Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ραβίνος των ΗΠΑ: «Τιμωρείστε συλλογικά όλους τους Άραβες μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν μέλλον στη γη του Ισραήλ»

Γράφει ο Ben Sales στην JTA (Jewish Telegraphic Agency):

Ένας ραβίνος μιας μεγάλης σύγχρονης Ορθόδοξης συναγωγής στο New Jersey των ΗΠΑ έγραψε ένα blog post στο οποίο καλεί το Ισραήλ να τιμωρήσει συλλογικά τους Άραβες Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους μέχρι να συνειδητοποιήσουν «ότι δεν έχουν μέλλον στη γη του Ισραήλ».

Στο post, γραμμένο την Παρασκευή με τίτλο «Ασχολούμενοι με άγριους» (“Dealing with Savages”), ο ραβίνος Steven Pruzansky της Συνόδου Bnai Yeshurun στο Teaneck προσφέρει προτάσεις που κυμαίνονται από την καταστροφή ολόκληρων παλαιστινιακών πόλεων μέχρι το ξεθεμελίωμα του Θόλου του Βράχου (όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ Ακσά).

«Υπάρχει ένας πόλεμος που διεξάγεται για τη γη του Ισραήλ, και οι Άραβες που κατοικούν στη γη του Ισραήλ είναι ο εχθρός σε αυτόν τον πόλεμο και πρέπει να κατατροπωθούν» γράφει ο Pruzansky.

Το άρθρο έχει πλέον διαγραφεί, αλλά μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ο Pruzansky (φωτο), αναφέρεται σε «αραβο-μουσουλμανικά ζώα που καλύπτουν τον κόσμο τεμαχίζοντας και αποκεφαλίζοντας» και, στη συνέχεια, γράφει, «Σε κάποιο σημείο, για την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των απείθαρχων ζώων υπαίτιος είναι ο φύλακας των ζώων, όχι τα ζώα».

Λοιπόν, τι θα πρέπει να κάνει το Ισραήλ; Σύμφωνα με τον Pruzansky, ουσιαστικά να τελειώσει τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα για πολλούς Άραβες Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Πέρα από το να σκοτώσουν όλους τους τρομοκράτες και να κατεδαφίσουν τα σπίτια όλων των μελών των οικογενειών τους», λέει ο Pruzansky ότι το Ισραήλ θα πρέπει να καταστρέψει ολόκληρα αραβικά χωριά εάν περισσότεροι από ένας τρομοκράτης προέρχεται από αυτά. Όλοι οι κάτοικοι αυτών των χωριών, γράφει, πρέπει να απελαθούν.

Γράφει, επίσης, ότι όσοι κάνουν επεισόδια και όσοι πετάνε πέτρες θα πρέπει να πυροβολούνται με πραγματικά πυρά, και ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να αποκλείονται από αυτές τις σκηνές και οι φωτογραφικές μηχανές τους να κατάσχονται.

Ο Pruzansky λέει ότι οι Άραβες θα πρέπει να αποκλείονται από το Όρος του Ναού για τουλάχιστον έξι μήνες, και συλλογίζεται ότι «ίσως η ημέρα είναι εγγύς, όταν το τζαμί και ο θόλος θα μπορούν άθικτα να ξεθεμελιωθούν και επαναφερθούν στη Σαουδική Αραβία, στη Συρία ή όπου τα θέλουν».

Ο Pruzansky γράφει ότι οι Παλαιστίνιοι και Άραβες Ισραηλινοί ως σύνολο είναι εχθρός του Ισραήλ – «και ότι ο εχθρός ταξιδεύει με τα λεωφορεία μας, ψωνίζει στα εμπορικά κέντρα μας, οδηγεί στους δρόμους μας και ζει μόλις δύο χιλιόμετρα από εμάς».(Στο "Εμείς" προφανώς δεν περιλαμβάνεται ο Pruzansky, ο οποίος ποιμαίνει ένα εκκλησίασμα 5.000 μίλια από την Ιερουσαλήμ.)

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Pruzansky έχει δημιουργήσει θόρυβο με τις απόψεις του. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ίδιος συνέκρινε την "The New York Jewish Week" με το "Der Stürmer", μια ναζιστική εφημερίδα. Το εκκλησίασμα του Pruzansky, Bnai Yeshurun, έχει περίπου 800 οικογένειες μέλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, και ο Pruzansky είναι επικεφαλής για περισσότερα από 20 χρόνια.

Στο τέλος του post του, ο Pruzansky αναρωτιέται γιατί οι Ισραηλινοί δεν έχουν καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα με αυτόν. Είναι ένα «διαρκές αίνιγμα», λέει.
 
Οι Ισραηλινοί όλου του πολιτικού φάσματος υποστηρίζουν την διαφύλαξη του δημοκρατικό χαρακτήρα του κράτους. Οι περισσότεροι έχουν υποστηρίξει με συνέπεια ένα παλαιστινιακό κράτος. Αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι όσοι αντιτίθενται στο Παλαιστινιακό κράτος δεν μιλούν με την γλώσσα του Pruzansky.

Ένα εύγλωττο παράδειγμα: ο Naftali Bennett, ο οποίος είναι επικεφαλής του πιο δεξιού κόμματος στην Κνεσέτ και που έντονα αντιτίθεται σε ένα παλαιστινιακό κράτος, βγήκε να καταδικάσει την περασμένη εβδομάδα την απαγόρευση μιας Ισραηλινής πόλης στους Άραβες εργάτες. «Το ενενήντα εννέα κόμμα εννέα τοις εκατό» είναι μη βίαιοι, είπε, και το Ισραήλ δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις με βάση τη φυλή ή τη θρησκεία.

ΥΓ. Ο ραβίνος κάνει μια «διευκρίνιση» εδώ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ο ΙΔΙΟΣ ο ραββινος ντρεπεται για τις θηριωδιες στις οποιες προτρεπει οταν ζητα να κατασχεται το φωτογραφικο υλικο των δημοσιογραφων.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι η φύτρα του ειναι άρρωστη και διεστραμμένη, όπως ειναι και αυτός.
Ειναι αλλος ενας φονιας Ο ΙΔΙΟΣ και ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ: δεν κατονομάζει τους συμπατριωτες του ραββινους που ειναι οι υποκινητες μίσους μαζι με τους πλουτοκρατες εβραιους ανα την υφήλιο.
Ειναι επίσης παρατηρημένο ότι οσων τα επιθετα τελειώνουν σε -man/mann ειναι εβραίοι.