Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΜΑΡΟΚΟ: Ισπανίδα ακτιβίστρια υπέρ των παράνομων Αφρικανών μεταναστών, δέχτηκε επίθεση από όχλο με μαχαίρια, υπό την ανοχή της αστυνομίαςΓύρω στα μεσάνυχτα, δίπλα στο τζαμί στην περιοχή Boukhalef, στην Ταγγέρη. Περίπου 50 ένοπλοι Μαροκινοί περικυκλώνουν την Ισπανίδα ακτιβίστρια Helena Maleno. Την σπρώχνουν, αποκαλύπτουν το στήθος της και την χτυπούν. Η μαροκινή αστυνομία επέτρεψε την επίθεση να συμβεί. «Ο αξιωματικός της αστυνομίας γελούσε ενώ μου επιτίθονταν», λέει η ίδια που μένει μόνιμα στο Μαρόκο και ανήκει στην οργάνωση “Caminando Fronteras”.

Η Ισπανίδα πιστεύει ότι η επίθεση, που αρχικά φάνηκε να στρέφεται κατά μια ομάδας υπο-Σαχάριων Αφρικανών παράνομων μεταναστών που ζουν στην περιοχή Boukhalef, και τους οποίους η ομάδα προσπάθησε να κάψει μέσα στα σπίτια τους, θα μπορούσε να έχει οργανωθεί ως «αντίποινα» εναντίον της, λόγω των δηλώσεων που έκανε πριν από λίγες ημέρες, στις οποίες επιβεβαίωσε ότι, για 48 ώρες, η μαροκινή αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει περισσότερους από 1000 μετανάστες να φύγουν για τα στενά του Γιβραλτάρ.

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν ήταν σε συνεργασία με την αστυνομία. Όλα έγιναν μπροστά από την αστυνομία, που αρνήθηκε να παρέμβει. Απλά κοίταζαν επάνω», τονίζει. Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα οι δυνάμεις ασφαλείας, αλλά ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος, ο αξιωματικός, γελούσε μαζί της και της είπε ότι ήταν «προκλητική».

«Αρνήθηκαν να συλλάβουν τους επιτιθέμενους τους οποίους κατέδειξα», έγραψε στο Twitter ...

Τα άτομα αυτά πετούσαν πέτρες και κράδαιναν μαχαίρια. Η Maleno λέει ότι ένας αστυνομικός την αναγνώρισε και είπε σε έναν από τους εισβολείς: «Είναι η Ισπανίδα, είναι η Ισπανίδα, αυτή είναι που λέγατε». Και τότε η ομάδα στράφηκε εναντίον της.

Οι 50 άνδρες την περικύκλωσαν. «Μου είπαν: “Ισπανίδα πόρνη, σκ...-Χριστιανή, πήγαινε στο Tinduf, στην μαροκινή Σαχάρα”».

Άρχισαν να την σπρώχνουν και αποκάλυψαν το στήθος της, αγγίζοντάς τα, ενώ την έβριζαν. «Υπήρχαν δύο άλλες γυναίκες μαζί μου, που έβαλαν τα δάχτυλά τους στους κόλπους τους, λέγοντας ότι είχαν χρήματα εκεί».

Η Maleno ζήτησε βοήθεια από τον αξιωματικό, αλλά εκείνος την κορόιδευε. Ένας από τους αστυνομικούς την έσπρωξε προς έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν έτοιμος να την μαχαιρώσει με ένα μαχαίρι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

2 σχόλια:

ΒΕ.Λ. είπε...

Φέρθηκαν ρατσιστικά και ξενοφοβικά στην αντιρατσίστρια και αντιξενοφοβική, δηλάδη.
Κοίτα να δεις πράγματα...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.