Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Η κουλτούρα του «σκάσε». Για «αντισημιτισμό» κατηγορείται το Russia TodayΤο άρθρο από το Russia Today (RT) το βρήκα μεταφρασμένο στα ελληνικά στην ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα ‘Αντιπαγκοσμιοποίηση[κατά της επέλασης της Νέας Διεθνούς Τάξης της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης και της Αντιπροσωπευτικής “Δημοκρατίας” (= κοινοβουλευτική Χούντα)] / Το μεταφέρω με πολύ μικρές αλλαγές.

Σχόλιο από ‘Αντιπαγκοσμιοποίηση’: Σε λίγο θα επιτρέπεται να μιλάμε μόνο για τον … καιρό και για το ποδόσφαιρο. Όλα τα άλλα «φτου, κ@κ@». Θα πρέπει πρώτα να παίρνουμε άδεια από τα κατά τόπους παραρτήματα των σιωνιστικών ιδρυμάτων. Όποιος θέλει να κάνει ιστορική έρευνα θα παραπέμπεται στα ισραηλινά πανεπιστήμια που θα του λένε τι ακριβώς να γράφει ενώ οι κοινοί θνητοί θα μαθαίνουν την ιστοριά από την πολύ…αξιόπιστη σε αυτά τα θέματα, Wikipedia.
Ακόμα και το RT, που έχει μόνιμους διακεκριμένους σιωνιστές συνεργάτες όπως ο Larry King, και πρόσφατα μόλις πρόβαλλε εκπομπές με σιωνιστές ή φιλο-σιωνιστές καλεσμένους, όπως λ.χ. τον Ζίζεκ, κατάφερε το σιωνιστικό λόμπι και οι καλοθρεμμένοι ακόλουθοι του σε διάφορες ΜΚΟ κλπ. να το βγάλουν…αντισημιτικό! Και αυτό λόγω της (θα λέγαμε ήπιας!) κριτικής του στο Ισραήλ και έμμεσα βέβαια στον ρατσισμό των Σιωνιστών: Το μόνο ρατσιστικό καθαρό Κράτος και ο μόνος ρατσισμός που επιτρέπεται να «υφίστανται» στην εποχή της Νεοφιλελεύθερης Καπιταλιστικής Παγκοσμιοποίησης…!
Ακολουθεί το βίντεο της «αντισημιτικής» σάτιρας (στα αγγλικά) και παρακάτω το άρθρο-καταγγελία του RTΟι απόψεις των media που αποκλίνουν από την επικρατούσα (mainstream) τάση καταδικάζονται περισσότερο παρά επαινούνται και φαίνεται ότι το RT δεν μπόρεσε να ξεφύγει από αυτή την τάση. Μια εβραϊκή ομάδα για τα δικαιώματα έχει στιγματίσει το RT ως «αντισημιτικό» για ένα σατιρικό πρόγραμμα που διακωμωδεί την πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Ο πρώην συντάκτης των λόγων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Jon Lovett επινόησε τη φράση «η κουλτούρα του “σκάσε”», όπου οι απόψεις που δεν συμμορφώνονται φιμώνονται με συχνά άστοχη ηθική κατακραυγή. Για να αναφέρουμε μόνο λίγες πρόσφατες περιπτώσεις, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Mozilla, Brendan Eich φιμώθηκε και αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα επειδή υποστηρίξε την Πρόταση 8 της Καλιφόρνια, η οποία επιδίωξε να απαγορεύσει τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων (βλ. εδώ). Ενώ η Σομαλή ακτιβίστρια Ayaan Hirsi Ali βρέθηκε σε ρήξη με το «κυρίαρχο ρεύμα» για την κριτική της στο Ισλάμ, η οποίο προκάλεσε οργή μεταξύ θρησκευτικών ομάδων.

Το RT έπεσε στην ίδια παγίδα και στιγματίστηκε επώνυμα ως αντισημιτικό από μια εβραϊκή οργάνωση για τα δικαιώματα. Το Κέντρο Βίζενταλ (The Wiesenthal Center) [σ.σ. αυτή βέβαια δεν είναι απλά μια εβραϊκή οργάνωση για τα δικαιώματα αλλά η ναυαρχίδα του σιωνισμού που ασχολείται μόνο με τα δικαιώματα των Εβραίων εις βάρος των δικαιωμάτων όλης της υπόλοιπης ανθρωπότητας] απαίτησε μια δημόσια συγγνώμη για μια σατιρική εκπομπή που προβλήθηκε στο RT που λέει ότι εξέφραζε «ωμό μίσος εναντίον των Εβραίων.»

Το κανάλι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς χαρακτηρίζοντας τους ως «αβάσιμους» και «εξωφρενικούς» και διατηρεί το show το οποίο στην πραγματικότητα απεικονίζει ακριβώς το αντίθετο, αναγνωρίζει την τραγωδία του Ολοκαυτώματος και το δικαίωμα σε ένα Εβραϊκό κράτος.

Το Κέντρο Βίζενταλ δημοσίευσε δήλωση στην ιστοσελίδα του στις 12 Μαΐου, επικρίνοντας μια αυστραλιανή, σατιρική εκπομπή που ονομάζεται Juice Rap News που μεταδίδεται από το RT. Η οργάνωση έβαλλε με ισχυρισμούς περί αντισημιτισμού ενάντια στο RT, σχετικά με ένα επεισόδιο του Juice Rap News με τίτλο «Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης» που μεταδόθηκε πριν από τρεις εβδομάδες.

Το επεισόδιο περιέχει διακωμωδημένες διασκευές του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, καθώς και ένα πλήθος άλλων, και υπαινίσσεται ότι εκείνοι που αμφισβητούν την πολιτική του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη στιγματίζονται ως «αντισημίτες».


«Οκτώ λεπτά ωμού μίσους για τους Εβραίους,» περιγράφει η ομάδα το σκετς. Προχώρησε μάλιστα στην απαίτηση από το RT να ζητήσει συγγνώμη και ζήτησε την απόλυση των «υπευθύνων». Εάν δεν ληφθούν μέτρα η οργάνωση απείλησε να θέσει το θέμα με «μια ανώτερη αρχή» στη βάση ότι υποτίθεται παραβιάζει τις υποχρεώσεις της Ρωσίας σύμφωνα με την Διακήρυξη (2004) του Βερολίνου για τον αντισημιτισμό, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

Επιπλέον, σύμφωνα με την εν λόγω δήλωση ο Shimon Samuels, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Κέντρου Βίζενταλ, έστειλε επιστολή προς το RT και τους Αρχισυντάκτη και Διευθύνοντα Σύμβουλο – Margarita Simonyan και Aleksey Νικόλοφ.

Το RT απάντησε στο Κέντρο Βίζενταλ, λέγοντας ότι, δυστυχώς, δεν έλαβε καμία επιστολή και έμαθε για τις κατηγορίες μέσω της κάλυψης των ΜΜΕ.

«Θεωρούμε αυτές τις κατηγορίες αβάσιμες, εξωφρενικές και συκοφαντικές», έγραψε το RT, τονίζοντας ότι η εκπομπή επικρίνει τακτικά πολιτικές προσωπικότητες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

«Το RT δεν μεταδίδει ούτε δημοσιεύει ρητορική μίσους (hate speech), απλά και ξεκάθαρα. Το εν λόγω βίντεο δεν εκφράζει αντισημιτικά συναισθήματα.»

Το RT λέει ότι το σκετς είναι το ακριβώς αντίθετο, και αναγνωρίζει την τραγωδία του Ολοκαυτώματος και το δικαίωμα των Εβραίων να έχουν «ιερό» (sanctuary), με τη μορφή ενός εβραϊκού κράτους. Με αυτόν τον τρόπο το κανάλι επιμένει πως το πρόγραμμα «σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζει τις διατάξεις της Διακήρυξης του Βερολίνου για τον αντισημιτισμό».

Το κανάλι απαίτησε από το Κέντρο Βίζενταλ να απολογηθεί για τις κατηγορίες.

«Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν προσβολή για την ηγεσία και τους υπαλλήλους του δικτύου, πολλοί από τους οποίους έχουν μέλη στην οικογένεια τους που έχουν υποστεί εθνοτικές διώξεις – συμπεριλαμβανομένου του αρχισυντάκτη του δικτύου», δήλωσε το RT.

«Φιμώνοντας την δημόσια συζήτηση»

Οι κατηγορίες του Wiesenthal Center είναι ενδεικτικές μιας στρατηγικής που προσπαθεί να φιμώσει την δημόσια συζήτηση σχετικά με την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη, είπε ο συγγραφέας και αναλυτής των μέσων ενημέρωσης, Danny Schechter στο RT.

«Αυτή η κριτική είναι γελοία, είναι προφανώς γραμμένη από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα από σάτιρα», δήλωσε ο Schechter. Είπε ότι το Κέντρο αδυνατεί να κάνει τη διάκριση μεταξύ ειδήσεων και σάτιρας.

«Είναι τόσο συνηθισμένοι να ακούν φωνές που συμφωνούν μαζί τους, που είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να δεχτούν μια φωνή που τους αμφισβητεί», είπε.


Ο Schechter έθιξε επίσης τις κατηγορίες του «αυτο-μίσους» (self-hatred) που εκτοξεύτηκαν κατά του αμερικανού πολιτικού επιστήμονα Norman Finkelstein, που εμφανίζεται στο επεισόδιο του Juice Rap News. [σ.σ. πάγια τακτική των σιωνιστών είναι να κατηγορούν κάθε μη-εβραίο που κάνει κριτική στο σιωνιστικό κράτος και τον σιωνισμό, ως «αντι-σημίτη». Στις θαρραλέες περιπτώσεις όμως που η κριτική προέρχεται από Εβραίο, ο οποίος μάλιστα έχασε συγγενείς στο Αουσβιτς, τότε επειδή ο παραπάνω χαρακτηρισμός θα ήταν τουλάχιστον ηλίθιος ακόμα και για νήπια, τον χαρακτηρίζουν «αυτο-μισούμενο εβραίο»].

«Εννοεί ότι αν είσαι Εβραίος και επικρίνεις το Ισραήλ, κατά κάποιο τρόπο είσαι αυτο-μισούμενος (self-hater), ένας αυτο-μισούμενος Εβραίος (self-hating Jew)», δήλωσε ο Schechter, δηλώνοντας ότι η τακτική αυτή χρησιμοποιείται για να φιμώσει τη συζήτηση που αμφισβητεί το status quo σε θέματα επικαιρότητας. Κάθε ομάδα που καθορίζει τον εαυτό της ως «τιμητή της αλήθειας» είναι επικίνδυνη, είπε ο πολιτικός αναλυτής.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή / (από εδώ)

5 σχόλια:

konion είπε...

Ρητορικὴ μίσους (hate speech), σὰν τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα. Πάντα ἑρμηνεύονται ἀπὸ τὸν ἑκάστοτε ἰσχυρό, αὐτὴν τὴν στιγμὴ εἶναι οἱ Η.Π.Α. καὶ τὰ πανεπιστήμιά της.

Κατὰ τὴν γνώμη μου τὸ Ἰσραήλ εἶναι ὁ τοποτηρητὴς τῶν Η.Π.Α. (παγκόσμια ἡγεμονικὴ ναυτικὴ δύναμις) σὲ μία πολὺ εὐαίσθητη περιοχή καὶ θὰ ὑποστηριχθῆ μέχρι ἐσχάτων.

Ανώνυμος είπε...

(παγκόσμια ἡγεμονικὴ ναυτικὴ δύναμις)


Ποῦ ἔμαθαν τά τῆς Ναυτικῆς;
Στὴν ἕρημο; ὅσο προσπαθοῦσαν νὰ βροῦν τὴν ἔξοδο;

Τό Ἰσραήλ κυβερνᾶ τὶς ΗΠΑ καὶ ὄχι τὸ ἀντίστροφο.

konion είπε...

Ἀνώνυμε 21 Μαΐου 2014 - 12:06 μ.μ.

Εἶναι σαφὲς ποιὰν ἀποκαλῶ «παγκόσμια ἡγεμονικὴ ναυτικὴ δύναμις». Στὴν ἀνατολικὴ ἀκτὴ τῶν Η.Π.Α. εἶχαν σπουδαίους θαλασσοπόρους, οἱ ὁποῖοι ἔκαναν πειρατεία σὲ ὅλες τὶς θάλασσες καὶ ἔφερναν τὰ κλεμμένα πλούτη στὶς Η.Π.Α. Δὲν νομίζω ὅτι κάνω λάθος. Οἱ Η.Π.Α. ἔχουν μεγάλη ναυτικὴ παράδοσι, ὅπως καὶ οἱ ἄγγλοι. Δὲν εἶναι εὔκολα ἀντιμετωπίσιμοι στὴν θάλασσα.

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο του rt είναι καταπληκτικό. Οι άλλοι ας λένε ό,τι τους κατέβει.
Ποιος είπε στους βισενθαλάδες ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να αγαπάνε τους Εβραίους.
Δεν μπορούν να απαιτούν να εξαφανστεί από την ατμόσφαιρα όποιος τους επικρίνει και δεν τους είναι αρεστός.
Στο κάτω κάτω το βίντεο μόνο τον Νετανιάχου δείχνει.
Ξιδάκι αν δεν τους αρέσει.

Αυτοί που σκίζουν τα ιμάτιά τους γιατί δεν ήταν 8 λεπτά λιβανίσματος είναι οι ίδιοι που στα θρησκευτικά τους κείμενα και στην νοοτροπία τους αποκαλούν "κτήνη" όλη την ανθρωπότητα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.prisonplanet.gr/διεθνη/52208-ισραηλινό-δημοσίευμα-“γιατί-η-ελλάδα-είναι-η-πιο-αντισημιτική-χώρα-στην-ευρώπη-”
"Είμαστε πια πρωταθλητές.." που λέει και το τραγούδι

Τάσος