Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αμερικάνοι με Ρώσους ολιγάρχες συνωμοτούν να ρίξουν τον Πούτιν, λέει Ρώσος βουλευτής (video)



Ο βουλευτής της ρώσικης Δούμας, Yevgeny Fedorov ισχυρίζεται ότι Ρώσοι ολιγάρχες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με κορυφαίους αμερικανικούς επιχειρηματικούς κύκλους και το Λευκό Οίκο προκειμένου να στήσουν μια «επανάσταση» που θα οδηγήσει στην αποπομπή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και την κατάρρευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εντός δύο ετών.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης 34 λεπτών σε ρωσικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, ο Fedorov προέβη σε δηλώσεις – βόμβες, ισχυριζόμενος ότι ετοιμάζεται ένα πραξικόπημα στυλ Ουκρανίας.


«Διεξάγουν μια διαδικασία διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους της ρωσικής ελίτ για να πετάξουν έξω τον Πούτιν», δήλωσε ο Fedorov, σημειώνοντας ότι η ίδια διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί πριν από το πραξικόπημα στο Κίεβο, που εκδιώχθηκε ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς. Προσδιόρισε τον John F. Tefft, τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία, ως τον άνθρωπο κλειδί πίσω από αυτή τη συνωμοσία.

Ο Fedorov είπε ότι Ρώσοι ολιγάρχες υποστήριξαν το πραξικόπημα, οι διαπραγματεύσεις για το οποίο έλαβαν χώρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του 2014 στην Αγία Πετρούπολη, και ότι στο σχέδιο συμμετείχαν μέλη του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας και στρατηγοί.

«Ξέρουμε ότι ο στόχος είναι η καταστροφή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Fedorov, εξηγώντας πώς έχουν σχεδιαστεί κυρώσεις για τη σταδιακή κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Οι κυρώσεις δεν θα αρθούν μέχρι ο Πούτιν να παραιτηθεί και η Ρωσική Ομοσπονδία να καταρρεύσει, σύμφωνα με τον Fedorov, απορρίπτοντας ως "προπαγάνδα ανοησίες," τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου ότι οι κυρώσεις θα τελειώσουν όταν η Ρωσία αποσυρθεί από την Κριμαία.

«Βλέπουμε να σχηματίζεται μια συνωμοσία εναντίον της Ρωσίας και του Πούτιν στη βάση των κυρώσεων και των επιχειρήσεων που εξαρτώνται από τους Αμερικανούς - δεν έχουμε άλλες», πρόσθεσε ο Fedorov, σημειώνοντας ότι το σημείο ανάφλεξης είναι πιθανό να έρθει τον Αύγουστο, μετά το οποίο θα υπάρξει μια ώθηση για "πρόωρες εκλογές" για να εκδιώξουν τον Πούτιν.

Ρώσος κρατικός αξιωματούχος με στενούς δεσμούς με τις επιχειρήσεις θα είναι ο "αδύναμος κρίκος" που οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν για να υποδαυλίσουν τη συνωμοσία, ισχυρίζεται ο Fedorov, προσθέτοντας ότι τα άτομα αυτά θα ενθαρρυνθούν να αψηφήσουν τον Πούτιν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις και το ΔΝΤ κατέχουν ήδη σημαντική ισχύ έναντι των νόμων και της οικονομίας της Ρωσίας, υποστηρίζει ο Fedorov, πράγμα που σημαίνει ότι ένα πραξικόπημα είναι πολύ ευκολότερο να επιτευχθεί δεδομένης της έλλειψης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

«Μετά τον Αύγουστο, μέσω του χειμώνα, πιστεύω, με την πτώση του βιοτικού επιπέδου, θα είναι σε θέση να δείξουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους ... .απλά επειδή, με τη βοήθεια της κυβέρνησης, το επίπεδο ζωής των ανθρώπων θα πέσει σοβαρά, αυτό θα γίνει αισθητό κυρίως μετά το χειμώνα», δήλωσε ο Fedorov, προσθέτοντας ότι η άνοιξη του 2016 θα μπορούσε να είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία θα ξεκινήσει το πραξικόπημα.

Έως 200.000 «πεινασμένοι άνθρωποι» θα αρκούσαν για να ξεκινήσει μια "εξέγερση" κατά του Πούτιν, λέει ο Fedorov, προσθέτοντας ότι ένοπλες ομάδες από την Ουκρανία θα σταλούν επίσης για να δημιουργηθεί χάος.

Άτομα στο εσωτερικό της κυβέρνησης θα «παραδώσουν τη Ρωσία κατά τις καθορισμένες προθεσμίες», ισχυρίζεται ο Fedorov, προσθέτοντας ότι ρώσικα μέσα ενημέρωσης, όπως το RBC TV, το οποίο ελέγχεται από το CNN και το CNBC, είναι επίσης συνένοχα στο πραξικόπημα, λόγω της αποτυχίας τους να αναφέρουν ότι η χώρα δέχεται "επίθεση".

"Η θηλιά σφίγγει γύρω από τη Ρωσία", δήλωσε ο Fedorov, ο οποίος προέβλεψε ότι ένα πραξικόπημα θα ξεκινήσει στην Αρμενία για να λιμοκτονήσουν οι σύμμαχοι της Μόσχας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΒΕ.Λ. είπε...

Αμερικανικά ΜΜΕ «ανησυχούν» για το «Σχέδιο Πούτιν» για τη στήριξη των αυτονομιστών του Τέξας.

http://www.pentapostagma.gr/2015/06/%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83.html

http://www.postsovet.ru/blog/russia/575270.html