Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Καθηγήτρια σε φοιτητή: «Εάν δεν συμφωνείς με τον ‘γάμο’ των ομοφυλόφιλων φύγε από το μάθημά μου»



Οι φοιτητές που αντιτίθενται στον «γάμο» των ομοφυλοφίλων είναι «ομοφοβικοί», σύμφωνα με τα ηχογραφημένα λόγια μιας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Marquette, σύμφωνα με την οποία τα θέματα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δεν μπορούν να συζητηθούν στην τάξη, διότι μπορεί να «προσβληθούν» οι ομοφυλόφιλους.
 
Πλησιάσαμε τον 20χρονο φοιτητή, του πρωταγωνιστή αυτής της εξωφρενικής ιστορίας που θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για όποιον σκέφτεται ότι οι θρησκευτικές σχολές αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για ανοικτό διάλογο.
[Το Πανεπιστήμιο Marquette είναι ένα ιδιωτικό, Ιησουιτικό Ρωμαιοκαθολικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1881 από την «Κοινωνία του Ιησού», δηλ. τους Ιησουίτες].

Η ιστορία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο blog ενός καθηγητή του Πανεπιστήμιο Marquette και πάρθηκε από τους φοιτητές του Κολεγίου Fix.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του, εξήγησε τι συνέβη όταν η καθηγήτριά του στην ηθική, Cheryl Abbate, άρχισε μια συνομιλία στο μάθημα της "θεωρίας της ηθικής" για την εφαρμογή φιλοσοφικών θεωριών  για τις σύγχρονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Υπήρχε ένας κατάλογος θεμάτων στο Διοικητικό Συμβούλιο, «τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων», «τα δικαιώματα στα όπλα» και «η θανατική ποινή».

"Είχαμε μια συζήτηση σχετικά με όλα αυτά, εκτός από τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων," είπε ο φοιτητής. "Διέγραψε αυτό το θέμα από τον πίνακα και είπε:  «Όλοι συμφωνούμε σε αυτό»".

Αλλά… ο φοιτητής δεν συμφωνούσε με την καθηγήτρια Abbate.

Έτσι, μετά το μάθημα την πλησίασε και της είπε ότι σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Ηχογράφησε επίσης συνομιλία-χωρίς την άδειά της.

"Μου λέτε ότι αν δεν συμφωνώ με το να επιτρέπεται στους ομοφυλόφιλοι να παντρεύονται, ότι είμαι ομοφοβικός;" ρώτησε ο φοιτητής.

«Λέω ότι θα βγει ως ομοφοβικό σχόλιο σε αυτή την κατηγορία," απάντησε η καθηγήτρια.

«Ανεξάρτητα από το γιατί είμαι εναντίον του ‘γάμου’ των ομοφυλοφίλων, είναι λάθος για τον καθηγητή του μαθήματος να δυσφημεί εντελώς τη γνώμη ενός ατόμου, όταν αυτό μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις», είπε ο φοιτητής.

Η Abbate (φωτο) διαφώνησε.

«Υπάρχουν κάποιες απόψεις που δεν είναι αρμόζουσες, που είναι βλαβερές, όπως οι ρατσιστικές απόψεις, οι σεξιστικές απόψεις», είπε. «Και ειλικρινά, ξέρεις αν κάποιος στην τάξη είναι ομοφυλόφιλος;»

Ο φοιτητής είπε ότι δεν ήξερε την απάντηση στην ερώτησή της.

«Νομίζεις ότι θα ήταν προσβλητικό για αυτούς εάν επρόκειτο να σηκώσεις το χέρι σου και να το αμφισβητήσει αυτό», με ρώτησε.

Σε εκείνο το σημείο, ο φοιτητής είπε στην καθηγήτρια ότι είχε το δικαίωμα να το αμφισβητήσει - «αυτό είναι το δικαίωμά μου ως Αμερικανός πολίτης».

«Στην πραγματικότητα», απάντησε η καθηγήτρια, «Δεν έχετε το δικαίωμα σε αυτήν την κατηγορία, ειδικά [σε μάθημα ηθικής], να κάνετε ομοφοβικές παρατηρήσεις».

Ο φοιτητής απάντησε ότι τα σχόλια δεν ήταν «ομοφοβικά».

«Εδώ πρόκειται για περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ατόμου», είπε. "Επειδή είσαι ομοφυλόφιλος, δεν μπορώ να έχω τις απόψεις μου;"

Και τότε έπεσε η βόμβα από την καθηγήτρια.

«Μπορείς να έχεις ό, τι γνώμες θέλεις, αλλά σου λέω τώρα, σε αυτό το μάθημα ομοφοβικά σχόλια, ρατσιστικά σχόλια, σεξιστικά σχόλια δεν θα γίνουν ανεκτά», είπε. "Αν δεν σου αρέσει, είσαι ελεύθερος να παρατήσεις το μάθημα."

Έτσι ο μαθητής άφησε το μάθημα.

«Καταλαβαίνω ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις από ό, τι εγώ και αυτό είναι κατανοητό," μου είπε ο φοιτητής. "Αλλά όταν ένας φοιτητής δεν επιτρέπεται να έχει μια ανοικτή συζήτηση σε ένα μάθημα που γίνεται με συζήτηση στην τάξη για ένα συγκεκριμένο θέμα, διότι θεωρείται ομοφοβικός, αυτό με ενοχλεί πραγματικά."

Ο καθηγητής John McAdams, του οποίου είναι το blog Marquette Warrior, κατηγόρησε την Abbate ότι χρησιμοποιεί μια τακτική που ακολουθούν όλοι οι φιλελεύθεροι τώρα.

Οι γνώμες με τις οποίες διαφωνούν δεν είναι απλώς λάθος, και δεν πρόκειται να τις αντικρούσουν με επιχειρήματα, αλλά θεωρούνται «επιθετικές» και πρέπει να αποκλειστούν, έγραψε.

Ο φοιτητής μου είπε ότι κατέθεσε καταγγελία, αλλά οι πανεπιστημιακές αρχές απέρριψαν τις ανησυχίες του.

Ο McAdams έγραψε ότι δεν του προκαλεί έκπληξη αυτό, διότι οι αρχές του πανεπιστημίου έχουν τις ίδιες μισαλλόδοξες απόψεις με την καθηγήτρια.

«Όπως ο υπόλοιπος ακαδημαϊκός κόσμος, το Marquette είναι όλο και λιγότερο ένα πραγματικό πανεπιστήμιο», έγραψε. "Και όταν δεν μπορεί να συζητηθεί ο ‘γάμος’ των ομοφυλοφίλων, σίγουρα δεν είναι ένα καθολικό πανεπιστήμιο."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΒΕ.Λ. είπε...

Καθηγήτρια-"Ογκόλιθος" ανεκτικότητας και ελευθερίας σκέψης.

Κάπως έτσι λειτουργεί και το παγκόσμιο επικοινωνιακό σύστημα προπαγάνδας και κατήχησης των ανθρώπων.

«Είστε ελεύθεροι να πιστεύετε ο, τι θέλουμε».