Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ο Roger Moore στην μέγγενη της πολιτικής ορθότητας



Εάν επιμένεις να προτιμάς τον εξ αριστερών κύριο και όχι τον εκ δεξιών για James Bond είναι βέβαιο ότι είσαι ρατσιστής...
Σε συνέντευξη στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Paris Match, ο 87χρονος Ρότζερ Μουρ ρωτήθηκε για την ευρέως αμφιλεγόμενη ιδέα του μαύρου Βρετανού ηθοποιού Idris Elba να γίνει ο επόμενος πράκτορας 007.

«Πριν από μερικά χρόνια, είχα πει ότι ο (μαύρος ηθοποιός) Cuba Gooding Jr. θα έκανε έναν εξαιρετικό Bond, αλλά αυτό ήταν ένα αστείο!» απαντά ο Sir Roger, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε επτά ταινίες Μποντ μεταξύ 1973 και 1985.

«Παρά το γεγονός ότι ο James μπορεί να παιχτεί από έναν Σκοτσέζο, έναν Ουαλό και έναν Ιρλανδό, νομίζω ότι πρέπει να είναι «Άγγλος – Άγγλος» ("English-English"), συνεχίζει.

«Παρ’ όλα αυτά, είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά μη ρεαλιστική».

Μήπως τα λόγια αυτά, αναρωτιέται η Daily Mail, καθιστούν τον Sir Roger Moore ακόμα πιο «μη πολιτικά ορθό» από το παλιό του alter ego, τον Τζέιμς Μποντ;

Άντε πάλι η ‘πολιτική ορθότητα’.

Όπως γράφει το μη πολιτικά ορθό blog Morgoth'sReview’: Η ‘πολιτική ορθότητα’ ενεργεί σαν μια γιγαντιαία αράχνη που καλύπτει με τον ιστό της όλον τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Όταν συγκεκριμένες λέξεις ή ιδέες προβληθούν, πυροδοτείται μια δόνηση στον ιστό που προειδοποιεί την αράχνη για το πρόβλημα και η πηγή της δόνησης γρήγορα εξουδετερώνεται. Ό, τι και να εννοούσε ο  87χρονος Ρότζερ Μουρ όταν είπε ο James Bond θα πρέπει να είναι "English -English", λίγο ενδιαφέρει. Η ‘δόνηση’ που ο Μουρ προκάλεσε ήταν ότι ένας δημοφιλής φανταστικός χαρακτήρας που επινοήθηκε από λευκούς, που παίχτηκε από λευκούς και εκπροσωπεί τους λευκούς και την κουλτούρα τους, θα πρέπει να παραμείνει λευκός και να μην γίνει εθνοτικά Αφρικανός. Η αράχνη ξύπνησε και ο Moore, όπως και τόσοι πολλοί πριν από αυτόν, γρήγορα μαζεύτηκε λέγοντας «Ω, εμ… περιμένετε, εγώ δεν εννοούσα ότι…μη νομίζετε ότι εγώ ......».
 
Η ιδέα ο James Bond να γίνει μαύρος που έχει εμφανιστεί εδώ και αρκετό καιρό, είναι η λογική κατάληξη της σταθερής εισροής της «προοδευτικής» ιδεολογίας που έχει χτυπήσει τον Bond τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Όταν ο Πιρς Μπρόσναν πήρε το ρόλο του πιο διάσημου κατασκόπου στον κόσμο, το αφεντικό του (‘Μ’) έγινε γυναίκα (Judi Dench), η οποία τον αποκάλεσε «μισογύνη δεινόσαυρο». Ο Bond σταμάτησε να καπνίζει και έκλαιγε, ήταν συναισθηματικά πληγωμένος και είχε ανάγκη να μιλήσει. Η ‘Μ’ είπε στον Bond ότι ήταν ένα «κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου», κάτι το οποίο μοιάζει ειρωνεία, διότι αφού πέρασε δεκαετίες πολεμώντας τα κομμουνιστικά σχέδια, η νέα, πολιτιστική μορφή του μαρξισμού, (aka: πολιτική ορθότητα) αποδείχτηκε ότι ήταν μια απειλή που ο Bond δεν θα μπορούσε πλέον να αντιμετωπίσει, επειδή οι «αξίες» του είχαν γίνει και δικές του αξίες και έτσι ο ίδιος ο Bond θα μεταμορφωθεί σε μια εντελώς νέα φυλή προκειμένου να ταιριάζει με το νέο δόγμα.

Να γελάει άραγε κάποιος πίσω από τη φυλετική μεταμόρφωση του James Bond; Ας θυμηθούμε ότι η Amy Pascal, η εβραϊκής καταγωγής πρώην επικεφαλής της Sony, μπλεγμένη στο σκάνδαλο hacking της Sony πέρυσι, είπε «Ο Idris (Elba) θα πρέπει να είναι ο επόμενος Μποντ». Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Elba αντικαθιστά έναν λευκό στο ρόλο του, καθώς είχε παίξει το ρόλο του "Heimdall" στις ταινίες Thor, την στιγμή που ο Heimdall, βέβαια, βασίζεται στον σκανδιναβικό θεό Heimdallr ο οποίος περιγράφεται ως "ο λευκότερος από το θεούς"!


Τα email που διέρρευσαν είπαν επίσης, ότι η Pascal και ο εβραϊκής καταγωγής συνάδελφός της Scott Rudin, κορόιδευαν λευκές celebrities, όπως την Αντζελίνα Τζολί και την Madonna (και την Sandra Bullock και την Charlize Theron) που υιοθέτησαν μαύρα παιδιά. Το πιο αινιγματικό από όλα, όμως, είναι ένα άλλο μήνυμα που διέρρευσε από έναν ανώνυμο στον παραγωγό Michael Lynton, πρόεδρο της Sony, που έλεγε :

«Πιστεύω ότι το διεθνές κινηματογραφικό κοινό είναι ρατσιστικό – ένα έργο με έναν Αφροαμερικάνο να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν τα πάει καλά στο εξωτερικό. Όταν η Sony έκανε το Equalizer έπρεπε να γνωρίζει ότι ο Denzel (Washington) τα πάει καλά στην εγχώρια αγορά, ωστόσο η επιτυχία διεθνώς θα είναι κάπως περιορισμένη».
Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει απλώς ότι το κοινό στην Κίνα ή την Ιαπωνία ή τη Βραζιλία βρίσκουν την ιδέα των "πανέξυπνων νέγρων που σώζουν τον κόσμο" εντελώς παράλογη. Κάτι που φαίνεται να έχει ξεπεράσει η «προοδευτική» Δύση. Ήταν άλλωστε πολλές και απανωτές οι δονήσεις…

(Ας μην ξεχνάμε ότι στην μετάλλαξης λόγω πολιτικής ορθότητας έχει υποβληθεί ο Έλληνας Κότζακ, αν και δεν το πήρε κανείς μυρωδιά. Τελευταίο παράδειγμα ήταν η Μικρή Άννυ η Ορφανή η οποία κι αυτή έγινε πολιτικά ορθή. Η ταινία πάντως πάτωσε).

Αν και εδώ που τα λέμε - ω, τι φοβερό - υπήρξαν και αντιδράσεις του στυλ «Γιατί να μην βάλουμε τον Τζωρτζ Κλούνει να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία για την ζωή του Ομπάμα ή του Μαντέλα», όπως μεταξύ άλλων, αναρωτήθηκε και ο «συντηρητικός» Αμερικάνος ραδιο-παρουσιαστής Rush Limbaugh, ο οποίος παραδέχτηκε ότι επειδή θεωρεί ότι ο ήρωας του Ian Fleming πρέπει να είναι «Λευκός και Σκωτσέζος», η άποψή του αυτή είναι σίγουρα «ρατσιστική»!. Άλλοι πάλι, ανώνυμοι σχολιαστές, το προχώρησαν ακόμα πιο πολύ: «Προσεχώς στους κινηματογράφους: ο Morgan Freeman ως Τσόρτσιλ, ο Denzel Washington ως Κένεντυ και ο Ralph Fiennes ως Malcolm X.»... Υπήρχαν επίσης αγριεμένες διαμαρτυρίες του στυλ «γιατί δεν δημιουργούν οι μαύροι τους δικούς τους μαύρους ήρωες και παίρνουν των άλλων;», ρατσιστικά υπονοούμενα του στυλ “My name is Bong. James Bong”, μέχρι και φαιδρότητες του στυλ «Ας κάνουμε και τον Μίκυ Μάους γάτα να τελειώνουμε»..


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς τον διαχειριστή: http://www.romfea.gr/arthra-apopseis/23036-2016

Δηλαδή: "Ειδική Διορθόδοξος Επιτροπή με δυο εκπροσώπους από κάθε Εκκλησία θα αναλάβει να αναθεωρήσει και να επικαιροποιήσει τα κείμενα της Συνόδου, ιδιαίτερα δε αυτά με θέμα: «Η ορθόδοξος Εκκλησία και η Οικουμενική Κίνηση», «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» και «Η συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις την προώθησιν της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης και της Αγάπης μεταξύ των λαών και την εξαφάνισιν των φυλετικών και άλλων διακρισεων".


Το σχόλιο είναι άσχετο με το θέμα αλλά είναι σημαντικό νομίζω.
Σχεδόν έχει περάσει απαρατήρητο το ότι μετά από 1000 χρόνια θα ξαναγίνει Οικουμενική Σύνοδος!
Και στη Σύνοδο αυτή,αν έχω καταλάβει καλά, θα καταδικάσουν τις διακρίσεις με βάση τη σεξουαλική επιλογή!Μιλάμε δηλαδή για την αποδοχή από την Ορθόδοξη Εκκλησία και την ''χριστιανοποίηση'' της ομοφυλοφιλίας!
Μιλάμε για Οικουμενική Σύνοδο,όχι για κάποια απλή σύναξη Μητροπολιτών και επισκόπων!Ως γνωστόν οι αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων αναγνωρίζονται ως δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ζητάω να ασχοληθείτε με το θέμα και να κάνετε συχνές αναρτήσεις.

Παύλος

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧ

http://youtu.be/c8U8z1So4YA

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλαδα υπηρξε κατι αντιστοιχο με την περιεργη υπερ-προβολη του καλαθοσφαιριστη Αντεντοκουμπο ο οποιος ειναι νιγηριανος στη καταγωγη και λαθρομεταναστης. Οχι μονο του εδωσαν "ιθαγενεια" αλλα τον καλεσε και ο Σαμαρας στο Μεγαρο Μαξιμου να τον "τιμησει" που τον καλεσαν στα ντραφτ του NBA και ολα τα ΜΜΕ ελεγαν για τον "ελληνα" Γιαννη που δοξασε την Ελλαδα. Αντιθετα για αλλους ελληνες-ελληνες αθλητες (η επιστημονες) δεν ειχαμε ποτε τετοια προβολη ουτε και τους καλεσαν στο μεγαρο Μαξιμου.

Μαλιστα στο NBA (που ελεγχεται πληρως απο αμερικανο-εβραιους) τον αποκαλουν "greek freak" και τον υποδεχτηκαν με cheerleaders ντυμενες σαν αρχαιες ελληνιδες.

Ολα αυτα βεβαια δεν ειναι τυχαια. Ειναι μια προσπαθεια να αλλοιωσουν το ποια ειναι η εικονα του ελληνα και η φυλετικη του υποσταση. Απο τη στιγμη που ενας νιγηριανος αποκαλειται "ελληνας" , τοτε γιατι οχι και οι πακιστανοι και οποιοι αλλοι ?

Τελος, αυτο που παρατηρησα ειναι οποιος ελεγε οτι ο Αντετοκουμπο δεν ειναι ελληνας αλλα αφρικανος νιγηριανος τοτε υπηρχε επιθεση αποκαλωντας τον "ρατσιστη", και οτι οποιος εχει ελληνικη παιδεια ειναι ελληνας (τωρα τι ακριβως παιδεια ειναι αυτη στα ελληνικα σχολεια ειναι αλλο θεμα).

Οπως και να εχει, νομιζω ρατσιστες ειναι ολοι αυτοι που βλεπουν το μαυρο ασπρο και οχι οσοι βλεπουν τον μαυρο ως μαυρο. Δεν ειναι κακο που ειναι μαυρος νιγηριανος. Αυτο ειναι ενα υπαρκτο γεγονος απο τη φυση. Αλλα ολοι αυτοι οι "αντι-ρατσιστες" θελουν σωνει και καλα και να τον κανουν αλλα και να τον βλεπουν ως ελληνα.