Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΣΤΡΙΑ: «Αλληλέγγυοι» επί πληρωμή…



«Οι εθελοντές στον σταθμό τρένων Westbahnhof της Βιέννης ήταν ένα παγκόσμιο σύμβολο για την ανθρωπότητα», έγραψε η αυστριακή εφημερίδα ‘Heute’ σε ένα πρόσφατο άρθρο με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ στο συγκεκριμένο μέρος. Τα ίδια με τα όσα έγραψε η μικρού σχήματος ταμπλόιντ εφημερίδα, έχει περιγράψει σχεδόν το σύνολο των αυστριακών μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, μέσα σε ένα κλίμα υποδειγματικής μαζικής προπαγάνδας.

Συγκινητικά ανθρωπιστικά συνθήματα ανυψώθηκαν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μια ακόμη φορά «έδωσαν τα ρέστα τους», για να κατευνάσουν την λαϊκή οργή για την μαζική εισροή οικονομικών - κυρίως - μεταναστών, την οποία τα κυβερνητικά κόμματα φαίνεται να παρακολουθούν εντελώς παθητικά. Εθελοντές από την λεγόμενη «κοινωνία των πολιτών» αγωνίζονται ανιδιοτελώς για τους 'πρόσφυγες' και τους αιτούντες άσυλο.

Η είδηση έλεγε: Αλληλέγγυες/οι καλωσορίζουν τους πρόσφυγες στις αποβάθρες του σταθμού Westbahnhof στη Βιέννη, δίνοντάς τους είδη πρώτης ανάγκης και τροφή για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία.

Όμως τώρα έγινε γνωστό, ότι τουλάχιστον κάποιοι από τους «αλληλέγγυους» - «βοηθούς προσφύγων», πληρώθηκαν για την αλληλεγγύη τους. Η εταιρία ευρέσεως εργασίας “easystaff human & resources GmbH” στην Βιέννη, έστειλε στις 5 Σεπτεμβρίου, το ακόλουθο e-mail με θέμα "info-υποστηρικτές του Westbahnhof και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός" το οποίο διέρρευσε στην αυστριακή ιστοσελίδα Unzensuriert.at.

Αγαπητέ  easystaffer,

Στο Hauptbahnhof (κεντρικός σταθμός) και στο Westbahnhof αναμένονται σήμερα πάρα πολλοί πρόσφυγες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε στο μέρος αυτό χέρια βοηθείας που θα διανείμουν τρόφιμα και θα παρέχουν πληροφορίες ιδίως στους επιβάτες στους σταθμούς, σχετικά με τη σύνδεση και τα δρομολόγια των τρένων.

Ακόμη, ψάχνω για ανθρώπους για τον κόσμο ΣΗΜΕΡΑ 05/09/2015 ώρα: 15-24

Πληρωμή: EUR 10,00 / ώρα.

1 ώρα διάλειμμα χωρίς πληρωμή.

Έχετε χρόνο; Τότε εγγραφείτε σούπερ γρήγορα μέσω του e-mail μαζί μου. Αν το κάνετε αύριο ή τη Δευτέρα, θα μπορείτε εύκολα να μπείτε στην ομάδα των ενδιαφερόμενων υποψηφίων υπό τον αριθμό Projekt 8953.

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα τροφοδοτεί την υποψία ότι πολλοί "εθελοντές" στην αλήθεια ήταν «υποστηρικτές» επί πληρωμή. Και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι και άλλα γραφεία ευρέσεως εργασίας πλήρωσαν «βοηθούς προσφύγων» στο κεντρικό σταθμό και στο Westbahnhof.

Η αγγελία εργασίας Projekt 8953 διαγράφτηκε από την Easystaff, αλλά ένας αναγνώστης έστειλε ένα σύνδεσμο με ένα screenshot από το Facebook στην Unzensuriert.at. η οποία έχει και το πρωτότυπο e-mail, το οποίο στάλθηκε από το γραφείο πρόσληψης.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός χρηματοδοτεί το πρότζεκτ αυτό και μάλιστα με 10 ευρώ την ώρα; Βέβαια, δεν απαιτεί και πολλά άτομα το εγχείριμα. Ακόμη και αν είναι 10 άτομα με πλακάτ, τα πρόστυχα ΜΜΕ θα τα δείξουν και θα τα ξαναδείξουν και θα τα κάνουν να φαντάζουν σαν 10 εκατομμύρια στο μυαλό των Ευρωπαίων...

SkyWatcher είπε...

Ο ΚΟ ευχαριστεί τον φίλο colaphus, ο οποιος και του έστειλε το συγκεκριμένο άρθρο. Εάν το μετέφραζε κι όλας θα του ήταν υπόχρεος, διότι το πολυπληθές επιτελείο του ΚΟ δεν την κατέχει την (άτιμη την) γερμανική....

Ανώνυμος είπε...

Να 'σαι καλά. Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, αλλιώς θα την έκανα την μετάφραση.