Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μέλη του κινήματος ‘Hogar Social’ κατάφεραν να σταματήσουν την έξωση μιας οικογένειας


Μέλη του ισπανικού εθνικιστικού κινήματος ‘Hogar Social Madrid’ (HSM) κατάφεραν να σταματήσουν την έξωση μιας ισπανικής οικογένειας

Σε μήνυμα στη σελίδα του HSM στο facebook γράφτηκε:

«Σήμερα, για πολλούς, η μέρα ξημέρωσε με μοναδικό τους μέλημα να μην αργήσουν να πάνε στην εργασία τους με το νέφος που είχε ξεκινήσει από το πρωί. Ωστόσο, για την Marimar και την οικογένειά της απέμειναν λίγες ώρες για να διωχθούν από το σπίτι που ζουν μια ζωή.
Η Marimar, με χρόνια ασθένεια, έχει δύο παιδιά, μόλις 7 ετών. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, τα μέλη της HSM ήρθαν σε συνάντηση μαζί της με την πρόθεση αυτή η έξωση να μην πραγματοποιηθεί. Πράγματι, μετά από μακρές διαπραγματεύσεις με τα μέλη του δικαστηρίου και τα εμπλεκόμενα μέρη, και χάρη στην πίεση που ασκήσαμε, μπορούμε να πούμε ότι η Marimar θα συνεχίσει να μένει σπίτι της!
Ενέργειες όπως η σημερινή είναι η κινητήριος δύναμη του καθημερινού μας αγώνα.
Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκομένους.
"MANTENERSE EN PIE EN UN MUNDO EN RUINAS". 
- «Όρθιοι σε έναν κόσμο ερειπίων».

Ποια είναι η ‘Hogar Social’

Hogar Social” σημαίνει «Κοινωνικό Σπίτι». Το έργο της Hogar Social Madrid γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, ως μια εθνικιστική κατάληψη.

Προηγουμένως, τον Ιούνιο του ίδιου έτους στη Σαραγόσα, μια από τις κυριότερες πόλεις της Ισπανίας, είχε αρχίσει το έργο της Hogar Social Zaragoza. Σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε και στην Μαδρίτη. Πλέον αυτοί οι χώροι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους Ισπανούς εθνικιστές συσπειρώνοντας αρκετές ομάδες που πριν είχαν χαλαρή συνεργασία. Το κίνημα έχει καταφέρει να συναθροίσει ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, από 16 ετών μέχρι 60. Την ίδια ώρα βέβαια, έχουν μπει για τα καλά στο μάτι του συστήματος, των media και των αριστερών - «αντιφασιστών».  

Το πρώτο κτίριο που καταλήφθηκε, έκτασης 4.200 μ2 ήταν σε μια περιοχή που ονομάζεται Τετουάν, με ένα μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, περίπου το 40-60% των κατοίκων (!), ενώ υπήρχαν επίσης 3 αριστερές καταλήψεις, μια από αυτές μόλις 4 δρόμους βόρεια από το Hogar Social.

Το κτίριο ήταν ιδιοκτησία της κινεζικής μαφίας που έκανε πλύσιμο μαύρου χρήματος και άλλες εγκληματικές πράξεις και το εσωτερικό του ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Ο πρώτος στόχος της Hogar Social ήταν να προσφέρει καταφύγιο σε Ισπανούς άστεγους και τροφή σε ισπανικές οικογένειες που αντιμετώπιζαν δυσκολίες. 3 άτομα και 10 οικογένειες δέχτηκαν την βοήθεια και μπήκαν στο πρώτο κτίριο.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, με τις αριστερές καταλήψεις και ανθρώπους από συμμορίες ως γείτονες, τα προβλήματα δεν άργησαν να ξεκινήσουν. Κατά τη διάρκεια ενάμισι μηνός που κράτησε η κατάληψη το κτίριο υπέστη ρίψη πετρών στα παράθυρα, graffiti, απειλές, ζημιές στην κλειδαριά της πόρτας, ρίψη βομβών μολότοφ  και μια προσπάθεια εμπρησμού του κτιρίου.

Η κατάληψη αποτέλεσε μεγάλη είδηση ​​στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που άρχισαν να μιλάνε για «νεοναζί καταληψίες», κάνοντας κάθε απόγευμα ζωντανή σύνδεση από το εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου. Μόνο που αυτό βοήθησε να προσελκυσθούν περισσότεροι άνθρωποι και να στηρίξουν το έργο, καθώς βέβαια και να τραβήξουν την προσοχή των «αντιφασιστών».

Οι αρχές αποφάσισαν να εκκενώσουν το κτίριο και ένα πρωί του Σεπτεμβρίου στις 7:00 π.μ. το πρωί ήρθαν τα ΜΑΤ και τους έδιωξαν όλους, αφήνοντας μέσα στο κτίριο 300 κιλά τροφίμων που δεν μπορούσαν να ανακτηθούν.

Μετά από αυτό τα μέλη της Hogar Social συνέχισαν να δίνουν τρόφιμα σε ισπανικές οικογένειες σε ένα πάρκο κοντά, κάθε φορά σε περισσότερους ανθρώπους.

Το Νοέμβριο κατέλαβαν ένα νέο κτίριο 4.884 μ2 σε μια κοντινή γειτονιά της μεσαίας τάξης, που στέγαζε κάποια δημόσια υπηρεσία μέχρι το 2009, όταν και εγκαταλείφθηκε. Ήταν σε καλύτερη κατάσταση από το προηγούμενο και δημιουργήθηκαν μέσα σε αυτό αίθουσα συνεδρίων, γυμναστήριο με μαθήματα πυγμαχίας, παιδότοπος για τα παιδιά, βιβλιοθήκη, εστιατόριο και ένας μικρός λαχανόκηπος με κότες. Το κτίριο πωλήθηκε σε δημοπρασία σε πολύ φθηνή τιμή για να γίνουν πολυτελή διαμερίσματα, και για αυτό καταγγέλθηκε το κράτος ότι πουλάει άδεια κτίρια, ενώ πληρώνει πολλά χρήματα για να νοικιάσει άλλα κτίρια την ίδια ώρα που πολλοί Ισπανοί δεν έχουν μια στέγη για να ζήσουν.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζούσαν εκεί αυξήθηκε, με περίπου 16 «ενοικιαστές». Επίσης, ο αριθμός των οικογενειών που βοήθησε το κίνημα αυξήθηκε φθάνοντας τους 180. Εκεί δεν υπήρχαν προβλήματα με «αντιφασίστες», ούτε με μετανάστες, καθώς ήταν μια γειτονιά χωρίς πολύ μεταναστευτικό πληθυσμό.

Τον Μάιο του 2015 εκδιώχθηκαν πάλι από το κτίριο μετά από δύο προσπάθειες. Την πρώτη απόπειρα κατάφεραν να την σταματήσουν κάνοντας διανομή τροφίμων και αντιστεκόμενοι ειρηνικά στην πόρτα, κάτι που έγινε μεγάλη είδηση ​​στα ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μόλις μία εβδομάδα αργότερα κατέλαβαν άλλο κτίριο έκτασης 5.698 μ2, το οποίο ήταν ακριβώς 800 μέτρα από το προηγούμενο και ήταν η έδρα μιας μεγάλης εταιρείας.

Περίπου 4 μήνες μετά την κατάληψη εκδιώχθηκαν και πάλι στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στη Μαδρίτη στις καταλήψεις των αριστερών περνάει τουλάχιστον, ένας χρόνος για να γίνει έξωση, αλλά για τους εθνικιστές υπάρχει… βιασύνη. Σε αυτό το κτίριο ζούσαν περίπου 25 άτομα και σχεδόν 240 οικογένειες λάμβαναν τροφή κάθε Κυριακή πρωί.

Μετά την έξωση, και λόγω της είδησης ​​ότι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που κυβερνιέται από τους αριστερούς Podemos, επρόκειτο να δώσει 10.000.000 € για το «ταμείο των προσφύγων», μέλη της HS κατασκήνωσαν στην είσοδο του κτιρίου του δημοτικού συμβουλίου στο κέντρο της πόλης, για να καταγγείλουν ότι υπάρχουν πολλές ισπανικές οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ενώ δίνουν βοήθεια και καταφύγιο σε ανθρώπους που ήρθαν από το εξωτερικό, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είναι πρόσφυγες, αλλά οικονομικοί μετανάστες.

Αυτή η διαμαρτυρία δημιούργησε μια μεγάλη πολεμική μεταξύ του Συμβουλίου και της περιφερειακής κυβέρνησης, που ελέγχεται από τη φιλελεύθερη δεξιά, καθώς και μεγάλη δημοσιότητα στο κίνημα.

Το έργο της HS χωρίζεται σε τρεις τομείς:

1- Καταλαμβάνουν κτίρια για να δώσουν στέγη στους Ισπανούς που είναι άστεγοι, όπως κάνει και η ιταλική Casa Pound.

2- Ανακτούν εγκαταλελειμμένους χώρους και τους επιστρέφουν στη γειτονιά με μια νέα ζωή, με δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται στο εσωτερικό, όπως κάνει η Foro 753 και η Semper Domani στη Ρώμη ή η Spazio Libero Cervantes στη Κατάνια.

3- Διανέμουν τρόφιμα σε Ισπανούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και σε άστεγους, όπως κάνει η Χρυσή Αυγή ή στο παρελθόν η Solidarité des Français στη Γαλλία ή διάφορες ΜΚΟ.

Melisa Ruiz, εκπρόσωπος της HSM 
Εκτός από αυτές τις κύριες δραστηριότητες, έχουν σταματήσει εξώσεις από τράπεζες, κάνουν συνέδρια και συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, δωρεές σχολικών ειδών, συλλογή παιχνιδιών για τα Χριστούγεννα και λίστες εργασίας.

Το φαγητό που διανέμεται προέρχεται κυρίως από δωρεές, ενώ γίνονται και συλλογές μπροστά από σούπερ μάρκετ, εξηγώντας ότι είναι για τον ισπανικό λαό.

Οι πόροι τους προέρχονται κυρίως από δωρεές από συναγωνιστές και υποστηρικτές, αλλά και από την πώληση t-shirts, πουλόβερ, χριστουγεννιάτικων λαχνών και από μία "αντισυμβατική" παμπ που λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα.





ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

2 σχόλια:

Orthodox True είπε...


Να τι πετυχαίνει η ισχύς εν τη ενώσει!
Εμπνευσμένος από το παραπάνω άρθρο ας φτιάξουμε καί εμείς μια ομάδα μέσα από τά social media, να την ονομάσουμε Hellenic Social Revolution, (HSR), καί ο καθένας πού επιθυμεί, να δηλώνει παρών καί πρόθυμος να εργαστεί γιά κάθε περίπτωση, πού απαιτεί κοινωνική συνοχή και δράση, οργανωμένο μέ πυρήνες κατά περιοχές.
Ειδικότερα θα μπορούσαν όλα τά blog να συννεοηθούν μεταξύ τους, να ανεβάσουν μία κοινή πρόταση/οργάνωση, να γίνει εγγραφή έστω με ψευδώνυμα από τα μέλη πού επιθυμούν, να γίνει διάταξη ανά περιοχές, καί στην αρχή θα υπάρχει πρόβλεψη επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, και ανταλλαγής απόψεων.
Στη συνέχεια θα μεγεθύνεται η φωνή μέσω του ίντερνετ, καί ο κόσμος θα αποκτά όραμα οργάνωσης, καί πρωτοβουλίας.
Ο τελικός στόχος καί σκοπός βέβαια, είναι η απελευθέρωση της Ελλάδας, μέσω της Ελληνικής επανάστασης. Τα σύνορα αυτής της οργάνωσης μπορεί να είναι παγκόσμια.

Έλα Κ.Ο., ξεκίνα,φτιάξε ανάλογο άρθρο με ιστορικές εξεγέρσεις ανά τον κόσμο στο παρελθόν, καί στελνε προσκλήσεις στά εκατοντάδες Ελληνορθόδοξα blogs γιά αρχική σφυγμομέτρηση, της αποδοχής ή όχι από τους αναγνώστες/ δυνητικά εθελοντές.
Ας γίνει μια συλλογική αρχή. Σιγά σιγά. .....

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλό το banner άνωθεν.
Παρατήρηση γλωσσική,στον μύλο, στόν... με (ν) καθότι αρσενικό..!
Στην αποδόμηση της γλώσσας ελληνικής έχουν συμβάλλει οι "διορθωτές" και η αδιαφορία στην λεπτομέρεια.

Συνεχίστε την καλή δουλειά..!