Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ο λαός με δημοψήφισμα απέρριψε το νόμο της κυβέρνησης για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών


Οι Σλοβένοι ψηφοφόροι απέρριψαν με μεγάλη διαφορά ένα νόμο που θα έδινε στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα να «παντρεύονται» και να υιοθετούν παιδιά.

Λίγο πάνω από το 63% των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα της Κυριακής απέρριψε το νομοσχέδιο του επαναπροσδιορισμού του γάμου ως ένωσης μεταξύ «δύο συναινούντων ενηλίκων», παρά ρητώς μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Υπήρχε σχετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, με μόλις πάνω από το 36% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων να προσέρχονται στο δημοψήφισμα, αναφέρει το Κυβερνητικό Γραφείο Επικοινωνίας της Σλοβενίας.

Η ήττα του νομοσχεδίου θεωρήθηκε ως νίκη για τους συντηρητικούς, που υποστηρίχθηκαν από την Καθολική Εκκλησία, την κυρίαρχη θρησκευτική ομάδα στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των περίπου 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το κοινοβούλιο της χώρας είχε περάσει ένα νόμο τον Μάρτιο που έδινε στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα να «παντρεύονται» και να υιοθετούν.

Αλλά μια συντηρητική ομάδα πολιτών ξεκίνησε μια αναφορά ενάντια στο νόμο πριν κάποιο ζευγάρι του ιδίου φύλου «παντρευτεί» και προσέφυγε στα δικαστήρια για να τεθεί το θέμα σε δημόσια ψηφοφορία.

Σε δημοψήφισμα το 2012, ο σλοβενικός λαός απέρριψε επίσης την επέκταση περισσοτέρων δικαιωμάτων σε ζευγάρια του ίδιου φύλου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευγε υπαρχει ελπιδα ισως ακομα...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ελπίδα, αλλά βλέπω ότι πάντα τα καλά γίνονται κάπου αλλού στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα. Πώς τα καταφέραμε έτσι μέσα σε 4 δεκαετίες να τα διαλύσουμε όλα και να μην αφήσουμε τίποτα για τις επόμενες γενιές εκτός από χρέος, ηθική κατάπτωση και ένα σωρό κ.λόπαιδα για ηγέτες, δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Όσοι γεννηθήκατε από το 50 και μετά, πάτε στον καθρέφτη σας και φτύστε τον. Εγώ το έχω κάνει ήδη.

sta είπε...

Τι οπισθοδρομικο κράτος ειναι αυτο; Ρωτουν τον λαο μεσω δημοψηφίσματος και σεβονται την βούληση του; Τι σοι δημοκρατια εχουν οταν δεν υπερισχύει η μειοψηφια όπως εδω;...

Ανώνυμος είπε...

Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 22.12.2015

Σήμερα (22 Δεκεμβρίοιυ 2015), που γράφω το σχόλιό μου, η ανήθικη αριστερά στη χώρα μας πέρασε με νομοσχέδιο τη συμβίωση των ομοφυλόφιλων. Ούτε κατά διάνοια, ένα τέτοιο σοβαρό κοινωνικό θέμα, να περάσει σε δημοψήφισμα από το λαό. Μπράβο στην κυβέρνηση της Σλοβενίας που επέτρεψε να γίνει δημοψήφισμα. Κι ένα μεγαλύτερο μπράβο στο σλοβενικό λαό που έδειξαν πόσο ηθικοί είναι, πόσο σέβονται και εκτιμούν το θεσμό του ομαλού γάμου. Απέρριψαν το γάμο των ανώμαλων ομοφιλόφυλων, καθώς και το θράσος που έχουν να υιοθετήσουν παιδιά. Στη δική μας χώρα, η ανήθικη αριστερά βιάζεται να δείξει πόσο υπάκουη είναι στα κελεύσματα της ανήθικης Νέας Παγκόσμιας Τάξης !

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δημοκράτες οι Σλοβένοι... Δεν λέω, καλό είναι να γίνονται δημοψηφίσματα όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι, αλλά μάλλον αυτά που διεξάγονται αποτελούν μια πρόφαση για τη δημοκρατικότητα των κυβερνώντων. Ρωτήθηκε ο σλοβενικός λαός για κανένα άλλο ζήτημα, λχ όταν τον έβαλαν στο Ευρώ; Δεν νομίζω.
Εν πάση περιπτώσει, το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος –ιδίως σε τέτοιου είδους θέματα– δεν σημαίνει και πολλά ουσιώδη. Την πιθανόν ατεκμηρίωτη ή λανθασμένη άποψη κάποιας μερίδας πληθυσμού μπορεί να εκφράζει, εκείνης που εξαιτίας των συμφερόντων της ή του φανατισμού της σπεύδει να καταδικάσει ή να επικροτήσει κάτι. Εν προκειμένω, 63% ψήφισαν κατά, επί του 36% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Μιλάμε για το 23%, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ξεχνάμε ότι με "δημοψηφίσματα" ...απολαμβάνουν οι λαοί τις Κυβερνήσεις τους; Με καθ’ όλα νόμιμα "δημοψηφίσματα" του ΟΗΕ το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει όποιον βολεύει τους γνωστούς αφανείς επικυριάρχους. Πολλά τα παραδείγματα...
Τώρα, το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικαίωμά του, ίσως και πρόβλημά του. Από κει και πέρα, δεν νοείται η παρά φύσιν ιδιομορφία της ελάχιστης μειοψηφίας να παρουσιάζεται σαν κάτι φυσιολογικό ή αυτονόητο. Πόσω μάλλον όταν σε αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται ευαίσθητες και εύπλαστες ψυχές. Σε μια τέτοια "προοδευτική οικογένεια", στα παιδιά έγκειται το μέγιστο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που αφορά τα ίδια τα υιοθετημένα παιδιά, αλλά κι εκείνα που βλέπουν και πιθανόν παραδειγματίζονται, αγνοώντας τούς ενδεχόμενους κινδύνους που απορρέουν από τέτοιες καταστάσεις.

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, σωφροσύνη και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας σας.
Διογένης