Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Υποχρέωσαν μαθητές να παραβρεθούν σε εκδήλωση υπέρ της «ανοχής»



Την περασμένη εβδομάδα ακούσαμε πως το καθεστώς της Μέρκελ οργάνωσε αντι-διαδηλώσεις κατά του γερμανικού λαού που διαμαρτύρεται έντονα για την ισλαμοποίηση της χώρας και χρηματοδότησε ομάδες αντίθετες με το κίνημα Pegida. Τώρα έρχεται η γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Lübecker Nachrichten να αναφέρει ότι περίπου 1.000 μαθητές από 5 σχολεία στο Lübeck της Βόρειας Γερμανίας αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που υποστήριζε την «ελευθερία», την «ανοχή» και την «διαφορετικότητα».

Η σελίδα της εφημερίδας στο Facebook έχει πλημμυρίσει από καταγγελίες, με έναν μαθητή να αναφέρει «Αυτή ήταν μια υποχρεωτική εκδήλωση για εμάς τους μαθητές. Έπρεπε να πάω εκεί και η παρουσία μου εκεί θα επαληθευόταν (από τους καθηγητές)». Ένας άλλος γράφει, «Νομίζω ότι αν δεν ήταν υποχρεωτική, μόνο οι μισοί από τον κόσμο θα βρίσκονταν εκεί».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι διευθυντές των σχολείων απέρριψαν τις κατηγορίες, αλλά αργότερα ένας από αυτούς το παραδέχθηκε με έμφαση ότι όντως αυτό συνέβη, αλλά ισχυρίστηκε ότι, επειδή η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ώρας που έπρεπε τα παιδιά να είναι στο σχολείο, (οι καθηγητές) είχαν κάθε δικαίωμα να υπαγορεύσουν στους μαθητές ότι θα έπρεπε να είναι αυτοί που θα διαμαρτύρονταν.

Το θετικό από όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι ένα μεγάλο μέρος Γερμανών μαθητών δεν ήταν πρόθυμο να βγει στους δρόμους για να προωθήσει την «ανεκτικότητα» και απέρριψε την ιδέα του να του επιβάλλουν οι άλλοι για το τι "πρέπει" να διαμαρτυρηθεί.

Η εκδήλωση δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις διαδηλώσεις εκείνες που θέλει, προκειμένου να δώσει μια ψευδή εντύπωση ότι ο λαός της Γερμανίας στηρίζει τις πολιτικές της.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: