Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: Η υπόθεση ‘Hobby Lobby’ και οι αντιδράσεις της αριστεράς. Τελικός στόχος: η ποινικοποίηση του ΧριστιανισμούΣτις 30 Ιουνίου 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με ψήφους 5-4, έκρινε ότι η ‘Hobby Lobby’ - μία οικογενειακού χαρακτήρα αλυσίδα καταστημάτων με υλικά πλεξίματος, με έδρα την Οκλαχόμα και 21.000 υπαλλήλους - καθώς και άλλες παρόμοιες "στενές" μετοχικές εταιρείες, μπορούν να επιλέξουν να εξαιρεθούν από το νόμο του Ομπάμα για την υγεία (γνωστό ως Obamacare) με βάση τις θρησκευτικές προτιμήσεις.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε, με οριακή πλειοψηφία, στην εταιρεία το δικαίωμα να μην υποχρεούται να καλύπτει, ως συνέπεια, αντισυλληπτικά μέσα στις εργαζόμενες. Το σκεπτικό ήταν, πως η υποχρέωση πλήττει το θρησκευτικό αίσθημα της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η οικογένεια του ιδρυτή της εταιρίας David Green, είναι χριστιανοί προτεστάντες (Όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά στις Κυριακές).

Σύντομα, η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων* στα αμερικανικά mainstream ΜΜΕ. Το θέμα έφερε ξανά το ζήτημα της αντισύλληψης και της «πλήρους αναγνώρισής» της με τη μεταρρύθμιση Ομπάμα.

Ένα από τα 4 μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου που μειοψήφησαν, η εβραϊκής καταγωγής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ (Ruth Bader Ginsburg), δήλωσε ότι ουσιαστικά, η απόφαση αναθεωρεί τα δικαιώματα των επιχειρήσεων ανοίγοντας  θεωρητικά την κερκόπορτα για αλλαγές σε πλήθος νόμων. [Η Ginsburg έχει ταχθεί υπέρ των διώξεων όσων διαδηλώνουν έξω από κλινικές που πραγματοποιούνται αμβλώσεις, κάτι που καταργεί το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Διάβασε: ΗΠΑ: Θα διώκεται όποιος διαμαρτύρεται για τις εκτρώσεις έξω από κλινική εκτρώσεων].

Ανάλογη ήταν και η επισήμανση της πορτορικανικής καταγωγής Σόνια Σοτομαγιόρ, επίσης μειοψηφούσας στην απόφαση, που είπε ότι η απόφαση επεκτείνει την προστασία του θρησκευτικού συναισθήματος και στο χώρο του εμπορικού κόσμου, πέραν των φυσικών προσώπων και των θρησκευτικών οργανισμών.

(Παρένθεση: Φαίνεται ότι η χριστιανική εταιρία ‘Hobby Lobby’ είχε ήδη «μπει στο μάτι» των «αντιδρώντων», από ένα περιστατικό του Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ένας αγοραστής κατήγγειλε ότι ο υπάλληλος του καταστήματος στο Marlboro του New Jersey, του είπε ότι δεν είχαν φέρει είδη εορτασμού Ιουδαϊκών εορτών. Ενώ το κατάστημα φέρνει Χριστουγεννιάτικα είδη, δεν είχε είδη που σχετίζονται με το bar mitzvah, τη Χανουκά, ή το Ιουδαϊκό Πάσχα. Ο υπάλληλος του καταστήματος είπε στον αγοραστή ότι τα είδη αυτά δεν πωλούνται λόγω της χριστιανικής πίστης του ιδιοκτήτη. Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η Hobby Lobby ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια του εργαζομένου, δηλώνοντας ότι έχει φέρει είδη εβραϊκών γιορτών στο παρελθόν και θα το πράξει ξανά δοκιμαστικά σε κάποιες περιοχές).

Μετά την απόφαση και τις αντιδράσεις των «προοδευτικών», οι μάσκες πλέον έχουν πέσει και έχει αποκαλυφθεί το απεριόριστο βαθύ μίσος της αντι-χριστιανικής αριστεράς για τα ατομικά δικαιώματα, το Σύνταγμα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Η πρόσφατη γνωμοδότηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την Hobby Lobby, αποτελεί μια μάλλον χλιαρή αναγνώριση του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος κάθε Αμερικανού πολίτη στην ελεύθερη άσκηση της πίστης του (ναι, αυτό περιλαμβάνει και χριστιανούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων).

Οι εξελίξεις της απόλυτης κατάρρευσης του στόχου της άθεης αριστεράς να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα είναι : 1) Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ετοιμάζουν μια νομοθετική «διόρθωση» της υπόθεσης Hobby Lobby», η οποί πάντως έχει μηδενικές πιθανότητες να περάσει επειδή θα ήταν αντισυνταγματικό εάν περνούσε και 2) οργανώσεις όπως η ACLU, η AFL-CIO, η National Gay and Lesbian Task Force, η Lambda Legal και ένα συνονθύλευμα από άλλες εξτρεμιστικές αριστερές ομάδες έχουν αποσύρει την υποστήριξη του νόμου που ειρωνικά ονομάστηκε «Νόμος Κατά των Διακρίσεων στην Απασχόληση» ("Employment Non-Discrimination Act" ή ENDA), το καμάρι του ομοφασισμού, επειδή η λεπτή "θρησκευτική απαλλαγή" του νομοσχεδίου δεν θέτει επαρκώς, εκτός νόμου την πρακτική του Χριστιανισμού.

Αντιδρώντας στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ο επικεφαλής της Πλειοψηφίας στη Γερουσίας Δημοκρατικός Harry Reid, D-Nev., είπε, «Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε αυτό το μήνα, αλλά ένα πράγμα πρόκειται να κάνουμε αυτήν την περίοδο -να εξασφαλίσουμε ότι οι ζωές των γυναικών δεν προσδιορίζονται από πέντε Λευκούς άνδρες».

«Αυτή η απόφαση είναι εξωφρενική», συνέχισε ο Reid, «και θα κάνουμε κάτι για αυτό».

Το «κάτι» που θα κάνουν γι’ αυτό οι Δημοκρατικοί, όπως αναφέρει το TalkingPointsMemo (TPM) είναι να αφαιρέσουν την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας συνολικά:

Σύμφωνα με μια περίληψη του TPM, θα απαγορεύεται στους εργοδότες να αρνηθούν να παρέχουν «υπηρεσίες υγείας», συμπεριλαμβανομένης της αντισύλληψης [και χάπια άμβλωσης], στις υπαλλήλους τους, εάν απαιτηθεί από ομοσπονδιακό νόμο.

«Αλλά οι ομάδες είπαν ότι δεν μπορούν πλέον να υποστηρίξουν τον ENDA υπό το φως της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που καταρρίπτει ένα βασικό τμήμα του νομοσχεδίου του Ομπάμα για την υγεία. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οικογενειακές επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται να προσφέρουν αντισυλληπτική κάλυψη στις εργαζόμενές τους, εφόσον αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ιδιοκτητών», λέει η Post.

Ο Gary Glenn, ο οποίος είναι υποψήφιος για την βουλή της πολιτείας του Michigan, είναι εθνικός ηγέτης στην υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας εδώ και δύο δεκαετίες. Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Glenn έγραψε, «Οι εξαιρετικά περιορισμένες θρησκευτικές απαλλαγές, συνήθως περιλαμβάνουν τους νόμους για την μη διάκριση στα “δικαιώματα” των ομοφυλόφιλων και των ‘cross-dressing(αντρών που ντύνονται με γυναικεία ρούχα), χωρίς πραγματική προστασία ή αποτέλεσμα, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχιζόμενες διώξεις και τις διακρίσεις που βασίζονται σε τέτοιου νόμους, κατά χριστιανικών ιδιοκτητών επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως οι Πρόσκοποι (τους επέβαλαν να δέχονται ομοφυλόφιλους), τα Καθολικά Ιδρύματα (τους επέβαλαν να δίνουν παιδιά για υιοθεσία σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων), ο Στρατός της Σωτηρίας (τον μποϊκοτάρουν ως «ομοφοβικό») και άλλους.

«Αλλά τώρα που η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την Hobby Lobby απειλεί να δώσει πραγματική ισχύ σε τέτοιες εξαιρέσεις, οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι δεν θα υποστηρίξουν πλέον τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων με βάση τον ‘γενετήσιο προσανατολισμό’, που περιλαμβάνει περιορισμένες εξαιρέσεις για τα θρησκευτικά ιδρύματα.

«Αυτές οι - υποτίθεται - θρησκευτικές απαλλαγές, που όλο το ομοφυλοφιλικό λόμπι λέει ότι δεν θα υποστηρίζει πλέον, αποτελούν τα βασικά σημεία προπαγάνδας άμβλυνσης της αντίθεσης εκκλησιών και πολιτών που ανησυχούν για την προφανή απειλή που θέτουν οι εν λόγω νόμοι στην θρησκευτική ελευθερία».

Αν και στην τρέχουσα μορφή του ο ENDA περιέχει μια εξαιρετικά αδύναμη θρησκευτική εξαίρεση που θα μπορούσε-ίσως- να παρέχει μια εν μέρει προστασία σε μερικές εκκλησίες και θρησκευτικούς οργανισμούς (μέχρι να ασκηθεί κάποια μήνυση  από "gay" ακτιβιστές), αυτή η λεγόμενη απαλλαγή θα αφήσει τα περισσότερα άλλα, όπως βιβλιοπωλεία Αγίων Γραφών και πολλά χριστιανικά σχολεία και παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, εντελώς απροστάτευτα. Θα συντρίψει κυριολεκτικά τα συνταγματικά δικαιώματα των ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων.

Οι προσποιήσεις τέλειωσαν. Πρόκειται για κανονική ποινικοποίηση του Χριστιανισμού. Οι υλιστές λίμπεραλ αριστεροί έχουν δείξει ποιος είναι ο πραγματικός τους σκοπός και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον.

ΚΟ: Η αναγνώριση του «γάμου» των ομοφυλόφιλων και η ποινική αντιμετώπιση της «ομοφοβίας», για την οποία αγωνίζονται λιγότερο ή περισσότερο φανερά σύμπασες οι δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου», θα οδηγήσουν σε ανάλογα περιστατικά και στην πατρίδα μας, όπως αυτό εδώ και το άλλο που έγινε στην Ιταλία με την ομοφυλόφιλη δασκάλα σε Καθολικό σχολείο. Με λίγα λόγια, εάν σε μία χριστιανική εταιρία ή σε μια χριστιανική κατασκήνωση ή σε ένα χριστιανικό βιβλιοπωλείο ή σε ένα χριστιανικό ραδιοφωνικό σταθμό ή σε ένα χριστιανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα κλπ κάποιος από τους εργαζόμενους αποκαλυφθεί (ή προβληθεί με καμάρι!) ότι είναι ομοφυλόφιλος, δεν θα μπορεί να διωχθεί, γιατί θα αποτελεί ποινικά κολάσιμο «ρατσισμό» και «ομοφοβία». Οπότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι θα έχουμε «ποινικά» κολάσιμη και συνεπώς «εκτός νόμου», την χριστιανική πίστη. Όμορφα και ωραία και απολύτως «δημοκρατικά». Χωρίς Νέρωνες. 


* Οι αντιδράσεις της νεοταξικής αριστεράς στις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων, όταν αυτές δεν συμφέρουν την πολιτική (ψηφοθηρική) της ατζέντα, είναι γνωστή και σε εμάς, από τις «αντιδράσεις» που προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση, 3838/2010, για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικότατο με τους διωγμούς που υφίστανται οι Χριστιανοί παγκοσμίως αποτελεί και ένα απαράδεκτο βίντεο που ανέβηκε πριν από λίγο στο YouTube που παρουσιάζει την αγία Μαρία Μαγδαληνή ως ερωμένη Του Χριστού βασιζόμενοι στην εσκεμμένα λανθασμένη μετάφραση της λέξης κοινωνός (από το απόκρυφο ευαγγέλιο του "Φιλίππου") ως εραστής!!! Τους έκανα ήδη αναφορά για παραπλάνηση αναγράφοντας τα εξής:

The word koinonos does NOT mean companion or spouse, but the man (or woman) who participates in something, the knowledgeable one. In greek language we use this word to describe the member of a team (social, religious etc). As you can understand, the editors of this video exploited the lack of knowledge of most of the people to the greek language to create pure fiction stories against Jesus Christ.Based on the above, i request the removal of this video for aiming to mislead the viewers.

Αλλά επειδή δεν ιδρώνει εύκολα το αυτί τους(το μάτι τους στην προκειμένη περίπτωση) διαδώστε το νέο και καταγγείλετέ το και εσείς. Αν έχετε να προσθέσετε και κάτι ακόμη στην αναφορά σας ακόμη καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω στη βιασύνη μου ξέχασα να παραθέσω το λινκ:

https://www.youtube.com/watch?v=UUnE4Xs5Bc0&list=UUPZiqlNI3RLyF47QTdq93GQ

mnk είπε...

@ 26 Ιουλίου 2014 - 12:51 π.μ.

Τι και πως να προσθέσουμε, αφού δεν μας δίνεις το λινκ του βίντεο;