Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Περιπολίες ασφαλείας στο μετρό από μέλη της Génération Identitaire



Όπως γράφει το αριστερό Vice, τον περασμένο μήνα, τα μέλη της νεολαιίστικης εθνικιστικής ομάδας Génération Identitaire (GI), ξεκίνησε μια «περιοδεία ασφαλείας κατά των racailles (αποβράσματα)» στο μετρό της βόρειας γαλλικής πόλης Λιλ. Περίπου 30 νεαροί άντρες («ακροδεξιοί» για το Vice), με κίτρινα αδιάβροχα συγκεντρώθηκαν στις 14 και στις 25 Μαρτίου για να κάνουν επιβλέψουν τους συρμούς, προφανώς με στόχο την να έχουν μια «αποτρεπτική παρουσία εναντίον κακοποιών που επιτίθενται και κλέβουν ατιμωρητί».

Η γαλλική ΜΚΟ ‘Human Rights League’, αμέσως έσπευσε να κάνει δήλωση υποστηρίζοντας ότι οι περιπολίες της GI είχαν ως στόχο «να χρησιμεύσουν ως εργαλείο προπαγάνδας για τις ακροδεξιές ιδέες τους».

Το Vice στη συνέχεια προσπαθεί να πείσει ότι με «450 υπαλλήλους ασφάλειας και 3.600 κάμερες ασφαλείας που δραστηριοποιούνται σε όλο το δίκτυο του μετρό» η προσπάθεια της GI δεν έχει νόημα.

Δείτε το βίντεο:

Σε ερωτήσεις του Vice, ο Aurélien Verhassel εκ μέρους της Génération Identitaire απάντησε:

Πιστεύουμε ότι οι νέοι είναι τα κύρια θύματα αυτής της κουλτούρας της ανασφάλειας στη χώρα μας. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ποτέ τους δεν έχουν κακοποιηθεί ή έχουν πέσει θύματα ληστείας στους δρόμους και πρέπει να ζήσουμε με αυτήν την πραγματικότητα. Η παρουσία μας είναι αρκετή για να τρομάξει τα αποβράσματα από το μετρό. Χάρη στην παρουσία μας δεν μπορούν πλέον να διαπράξουν εγκλήματα με ατιμωρησία. Είχαμε κάποια πολύ θετικά σχόλια από τους χρήστες του μετρό, όλοι τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ομάδας μας. 
Οι Γάλλοι αισθάνονται απομονωμένοι και φοβισμένοι, κυρίως επειδή κανείς δεν τους δίδαξε πώς να αντιμετωπίσουν τα αποβράσματα. Θέλουμε να σπάσουμε αυτό το μοτίβο και να δείξουμε στους νέους ότι μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Θέλουμε επίσης αποβράσματα να καταλάβουν ότι το παιχνίδι τους έλαβε τέλος. 


Η εγκληματικότητα στην πραγματικότητα έχει αυξηθεί στη Λιλ. Το βλέπουμε κάθε μέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπροστά από τα γυμνάσια, τα πανεπιστήμια και τα νυχτερινά κέντρα. Η ετήσια έκθεση του εγκλήματος για την πόλη της Λιλ προοριζόταν να είναι μυστική, αλλά ένας δημοσιογράφος από την La Voix du Nord [μια τοπική εφημερίδα] την πήρε στα χέρια του και η υπόθεση ήρθε στο φως. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι υπήρξε μια αύξηση 65 τοις εκατό σε βίαιες ληστείες μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2013.


 
Η Human Rights League θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για το έγκλημα. Μας κατηγορούν αλλά υπάρχουν σίγουρα πιο μειονεκτούντα άτομα μεταξύ των μελών και των υποστηρικτών μας από ό, τι στο εσωτερικό αυτής της ΜΚΟ. Αν ανησυχούν  πραγματικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι για μια πολιτική προπαγάνδα, τότε θα πρέπει να κάνουν κάτι για την αύξηση της βίας που υπονομεύει το θεμελιώδες δικαίωμα να κυκλοφορούμε και να ζούμε με ασφάλεια .

Δεν έχουμε ταμπού στις εκφράσεις μας. Ναι, τους αποκαλούμε «αποβράσματα» και όχι «νεαρούς», όπως τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν. Οι σημασιολογικές ακροβασίες δεν είναι αρκετές για να επισκιάσουν αυτό που οι άνθρωποι βιώνουν καθημερινά στους δρόμους μας.

Σε ανακοίνωση της 25Απριλίου 2014 η Génération Identitaire αναφέρει πρόσφατο περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης στο μετρό της Λιλ, που δεν αποτράπηκε από τις κάμερες και τους υπαλλήλους κάτι που αποδεικνύει ότι η λαϊκή αλληλεγγύη ενάντια στα αποβράσματα δεν είναι άχρηστη!


Για τριάντα ολόκληρα λεπτά μπροστά από εντελώς παθητικούς μάρτυρες, ο Benaicha Abdelnour, ένας Μαροκινός 19 χρονών, προέβαινε σε ύβρεις, βία και σεξουαλική επαφή, χωρίς κανένας να τον εμποδίζει.

«Είναι φανερό ότι η παρουσία των ακτιβιστών μας, θα απέτρεπε μια τέτοια επίθεση», αναφέρουν.

«Είναι χρήσιμη και απαραίτητη, επίσης, επειδή έχει επικρατήσει ένα πνεύμα δειλίας και παθητικότητας» και «ήρθε η ώρα να ξαναμάθουμε τους Γάλλους να αντιδρούν και να ενεργούν».

«Οι κακοποιοί είναι ισχυρότεροι εξ αιτίας της δικής μας αδυναμίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, ακόμη και να ενισχύσουμε τις περιπολίες μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διάβασε:


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σ'αυτα τα παιδια που δεν νοιαζονται μονο για την παρτη τους αλλα εχουν τετοια δραση!!1000 μπραβο!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ