Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο Γκι Φερχόφστατ οπαδός της Νέας Παγκόσμιας Τάξης

Ο 62χρονος Γκι Φερχόφστατ (Guy Verhofstadt) πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου (από το 1999 ως το 2008) που «συγκλόνισε» την ελληνικό κοινό με την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο προς τον Τσίπρα, είναι φανατικός φεντεραλιστής*, "αντι-ευρωσκεπτικιστής", που χρόνια ονειρεύεται ένα ευρωπαϊκό ομοσπονδιακό υπερκράτος: Το 2004 είχε πει "Μια ομοσπονδιακή ΕΕ είναι η μόνη επιλογή. Η ΕΕ θα πρέπει να έχει δικό της πρόεδρο, υπουργό εξωτερικών, στρατό και εισαγγελέα". Από το 2009 ο Φερχόφστατ, - που στα νιάτα του ονομαζόταν «μωρό Θάτσερ» - ηγείται της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, η οποία τον επέλεξε και ως υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Συμμετείχε στην σύνοδο της περιώνυμης Λέσχης Bilderberg το 2009 στην Αθήνα. Κατά πληροφορίες είναι μασόνος.
[* Φεντεραλισμός είναι η πολιτική θεωρία που υποστηρίζει το ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης του κράτους. Ο φεντεραλισμός προωθεί την δημιουργία μιας ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αποτέλεσμα της οποίας είναι η διάβρωση της εθνικής κυριαρχίας κι η αποδυνάμωση των εθνικών ταυτοτήτων. "Φανατικός" φεντεραλιστής έχει δηλώσει ο Πάγκαλος].

Νέα παγκόσμια Τάξη : Ο απώτερος σκοπός

Εδώ και πολλά χρόνια ο όρος «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ή “New World Order” (NWO) στα αγγλικά, χρησιμοποιείται ευρέως. Έστω και με κάποιες μικρές παραλλαγές όπως «παγκόσμια διακυβέρνηση» (αγαπημένο κλισέ του ολετήρα ΓΑΠ) ή «παγκόσμια οικονομική τάξη» προκειμένου να είναι καλύτερα καμουφλαρισμένη. Ο όρος ακούστηκε με κάθε «επισημότητα» από τα χείλη του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου στον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ, και κατά καιρούς φάνηκε να ξεθωριάζει. Διάφορες «αιτίες» όμως έδιναν στους θιασώτες της NWO το κίνητρο να την επαναφέρουν στο προσκήνιο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Η «κλιματική αλλαγή», η «διεθνής τρομοκρατία» και εσχάτως η «οικονομική κρίση» είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς «αιτίες».

Το 2001, μόλις έξι εβδομάδες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Guy Verhofstadt, ενώ υπηρετούσε ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκφώνησε μια ομιλία στη Βαρσοβία της Πολωνίας, και στο Κολέγιο της Ευρώπης, στην οποία επεσήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να γίνει ένα «πρότυπο» για μια αναδυόμενη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη οργανώθηκαν για τον καθορισμό της NWO και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους, είχαν δοκιμαστεί και είχαν αποτύχει.

Παρακάτω μερικά αποσπάσματα από εκείνη την ομιλία:

«Είναι μεγάλη τιμή να είναι σε θέση να δώσει την εναρκτήρια ομιλία σε αυτό το υπέροχο κτίριο με την τόσο πλούσια ιστορία ....

«Εισερχόμαστε τώρα σε ανεξερεύνητο έδαφος. Όποια και αν είναι η έκβαση της τρέχουσας σύγκρουσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Τα εθνικά σύνορα συνεχίζουν να γίνονται όλο και λιγότερο σχετικά. Φυσικά, οι χώρες παραμένουν υπεύθυνες για ό, τι συμβαίνει στο εσωτερικό των συνόρων τους, αλλά αδύναμα ή χρεοκοπημένα κράτη μπορούν να γίνουν εύκολα βάσεις για τρομοκράτες ή ακόμη και να πέσουν στα χέρια εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Ως εκ τούτου, πρέπει να θεσπίσουμε ένα δίκτυο (εννοεί παγκόσμιο) αστυνομίας και υπηρεσίας πληροφοριών, το οποίο, σε ορισμένες χώρες, θα είναι καλύτερα ενημερωμένο από τις τοπικές αρχές για το τι συμβαίνει. Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου έχουν κάνει την αστυνόμευση και την ασφάλεια επείγοντα εγχώρια πολιτικά ζητήματα για ολόκληρο τον κόσμο.

Και όμως ήταν ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ο οποίος, το 1991, δύο χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και λίγο μετά τη νίκη κατά του Σαντάμ Χουσεΐν, έκανε την έκκληση για μια νέα παγκόσμια τάξη ... Μια νέα παγκόσμια τάξη χτισμένη ή προστατευμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποδείχθηκε ότι ήταν απλά μια ψευδαίσθηση. Στο Αφγανιστάν και το Κασμίρ, στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, στο Κονγκό και τώρα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον... "Και όμως, τώρα χρειαζόμαστε μια νέα παγκόσμια τάξη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Μια παγκόσμια τάξη στην οποία η αμερικανική ηγεσία, φυσικά, θα παραμείνει το βασικό στοιχείο, έστω και μόνο επειδή θα παραμείνει η μόνη χώρα με μια παγκόσμια στρατιωτική δύναμη, μέχρι τη στιγμή που η Ευρώπη θα αναπτύξει μια δική της αμυντική ικανότητα. Αλλά άλλες ήπειροι και ιδίως η Ευρώπη, θα πρέπει να έχουν μια σημαντική συμβολή στην οικοδόμηση αυτής της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, επίσης. Θα πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη, και μια μεγαλύτερη δέσμευση….

παλιά παγκόσμια τάξη που πήρε σάρκα και οστά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου κατά μήκος μιας γραμμής που χώριζε την Ανατολή από τη Δύση, κατέρρευσε το 1989. Από τότε, έχουν σταδιακά σχηματιστεί νέα μέτωπα, που διαιρούν τον Βορρά από τον Νότο. Διάφορες συγκρούσεις έχουν γίνει κατά μήκος αυτών των γραμμών. Το βασικό ερώτημα τώρα είναι πώς μπορούμε να επισκευάσουμε αυτές τις διασπάσεις. Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα παγκόσμια τάξη που δεν θα είναι μονοδιάστατη και δεν θα βασίζεται αποκλειστικά σε διπολική αντιπολίτευση. Πώς μπορούμε να βρούμε μια εναλλακτική λύση σε ένα σύστημα στο οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν όλες τις αποφάσεις και ενεργούν από μόνες τους ως συνέπεια; Πώς μπορούμε να βρούμε μια ισχυρότερη και πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση από ένα σύστημα που βασίζεται στα Ηνωμένα Έθνη με 189 επίσημα κυρίαρχα κράτη τους; Πρέπει να βρούμε μια νέα πορεία, μια μέση λύση.

"Θα μπορούσαμε να βάλουμε σε τάξη τον κόσμο, με βάση τους υπάρχοντες οργανισμούς περιφερειακής συνεργασίας: Ευρωπαϊκή Ένωση, ASEAN, Mercosur, NAFTA, Αφρικανική Ένωση, Αραβικός Σύνδεσμος και SAARC στη νότια Ασία. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει επίσης να περιλάβουμε χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Ιαπωνία, αλλά και ολόκληρη η Ωκεανία. Πρέπει να γίνει ένα πρώτο βήμα στον δρόμο προς μια παγκόσμια μορφή φεντεραλισμού, μια δομή όπου η πραγματικότητα ενός όλο και πιο διαδραστικού κόσμου γίνεται επιτέλους μια πολιτική πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, η δομή αυτού του είδους είχε ήδη προβλεφθεί όταν δημιουργήθηκε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών το 1945, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα G8, G9 ή G10 ...

"Χρειαζόμαστε μια συνολική πολιτική θεώρηση, ένα πολιτικό αντίβαρο ικανό να τιθασεύσει ανεξέλεγκτη δυνάμεις, είτε αυτές είναι οι δυνάμεις της αγοράς είτε ιδεολογικές δυνάμεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το μοντέλο, το οποίο δείχνει ότι αυτό είναι δυνατό.

«Αυτό που προσπάθησα να κάνω σήμερα είναι να αποδείξω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πιο γενναιόδωρο πολιτικό σχέδιο για την ήπειρό μας, ένα έργο που μπορεί να θεωρηθεί ως παράδειγμα για μια νέα παγκόσμια τάξη που πραγματικά θα αρχίσει να κλείνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Τώρα, καθώς στεκόμαστε στο κατώφλι του 21 ου αιώνα, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μεγαλύτερη πολιτική φιλοδοξία. Για όλους εσάς που προετοιμάζεστε για μια ευρωπαϊκή καριέρα σας λέω ότι ελπίζω, μια μέρα, να πετύχουμε τον στόχο αυτόν μαζί". 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: περιοδικό “Prophecy in the News”, Απρίλιος 2004

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

He's a big guy.

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/493119/germania-o-proedros-tou-ek-martin-soults-tassetai-uper-tis-dimiourgias-mias-europaikis-kuvernisis/

Τάσος