Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: «Θα πρέπει να κηρυχθούν παράνομα σε όλη την Ευρώπη τα “ρατσιστικά” κόμματα», λέει η πρώην υπουργός Cecile Kyenge

Η Cecile Kyenge, με καταγωγή από το Κονγκό, υπήρξε Υπουργός Ενσωμάτωσης της Ιταλίας, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014. Τώρα είναι ευρωβουλευτής

Δήλωσε: «Χρειαζόμαστε ένα νόμο που θα τιμωρεί τα κόμματα που κάνουν χρήση ρατσιστικών αφισών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρχουν κόμματα που κηρύττουν το μίσος ή την παρότρυνση σε μίσος. Και σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ιταλία. Διαφορετικά, δεχόμαστε αυτές τις ρατσιστικές σκέψεις και οι διακρίσεις θα εξαπλωθούν. Είμαστε σε μια δημοκρατία και όλος ο κόσμος είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά ο αυτο-σεβασμός ξεκινά από τον σεβασμό προς τον “Άλλο”».

Πέρυσι, ο πολιτικός της Λίγκας του Βορρά Roberto Calderoli, σύγκρινε την Kyenge με ουραγκοτάγκο και τώρα διώκεται δικαστικά για αυτό. Αλλά ο Αφρικανός πατέρας της Kyenge τέλεσε κάποιου είδους τελετουργικό σαν βουντού, δήθεν για να εξαγνίσει τα "κακά πνεύματα" του Ιταλού πολιτικού. Ο Calderoli τώρα πιστεύει ότι είναι κάτω από κάποιο είδος κατάρας: επειδή πολλά άσχημα πράγματα έχουν συμβεί σε αυτόν από τότε.

ΚΟ: Η Cecile Kyenge είναι από το Κονγκό της Αφρικής και έχει ομολογήσει ότι ήρθε παράνομα στην Ιταλία, την πρώτη φορά. Ήρθε να σπουδάσει ιατρική και παντρεύτηκε Ιταλό.
 
Διάβασε:  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευρωπη Ξυπνα .

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν την προηγούμενη ευδομάδα στην Ιταλία, Ρώμη και πιο βόρεια.
Δυστυχώς έχουν γεμίσει τίγκα στους πακιστανόμαυριδερούς και μάλιστα τους έχουν σε κάθε ρεστοράν και κάθε κατάστημα.
Μάλιστα σκέφτηκα ότι παρ' όλο το πρόβλημα που έχουμε εμείς εδώ δεν τους πιάνουμε τους Ιταλούς...
Τους έχουν κατακλύσει!
Συνέκρινα επίσης το τι είχα δει το 1995 όταν και είχα επισκευτεί ξανά την γείτονα χώρα, τότε δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ λάθρο.
Τώρα γίνεται χαμός, φοβάμαι πως η Ευρώπη έχασε χωρίς να το ξέρει.