Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Ισπανία: Παραγωγοί πέταξαν τα ροδάκινα και έκαψαν τη σημαία της ΕΕ (video)Οργισμένοι με τις πολιτικές της ΕΕ δήλωσαν την Παρασκευή Καταλανοί παραγωγοί, οι οποίοι είδαν τη σοδειά τους να πηγαίνει χαμένη, λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα.

Οι παραγωγοί ροδακίνων στην Ισπανία θεωρούν υπεύθυνη την ΕΕ για την απόφαση της Ρωσίας να κάνει εμπάργκο στα προϊόντα της Δύσης και διαδήλωσαν με έντονο τρόπο.


Όπως φαίνεται και στο βίντεο πέταξαν στο δρόμο πολλά ροδάκινα και πάνω σε αυτά έκαψαν τη σημαία της ΕΕ.

Μια ομάδα περίπου 30 εκπρόσωποι από την JARC (Νέοι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Καταλονίας), ενός από τα μεγαλύτερα γεωργικά συνδικάτα της περιοχής, έκαψαν επιδεικτικά κιβώτια με ώριμα ροδάκινα έξω από το κτίριο του δήμου της Lleida (δεύτερης μεγαλύτερης σε πληθυσμό πρωτεύουσας επαρχίας της Καταλονίας).

«Δεν θα δεχτούμε πια η ΕΕ να συνεχίζει να μας λέει τι να κάνουμε, αυτοί οι άνθρωποι που ποτέ τους δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε ένα κτήμα με φρούτα. Για μια φορά, θα πρέπει να ακούσουν τους παραγωγούς, όχι τους καταναλωτές», δήλωσε εκ μέρους της ένωσης, ο David Borda, στο πρακτορείο ειδήσεων Ruptly.

Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: