Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Απελευθερώθηκε η Σουδανή που ασπάστηκε τον χριστιανισμό



Την απελευθέρωση της 27χρονης Σουδανής που ασπάστηκε τον χριστιανισμό διέταξε δικαστήριο του Σουδάν. Σύμφωνα μάλιστα, με τον δικηγόρο της που μίλησε στο BBC, η νεαρή γυναίκα έχει ήδη βγει από τη φυλακή.

Ο δικηγόρος της Ιμπραήμ, Mohaned Mustafa El-Nour, επιβεβαίωσε την είδηση, λέγοντας στο CNN ότι επανασυνδέθηκε με τον σύζυγό της, Daniel Wadi Enligt. Ο δικηγόρος της είπε ότι το εφετείο έκρινε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου ελαττωματική, ακύρωσε την θανατική της καταδίκη και διέταξε την άμεση απελευθέρωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη Μεριάμ Γιαχία Ιμπραήμ καταδικάστηκε σε θάνατο στις 15 Μαΐου -ευρισκόμενη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη- βάσει του ισλαμικού νόμου που ισχύει στο Σουδάν και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος.

Η κοπέλα έφερε πριν από λίγες ημέρες στον κόσμο το δεύτερο παιδί της αλυσοδεμένη. Είναι παντρεμένη με χριστιανό του Νοτίου Σουδάν και έχει επίσης καταδικαστεί να μαστιγωθεί 100 φορές για «μοιχεία».

Η Ibrahim, της οποίας ο σύζυγός της Wani είναι Αμερικανός πολίτης, είχε καταδικαστεί σε 100 χτυπήματα με μαστίγιο και θάνατο δι’ απαγχονισμού, σε ένα περιστατικό που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και εκκλήσεις για την άμεση απελευθέρωσή της συμπεριλαμβανομένης μιας επιστολής που υπογράφτηκε από 38 μέλη του Κογκρέσου με την οποία ζητούσαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να δράσει και να μην μείνει απαθής.

Όλο αυτό το διάστημα που ήταν στη φυλακή, η Ibrahim επέμεινε ότι ήταν αθώα, υποστηρίζοντας ότι ανατράφηκε ως χριστιανή από τη μητέρα της, που ανήκε στην Ορθόδοξη Αιθιοπική Εκκλησία, και ποτέ δεν αποκήρυξε το Ισλάμ. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί μοιχείας, καθώς ήταν χριστιανή πριν γνωρίσει τον άντρα της. Η σουδανική κυβέρνηση κατηγορούσε την Ιμπραήμ για μοιχεία επειδή δεν αναγνωρίζει το γάμο μιας μουσουλμάνας (όπως την θεωρούσε) με έναν χριστιανό.

Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: