Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

«Δεν είμαι ο Charlie, είμαι ο Maurice που απέλυσε το “όργανο της ελευθερίας του λόγου”, η Charlie Hebdo’, για “αντισημιτισμό”»O 86χρονος Maurice Sinet, αναρχικός και αντικαπιταλιστής, όπως αυτοπροσδιορίζεται, ο οποίος εργαζόταν με το ψευδώνυμο Sine στο σατιρικό εβδομαδιαίο έντυπο ‘Charlie Hebdo’, ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για «υποκίνηση φυλετικού μίσους» για ένα άρθρο που έγραψε το 2009. Το άρθρο πυροδότησε έναν αγώνα διαξιφισμών μεταξύ της παριζιάνικης διανόησης και κατέληξε στην απόλυσή του από το περιοδικό.

Το επίμαχο άρθρο με τίτλο «L'Affaire Sine» ακολούθησε τον αρραβώνα του 22χρονου γιού του Σαρκοζί, με την Jessica Sebaoun-Darty, την Εβραία κληρονόμο μιας ηλεκτρονικής αλυσίδας προϊόντων (φώτο). Σχολιάζοντας μια αβάσιμη φήμη ότι ο γιος του πρώην Γάλλου προέδρου προγραμμάτιζε να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό, ο Sine χαριτολογώντας έγραψε: «Θα πάει μπροστά στη ζωή του, αυτός ο πιτσιρικάς..».

Ένας γνωστός πολιτικός σχολιαστής, ο εβραϊκής καταγωγής Claude Askolovitch (φώτο), επιτέθηκε στο άρθρο για προκατάληψη σχετικά με τους Εβραίους και την κοινωνική επιτυχία και κατηγόρησε τον Sine για «αντισημιτισμό». Ο συντάκτης της ‘Charlie Hebdo’, Philippe Val, ο οποίος αναδημοσιεύτηκε το 2006 τις αμφιλεγόμενες γελοιογραφίες της εφημερίδας Jyllands-Posten για τον Μωάμεθ στο όνομα της «ελευθερίας του Τύπου», ζήτησε από τον Sinet να ζητήσει συγγνώμη και ν απολογηθεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε πεισματικά λέγοντας «θα προτιμούσα να κόψω τα α.…. μου».

Η απόφαση του Val να απολύσει τον Sine υποστηρίχθηκε από μια ομάδα επιφανών διανοούμενων, συμπεριλαμβανομένου του εβραϊκής καταγωγής φιλόσοφου Bernard-Henry Levy (φώτο), αλλά κάποιοι από την Αριστερά τον υπερασπίστηκαν, επικαλούμενοι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Ειρωνευόμενος το νεαρό Σαρκοζί ότι θα προσχωρήσει στον Ιουδαϊσμό για χάριν των χρημάτων, ο Sine κατηγορήθηκε ότι είναι «αντισημίτης» και ήρθε αντιμέτωπος με πολλές πιέσεις που οδήγησαν στην απόλυσή του από την εφημερίδα. Η ίδια εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες προσβλητικές για τον Μωάμεθ και τους Μουσουλμάνους που όμως τις υποστήριξε ως «ελευθερία του λόγου».

Η Charlie Hebdo δημοσίευσε επίσης προσβλητικές γελοιογραφίες για τον Ιησού Χριστό και τον Χριστιανισμό.

Μετά την απόλυσή του ο Sine οδηγήθηκε στα δικαστήριο από την ‘Ligue Internationale Contre le Racisme et l'Antisémitisme’ (LICRA), μια οργάνωση που «μάχεται κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού». Τον Δεκέμβριο του 2010, ο Sine κέρδισε 40.000 € κατόπιν δικαστικής απόφασης που υποχρέωσε τον πρώην εκδότη του να τον αποζημιώσει για υπαίτια λύση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ κι εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://griechenwitz.bloog.it/tag/bernard-henri-levy

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΛΟΜΠΙ ΣΤΡΕΦΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΜΜΕ . ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ » ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΠΟΔΗΓΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Οι άθεοι κάνουν σκίτσα του Μωάμεθ και οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν Χριστιανούς! Συμπαιγνία των οργάνων του σατανά για καινούργιους διωγμούς.

Ανώνυμος είπε...

Tromaktiko 19/1:
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ανθρωπολογικής ανάλυσης η Ντόροθι Κινγκ έγραψε στο twitter της τρολάροντας : «Μήπως το καμένο σώμα άνηκε στην Παναγία και το έκλεψαν οι πρώτοι Χριστιανοί για να το κρατήσουν ασφαλές;» (...)

Η Ντ.Κ. είναι εβραία ραβίνα και κάνει πλάκα με ιερά πρόσωπα άλλης θρησκείας! Γι αυτή την ασέβεια ποιος θα μιλήσει?