Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΗΠΑ: Η ISIS της πολιτικής ορθότητας: Θέλουν να εξαφανίσουν το μνημείο της Συνομοσπονδίας στο Stone Mountain


«Το παράρτημα της NAACP (Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων) στην Ατλάντα της Γεωργίας ζήτησε επίσημα την εξάλειψη όλων των συμβόλων της Συνομοσπονδίας από το Stone Mountain.

Το παραλήρημα από ανιστόρητους και αντι-Λευκούς φανατικούς κατά της Συνομοσπονδίας συνεχίζεται μετά την απομάκρυνση της σημαίας μάχης του Νότου κατά τον λεγόμενο «εμφύλιο», από το κυβερνητικό κτίριο στη Νότια Καρολίνα. Ήταν θέμα χρόνου οι "αντιρατσιστές" στις ΗΠΑ να ζητήσουν την εξάλειψη του μνημείου αυτού, που αποτελεί το μεγαλύτερο γλυπτό ανάγλυφο του κόσμου, όπου έχουν χαραχθεί οι πιο γνωστές μορφές της Συνομοσπονδίας, ο πρόεδρος Τζέφερσον Ντέιβις και οι στρατηγοί Robert E. Lee και Thomas J. "Stonewall" Jackson (η δημιουργία του γλυπτού άρχισε την δεκαετία του 1920 και μετά από πολλά διαλείμματα, ολοκληρώθηκε επίσημα το 1972). Μάλιστα, η ιστοσελίδα StuffThat Black People Don't Like είχε προβλέψει ότι θα ζητήσουν την εξάλειψή του στις 14 Ιουλίου του 2016. Έπεσαν έξω ένα χρόνο!

Ο Richard Rose της NAACP λέει ότι ήρθε η στιγμή να προχωρήσουν, αλλά παραδέχεται ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αναρριχηθεί κάποιος στην απότομη πλαγιά.

Ο Berndt Petersen από το Κανάλι 2 μίλησε με την Yolanda Shackelford, η οποία συνόδευε μια ομάδα παιδιών από την κομητεία Cobb σε ένα ταξίδι στο Stone Mountain. ....

Ο Rose είπε στον Peterson ότι θα ξεκινήσει με τον Τζέφερσον Ντέιβις, τον Robert E. Lee, και τον Stonewall Jackson.

«Αυτοί οι τύποι πρέπει να φύγουν. Μπορούν να καθαριστούν με αμμοβολή ή κάποιος θα μπορούσε να αφαιρέσει προσεκτικά την πλάκα και να δημοπρατηθεί μετά», είπε ο Rose.

Στην USA Today, ο Claude Berube ο οποίος είναι διευθυντής του Μουσείου Ναυτικής Ακαδημίας πρόσφατα συνέκρινε την εκστρατεία της πολιτιστικής γενοκτονίας της αμερικανικής αριστεράς με το ISIS και τους Ταλιμπάν:

«Στην άλλη άκρη του κόσμου, μια πιο βίαιη εξάλειψη του παρελθόντος συνεχίζεται. Το 2001 οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν τα βουδιστικά αγάλματα του πέμπτου αιώνα στο Bamiyan του Αφγανιστάν. Το 2012, ισλαμιστές μαχητές κατέστρεψαν μαυσωλεία και βιβλιοθήκες στο Τιμπουκτού του Μάλι. Από το προηγούμενο έτος, το ISIS έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για την εξάλειψη του παρελθόντος από μουσεία και αξιοθέατα. Καθώς οι ΗΠΑ απομάκρυναν την συνομόσπονδη σημαία, το ISIS συνέχιζε την βάρβαρη επιδρομή του στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Την κατέστρεφαν επειδή οι ισλαμιστές ριζοσπάστες πίστευαν ότι ήταν είδωλα, προσβολές στη θρησκεία τους και, ως εκ τούτου, πρέπει να καθαριστούν για να μην τα βλέπει κανείς».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: