Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Ο κομμουνισμός είναι μια ισχυρή αντι-χριστιανική αίρεση»



Απόσπασμα από το βιβλίο “Ultimate Things: An Orthodox Christian Perspective on the End Times” («Τελευταία Πράγματα: Μια Ορθόδοξη Χριστιανική Προοπτική για τους Έσχατους Καιρούς») του Dennis E. Engleman (1995).

Καθ’ όλη την διάρκεια των καιρών της Εκκλησίας, το μυστήριο της ανομίας δούλεψε διακριτικά και ύπουλα για την προώθηση της απιστίας. Ο σατανικής έμπνευσης ανθρωπισμός, ο οποίος είχε λάβει μεγάλη ώθηση κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού, έφθασε στο μηδενιστικό ναδίρ του στις αρχές του εικοστού αιώνα, με τη μορφή του αθεϊστικού κομμουνισμού. Η ουτοπική ιδεολογία η οποία βρίσκεται στη ρίζα του κομμουνισμού, και μάλιστα στην πιο εκκοσμικευμένη σκέψη, σπάνια γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτή, ακόμη και από τους υποστηρικτές της. Έχει γίνει μέρος της ανέλεγκτης ιδεολογικής κληρονομιάς της μετά τον Διαφωτισμό εποχής.

Μπολσεβίκοι επί το έργον
“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι είναι ο κομμουνισμός», αναφέρει ο πατέρας Σεραφείμ Ρόουζ. «Δεν είναι απλώς ένα πολιτικό καθεστώς που έκανε κατάχρηση εξουσίας, αλλά ένα ιδεολογικό-θρησκευτικό σύστημα, στόχος του οποίου είναι να ανατρέψει και να αντικαταστήσει όλα τα άλλα συστήματα, και πάνω απ’ όλα τον Χριστιανισμό.

Ο κομμουνισμός είναι στην πραγματικότητα μια πολύ ισχυρή αίρεση της οποίας η κεντρική θέση. . . είναι ο χιλιασμός : η ιστορία πρόκειται να φτάσει στο αποκορύφωμα της σε μια αόριστη κατάσταση επίγειας μακαριότητα, μια τέλεια ανθρωπότητα που θα ζει σε τέλεια ειρήνη και αρμονία”.

Ο κομμουνισμός επιτέθηκε συγκεκριμένα στις χώρες, οι οποίες είχαν διατηρήσει τις πιο αρχαίες χριστιανικές παραδόσεις – την Αγία Ρωσία, την Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Σερβία. Η προπαγάνδα απεικονίζει τον μπολσεβικισμό ως μια πολιτική / κοινωνική εξέγερση, κάτι το οποίο οι αφελείς σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να φαντάζονται ότι ήταν. Αλλά η «επανάσταση» ήταν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό - στην πραγματικότητα ήταν μια μάχη εναντίον του Χριστιανισμού.

Οι Μπολσεβίκοι όχι μόνο μισούσαν τον αυτοκράτορα, αλλά και ό, τι εκπροσωπούσε. Δεν αρκέστηκαν στο να τον δουν να καθαιρείται, αλλά ήθελαν αυτόν και κάθε μέλος της οικογένειάς του νεκρούς*, έτσι ώστε η αρχαία σχέση της χριστιανικής μοναρχίας που εκτείνεται πίσω στην Μεγάλη Κωνσταντινούπολη να διακοπεί για πάντα.


ΥΓ: «Ο κομμουνισμός είναι μια ομαδική δαιμονοληψία» - Richard Wurmbrand, από το βιβλίο «Ο Άγνωστος Καρλ Μαρξ» - Διάβασε: Η Γενοκτονία των Ψυχών 

* Περί του εβραϊκής καταγωγής επικεφαλής δολοφόνου του Τσάρου, Yakov Mikhailovich Yurovsky, διάβασε και : Μπολσεβικισμός και Εβραίοι 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ;
ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΙΣΩΣ Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΜΙΣΟΣ"

Unknown είπε...

ξεχασατε την Αιθιοπια...

Ανώνυμος είπε...

ολα τα ισμος εχουν το ιδιο DNA

Ανώνυμος είπε...

Νέο κρούσμα ρατσισμού!

https://www.youtube.com/watch?v=I7OUwMefqno

Ανώνυμος είπε...

Συχγαρητηρια Κ.Ο. !!!!!!! Τετοιο παρωπιδισμενο προπαγανδιστικο κειμενο ειχα να δω απο τοτε που ασχοληθηκα με τα κειμενα του Joseph Goebbels.
Πηρες ενα κειμενο απο ενα συγγραφεα Χριστιανικων κειμενων και χωρις να το ψαξεις το ζητημα απλα το αναδημοσιευεις.....
Μπηκες στον κοπο να τσεκαρεις την κλασικη αντιμετωπιση που ειχαν οι Μαρξ και Λενιν για το Θρησκευτικο ζητημα?
https://en.wikipedia.org/wiki/Marxism_and_religion
οχι, διοτι απλα ηθελες να κανεις αντικομουνιστικη προπαγανδα
Μπηκες στον κοπο να σκεφτεις οτι υπηρξαν θεωρητικες αποπειρες να συνχωνευτουν Χριστιανισμος και Κομουνισμος ως αλληλοσυμπληρωμενες εννοιες?
https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_communism
οχι , διοτι ειπαμε κανεις αντικομουνιστικη προπαγανδα
Προφανως και δεν παραβλεπω το γεγονος οτι στο Σοβιετικο στρατοπεδο (γενικοτερα) η θρησκειες και (ειδικοτερα) ο Χριστιανισμος πολεμηθηκαν - και μαλιστα αγρια , αλλα αυτο εγινε επειδη η επισημη Χριστιανικη Εκλησια αποτελουσε μερος της καθεστηκυιας ταξης που αντιτασοταν στα επαναστατικα κινηματα.Και μαλιστα αν εγραφες καποιο αρθρο για τις διωξεις που υπεστη τοσο η Εκκλησια οσο και ο μεσος πιστος δεν θα μπορουσε ευκολα καποιος να αντιταχτει σε αυτο - πως θα μπορουσε αλλωστε?
Αλλα αυτο δεν αποτελει αλλοθι για να χαρακτηριστει η κομουνιστικη θεωρια ως παραθρησκετικη αιρεση- γιατι πολυ απλα δεν ειναι.
Αλλα ειπαμε.... ο Κ.Ο. θελει να κανει αντικομουνιστικη προπαγανδα...δεν ενδιαφερεται αν το αρθρο που παρουσιαζει, αν η πηγη που επικαλειται ειναι αξιοπιστη, οχι..... απλα να περασει το μυνημα οτι ο κομουνισμος τοσο σε πρακτικο οσο και σε θεωρητικο επιπεδο ειναι κακος....
Αγνοωντας και το γεγονος οτι ακομη και σημερα υπαρχουν ιερωμενοι μελη του ΚΚΕ. Αυτοι τι ειναι? Αιρετικοι?
Πολυ θα ηθελα να δω ενα αρθρο που να ισχυριζεται οτι ο Εθνικοσοσιαλισμος η ισως ο Καπιταλισμος αποτελουν αντιχριστιανικες αιρετικες σεχτες. Και να δω πως θα αντιδρουσαν οι αναγνωστες σου τοτε.....

malicious provocateur

Ανώνυμος είπε...

2:28
όσα και να σου παραθέσει ο Κ Ο με αυτά που γράφεις
σίγουρα ο σκληρός σου δεν θα τα χωρέσει(θες απο βλάβη, θες ειναι παλιός, θες ειναι μικρός, θες οτι τον χάλασες)!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωφέλιμο τόσο το άρθρο όσο και οι παραπομπές και μάλιστα έμαθα πράγματα που δεν ήξερα. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο ΚΟ είναι σωστός, αλλά και να μην ήταν, όποιος θέλει διαβάζει και όποιος δεν θέλει, διαβάζει τα φυλλάδια της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος...
Ή τις κυριακάτικες φυλλάδες. Το ίδιο είναι...

Ανώνυμος είπε...

"ακομη και σημερα υπαρχουν ιερωμενοι μελη του ΚΚΕ. Αυτοι τι ειναι?"


EIΣOΔIΣTEΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως δεν είναι κατάλληλη ώρα για περαιτέρω διχασμό μεταξύ των Χριστιανών, αλλά με όλα αυτά περί κομμουνισμού, θυμήθηκα την εξής ανακοίνωση:
"ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης
Σας προσκαλεί στο διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
22-23 Ιανουαρίου 2013
Αίθουσα Τελετών Παλαιάς Φιλοσοφικής
Υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.
Σε συνεργασία με την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος"
Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι διοργανωτές μέσα στη βαθιά σοφία τους ξέχασαν τους αμέτρητους, φριχτούς θανάτους των Ορθοδόξων κληρικών που έπεσαν θύματα της θηριωδίας των κομμουνιστών.
Επίσης, να ρωτήσω πόσο βοήθησε το συνέδριο στη βελτίωση της εικόνας του αριστερού κόμματος που κυβερνά σήμερα τη χώρα και έχει μετατρέψει τη χώρα σε Καμπούλ.
Τέλος, να ρωτήσω αν Αριστερά και Κομμουνισμός είναι ταυτόσημες έννοιες ή υπάρχει η διαφορά "όχι Γιάννης, Γιαννάκης";


Ανώνυμος είπε...

Ο δολοφινικος δικτατορικος κομμουνισμος με τα 100,000,000 θύματα αθώους συνανθρώπους που πάλευαν ενάντια στους δικτάτορες θα έπρεπε απο όσους νοιώθουν ακόμη ανθρωπιά μεσα τους να κλαίνε και οδύρονται που κάποια στιγμή έπεσαν θύματα αυτης της γελοίας και αστήρικτης θεωρίας που μόνο νεκρούς πολλούς νεκρούς και δυστηχία έχει να επιδείξει και τίποτα άλλο.
οι σημερινοί υποστηρικτές τους η ελίτ της παγκόσμιας διανόσης μεσω του άπειρου χρήματος -ελα ρε απο τις εισφορές των μελών φτωχών γίνεται - καταδυναστευουν ολην την ανθρωπότητα συνεχίζοντας να παράγουν ερυθρούς χμερ , το μακρύ χέρι των τραπεζιτών και της παγκοσμιοποίσης.

Ο κομμουνισμος αυτο το απάνθρωπο σύστημα δεν αντέχει σε καμία κριτική για αυτό οποισδήποτε το επιχειρήσει χαρακτηρίζετε απο το παγκοσμιο αριστεροκρατούμενο σύστημα ως ναζι και φασίστας.
Ορισμοί που σύμφωνα με την νεα ορολογια της εποχής ταιριάζουν απόλυτα σε αυτην την ιδεολογικη ιμπεριλιαστική δολοφονική των εθνών των παραδόσεων τους της θρησκείας τους ιδεολογία που στο μόνο που αποσκοπεί είναι να αρπάξει την γη των εθνικών κρατών στα οποία επιβάλλεται με τις πλέον απάνθρωπες μεθόδους.
Τα γνωρίσαμε στο πετσί μας και στην Ελλάδα , ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΟΩΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΘΝΩΝ, ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ Ι ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ , ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ.


ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
Θα ανατριχιάσετε ...οπό όσα με ιστορικά ντοκουμέντα περιγράφονται , όσοι συνεχίζουν να τα αμφισβητούν και να υποστηρίζουν δολοφόνους απλά αυτογελιοοπούνται , αναγνωρίζοντας κανείς πάραυτα μέσα απο τα διεθνή και ντόπια ΜΜΕ , που απευθύνονται και απο ποίους πληρώνονται για να προσυλιτίζουν δυστυχησμένους συνανθρώπους μας εως πρόσφατα καιωτώρα τους χιλιάδες λαθρομετανάστες.

Καμία πορεία ενάντια στους πολέμους ανθρωπιστές σύντροφοι θα σας επιβάλλουν να κάνετε για τα μάτια του λαού η ακόμα και αυτη απαγορεύεται;
Γιατι τι να φωνάξετε τωρα ποιά που σας πήραν χαμπάρι και οι πέτρες
φονιάδες των λαών αμερικλνοι , κάτω ο ιμπεριαλισμός
έξω απο την σοβιετική διεθνιστική Ευρώπη
που ελέω αναδιανομής και ληστρικών φόρων μεσω του κατασκευασμένου αεροχρήματος θα παρει τις περιουσίες μας και θα καταλήξουμε -χωρίς να χρειάζεται η κοινοκτυμοσύνη του γαρδούμπα σταλινικου με την επσίσχυντη δικτατορία του προλεταριάτου ων ερυθρών χμέρ του να μας την πάρει με τα όπλα - θα τα βρει ολα ετοιμα, το μονο που θα του μείνει ειναι να εξολοθρεύει ως μακρυ χερι του συστήματος όσους αντιδρούν στα παγκόσμια σχέδια των τραπεζιτών αποκοιμιζοντας και τους σε μόνιμο εγξεφαλικό κώμα περιμενοντας τον νακυβερνήσει για να τους χαρίσει τον επίγειο παράδεισο,

Αντε τωρα χαρακτηριστε εμένα φασίστα και ναζί , τελειοι πλαστογράφοι στην αντιστροφή των ρόλων,

Υποστηρίζω την Χριστιανική ορθοδοξη θρησκεία μου, το Ελληνικό έθνος, τις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις μας , οχι στους ληστρικους τοκογλυφικούς φόρους οχι στο ξεπούλημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ , ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ , ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΧΑΥΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ T.V., ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ , ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.

ΑΝΤΕ ΠΕΣΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΙΣΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΟΥ,

Ο κομουνισμος ειναι καλος
εαν δεν ειναι καλος
δεν ειναι κομμουνισμος

γελούν οι πρωτοετείς φοιτητές της φιλοσοφικής με αυτο το τέχνασμα
παγκόσμια , οι δικοί μας φοιτητές ευτυχώς άργησαν αλλά σας πήραν και αυτοί χαμπάρι
και σπάνε πλάκα μαζι σας κομμουνιστες της ...ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Χασαμε λιγουλακι τον μπουσουλα απο οτι βλεπω στα σχολια, ε? και λοξοδρομουμε εκτος συναφειας απο την νοηματικη του κειμενου και αραδιαζουμε πανικοβλητοι επιχειρηματα δεξιοθεν αριστεροθεν που εχουν λιγη η και καθολου συναφεια με το αρχικο post.Το ζητημα ειναι αν ο κομμουνισμος ως κοσμοθεωρια ειναι συμβατος με την Χριστιανικη πιστη και ειδικοτερα το Ορθοδοξο δογμα (μιας και βρισκομαστε στη μαγικη χωρα του Γροθανισταν ) η αν αποτελουν ασυμβατες εννοιες. ΑΥΤΟ και μονο ΑΥΤΟ αφορα το κειμενο, ουτε αν ο κομουνισμος σαν κοσμοθεωρια εχει τρωτα σημεια , ουτε αν η πιτσα ειναι καλυτερη απο το σουβλακι, ουτε αν ο κομουνισμος στην πρακτικη εφαρμογη του ανα τις ιστορικες περιοδους και στα κρατη που εφαρμοστηκε ειχε θετικο η αρνητικο αποτελεσμα στα εθνη, ουτε αν οι Εβραιοι εχουν καλυτερο DNA απο τους Ελληνες, ουτε αν κατω απο κομουνιστικα καθεστωτα πεθαναν ανθρωποι και ποσοι , ουτε αν ο Παναθας ειναι καλυτερη ομαδα απο τουν Ολυμπιακο. Αγαπητοι σχολιαστες θα πρεπει να -οχι δα , τζαμπα υπογραφω κακοηθης προβοκατωρ?- βλμενα τρολλ του διαδικτυου , θα πρεπει καποια στιγμη να ξεκαθαρισετε στο μυαλουδακι σας καποια πραγματακια. Αλλο πραγμα η αντιληψη που εχετε για την κοσμοθεωρια του κομουνισμου και αλλο πραγμα η ιστορικη πραγματικοτητα. Αλλο πραγμα η αντιληψη που εχετε για τον Χριστιανισμο και παντελως αλλη η ιστορικη εξελιξη του σαν θρησκευτικο κινημα ανα τους αιωνες και τους τοπους. Επιπροσθετα αλλο ζητημα σχολιαζει το κειμενο και περι αλλων τυρβαζετε. Σας καταλαβαινω, εχετε ενα αντικομουνιστικο μενος, δικαιωμα σας ειναι και θεωρειτε οτι ο κομουνισμος ειναι η πηγη ολων των δεινων της ανθροπωτητας και οτι ο Καρλ Μαρξ ηταν η ενσακωρση του Αντιχριστου. Αυτο κατα πασα πιθανοτητα οφειλεται στο γεγονος οτι δεν σας αρεσει το διαβασμα. Σας παροτρυνω να διαβαζετε βιβλια - οτιδηποτε πεσει στα χερια σας. Αρχιστε με Κομικ και οταν αναπτυχθουν οι νευρωνες στο μυαλουδακι σας συνεχιστε με κατι ποιο βαρυ - κανα κεφαλαιο του Μαρξ, κανα αντιχριστο του Νιτσε, ακομη και την Αγια Γραφη - και παει λεγοντας....

Α, και για μην το ξεχασω... Καθιστε σε μια καρεκλα πριν συνεχισετε το διαβασμα, ενα ποτηρακι νερο προχειρο διπλα σας, ισως και κανα πιεσομετρο...

Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Οχι, δεν το βγαζω απο το βρωμικο διεστραμενο μυαλουδακι μου. Υπηρξαν παμπολες προσπαθειες να συνχωνευτουν οι δυο κοσμοθεωριες γιατι εχουν παρα πολλα κοινα σημεια μεταξυ τους.
Απλα καντε ενα Googlαρισμα για τις εννοιες χριστιανισμος-κομουνισμος η χριστιανισμος-σοσιαλισμος και διαπιστωστε το και οι ιδιοι .

malicious provocateur

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξαν πάμπολλες προσπάθειες να συγχνευτούν οι δύο κοσμοθεωρίες και όλες απέτυχαν γιατί ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ.
Ο κομμουνισμός αρνείται την ύπαρξη άλλης ζωής και καλεί στην ουτοπία της τελειοποίησης αυτής της χωμάτινης ζωής. Ο χριστιανισμός σου λέει εξαρχής ότι άλλη είναι η ζωή που φτιάχτηκες να ζεις και ότι πρέπει να βάλεις ως στόχο της ύπαρξής σου να αξιωθείς αυτής της άλλης ζωής, χωρίς να αλυσοδένεσαι στην ύλη. Ο κομμουνισμός διδάσκει την ανακατανομή του πλούτου με χρήση συστημικής βίας ενώ ο χριστιανισμός αποστρέφεται οποιαδήποτε "καλή πράξη" δεν υλοποιείται με την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Ο κομμουνισμός αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ένα νοήμον ζώο, το πρόβλημα του οποίου είναι πώς θα φάει όσο γίνεται περισσότερο σανό πριν ψοφήσει. Ο χριστιανισμός βλέπει τον άνθρωπο ως εν δυνάμει θεό, το πρόβλημα του οποίου είναι πώς θα νικήσει το θάνατο.
Οι διαφορές είναι τεράστιες, εκτός ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ στο Χριστό, οπότε για 'σένα ο χριστιανισμός είναι απλώς άλλη μια ιδεολογία (χμ, βλέπω ότι έβαλες την Αγία Γραφή μετά το Μαρξ και το Νίτσε, οπότε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;)

Να ξεκαθαρίσω ότι όταν μιλάω για χριστιανισμό εννοώ την ορθοδοξία. Τα υπόλοιπα δόγματα έχουν διαστρέψει την αλήθεια και κατέληξαν να πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός είναι συμβατός με το χριστιανισμό, ότι ο κομμουνισμός είναι συμβατός με το χριστιανισμό, ότι η ομοφυλοφιλία, οι εκτρώσεις, η ευθανασία είναι συμβατές με το χριστιανισμό κοκ. Αυτά γνώρισε ο Νίτσε για "χριστιανισμό" και κατέληξε προφήτης του μισάνθρωπου μηδενισμού - καλή τύχη στους θαυμαστές του!

ΥΓ: Πριν ειρωνευτείς τους νευρώνες ή τις αναγνωστικές συνήθειες άλλων σχολιαστών βεβαιώσου ότι εσύ ο ίδιος δεν πιάνεσαι αδιάβαστος σε θέματα που θεωρείς ανάξια των... νευρώνων σου. Βέβαια η διαγωγή σου ταιριάζει άψογα με το ψευδώνυμο σου (το "ανασφαλής τρολάρας" το σκέφτηκες ή σου φάνηκε πολύ ταπεινό;)

SkyWatcher είπε...

Το άρθρο αυτό στηρίχθηκε σε ΒΙΒΛΙΟ, το οποίο αναφέρει φράση του π. Σεραφείμ Ρόουζ (Αμερικανός, πρώην άθεος και βουδιστής - αν τον ξέρεις) από άλλο ΒΙΒΛΙΟ. Οπότε φίλτατε προβοκάτορα, τα "σας παροτρυνω να διαβάζετε βιβλια..", ως "επιχείρημα" στα γεμάτα ειρωνία σχόλιά σου προφανώς αντιστρέφεται.

ΥΓ. Θυμήθηκα και το ΒΙΒΛΙΟ "Ο Άγνωστος Καρλ Μαρξ", αλλά αυτό διαβάζεται όντως με πιεσόμετρο.

Ανώνυμος είπε...

ναι, ενα συγκεκριμενο βιβλιο.
που διδει μια πολυ συγκεκριμενη προοπτικη στο ζητημα χριστιανισμου-κομουνισμου.
Αν για παραδειγμα googlαρουμε cristianity and socialism το πρωτο αποτελεσμα που βγαινει

https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_socialism

στο τελος υπαρχει εκτενης βιβλιογραφια και αρθρογραφια Προφανως καποιες πηγες θα εχουν παραπλησια αποψη με την πηγη που παραθετεις. Καποιες αλλες παραπομπες αφορουν βιβλια και αρθα που εχουν διαφορετικη αντιληψη του ζητηματος. Το να αγνοησουμε καποιες πηγες και να προσανατιλιστουμε μονο σε αυτες που μας ειναι αρεστες ειναι επικυνδινο το λιγοτερο. Οποτε επιμενω στην αντιληψη που και εσυ στηλητευεις - " βιβλια " Πληθυντικος. Αρθρα Πηγες Οχι μια, αλλα πολλες.
Εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει να εχεις αντικειμενικη αποψη σε ενα ζητημα SkyWatcher
(μαλλον λογω... υγειας, απο οτι αναφερεις και ο ιδιος)

Ανώνυμος είπε...

Καλε, στην φουρια μου ξεχασα να απαντησω και στον αλλο φιλο, τον καλο....
ακομα καλυτερο θα ηταν " μικροτσουτσουνος ανασφαλης τρολαρας " αλλα αν το χρησημοποιησω φοβαμαι μην φαω ban απο τον SkyWatcher - ασε που μας διαβαζουν και κυριες και δεν ειναι πρεπον....

malicious provocateur