Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μετά τον εμπρησμό σε τζαμί, έτρεξαν όλοι οι πολιτικοί να καταδικάσουν την «ισλαμοφοβία» και να δηλώσουν «αλληλεγγύη» στους μουσουλμάνους, μόνο που ανακαλύφθηκε ότι ο δράστης ήταν Ιορδανός



Πριν από μερικές εβδομάδες, μια πρόσφατη προσθήκη του τζαμιού Mevlana στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Πριν καν ακόμη το περιστατικό αξιολογηθεί ότι ήταν εμπρησμός, οι Γερμανοί πολιτικοί έτρεξαν όλοι ομοθυμαδόν να εκφράσουν την «αλληλεγγύη» τους στα θύματα - μουσουλμάνους πιστούς του τζαμιού.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, η ανακοίνωση της εθνικότητας του κυρίως ύποπτου, διέψευσε τους  αστήρικτους ισχυρισμούς τους, και διέλυσε κάθε ίχνος "ισλαμοφοβίας".

Να σημειώσουμε την εκκωφαντική σιωπή πολιτικών και εκκλησιαστικών (!) προσώπων της Γερμανίας στον περσινό εμπρησμό της παλιάς Λουθηρανικής εκκλησίας στο Garson (βλ. εδώ).

Βίντεο με προσευχή των μουσουλμάνων μετά τον εμπρησμό:

Η Der Tagsesspiegel, αναφέρεται στην βεβαιότητα της αστυνομίας ότι η φωτιά άναψε σκόπιμα. Γράφει:

Μετά από αρκετά ερωτηματικά, τώρα είναι σίγουρο: Η φωτιά στο τζαμί Μεβλανά στο Kreuzberg ήταν σκόπιμη, σύμφωνα με έρευνες της αστυνομίας.

Η φωτιά στο τζαμί πρέπει να αποδοθεί σε εμπρηστική επίθεση, σύμφωνα με την εκτίμηση των ερευνητών. «Μπορούμε τώρα να αποκλείσουμε κάποια τεχνική βλάβη», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Klaus Kandt, την Τρίτη μετά την επίσκεψή του στο τζαμί μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών της πόλης του Βερολίνου Frank Henkel (CDU). Επίσης αποκλείστηκε η περίπτωση να άναψε φωτιά από αμέλεια: «καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ήταν μια εσκεμμένη πράξη».

 Και παρακάτω: «Οι πολιτικοί δείχνουν την αλληλεγγύη τους»

Την Κυριακή το βράδυ ο επικεφαλής του SPD [Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα] και αντιπρόεδρος καγκελάριος Sigmar Gabriel επισκέφθηκε τον τόπο του εγκλήματος και μίλησε για "απόπειρα δολοφονίας". Επίσης, ο Henkel ήθελε να δείξει με την επίσκεψή του «την αλληλεγγύη», όπως το έθεσε ο ίδιος. «Όταν στη Γερμανία καίγονται οι οίκοι του Θεού (!), δεν αρκεί η κοινωνία απλά να δείξει συμπάθεια», δήλωσε ο Henkel. «Η κοινωνία και οι πολιτικοί πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά πλέον τέτοια εγκλήματα». Η αστυνομία θα κάνει το παν για να τους λύσει την υπόθεση. Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ερευνούν την υπόθεση.

Η είδηση όμως που δημοσιεύτηκε στο Spiegel μας πληροφορεί ότι ο δράστης του εμπρησμού είναι Ιορδανός, και το πιθανότερο μουσουλμάνος (το 92% του πληθυσμού στην Ιορδανία είναι μουσουλμάνοι). Στην συνέχεια το Spiegel προσπαθεί να ξεφύγει από την αμηχανία όσον αφορά τον Ιορδανό δράστη, με το να κάνει μια γενική αναφορά σε «προηγούμενες επιθέσεις σε τζαμιά».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: