Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΓΑΛΛΙΑ: Δήμαρχος δημιουργεί πολιτοφυλακή ασφάλειας


Ο γνωστός πατριώτης δήμαρχος της πόλης Μπεζιέ στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε την δημιουργία μιας δύναμης εθελοντών που θα περιπολούν τους δρόμους και θα βοηθούν στην ενίσχυση της ασφάλειας, την ώρα που η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Robert Menard, τον οποίον τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτηρίζουν «ακροδεξιό» και τον κατηγορούν ότι μετατρέπει την Μπεζιέ σε «εργαστήριο της ακροδεξιάς», είπε ότι πρώην στρατιώτες και αστυνομικοί θα απαρτίσουν την λεγόμενη "Φρουρά του Μπεζιέ".

"Η Γαλλία βιώνει δύσκολες στιγμές και είναι σε αυτό το πλαίσιο έθεσα το ερώτημα στον εαυτό μου πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια και να βοηθήσουμε την τοπική και εθνική αστυνομία", δήλωσε ο δήμαρχος Menard.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο δήμαρχος Menard επίσης, εξόπλισε εκ νέου την αστυνομική δύναμη της πόλης με νέα πιστόλια 7,65 διαμετρήματος – τα οποία πρόβαλε σε αφίσες (!) σε όλη την πόλη οι οποίες έγραφαν «Οι αστυνομικοί έχουν έναν νέο φίλο».

Η αφίσα που κάνει έκκληση για εθελοντές να περιπολούν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μετά τις επιθέσεις των ισλαμιστών στο Παρίσι, δείχνει τον καθεδρικό ναό του Saint-Nazaire της πόλης.

Ο Menard, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της διεθνούς ομάδας δημοσιογράφων Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), ζήτησε από τα τζαμιά της πόλης υπογράψουν ένα συμφωνητικό που λέει ότι θα κηρύττουν μόνο στα γαλλικά.

Έχει επίσης μπλοκάρει νέα καταστήματα κεμπάπ στο ιστορικό κέντρο της Μπεζιέ.

Ο δήμαρχος, ο οποίος είπε ότι οι πρώτες περιπολίες θα αρχίσουν την Πέμπτη, έχει ήδη επιβάλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 23:00 για ανηλίκους στη γραφική πόλη και απαγόρευσε επίσης να κρέμονται ρούχα από τα μπαλκόνια.

Η γαλλική κυβέρνηση επέβαλε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης τριών μηνών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Στα μέτρα περιλαμβάνεται η απαγόρευση των δημόσιων διαδηλώσεων.

Δείτε ένα βίντεο με τον δήμαρχο Menard να επισκέπτεται την γειτονιά Deveze της πόλης και να λέει προσωπικά στους παράνομους μετανάστες να φύγουν, καθώς δεν σέβονται την χώρα και τους νόμους. Για μήνες αυτή η γειτονιά βίωνε την κατάληψη από «πρόσφυγες», οι οποίοι καθοδηγούμενοι από ένα «δίκτυο ανθρωπιστών», σπάζοντας πόρτες έμπαιναν σε σπίτια, και προέβαιναν σε κλοπές νερού και ρεύματος:


Ο 62χρονος Menard, πρώην δημοσιογράφος, υπήρξε στα νιάτα του τροτσκιστής και σοσιαλιστής. Η εκλογή του, με ποσοστό 47%, υποστηρίχτηκε κατά κύριο λόγο από το γκωλικό -ευρωσκεπτικικό κόμμα ‘Debout la France’ (Σήκω Γαλλία!), και κατά δεύτερο λόγο από το Εθνικό Μέτωπο, του οποίου δεν είναι μέλος. Κατάγεται από πιστή καθολική οικογένεια και ήθελε να γίνει ιερέας. Πέρσι τα Χριστούγεννα, όταν ξέσπασε ο λεγόμενος «πόλεμος της Φάτνης», όπου απαγορεύτηκαν από ένα  δικαστήριο οι φάτνες σε «δημόσιους χώρους», χάριν ενός νόμου του 1905 (!) που καθιερώνει τον «διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας», ο Ménard, αρνήθηκε να απομακρύνει την φάτνη από το δημαρχείο, αψηφώντας τις εντολές του έπαρχου (δες εδώ).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: