Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΗΠΑ: Οι περισσότεροι πάστορες αποφεύγουν να μιλήσουν στην εκκλησία για «επίμαχα» ζητήματα για να μην χάσουν τα μέλη τους (δηλ. τα δέκατα)



Οι πάστορες στις αμερικάνικες εκκλησίες γενικά πιστεύουν ότι ο γάμος των ομοφυλόφιλων και η άμβλωση είναι λάθος, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα μιλήσουν για αυτά στις συναθροίσεις τους, για το φόβο της απώλειας των μελών.

Αυτό είναι μια βασική διαπίστωση από μια πρόσφατη μελέτη του Barna Group. Ο εμπειρογνωμόνων έρευνας George Barna, βρέθηκε στο American Family Radio για να συζητήσει αυτό που ανακάλυψε.

«Αυτό που βρήκαμε είναι ότι όταν τους ρωτήσαμε για όλα τα βασικά ζητήματα της εποχής, το 90 τοις εκατό από αυτούς μας είπε, «Ναι, η Αγία Γραφή μιλάει για κάθε ένα από αυτά τα θέματα». Στη συνέχεια τους ρωτήσαμε, «Ωραία, διδάσκετε τους πιστούς σας, τι λέει η Βίβλος σχετικά με τα ζητήματα αυτά;» - Και οι αριθμοί έπεσαν αυτόματα σε λιγότερο από το 10 τοις εκατό ... των ποιμένων που είπαν ότι μιλάνε για αυτά», ανέφερε στο One News Now ο Barna.

Όπως αποδεικνύεται, οι ποιμένες είναι πρόθυμοι να κάνουν "σχεδόν τίποτα" για να κάνουν τους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν σε θέματα που άπτονται της πολιτικής.

«Έτσι, αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι όταν μιλάμε για το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, είναι ότι οι ίδιες οι εκκλησίες έχουν διαχωριστεί από τις δραστηριότητες του κράτους - και αυτό είναι εις βάρος του κράτους και του λαού», δήλωσε ο Barna.

Ο Barna επεσήμανε πέντε παράγοντες που οι περισσότεροι ποιμένες ποντάρουν στο ερώτημα για το αν η εκκλησία τους είναι επιτυχής: συμμετοχή, προσφορές, πολλά προγράμματα, πολύ προσωπικό και τετραγωνικά μέτρα.

«Τώρα όλα αυτά τα πράγματα είναι καλά, εκτός από μια λεπτομέρεια: Ο Ιησούς δεν πέθανε για κάποιο από αυτά», είπε ο Barna. «Αυτό που υπονοώ είναι ότι οι ποιμένες δεν θα εμπλακούν σε θέματα πολιτικής γιατί είναι πολύ «επίμαχα» και αμφιλεγόμενα. Τα αμφιλεγόμενα θέματα κρατούν τους ανθρώπους από το να κάθονται στο κάθισμά τους, κρατούν τους ανθρώπους από το να δίνουν τα χρήματά τους, από το να παρακολουθούν τα προγράμματα της εκκλησίας».

Ο Barna κατηγορεί επίσης τα Βιβλικά σχολεία, εν μέρει, για την έλλειψη κινήτρων. Οι πάστορες, είπε, διδάσκονται να ερμηνεύουν την Αγία Γραφή αντί να εμπλέκονται σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: