Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΑΝΙΑ: Τζαμί δηλώνει ανοικτά την υποστήριξή του στην ISISΈνα τζαμί στην πόλη του Aarhus της Δανίας που από καιρό έχει κατηγορηθεί ότι φανατίζει τα νεαρά μέλη του, βγήκε πλέον ανοικτά να υποστηρίξει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

«Ένα ισλαμικό κράτος θα είναι πάντα αυτό που οι μουσουλμάνοι προσδοκούν, ως εκ τούτου, δεν μπορούμε παρά να υποστηρίζουμε το Ισλαμικό Κράτος. Ακόμα κι αν κάνει λάθη (sic), θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε», είπε ο εκπρόσωπος του τζαμιού Grimhøjmoskeen του Άαρχους, Fadi Abdallah,  στην διαδικτυακή πηγή ειδήσεων Den Korte Avis.

«Οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες εκεί κάτω [στη Συρία και το Ιράκ] όπως εδώ. Μπορώ να καταλάβω πλήρως γιατί οι άνθρωποι σκοτώνονται», συνέχισε.

Σε μια μεταγενέστερη συνέντευξή του στο κανάλι TV2 Østjylland, ο Abdallah επανέλαβε την επιθυμία του για ένα ισλαμικό κράτος.

«Οι μουσουλμάνοι πρέπει να έχουν το δικό τους κράτος και το υποστηρίζουμε αυτό. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να είναι ικανοί να κυβερνήσουν το δικό τους κράτος και να δικάζουν (sic) άλλους μουσουλμάνους, χωρίς επιρροή από τη Δύση», είπε.

Είπε βέβαια, στο κανάλι, ότι «…δεν ανέχεται τη βία της ISIS».

«Είναι βέβαια λυπηρό, και λυπούμαστε που έχουν έρθει έτσι τα πράγματα», είπε.

Το τζαμί Grimhøjmoskeen έχει εδώ και καιρό κατηγορηθεί για προώθηση μιας εξτρεμιστικής ερμηνείας του Ισλάμ. Η αστυνομία άρχισε να το παρακολουθεί από τότε που προβλήθηκε ένα βίντεο με τον Αμπού Μπιλάλ Ισμαήλ, που είναι ιμάμης στο τζαμί, στο οποίο καλούσε τον Θεό να «καταστρέψει τους σιωνιστές Εβραίους».

Η αστυνομία εκτιμά ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχουν εγκαταλείψει τη Δανία για να πολεμήσουν στη Συρία, και τουλάχιστον 22 από αυτούς προέρχονται από το συγκεκριμένο τζαμί.

Την ίδια στιγμή, μια πρόσφατη έκθεση από το Economist υπολόγισε ότι, αναλογικά με το σύνολο του πληθυσμού κάθε χώρας, η Δανία έχει στείλει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό ξένων μαχητών στη Συρία. Μόνο το Βέλγιο έχει μεγαλύτερο αριθμό ξένων μαχητών ανά εκατομμύριο κατοίκους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNN, ο αριθμός των Δανών που έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία αντιπροσωπεύουν το 0,044 τοις εκατό των 226.000 μουσουλμάνων που ζουν στη Δανία.

Ένας τουρκικής καταγωγής κάτοικος της Δανίας, ο οποίος έχει πολεμήσει στη Συρία, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Δανία βρίσκεται «ψηλά στη λίστα της ISIS» ανάμεσα στους ξένους στόχους.

«Είναι ένας ανοιχτός πόλεμος τώρα. Η ISIS έχει πει ότι πρέπει να πολεμήσει όλους τους άπιστους. Θα πρέπει να εξαλειφθούν και σύντομα θα έλθει η σειρά της Δανίας», είπε ο τζιχαντιστής με τα στοιχεία ÖA, στην Politiken.

ΚΟ: Σημειωτέον, ότι στο χάρτη του ισλαμικού κράτους της ISIS περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Ανήσυχοι οι κυβερνώντες της χώρας αυτής, νομοθετούν εσπευσμένα «αντιρατσιστικά» νομοσχέδια και προχωρούν στην ανέγερση τζαμιών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχ χάρτης από μόνος του δείχνει το πόσο υπολογίζουν την γριά π ®ρνη Ε.Ε αυτοί που τον εξέδωσαν.

Ανώνυμος είπε...

Εχουν βαλει ολα τα Βαλκάνια στον χάρτη.
Αν ολοι οι μισθοφόροι του ΙΣΙΣ ειχαν ελαχιστο μυαλό, θα καταλάβαιναν οτι αποτελουν το οργανο των νεοταξιτων που μολις ολοκληρώσουν το εργο που αυτοι τους ανεθεσαν, θα ακολουθησει και η δικη τους εκτέλεση.

Ανώνυμος είπε...

Εχουν βαλει ολα τα εδαφη που καποτε κατειχε το χαλιφατο. Ειτε ως Οθωμανικη αυτορατορια, ειτε ως αραβοφωνα κρατη. Θεωρουν οτι ακομα τους ανηκουν.