Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΚΑΝΑΔΑΣ: «Μαλλιά – κουβάρια» (κυριολεκτικά). Μουσουλμάνος κουρέας αρνείται να κουρέψει ομοφυλόφιλη γυναίκα. Ποιανού τα «δικαιώματα» θα γίνουν σεβαστά;



Τα πράγματα στον πλανήτη του «σεβασμού στην διαφορετικότητα» πολλές φορές γίνονται κυριολεκτικά, «μαλλιά – κουβάρια». Ο παρακάτω κουρέας στον Καναδά είναι ένα παράδειγμα:

Μια ομοφυλόφιλη γυναίκα μπαίνει σε ένα κουρείο μουσουλμάνου και ζητά «αντρικό κούρεμα» (“businessmen’s haircut”).

Στην αρχή φάνηκε σαν αστείο, αλλά το πράγμα συνέβη, και τώρα μια κυβερνητική υπηρεσία που ονομάζεται Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οντάριο θα ακούσει την καταγγελία της.

Η Faith McGregor (φωτο) είναι η λεσβία που δεν της αρέσουν τα κοριτσίστικα κουρέματα που κάνουν στα κομμωτήρια. Θέλει αντρική κόμμωση.

Ο Omar Mahrouk είναι ο ιδιοκτήτης του κουρείου ‘Terminal Barber Shop στο Τορόντο του Καναδά. Ακολουθεί το νόμο της Σαρία, κι έτσι νομίζει ότι οι γυναίκες θα τον «κολλήσουν καμιά αρρώστια». Βλέπετε, ο Mahrouk όπως και οι άλλοι μουσουλμάνοι κουρείς εκεί, ισχυρίζονται, ότι βάση της πίστης τους δεν πρέπει να αγγίζουν γυναίκες, εκτός από τις συζύγους τους.

Το περιστατικό συνέβη στον Καναδά το Νοέμβριο του 2012, αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος της πολυπολιτισμικής Δύσης που προπαγανδίζει συνεχώς για την «ανοχή στην διαφορετικότητα». Δεδομένου ότι οι ακτιβιστές των «δικαιωμάτων» των ομοφυλοφίλων συνήθως τείνουν να είναι προστάτες των οπαδών «διαφορετικών» θρησκειών, όπως το Ισλάμ, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον.

Όσον αφορά τον Καναδά, το ζήτημα αυτό μπερδεύεται ακόμα πιο πολύ, καθώς ο Καναδάς, ψήφισε το 1988, το Νόμο περί Πολυπολιτισμικότητας (Multiculturalism Act), ανοίγοντας το δρόμο για την εισροή μεταναστών με μεσαιωνικά στάση απέναντι στους πολίτες δεύτερης κατηγορίας (διάβαζε: γυναίκες και ομοφυλόφιλοι). Η Faith McGregor ανήκει και στις δύο ομάδες.

Τα τελευταία χρόνια, η ζυγαριά της Καναδικής επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα κλείνει πάντα υπέρ των ομοφυλόφιλων σε διάφορες καταγγελίες που έχουν κάνει. Έτσι, δικαίωσε έναν τρανσέξουαλ άνδρα που δεν είχε κάνει εγχείρηση και που ήθελε να αλλάζει στα αποδυτήρια των γυναικών σε ένα γυμναστήριο, διέταξε χριστιανούς ιδιοκτήτες πανσιόν να δίνουν δωμάτιο και πρωινό σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, λογόκρινε ποιμένες και ιερείς οι οποίοι είχαν επικρίνει τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων κλπ. Οι ομοφυλόφιλοι κερδίζουν πάντα, γιατί είναι ένα τεστ για το ποιος είναι πιο «εξοργισμένος» και «προσβεβλημένος».

Αλλά στην περίπτωση του μουσουλμάνου κουρέα, οι γκέι ακτιβιστές «βρήκαν τον δάσκαλό τους». Εάν το τεστ είναι ποιος μπορεί να είναι ο πιο προσβεβλημένος ή ο πιο πολιτικά ορθός, η λεσβία δεν πρόκειται να περάσει.

Ω, ναι. Η McGregor είναι πολιτικά ορθή. Αλλά όχι αρκετά πολιτικά ορθή. Βλέπετε είναι σαν το πόκερ.

Το αδιέξοδο με τα "ανθρώπινα δικαιώματα" επιλύεται ως εξής;

Ένας λευκός χριστιανός άντρας έχει το πιο χαμηλό χαρτί - είναι σαν να πήρε μόνο ένα μεγάλο χαρτί, ίσως έναν άσσο. Έτσι, σχεδόν όλοι τον υποσκελίζουν.

Μια λευκή γυναίκα έχει απλά ένα χαρτί υψηλότερο - όπως ένα Ζεύγος δυάρια. Αρκετό για να νικήσει έναν λευκό άνδρα, αλλά όχι για πολύ περισσότερα.

Ένας ομοφυλόφιλος άντρας είναι σαν να έχεις Δύο Ζεύγη στο πόκερ.

Μια ομοφυλόφιλη γυναίκα - όπως η McGregor - είναι σαν να έχεις Τρία Όμοια (3 of a kind).

Μια μαύρη ομοφυλόφιλη έχει ένα Φουλ (Full House) - αρκετά δύσκολο να νικηθεί.

Εκτός αν, πέρα από τα άλλα, βρίσκεται σε μια αναπηρική καρέκλα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει λίγο πολύ ένα Φλος (straight flush).

Το μόνο άτομο που θα μπορούσε να νικήσει θα ήταν ένας με Φλος Ρουαγιάλ (royal flush). Αν ο αείμνηστος Sammy Davis Jr. - ο οποίος ήταν μαύρος, Ιουδαίος και μισότυφλος – είχε ασπαστεί το Ισλάμ και είχε ανακαλύψει ότι ήταν 1/64 Αβορίγινος.

Έτσι ποιος έχει το καλύτερο χαρτί; Μια λεσβία που θέλει να κουρευτεί ή ένας μουσουλμάνος που δεν θέλει να την κουρέψει;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και την παρουσίαση του περιστατικού την κάνει κάποιος... Έζρα Λεβάντ!!!

Τάσος

ΒΕ.Λ. είπε...

Όπως πάντα,

λιοντάρια στους παπάδες, γατάκια στους μουλάδες.

Μπέρδεψαν τις πολιτικές ορθότητές τους και πώς θα βγάλουν άκρη...

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Τελικά ποιός την κούρεψε;