Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Νέα από την δίκη



Βουκουρέστι, 6 Μαρτίου 1931 - Ανταπόκριση από την Jewish Telegraphic Agency (JTA):

Ο Codreanu, ο Totu, ο Danila και οι υπόλοιποι από τους ηγέτες της οργάνωσης «Σιδηρά Φρουρά» οι οποίοι συνελήφθησαν τον Ιανουάριο με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης, με στόχο τη δημιουργία ενός αντισημιτικού καθεστώτος στη χώρα, αθωώθηκαν σήμερα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από τις οδηγίες που εξέδωσε η κυβέρνηση μετά την προσπάθεια που έγινε κατά της ζωής του Μ. Socor, συντάκτη της «Αντεβαρούλ»*. Μια έρευνα της αστυνομίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Σιδηράς Φρουράς στο Ιάσιο, όπως ειπώθηκε, αποκάλυψε ένα προσεκτικά οργανωμένο σχέδιο για την πραγματοποίηση μιας σειράς αντισημιτικών κρουσμάτων, τα οποία θα κλόνιζαν ολόκληρη την χώρα. Ο ίδιος ο βασιλιάς, αναφέρθηκε, ότι είχε επιμείνει στην αποφασιστική δράση από την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στο συνεχή χουλιγκανισμό στη Ρουμανία. Η κυβέρνηση κατόπιν αυτού, έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν την αντισημιτική οργάνωση ως παράνομη οργάνωση με τον ίδιο τρόπο όπως αντιμετωπίστηκαν και οι οργανώσεις των κομμουνιστών οι οποίες δεν επιτρέπεται να λειτουργούν στη Ρουμανία.

Η προσπάθεια που έγινε από τον αντισημίτη φοιτητή Dumitrescu κατά του Μ. Socor μπορεί τελικά, να αποδειχθεί κάτι καλό, αν πρόκειται να οδηγήσει την κυβέρνηση να λάβει πραγματικά αποτελεσματική δράση για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης στη χώρα, σχολίασαν οι εφημερίδες, κατά τη στιγμή των συλλήψεων.

Αυτή τη φορά, έγραψε η «Dimineatza», το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε επιτέλους να ενεργήσει με σοβαρότητα, δεδομένου ότι μέχρι τώρα οι αντισημίτες τρομοκράτες αισθάνονταν σίγουροι πως ό, τι και να έκαναν ήταν βέβαιοι ότι θα αθωωθούν από τα δικαστήρια.

Στην αρχή της δίκης, ο Codreanu και οι συνεργάτες του υποστήριξαν ότι απλά ηγούντο ενός πατριωτικού κινήματος εθνικής αναγέννησης με νόμιμες μεθόδους, και αρνήθηκαν την κατηγορία ότι διοργάνωναν πράξεις τρομοκρατίας και αναρχίας. Είναι δυνατόν, είπαν, υπερβολική γλώσσα να χρησιμοποιήθηκε ορισμένες φορές στα φυλλάδια τους, αλλά δεν ήταν τρομοκράτες.

Ο εισαγγελέας, Μ. Dumitrescu, από την άλλη πλευρά, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για την ενοχή τους στην υποκίνηση άλλων ανθρώπων να διαπράξουν πράξεις διατάραξης της ειρήνης και έτσι να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης που εμφανίστηκαν, είπαν στο Δικαστήριο ότι, οι ίδιοι, (οι δικηγόροι) όπως και το μεγαλύτερο μέρος του της ρουμανικής νεολαίας έχουν τις ίδιες απόψεις με τους κατηγορουμένους και αν πρέπει να σταλούν στη φυλακή (οι κατηγορούμενοι) θα πρέπει να σταλεί ολόκληρη η ρουμανική νεολαία στη φυλακή μαζί τους.

*‘Adevărul’. Παλιά αριστερή εφημερίδα της Ρουμανίας, που την περίοδο εκείνη είχε Εβραίους ιδιοκτήτες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

mnk είπε...

Καμμία φαντασία αυτοί οι "δημοκράτες". Όλο τα ίδια και τα ίδια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω εντρυφυσει στο συγκεκριμένο θέμα αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει θέλω να επισημάνω-ρωτήσω τα εξής:
1) αν η το αντισημιτικό κίνημα ήταν τόσο μεγάλο που ταυτιζόταν η έστω είχε την πλειοψηφία της λαϊκής βουλησης τότε η απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης ήταν αυθαίρετη και καταδικάζεται...

2) από το παρόν άρθρο,όπως και από το άρθρο που παραπέμπει έβγαλα αυτό το συμπέρασμα:η κυβέρνηση θέλει να δώσει υπηκοότητα σε εβραίους. Ο κοντρεανου θέλει να δολοφονήσει εβραίους και τα κεφάλια της κυβέρνησης επειδή ήταν αντισημιτιστης. Το άρθρο επιβραβεύει τους αντισημιτιστες.. Και ρωτώ : Τι κακό θα γινόταν αν έπαιρναν υπηκοότητα συγκεκριμένα οι εβραίοι; γιατί είναι καλός ο αντισημιτισμος;

3) να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό και κάτι που δεν αναφέρει το άρθρο, ότι ο κοντρεανου είχε επηρεασθεί από το φασιστικό κίνημα της εποχής του, είχε παρακολουθήσει ομιλίες του Χίτλερ και τον υποστήριζε, η οργάνωσή του ήταν δομημένη με βάση τα ναζιστικά πρότυπα και είχε πολεμήσει στο πλευρό του δικτάτορα φρανκο στην Ισπανία...όλα αυτά χωρίς να υποστηρίζει την αρεια φυλή (αν και πίστευαν σε έναν νέο άνθρωπο που θα ερχόταν πιο κοντά στο Θεό)..είχαν συγκεκριμένο κώδικα ενδυμασίας και χαιρετούσαν με το ρωμαϊκό χαιρετισμό (αν όχι ίδιος με το ναζιστικό). παρολαυτα υπάρχει αναφορά ότι η οργάνωση του πήρε μέρος στο ολοκαυτωμα-βέβαια με άλλον αρχηγό αφου ο κοντρεα ου είχε δολοφονηθεί και τα ινια της οργάνωσης πήρε ο χορια σιμα, ο οποίος είχε ελάχιστο από τον ορθόδοξο θρησκευόμενο προσανατολισμό του κοντρεανου... Παρόλα αυτά δεν ξέρω αν θα πρέπει να μην αποδώσουμε ευθύνες στην οργάνωση από τα θεμέλια της καθώς η συνείδηση που καλλιεργούσε προφανώς θα είχε προλειάνει το δρόμο για την αποδοχή τέτοιων πρακτικών από τα μέλη της. Εννοω δεν γίνεται την εποχή του κοντρεανου όλα τα μέλη να είναι πιστοί χριστιανοί με αντισημιτικά ευγενή αισθήματα και σε μια μέρα με το που άλλαξε η ηγεσία τα μέλη να έγιναν αιμοδιψή στο συνολο τους...(αντλήθηκαν πληροφορίες από βικιπαιδεια)

Κ. Οδοντας