβούλιο,»

Είναι αυτό που είπε κάποιος:
"Feminism finishes when the right man shows up"


...Δήλωσε ο Stefano Zecchi, συγγραφέας και καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου:
«...μια μέρα θα προστατεύουμε και τους παιδεραστές – οι οποίοι άλλωστε, είναι απλά άνθρωποι που επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους – ίσως υπερασπιστούμε και την αιμομιξία».

Πές τα ρε καθηγητά! Τους τα φωνάζω χρόνια και κοιμούνται όρθιοι!
Οι σοδομιστές είναι η κερκόπορτα.
Δεν έχετε δεί τίποτα ακόμα...