Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε πατέρα να πάει στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί για την υποχρεωτική κατήχηση της κόρης του στο Ισλάμ



Το νομικό γραφείο ‘Thomas More Law Center’ (TMLC) που υπερασπίζεται τις θρησκευτικές ελευθερίες, ανακοίνωσε ότι θα εκπροσωπήσει τον John Kevin Wood και την σύζυγό του, Melissa, στη μάχη τους με το Γυμνάσιο La Plata στο Μέριλαντ, σχετικά με την ισλαμική κατήχηση που επιβλήθηκε στην κόρη τους, μαθήτρια της 11ης τάξης στο μάθημα της Παγκόσμιας Ιστορίας. Από την κόρη τους ζητήθηκε να ολοκληρώσει το μάθημα, όπου έπρεπε να επιβεβαιώσει ότι «Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον Αλλάχ» και τους άλλους πέντε πυλώνες πίστης του Ισλάμ.

Η υπόθεση έγινε γνωστή σε όλες στις ΗΠΑ όταν το σχολείο απαγόρευσε τον πατέρα John Wood από το να  εισέλθει στο σχολείο, αφότου εκείνος αντιτάχθηκε στην κατήχηση της θρησκείας του Ισλάμ που γινόταν στο μάθημα της ιστορίας της κόρης του και απαίτησε ότι έπρεπε να δοθεί μια εναλλακτική εργασία. Το σχολείο αρνήθηκε.

Ο Wood, που είναι πρώην πεζοναύτης που υπηρέτησε στην Επιχείρηση Desert Shield / Desert Storm και έχασε φίλους του, είδε από πρώτο χέρι τις καταστροφές που προκλήθηκαν «στο όνομα του Αλλάχ» και ότι το Ισλάμ δεν είναι "μια θρησκεία της ειρήνης" και δεν είχε σκοπό να υποχωρήσει από τη θέση του.

Το Thomas More Law Center είναι δικηγορικό γραφείο με έδρα το Ann Arbor του Michigan. Ο Ανώτερος Σύμβουλος Δίκης του TMLC, Erin Mersino και ο δικηγόρος, Michael F. Smith της Δικηγορικής Εταιρείας Smith, εκπροσωπούν την οικογένεια Wood. Χθες κατέθεσαν αίτημα για παροχή στοιχείων σχετικά με την υπόθεση, βάσει του Νόμου Υποχρεωτικής Παροχής Πληροφοριών στο Κοινό.

Την 22η Οκτωβρίου του 2014, ο John Wood ανακάλυψε ότι η κόρη του είχε αναγκαστεί να επαναλάβει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Ισλάμ ως μέρος του μαθήματος Παγκόσμιας Ιστορίας της τάξης της. Απαίτησαν να γράψει πως τον προφήτη Μωάμεθ τον επισκέφτηκε ο άγγελος Γαβριήλ και κήρυξε ότι υπάρχει μόνο ένας αληθινός Θεός, ο οποίος είναι ο Αλλάχ. Το μάθημα απαιτούσε να γράψει ότι ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ και ότι το Κοράνιο είναι ιερό κείμενο.

Απαιτήθηκε να επιβεβαιώσει ότι «ο Αλλάχ είναι ο ίδιος θεός που λατρεύεται στο Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό» και ότι το «Κοράνι είναι ο λόγος του Αλλάχ που αποκαλύφθηκε στον Mωάμεθ με τον ίδιο τρόπο που οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι η Τορά και το Ευαγγέλιο αποκαλύφθηκαν στον Μωυσή και τους συγγραφείς της Καινής Διαθήκης». Το μάθημα ανάγκαζε επίσης νεαρές γυναίκες, όπως η κόρη του Wood, να συμπληρώσουν τις παρακάτω προτάσεις:« Οι άνδρες είναι οι διαχειριστές των υποθέσεων των γυναικών» και «Δίκαιες γυναίκες είναι συνεπώς οι υπάκουες».

Όταν ο John Wood ανακάλυψε την ισλαμική προπαγάνδα και κατήχηση, δίκαια εξοργίστηκε και εκείνο το βράδυ προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με το σχολείο με το τηλέφωνο για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Ο Wood έχει δει από πρώτο χέρι την καταστροφή που προκλήθηκε στο όνομα του Αλλάχ και ξέρει ότι το Ισλάμ είναι δεν είναι "μια θρησκεία της ειρήνης." Υπηρέτησε στην Επιχείρηση Desert Shield / Desert Storm, και έχασε φίλους στην εν λόγω δράση. Στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν πυροσβέστης στη φωτιά στο Πεντάγωνο. Αρνήθηκε να αφήσει την κόρη του να υποβάλλεται σε ισλαμική κατήχηση στο σχολείο, παρά τις απειλούμενες συνέπειες.

Την επόμενη ημέρα, 23 Οκτωβρίου, ο Wood είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με κάποιον από την διεύθυνση του σχολείου, όπου επανέλαβε και πάλι τις αντιρρήσεις του για την κατήχηση της κόρης του στην θρησκεία του Ισλάμ. Εκεί άκουσε ότι η κόρη του θα πάρει μηδέν στις εργασίες της σχετικά με το Ισλάμ αν δεν συμμορφωνόταν. Ο Wood μετά ρώτησε πώς είναι δυνατόν να διδάσκεται η θρησκεία του Ισλάμ, όταν τα σχολεία απαγορεύεται να διδάσκουν την θρησκεία του χριστιανισμού.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο Richard Thompson, Πρόεδρος του TMLC και Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε: «Η αλαζονική συμπεριφορά και η επίδειξη δύναμης του σχολείου αποκαλύφθηκε, όταν εξέδωσε μια γραπτή ανακοίνωση, με την οποία το σχολείο αρνήθηκε στον πρώην πεζοναύτη κάθε πρόσβασή του στο χώρο του σχολείου. Η στάση αυτή του σχολείου ατιμάζει όχι μόνο την υπηρεσία του Τζον Γουντ, αλλά και όλων των ανδρών και των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που υπερασπίστηκαν το έθνος μας από την ισλαμική βία. Πιστός στην εκπαίδευσή του ως πεζοναύτης, ο John Wood δεν υποχώρησε. Ναι, η κόρη του έλαβε έναν κακό βαθμό στο μάθημα της παγκόσμιας ιστορίας, αλλά αυτή η ιστορία δεν έχει ακόμη τελειώσει». 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν διδάσκονται και οι αρχές των άλλων θρησκειών, τότε υπάρχει όντως κάποιο θέμα. Θεωρώ όμως απίθανο να έχει αποκλειστεί ο Χριστιανισμός.

Κατά τ' άλλα, δεν υπάρχει κάποιο λάθος ή υποτιθέμενη ισλαμική προπαγάνδα. Όντως ο Θεός των χριστιανών, των Εβραίων και των ισλαμιστών είναι ο ίδιος με διαφορετικά ονόματα. Ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός είναι τέκνα του Ιουδαϊσμού (για την ακρίβεια, αιρέσεις). Για κάποιον που έχει ασχοληθεί έστω κι ελάχιστα με την ιστορία και των τριών θρησκειών είναι γνωστό αυτό.

Όσο για τις σχέσεις ανδρών-γυναικών, μπορεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στην Αγία Γραφή και να διαβάσει πολλά «ωραία» πράγματα κι ενίοτε χειρότερα από αυτά που γράφει το Κοράνι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, πήγαινε λίγο προς Συρία μεριά, να νιώσεις στο πετσί σου Ισλαμισμό. Άντε ντε!

Θάνος είπε...

Στο μέλλον και οι τρεις θρησκείες (Χριστιανισμός, Εβραϊσμός και Ισλαμισμός) θα εκλείψουν. Δεν πρόκειται να υπάρξουν. Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι ο «Θεός» και ποιος ο Ιησούς Χριστός. Όλα αυτά θ' αποκαλυφθούν στο εγγύς μέλλον. Το πρόβλημα είναι πως θα το πάρει η ανθρωπότητα που είναι τυφλωμένη στις παντός είδους σέκτες που ονομάζονται θρησκείες.

Εγώ πάντως φυλάω έκπληξη για τον ερχομό των Αληθινών Δημιουργών της Γαίας.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο όσοι πιστεύουν σε ΕΚΕΙΝΟΝ που στάλθηκε από τον Θεό στον κόσμο δηλ. στον Ιησού Χριστό, αυτοί μόνο πιστεύουν τον αληθινό Θεό που ζει* εις τους αιώνες των αιώνων (*ζει και υπάρχει παντού στον χώρο και στον χρόνο).

ΒΕ.Λ. είπε...

Για τον ανώνυμο 9:56 μ.μ.

«Όσο για τις σχέσεις ανδρών-γυναικών, μπορεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στην Αγία Γραφή και να διαβάσει πολλά «ωραία» πράγματα κι ενίοτε χειρότερα από αυτά που γράφει το Κοράνι».


Όπως τα παρακάτω:

«Αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ὑποτάσσεσθε ὡς τῷ Κυρίῳ, 23 ὅτι ὁ ἀνήρ ἐστι κεφαλὴ τῆς γυναικός, ὡς καὶ ὁ Χριστὸς κεφαλὴ τῆς ἐκκλησίας, καὶ αὐτός ἐστι σωτὴρ τοῦ σώματος. 24 ἀλλ' ὥσπερ ἡ ἐκκλησία ὑποτάσσεται τῷ Χριστῷ, οὕτω καὶ αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ἐν παντί».
«οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶτε τὰς γυναῖκας ἑαυτῶν, καθὼς καὶ ὁ Χριστὸς ἠγάπησε τὴν ἐκκλησίαν καὶ ἑαυτὸν παρέδωκεν ὑπὲρ αὐτῆς, 26 ἵνα αὐτὴν ἁγιάσῃ καθαρίσας τῷ λουτρῷ τοῦ ὕδατος ἐν ρήματι, 27 ἵνα παραστήσῃ αὐτὴν ἑαυτῷ ἔνδοξον τὴν ἐκκλησίαν, μὴ ἔχουσαν σπίλον ἢ ρυτίδα ἤ τι τῶν τοιούτων, ἀλλ' ἵνα ᾖ ἁγία καὶ ἄμωμος. 28 οὕτως ὀφείλουσιν οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶν τὰς ἑαυτῶν γυναῖκας ὡς τὰ ἑαυτῶν σώματα. ὁ ἀγαπῶν τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἑαυτὸν ἀγαπᾷ· 29 οὐδεὶς γάρ ποτε τὴν ἑαυτοῦ σάρκα ἐμίσησεν, ἀλλ' ἐκτρέφει καὶ θάλπει αὐτήν, καθὼς καὶ ὁ Κύριος τὴν ἐκκλησίαν·»
(Εφεσίους 5,22)


«τῇ γυναικὶ ὁ ἀνὴρ τὴν ὀφειλομένην εὔνοιαν ἀποδιδότω, ὁμοίως δὲ καὶ ἡ γυνὴ τῷ ἀνδρί. 4 ἡ γυνὴ τοῦ ἰδίου σώματος οὐκ ἐξουσιάζει, ἀλλ᾿ ὁ ἀνήρ· ὁμοίως δὲ καὶ ὁ ἀνὴρ τοῦ ἰδίου σώματος οὐκ ἐξουσιάζει, ἀλλ᾿ ἡ γυνή».
(Στη γυναίκα ο άντρας ας της αποδίδει την οφειλή. αλλά όμοια και η γυναίκα στον άντρα. 4 Η γυναίκα το δικό της σώμα δεν το εξουσιάζει, αλλά ο άντρας. όμοια επίσης και ο άντρας το δικό του σώμα δεν το εξουσιάζει, αλλά η γυναίκα.)
(Κορινθίους Α' 7,3)


Επίσης, να βρείς και να διαβάσεις τον βίο των Αγίων Μαρτύρων Ακύλα και Πρίσκιλλας.

Και απο εδώ πληροφορίες:

Ο απόστολος Παύλος και οι γυναίκες
http://www.oodegr.co/oode/grafi/kd/pavlos_gynaikes_1.htm


Είναι αυτά που «παραλείπουν» να διδάξουν στα σεμινάρια χριστομαχίας, αθεϊσμού και ειδωλολατρίας.

ΒΕ.Λ. είπε...

Για τον ανώνυμο 9:56 μ.μ.

Συμπλήρωμα:

«Γιατί τίποτε δεν είναι πικρότερο από την μάχη που γίνεται από τον άνδρα ενάντια στην γυναίκα.
Γιατί είναι πικρές, πραγματικά, οι μάχες που γίνονται ανάμεσα σε πρόσωπα που αγαπιούνται, και δείχνουν ότι όταν κανείς διχάζεται με το ίδιο του το μέλος, όπως λέγεται, αυτό πρέπει να προκαλείται από μεγάλη πικρία.
Το μέρος, λοιπόν, των ανδρών είναι να αγαπούν και των γυναικών να υποχωρούν. Εάν λοιπόν καθένας συνεισφέρει το δικό του μέρος, όλα θα είναι στερεά. Και η γυναίκα γίνεται φιλική και αγαπιέται».

«Λόγια αγάπης να της λες ... Εγώ από όλα, την δική σου αγάπη προτιμώ και τίποτε δεν μου είναι οδυνηρό, όσο το να βρεθώ σε διάσταση μαζί σου. Κι' αν όλα χρειαστεί να τα χάσω, κι' αν στους εσχάτους βρεθώ κινδύνους, ο,τιδήποτε κι αν πάθω, όλα μου είναι υποφερτά, όσο εσύ μου είσαι καλά. Και τα παιδιά τότε μου είναι πολύ αγαπητά, εφ' όσον εσύ με συμπαθείς. Όλα δικά σου είναι.
Αυτό με συμβουλεύει ο Παύλος λέγοντας ότι ο άνδρας δεν εξουσιάζει το σώμα του, αλλά η γυναίκα του. Κι αν δεν έχω εγώ εξουσία στο σώμα μου, αλλά εσύ, πόσο μάλλον δικά σου είναι όλα τα άλλα».

«Ποτέ να μη μιλάς με πεζό τρόπο, αλλά με φιλοφροσύνη, με τιμή, με αγάπη πολλή. Νά την τιμάς, και δεν θα βρεθεί στην ανάγκη να ζητήσει την τιμή από τους άλλους. Να την προτιμάς από όλους για όλα, για την ομορφιά, για την σύνεση της, και να την επαινείς. Να κάνεις φανερό ότι σε αρέσει η συντροφιά της και ότι προτιμάς να μένεις στο σπίτι για να είσαι μαζί της, από το νά βγαίνεις στην αγορά. Από όλους τους φίλους να την προτιμάς, και από τα παιδιά που σου χάρισε ακόμα, κι αυτά εξ αιτίας της να τα αγαπάς».

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος




«Τα μοναστήρια φρόντιζαν τους Οίκους για τους γέροντες, των οποίων οι μοναχοί μόρφωναν τη νεολαία -κυρίως τα αγόρια γιατί τα κορίτσια μορφώνονταν στο σπίτι- και τα περισσότερα παρείχαν πολύ καλή μόρφωση. Τα κορίτσια του Βυζαντίου είχαν πολλές φορές καλύτερη παιδεία διότι «απολάμβαναν» περισσότερη ιδιωτική, προσοχή».

Σερ Στήβεν Ράνσιμαν περί κοινωνικού κράτους στην Ανατολική Ρωμαιϊκη Αυτοκρατορία(6/11/2000).

http://www.rel.gr/index.php?rpage=meletes&rpage2=showkeimeno.php&link_id=34





Ανώνυμος είπε...

Προς τον ΒΕ.Λ. που μιλά για «παραλείψεις»: «“λέγει αὐτῇ ὁ Ἰησοῦς· Τί ἐμοὶ καὶ σοί, γύναι;” (Κατά Ιωάννην, 2: 4).

Και το λέει αυτό όχι σε οποιαδήποτε. Στη ΜΑΝΑ του το λέει.

Άντε, ξεκίνα τις ερμηνείες τώρα...

Υ.Γ. Αλήθεια, οι γυναίκες έχουν θέση στον Παράδεισο σύμφωνα με την Αγία Γραφή;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, αν ήσουν γλωσσολόγος (ή χριστιανός) θα ήξερες ότι το γύναι εκείνη την εποχή ήταν τιμητική προσφώνηση. Όπως σήμερα λέμε "Κυρία".
Από το υστερόγραφό σου βέβαια φαίνεται πόσα (δε) γνωρίζεις για το χριστιανισμό (ή μάλλον πόσα σου διαστρέβλωσαν). Τόσες γυναίκες αγίες, η Παναγία ανώτερη των αγγέλων κι εσύ ρωτάς αν οι γυναίκες έχουν θέση στον Παράδεισο! Τι να πω...
Χάρηκα πάντως που τον έγραψες με κεφαλαίο. Καλή σου μέρα!

ΒΕ.Λ. είπε...

Προς τον συνεχή ανώνυμο και προφανώς νεαρό στην ηλικία:

Σου απάντησε και για 'μενα ο φίλος των 12:06 μ.μ.


Στο 100% των περιπτώσεων οι αρνησίθεοι και χριστομάχοι αποφεύγετε επιμελώς να αποκαλύψετε ευθαρσώς τα θρησκευτικά σας πιστεύω ή τις μεταφυσικές αναζητήσεις σας.
Ανάπτυξε και τα δικά σου πιστεύω, ωστε να δούμε πού τοποθετούν αυτά το γυναικείο φύλο, για να γελάσουμε όλοι μαζί.


Υγ
Εαν ξεκινήσω τις ερμηνείες της Αγίας Γραφής με βάση ο,τι κατεβάσει η κεφάλα μου θα καταλήξω είτε προτεστάντης, είτε σαν εσένα.
Και ο διάβολος χρησιμοποίησε την κοπτοραπτική των γραφών για να 'πειράξει' τον ενσαρκωθέντα Θεό.
Η Αγία Γραφή έχει ερμηνευτεί απο τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας και κυρίως καθρεφτίζεται στους Βίους των Αγίων(ανδρών τε και γυναικών).

Ανώνυμος είπε...

Ας απαντήσω εγώ στα ερωτήματά μου κι ας δώσω απαντήσεις σε κάποια άλλα θέματα που τέθηκαν:

1) Το θέμα δεν είναι τόσο ο όρος «γύναι», αλλά η απαξίωση με το «τί κοινό υπάρχει ανάμεσα σ' εμένα και σ' εσένα».

2) Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη μόνο Εβραίοι άρρενες έχουν θέση στον Παράδεισο.

3) Η Μαρία αγιοποιήθηκε με μερικούς αιώνες καθυστέρηση. Μέχρι τότε βρισκόταν σε γενική ανυποληψία από τους «Πατέρες».

4) Ένα ιερό και «θεόπνευστο» κείμενο που απευθύνεται και στους «πτωχούς τω πνεύματι», πρέπει να είναι καθαρό και ξάστερο, χωρίς να χρήζει ερμηνείας από ξερόλες κι επιτήδειους, διότι αυτοί είναι ικανοί να «εξηγήσουν» ακόμη και το που βρήκε γυναίκα ο Κάιν.

5) Αν αρχίζουμε να ψειρίζουμε τους βίους «αγίων», θα πέσει πολύ γέλιο.

Και τέλος, για να μην πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα, δεν είμαι νεαρός και την Αγία Γραφή την γνωρίζω πολύ καλά. Λόγω λοιπόν του ότι έχω μελετήσει και την Αγία Γραφή και τα πατερικά κείμενα, αλλά και γενικότερα την βρόμικη ιστορία της Εκκλησίας (Ορθόδοξης και Καθολικής) και του Χριστιανισμού είμαι συνειδητός άθεος. Εάν σας ενδιαφέρει περαιτέρω το βιογραφικό μου, όταν ήμουν νεαρός έψελνα και στην εκκλησία του χωριού μου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε είσαι τόσο, μα τόοοοσο άσχετος με την Εκκλησία και την Αγία Γραφή που δεν ξέρω γιατί κάνω τον κόπο και απαντάω.
Αυτά όλα που έγραψες τα έβγαλες από το κεφάλι σου ή τα παπαγάλισες από κείμενα παγανιστών. Ούτε το "τι εμοί και σοι γύναι" μετέφρασες σωστά (αλήθεια, από ποια μετάφραση το πήρες;), ούτε γράφει πουθενά η Καινή Διαθήκη ότι μόνο εβραίοι άντρες μπαίνουν στον Παράδεισο (εγώ το ξέρω γιατί τη διαβάζω, εσύ δεν το ξέρεις γιατί εμπιστεύεσαι ό,τι σου είπαν άλλοι ότι γράφει), ούτε η Παναγία ήταν σε ανυποληψία - το γεγονός ότι μετά από κάποιους αιώνες δημιουργήθηκε ο όρος Θεοτόκος οφείλεται στο ότι τότε αμφισβητήθηκε από αιρετικούς η θεότητα του Χριστού, συνεπώς και το μεγαλείο της Παναγίας, γεγονός που καθιστούσε απαραίτητο να εκφραστούν γραπτώς τα σχετικά δόγματα για λόγους προστασίας της ορθής πίστεως. Επιπλέον ένα θεόπνευστο κείμενο εξ ορισμού γράφεται με καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ επίσης με καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο οι άγιοι που έχουν καθαρίσει την καρδιά τους από τα ανθρώπινα πάθη και την έχουν κάνει ναό του Αγίου Πνεύματος καταλαβαίνουν πραγματικά τι εννοεί κάθε φράση της Αγίας Γραφής. Μόνο τη δική τους ερμηνεία δεχόμαστε. Ένας εμπαθής άνθρωπος θα την ερμηνεύσει όπως τον συμφέρει, πόσο μάλλον όταν είναι αλλόθρησκος (αυτό το ότι είσαι άθεος δεν το πιστεύω, ούτε και κανείς εδώ μέσα, νομίζω...). Τώρα το πού βρήκε γυναίκα ο Κάιν τόσο πολύ σε προβλημάτισε; Μα ήταν κάποια από τις αδερφές του, φυσικά - ο Αδάμ και η Εύα έκαναν κι άλλα παιδιά. Μη μου πεις ότι σε σκανδάλισε κι αυτό. Ο Θεός έφτιαξε ένα ζεύγος μόνο για να έχουμε όλοι οι άνθρωποι κοινούς προγόνους, οπότε αναγκαστικά στην αρχή ζευγάρωσαν αδέρφια μεταξύ τους. Εκείνος το όρισε έτσι τότε, και μόλις αυξήθηκε λίγο ο πληθυσμός όρισε ότι η αιμομιξία είναι αμαρτία. Τώρα για τους βίους των αγίων δε θα επεκταθώ, με τόσα λάθη που έκανες σε πολύ βασικότερα θέματα πραγματικά δεν έχει νόημα.

Το γεγονός ότι έψαλλες στη εκκλησία του χωριού σου δε σημαίνει ότι ήσουν και χριστιανός. Δε θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

ούτε γράφει πουθενά η Καινή Διαθήκη ότι μόνο εβραίοι άντρες μπαίνουν στον Παράδεισο (εγώ το ξέρω γιατί τη διαβάζω, εσύ δεν το ξέρεις γιατί εμπιστεύεσαι ό,τι σου είπαν άλλοι ότι γράφει)

Ευτυχώς που τη διαβάζεις...

Απάντηση στην «Αποκάλυψη», κεφάλαιο 7, στίχοι 2-4: http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=new_testament/contents_apokalipsis.asp&main=apokalipsis&file=4.7.htm
και κεφάλαιο 14, στίχος 4: http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=new_testament/contents_apokalipsis.asp&main=apokalipsis&file=4.14.htm

Δεν έχει νόημα ν' ασχοληθώ περισσότερο μαζί σου, καθώς φαίνεται από Αγία Γραφή γνωρίζεις ό,τι και η μάνα μου. Διάβασε λοιπόν πρώτα τη Βίβλο σου και μετά τα ξαναλέμε. Για ό,τι δεν γνωρίζεις, ρώτα. Δεν είναι ντροπή.

Υ.Γ. Ο Κάιν δεν είχε αδελφές. Όταν βρήκε γυναίκα και έχτισε και πόλη(!), σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη πάνω στη γη υπήρχαν μόνο οι γονείς του. Αλλά ακόμη κι αν ζευγάρωνε με τη μάνα του (τι θεόπνευστο...), δεν θα έγραφε ότι περιπλανήθηκε και βρήκε μια οποιαδήποτε γυναίκα. Μην το τραβάς από τα μαλλιά για να εξηγήσεις τις αντικρουόμενες ανοησίες της Βίβλου. Απλά αποδέξου ότι είναι ένα αναχρονιστικό και ξεπερασμένο συνονθύλευμα εβραϊκών κειμένων που γράφτηκε από διαφορετικούς -και ανύπαρκτου πνευματικού επιπέδου- ανθρώπους των εποχών αυτών. Ενδεικτικό είναι ότι κάποια βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης αγνοούν παντελώς τον Αδάμ και την Εύα. Αυτό είναι απολύτως λογικό, καθώς η Γένεσις γράφτηκε μετά από τα περισσότερα κείμενα των προφητών που θεωρούνται και παλαιότερα. Πέραν όμως αυτών, η Βίβλος έχει ένα πολύ σοβαρότερο μειονέκτημα: Είναι ένα ανήθικο βιβλίο κι αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος διαβάζοντάς το κι όχι καταπίνοντας αμάσητο ότι του δίνει ο κάθε λογής απολογητής.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΖΩΑ ΜΕ 6 ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ ΟΛΟΓΥΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΗΡΙΟ ΜΕ 7 ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ 10 ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑ ΣΟΥ. Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΑ!