Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Η Λαγκάρντ ζητάει από την Ιαπωνία να ανοίξει τα σύνορά της «για να είναι όλοι ευχαριστημένοι»Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαίνεσε τις προσπάθειες του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε για την ενδυνάμωση της οικονομίας με την ενίσχυση του γυναικείου εργατικού δυναμικού, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνει περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής περισσότερων μεταναστών.

«Η παγκόσμια οικονομία δεν έχει κάνει χρήση του τεράστιου δυναμικού που είναι διαθέσιμο. Και αυτό πρέπει να αλλάξει, όχι μόνο για το καλό των γυναικών, αλλά για λόγους οικονομίας», είπε η Λαγκάρντ. «Τι γίνεται με την Ιαπωνία; Εδώ, έχουμε δείξει μέσω της μελέτης μας, ότι η βαθμιαία αύξηση του γυναικείου εργατικού δυναμικού με το μέσο επίπεδο του G7 θα μπορούσε να αυξήσει το κατά κεφαλήν εισόδημα κατά 4 τοις εκατό - σε μόνιμη βάση», είπε.

Διαφορές μεταξύ των φύλων όσον αφορά τη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, και «Η Ιαπωνία είναι κάπως στη μέση» με ένα ποσοστό της γυναικείας συμμετοχής 65 τοις εκατό, 20 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από ό, τι για τους άνδρες, σημείωσε η Lagarde.

Ο Abe δήλωσε ότι η Ιαπωνία θέλει να ενισχύσει το ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες θέσεις σε 30 τοις εκατό από το 2020, πάνω από το 11 τοις εκατό που είναι τώρα, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στον κόσμο. Σε ένα πρόσφατο ανασχηματισμό, προσπάθησε να οδηγήσει το δρόμο για το διορισμό πέντε γυναικών στο 18μελές υπουργικό συμβούλιο.

Οι πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν την ενίσχυση της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών παιδικής μέριμνας και φροντίδας για τους ηλικιωμένους γονείς στην ταχύτερα γηράσκουσα οικονομία του κόσμου με τη χαλάρωση των αυστηρών κανόνων μετανάστευσης, είπε η Λαγκάρντ.

«Μια επιλογή είναι ειδικευμένοι μετανάστες», είπε, προσθέτοντας ότι «όλοι θα είναι ευχαριστημένοι» αν η Ιαπωνία ανοίξει τα σύνορά της περισσότερο. «Όλοι θα πάρουν τις θέσεις εργασίας που χρειάζονται. Όλοι θα έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται. Και η Ιαπωνία θα μπορούσε να διαμορφώσει τη δική της δημογραφική μοίρα», είπε. (ΚΟ: Εδώ η Λαγκάρντ υπονοεί ξεκάθαρα, ότι η Ιαπωνία, μία από τις περισσότερο ομοιογενείς εθνικά κοινωνίες, θα «λύσει» το μεγάλο δημογραφικό της πρόβλημα με την εισαγωγή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Το γνωστό νεοταξικό σχέδιο).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ Η Κ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ

George S. είπε...

Σωστά το εντόπισες καί μία παρατήρηση. Κακώς κάνετε χρήση του όρου "Νέα Τάξη Πραγμάτων" . Διότι η Τάξη των εμπόρων και πολιτικών , δεν είναι σημερινή,αλλά παλαιά , αφού τα δυτικά πολιτεύματα και το κοινωνικοοικονομικό τους σύστημα δεν έχει μεταβληθεί. Απλά τώρα είδατε το σκληρό του πρόσωπο και αισθάνεστε το σκαρπίνι του να σας πατάει

Ανώνυμος είπε...

Απ'όσο ξέρω μάλιστα η Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα αυστηρή απέναντι στο Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους. Νομίζω ότι απαγορεύεται ακόμα και η διαμονή τους στην χώρα!