Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Δεν έχει ταβάνι η υποκρισία των «ανθρωπιστών» της ελίτ



Μάλιστα. Το όργανο της Νέας Τάξης που λέγεται Πάπας Φραγκίσκος, δήλωσε δημόσια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι χριστιανός».

«Ένας άνθρωπος που θέλει να οικοδομήσει τείχη κι όχι γέφυρες δεν είναι χριστιανός», τόνισε ο Μπεργκόλιο από το Μεξικό, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ένας δημοσιογράφος σχετικά με τις «αντιμεταναστευτικές θέσεις» του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Αυτό δεν αναγράφεται στο Ευαγγέλιο. Ψηφίστε, μην ψηφίζετε. Δεν παρεμβαίνω. Όμως απλά λέω: δεν είναι χριστιανικό», προσέθεσε ο ποντίφικας από την Αργεντινή.

Όλα αυτά γιατί ο Trump έχει προτείνει την οικοδόμηση τοίχους στα σύνορα - σουρωτήρι των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Πόσο χριστιανικό όμως είναι να λες, ότι το να χτίζει τοίχους «δεν χριστιανικό» και την ίδια στιγμή ο χώρος μέσα στον οποίον μένεις (Βατικανό), να είναι περιφραγμένος;!

Το Βατικανό περιβάλλεται από τείχη που χρονολογούνται από περισσότερο από 1.000 χρόνια. Μια καλή χριστιανική πράξη θα ήταν να δώσει εντολή ο καλός χριστιανός Πάπας να γκρεμιστούν.

Το τουίτερ πήρε φωτιά: "Οι άνθρωποι που χτίζουν τείχη δεν είναι Χριστιανοί," είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ζει στην πόλη του Βατικανού, που αποτελεί ουσιαστικά ένα τεράστιο φρούριο".

Ο Πάπας είπε βέβαια, ότι ο ίδιος δεν έχει ακούσει τα σχέδια του Trump, αλλά, σύμφωνα με το AP, «έχω μόνο να πω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι Χριστιανός αν έχει πει τα πράγματα όπως αυτό».

Ο Trump, ο οποίος είναι Πρεσβυτεριανός στο θρήσκευμα, απάντησε στον Πάπα που αμφισβήτησε την πίστη του ως εξής:

«Το να αμφισβητεί ένας θρησκευτικός ηγέτης την πίστη ενός ανθρώπου είναι ντροπή», δήλωσε. «Είμαι υπερήφανος που είμαι Χριστιανός και, ως πρόεδρος, εγώ δεν θα επιτρέψω ο Χριστιανισμός να δέχεται συνεχιζόμενες επιθέσεις και να αποδυναμώνεται, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει τώρα, με τον τωρινό πρόεδρό μας».

Σε ομιλία του στη Νότια Καρολίνα ο Τραμπ τα είπε ακόμα καλύτερα. «Εάν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί το απόλυτο τρόπαιό του, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο ποντίφικας απλά θα εύχεται και θα προσεύχεται ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει εκλεγεί πρόεδρος»!

Τα τείχη του Βατικανού χρονολογούνται από περισσότερο από 1.000 χρόνια, από την εποχή του Πάπα Λέοντα IV, ο οποίος ανέθεσε την κατασκευή αυτών που είναι γνωστά ως Λεόντεια Τείχη, αφότου η παλαιά Βασιλική του Αγίου Πέτρου έπαθε ζημιές από τους μουσουλμάνους Σαρακηνούς το 846 μ.Χ.

Πρόσφατα ένας άλλος «ανθρωπιστής» προερχόμενος από έναν άλλον σημαντικό βραχίονα της Νέας Τάξης (Χώρο Θεάματος - Γραφείο Προπαγάνδας), ο πάμπλουτος - και φυσικά λίμπερλ πεποιθήσεων - «γόης» ηθοποιός του Χόλυγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, συναντήθηκε με την φράου Μέρκελ ζητώντας της να μείνουν «ανοιχτά τα σύνορα» τόσο της Γερμανίας όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης, για τον ερχομό και την εγκατάσταση και άλλων «προσφύγων» και μεταναστών.

Η είδηση φυσικά, προβλήθηκε με άκρως "συγκινητικό" τρόπο - όπως και εκείνη με την πάμπλουτη αριστερή Σάραντον – από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Κι όμως τα ΜουΜουΕ ξέχασαν την πρόσφατη είδηση ότι το ζεύγος Κλούνει, με απόφαση δημάρχου (!) κατάφερε να πετύχει να θεωρείται «παράνομος» (το «κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» που πήγε;) και να καταδικάζεται σε βαρύ πρόστιμο, οποιοσδήποτε πλησιάσει σε λιγότερο από 10 μέτρα τα δυο σπίτια των Κλούνεϊ, τη Villa Oleandra και τη Villa Margherita, στη λίμνη Κόμο στην Ιταλία. Φυσικά, τα σπίτια του πάμπλουτου ανθρωπιστή προστατεύονται με πανύψηλους φράχτες, κάμερες και σεκιούριτι. Μόνον… νάρκες δεν έχουν.

Το «πρόστιμο» ισχύει και για την λίμνη (!), καθώς κανένα σκάφος δεν μπορεί να πλησιάζει σε απόσταση κάποιων (αρκετών) μέτρων από την παραλία. Ακόμη και ψαράδες που ζουν στην περιοχή έχουν πρόβλημα.

Επιστρέφοντας στον (αγαπημένο του Ομοφυλοφιλικού Λόμπι, των Εβραίων και των Μασόνων) Πάπα Φραγκίσκο και τις γνωμοδοτήσεις του, να θυμίσουμε ότι όταν η «Αγιότητά» του ρωτήθηκε για τους ομοφυλόφιλους απάντησε με το χριστιανικότατο «ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;». Τώρα αποφάσισε ότι έχει δικαίωμα να «κρίνει» και να λέει πότε ένας άνθρωπος «δεν είναι Χριστιανός».

Πριν λίγους μήνες, ο Πάπας είχε εκδώσει νέα πιστοποιητικά «χριστιανοφροσύνης», όταν σε συνέδριο της καθολικής νεολαίας στο Τορίνο της Ιταλίας, είπε:

«Αν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας μόνο σε ανθρώπους είστε χαμένοι», είπε στους νέους σε μια μακρά, φλύαρη συζήτηση σχετικά με τον πόλεμο, την εμπιστοσύνη και την πολιτική. Και μετά το πέταξε:

«Με κάνει να σκέφτομαι ... ανθρώπους, στελέχη, επιχειρηματίες, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί και κατασκευάζουν όπλα. Αυτό οδηγεί σε κάποια δυσπιστία, έτσι δεν είναι;» είπε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Επέκρινε εκείνους που «επενδύουν» στις βιομηχανίες των όπλων, λέγοντας ότι «η διπροσωπία είναι η αξία του σήμερα ... λένε ένα πράγμα και να κάνουν ένα άλλο».

Το πιάσατε; Ο Φραγκίσκος δεν σταμάτησε στους κατασκευαστές όπλων - αλλά και σε όσους "επενδύουν" στη βιομηχανία όπλων. Άρα όποιος χριστιανός έχει αγοράσει ένα όπλο, μπορεί να "λέγεται" χριστιανός... αλλά για τον Πάπα δεν είναι.

Την ίδια ώρα ο Πάπας νιώθει πολύ άνετα και φυσικά «χριστιανικά» να περιβάλλεται από πάνοπλους φρουρούς.

Εάν κάποιος ανθρωπάκος θέλει να προστατευθεί και να προστατεύσει την οικογένειά του (οι Πάπες δεν έχουν καν οικογένειες), δεν θα είναι «καλός χριστιανός».

Σχετικά με την επίθεση στον Τραμπ γράφει στην ιστοσελίδα του ο «αναθεωρητικός» συγγραφέας Michael Hoffman:

Αν ο ποντίφικας πρόκειται να ξεκινήσει την έκδοση πιστοποιητικών αφορισμού θα πρέπει να ξεκινήσει με τον καθαρισμό της δικής του παπικής κατοικίας:

I. Ξεκινώντας με τους επισκόπους και καρδινάλιους που εγκρίνουν το έγκλημα του σοδομισμού, όπως ο Bruno Forte (φωτο), ο οποίος έγραψε: «... σχετικά με τις ενώσεις ομοφυλοφίλων θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η αμοιβαία βοήθεια στο σημείο της θυσίας αποτελεί μια πολύτιμη υποστήριξη στη ζωή των (ομοφυλόφιλων) συντρόφων». - Αρχιεπίσκοπος Bruno Forte, Relatio, κατά την Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρώμης για την Οικογένεια, 2014.

II. Η Επισκοπική Επιτροπή του Πάπα διδάσκει την αποτρόπαιη αίρεση ότι οι Εβραίοι έχουν σωθεί με βάση τη γενετική καταγωγή και δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον Κύριο Ιησού Χριστό (!): «... δεν έπεται με οποιονδήποτε τρόπο ότι οι Εβραίοι έχουν αποκλειστεί από τη σωτηρία του Θεού επειδή δεν πιστεύουν στην Ιησού Χριστό ως Μεσσία του Ισραήλ και Υιό του Θεού». - Ποντιφική Επιτροπή Θρησκευτικών Σχέσεων με τους Εβραίους, 10 Δεκεμβρίου 2015, Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος.

Η παρέμβαση του Πάπα της Ρώμης στη διαδικασία επιλογής του αμερικανικού λαού για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια εξωφρενική πράξη ξένης παρέμβασης. Ο Φραγκίσκος ζει βασιλικά και σε πλήρη ασφάλεια σε μία χώρα (Ιταλία) με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στη γη. Μάλιστα, έχει αναφερθεί να μιλά ειρωνικά για τους Καθολικούς που «αναπαράγονται σαν τα κουνέλια». Ενώ κηρύττει την κοινωνική δικαιοσύνη και την συμπόνια για τους φτωχούς, επωφελείται από τα τοκογλυφικά έσοδα της Σάιλοκ Τράπεζας του Βατικανού Τράπεζα..

Η αλήθεια είναι, ότι ο Φραγκίσκος αρνείται να κρίνει θανάσιμα αμαρτήματα που ο ίδιος θεωρεί ουσιαστικά αβλαβή (σοδομισμός, τοκογλυφία). Εκδίδει μόνο αποφάσεις κατά των πράξεων εκείνων που για χρόνια θεωρούντο αρετές ενός πολίτη, (υπεράσπιση έθνους), όταν η λογική εξακολουθούσε να επικρατεί στην Χριστιανοσύνη.

Σήμερα όμως, για να χαρακτηριστεί κάποιος καλός άνθρωπος και χριστιανός χρειάζεται να ευνοεί την εισβολή αλλόφυλων στο έθνος του και την σταδιακή αντικατάσταση του, την υποδούλωση και τελικά εξολόθρευσή του. Η πρόσκληση για το άνοιγμα των συνόρων που προβάλλεται με μανία από τις κεφαλές της απάνθρωπης ελίτ είναι ένα βήμα απαραίτητο για την κυριαρχία του Συστήματος του Θηρίου.

ΥΓ: Εγώ έχω μία θέση. Όποιος ζητάει το άνοιγμα των συνόρων, να ανοίξει πρώτα αυτός τις πόρτες του σπιτιού του. Και να ζει από εδώ και πέρα με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα νύχτα μέρα. Το ίδιο και για το αυτοκίνητό του και για το εξοχικό του ή το σκάφος του. Διότι όπως τα σύνορα είναι «πληγές στο σώμα του πλανήτη», έτσι και οι πόρτες είναι πληγές στο σώμα της γειτονιάς. No borders - No doors. Δεν το λέω καθόλου στα αστεία, ούτε «τρολάρω» και απορώ πως δεν το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα στην δημόσια συζήτηση οι έχοντες ακόμα λογική σε αυτή την χώρα. Μόνο έτσι θα με πείσεις ανθρωπιστή μου ότι πιστεύεις αυτά που λες. Εκτός αν η πίστη σου είναι ψεύτικη και τα λόγια σου αέρας κοπανιστός. Κάποτε μιλούσα με έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά που υπερασπιζόταν την άρνηση των πιστών της θρησκείας του να πηγαίνουν στρατό και να πιάνουν όπλο, ως «απόδειξη» ότι είναι οι σωστοί χριστιανοί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας τον είδα (ήταν γείτονας) να κλείνει την μεγάλη σιδερένια αυλόπορτα της οικίας του και να αφήνει ελεύθερο τον σκύλο του. Λίγες ημέρες μετά θορυβημένος από το μπαράζ διαρρήξεων που είχε ξεσπάσει στην περιοχή, τον άκουσα σε κουβέντα με άλλον να λέει με αποφασιστικότητα, ότι δεν θα επιτρέψει «να μπει κανείς μέσα στο σπίτι του». Φαίνεται ότι για πολλούς «το σπίτι τους» είναι ανώτερο από πατρίδα (σπίτι όλων) και κάθε τι άλλο. Δεκτόν, αλλά μην μου παρουσιάζεσαι ως «ανθρωπιστής» ή «καλός χριστιανός».     

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν γνωρίζουν το Βατικανό κάνει εμπόριο όπλων!... Και σήμερα που αποκρύπτουν, πουλάει όπλα στους Ισλαμιστές-Τζιχαντιστές.

Ανώνυμος είπε...

απο μπλα-μπλα καλα το πανε ολοι τους....

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, χίλιες φορές μπράβο στο ιστολόγιό σας! Ο Θεός να σας έχει καλά και να σας σκεπάζει!

Βασίλης.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τους αρέσουν κάτι τέτοια...

http://nikosxeiladakis.gr/%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC-%CE%BD%CF%85%CF%86%CE%B7-%CE%B5%CE%BE%CE%B7-%CE%B5%CF%84%CF%89%CE%BD-2/

Ανώνυμος είπε...

Kατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα στην συναγωγή της Ρώμης, ευρισκομένης στο παλαιό γκέτο παρά τον Τίβερι, την ασφάλεια αυτού και των Ισραηλιτών την είχαν αναλάβη 800 ένοπλοι, φυσικά αστυφύλακες.
Πήγε για μια εισέτι φορά να προσκυνήσει τους σταυρωτές του θεανθρώπου Ιησού, όπως συνήθιζε και στην Αργεντινή.

Σοφία είπε...

Ο επίσημος τίτλος του πάπα είναι pontefice, που σημαίνει γεφυροποιός. Και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα τείχη μέσα στα οποία ζει. Αν όποιος ζει σε τείχη και δεν χτίζει γέφυρες δεν είναι χριστιανός, τότε οι πρώτοι που δεν είναι χριστιανοί ντε φάκτο είναι οι πάπες και κατά συνέπειαν και ο Φραγκίσκος!
Το Βατικανό δε είναι ένα κρατικό μόρφωμα που ζει περίκλειστο μέσα σ' ένα άλλο κράτος, την Ιταλία.
Πόσους πρόσφυγες έχει δεχθεί το κράτος του Βατικανού του οποίου ο πολιτικός ηγέτης και αγιατολάχ του χριστιανισμού, μιλά για γέφυρες και ασκεί κριτική;
Φυσικά δεν ακούσαμε ποτέ τον αγιατολάχ του Βατικανού να μιλά για αυτούς που ενισχύουν τους μισθοφόρους ισλαμιστές που διώχνουν τον κόσμο απ' τα σπίτια του. Ούτε έχει ποτέ μιλήσει εναντίον της συνέχισης της αποικιοκρατίας από πολλές Ευρώπαϊκές χώρες στις τυπικά πρώην αποικίες της Αφρικής, τις οποίες απομυζούν αχόρταγα και παρασιτικά από κάθε άποψη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ποτέ να ορθοποδήσουν και να έρχονται λαθραία στην Ευρώπη. Ο Φραγκίσκος είναι μέγας μπουρδολόγος και απευθύνεται σε πρόβατα.

Ανώνυμος είπε...

Και ο κλούνι συκιά ειναι, σαν τον παπα τού σατανα.
Στις η.π.α. τον ετοιμάζουν για πρόεδρα σε 4 χρόνια.
Αν εισαι σιωνιστης και αδερφάρα με μεγάλη συμμετοχή στα πάρτυ των σατανιστών, τότε παιρνεις μια θέση στην κόλαση τών μμε και της αιματοβαμμενης συμμοριας τών σαυρών τού συστηματος.

Orthodox True είπε...

Βασίλη, και εμάς πού σχολιάζουμε ευχήσου να μάς έχει καλά ο Θεός, όχι μόνο τους ουρανούς;;

Μαρίνος εν τιμή

Ανώνυμος είπε...

Η καθολική εκκλησία ανέκαθεν αντιπροσώπευε τον αντιθεο (αν πεφτει βαρυ το αντιθεος δες χρημα) και πωλούσε συγχωροχάρτια στο όνομα του Θεου, το σχίσμα σήμερα με χθόνιους σκοπούς και τρόπους προσπαθούν να το άρουν όχι φυσικά για την ενότητα της πίστης αλλά για την εξόντωση και εξάλειψη του προβλήματος που λέγεται χριστιανισμός και δυστυχώς πλέον δεν είναι μόνο ο Πάπας που πρέπει να καταρωμαστε γιατι τώρα έχει και συνεταίρο στο Φανάρι.

Ανώνυμος είπε...

Και για οσους ακομα δεν γνωριζουν, το Βατικανο βριθει απο καρδιναλιους οι οποιοι ειναι στην πραγματικοτητα κρυπροεβραιοι.


Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

Ὤχ, μοῦ φαίνεται πλησιάζει καὶ ἡ σειρὰ τῶν ὀρθοδόξων.

Ανώνυμος είπε...

Επίπεδό μονής εσφιγμένου πρέπει να παίρνετε και μαθήματα από προτεστάντες δεν παίζει... Και το καλύτερο ότι το Βατικανό πουλάει όπλα στους Σαλαφίστες....Έχω ακούσει βλακείες αλλά η εδώ παίρνει ο κύριος βραβείο.
Για έναν που έλεγε κάτι ασυναρτησίες.
http://www.o-klooun.com/anadimosiefseis/sygxoroxartia-made-in-the-east
Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο δεν έχει αξία.
Παντός για τους αδερφούς χριστιανούς ελληνό-ορθοδόξους εύχομαι το χιτώνιο του χριστού να ξανά ενωθεί, και να δοξαστεί η αγάπη και αυτοθυσία για τον συνάνθρωπό

Ένας Ρωμαίο-Καθολικός.

Ανώνυμος είπε...

Η πάπας είναι μια νεοταξίτικη μαριονέτα.

Ανώνυμος είπε...

1) Ενδιαφέρον νομίζω έχει η πρώτη παράγραφος για τον Πάπα Φραγκίσκο για τα σχόλιά του αναφορικά με τον Τραμπ. Η είδηση είναι ότι το διακύβευμα στις εκλογές των ΗΠΑ είναι μεγάλο και η Καθολική Εκκλησία παίρνει θέση εναντίον ενός εκ των ισχυρών υποψηφίων.

Με εντυπωσίασε επίσης το πόρισμα της Επισκοπικής Επιτροπής για το ότι οι Εβραίοι έχουν σωθεί με βάση τη γενετική καταγωγή, και δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον Κύριο Ιησού Χριστό. Ένα τόσο ρατσιστικό σχόλιο! Μετά είδα το όνομα του Προέδρου της Επιτροπής, Καρδινάλιου Koch. Με αυτό το επίθετο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο Σεβασμιώτατος θα παει μπροστά. Ως και Πάπας μπορεί να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Για τον αγαπητο Ρωμαιο-Καθολικο.
Μπορω να συμφωνησω μ΄ εσενα, για τις υπερβολες και τις αστηρικτες "αποψεις" αρκετων σχολιαστων.
Αλλά εσυ μπορεις να παρεις θεση για την ανεπιτρεπτη παρεμβαση του Ποντιφηκος, στις εκλογες ενος κυριαρχου κρατους, το οποιο εχει σημαντικο ποσοστο Ρωμαιοκαθολικων;;;.
Παρεμβαση που πιθανως, θα επισυρει την οργη των, κατα πλειοψηφιαν προτεσταντων, ψηφοφορων του Τραμπ κατα των οπαδων του δογματος σου. Παρεμβαση που επηρεαζει ολο τον πλανητη, λογω της θεσεως των Η.Π.Α. ως υπερδυναμεως.
Μηπως ο Επισκοπος Ρωμης, επεσε στην παγιδα και, αθελα του, παιζει το παιγνιδι ολων αυτων των (επιεικως) σκοτεινων κυκλων, που ελεγχουν απολυτα και τα "Μεσα Μαζικης Αποβλακωσης", και οι οποιοι κυκλοι, επιθυμουν διακκαως την "παραμονη"(*) της Χιλαρι στην Προεδρια.
(*)Γραφω "παραμονη στην προεδρια", γιατι κατ΄ουσιαν προεδρευει και τωρα, επι Ομπαμα, οπως προηδρευε και επι της προεδριας του συζυγου της.

Ενας Ελληνας (που οι Αμερικανικες εκλογες επηρεαζουν την μοιρα του, οπως επηρεαζουν και τους λοιπους Ελληνες)

Orthodox True είπε...

Αγαπητέ Λατίνε, ο Χριστός μας έχει μία καί ενωμένη την Αγία Του Εκκλησία "και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής".
Αδελφοί Χριστιανοί είναι μόνο τά μέλη της Αγίας Τού Χριστού Εκκλησίας.
Οι Λατίνοι υπό τον Πάπα δεν είναι σχίσμα είναι κατεγνωσμένη αίρεση, για τις γνωστές σας βλασφημίες κατά των Αγίων Δογμάτων. Οι βλάσφημοι από μόνοι τους είναι εκτός Αγίας Εκκλησίας. Άρα εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να είμαστε αδέλφια μέ τους Λατίνους, όσες συμφωνίες καί υπογραφές συντάξουν καί υπογράψουν οι Αντίχριστοι Οικουμενιστές.
Πάντως επειδή μπορεί να με θεωρείς ακραίο σού θυμίζω έναν πολύ μεγάλο Άγιο Της Αγίας Εκκλησίας τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό πού αντιστάθηκε σθεναρά καί δεν υπέγραψε παρά την διακοπή τού σιτιρεσίου που τού επιβλήθηκε. Αυτά είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία, και ουδέποτε θά εκλείψουν νά σας κατακρίνουν,εφόσον υπάρχεται καί υιοθετείται τά βλάσφημα δόγματα πού σας βγάζουν εκτός Αγίας Εκκλησίας.
Πάντως ο Χριστός μας, σε δέχεται εάν θέλεις να γίνουμε εν Χριστώ αδελφοί αποκυρήσοντας τις βλασφημίες καί την αίρεση έτσι ώστε νά επιτρέψεις στην Αγία Εκκλησία.

Γνήσιος Χριστιανός Χάριτι και δωρεά Ιησού Ιησού Χριστού, και φίλος της Γνήσιας Ιερας Μονής Εσφιγμένου.

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος ''pontifex''ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΤΣΙ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑΣ (PONTIFEX) Μερικά χρόνια μετά τη θρυλική ίδρυση της Ρώμης από τον Ρωμύλο και τον Ρέμο (753 π.Χ.), όταν οι μονάρχες της νέας ακόμη πόλης ασχολούνταν με τις θρησκευτικές τελετές, ο δεύτερος βασιλιάς της Ρώμης, Νουμάς Πομπίλιος, θεώρησε ότι οι διάδοχοί του καθώς θα έπρεπε να ασχολούνται με τον πόλεμο και με την διακυβέρνηση του κράτους που γινόταν όλο και πιο περίπλοκη, δεν θα ήταν σε θέση να σκέφτονται τα της θρησκευτικής λειτουργίας. Με αυτή την ιδέα, ο Νουμάς Πομπίλιος αποφάσισε να αναθέσει τη φροντίδα σε έναν λειτουργό θρησκευτικών τελετών που θα ασκούσε αποκλειστικά θρησκευτικό λειτούργημα. Μετά από πολλή σκέψη, ανέθεσε το αξίωμα αυτό στους pontifices, οι οποίοι ήταν οι επιστάτες της γέφυρας πάνω από τον ποταμό Τίβερη, καθήκον το οποίο την εποχή εκείνη είχε τεράστια πολιτική και στρατιωτική αλλά και θρησκευτική σημασία. Η λέξη pontifex είναι σύνθετη από τις λεξεις pons-pontis (γέφυρα) και facere (κάνω), έχει σε σχέση με τη δραστηριότητά τους: τη φροντίδα της γέφυρας. Μερικούς αιώνες αργότερα, ο Ιούλιος Καίσαρ αποφάσισε να αναλάβει το αξίωμα του «αρχιερέα» Pontifex Maximus, «του ύψιστου Ποντίφικα» για να δείξει ότι ήταν επικεφαλής όχι μόνο από πολιτική και στρατιωτική άποψη, αλλά και από θρησκευτική άποψη. Από την εποχή του Αυγούστου και μετά, ο τίτλος αυτός συνδέθηκε με εκείνον του αυτοκράτορα για αρκετούς αιώνες μέχρι τον ερχομό στην εξουσία του Κωνσταντίνου (306 μ.Χ.), ο οποίος καθιέρωσε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας. Πιστός στην παράδοση των προκατόχων του, ο Κωνσταντίνος συνέχισε για αρκετό καιρό να φέρει τον τίτλο του Ύψιστου Ποντίφικα, πλέον όμως ως εκπρόσωπος του Χριστού. Ωστόσο, οι Επίσκοποι της Ρώμης δεν άργησαν να διεκδικήσουν για τον εαυτό τους την ιδιότητα του αποκλειστικού αντιπροσώπου του Χριστού επί της γης και τελικά να ενσωματώσουν τον τίτλο του Pontifex Maximus, τίτλο που οι Πάπες κατέχουν μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Pontifex Maximus ή Ύπατος Ποντίφηκας είναι τίτλος που δήλωνε τον αρχιερέα του αρχαίου ρωμαϊκού Συλλόγου των Ποντιφήκων (Collegium Pontificum). Ήταν ο πιο σημαντικός θρησκευτικός τίτλος της αρχαίας Ρωμαϊκής θρησκείας, σταδιακά όμως περιέλαβε περισσότερες πολιτικές και διοικητικές αρμοδιότητες. Αρχικά ήταν τίτλος προσιτός μόνο στους πατρικίους, πράγμα που άλλαξε το 254 π.Χ. με την ανάδειξη ενός πληβείου στην θέση αυτή.

«Ύπατος Ποντίφηξ», ή απλά «Ποντίφηκας», ονομάζεται σήμερα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, γνωστός και ως «Πάπας» (ιταλικό υποκοριστικό της λέξης πατέρας).

Η λατινική λέξη «Pontifex» κυριολεκτικά σημαίνει «Κατασκευαστής Γεφυρών» (pons + facere). «Maximus» σημαίνει Ανώτατος, Ύπατος. Πρέπει να τονιστεί εδώ πως η θέση του "Κατασκευαστή Γεφυρών" στην Ρώμη ήταν πολύ σπουδαία. Ο ποταμός Τίβερης που την διασχίζει είχε ιερή σημασία για τους Αρχαίους Ρωμαίους και μόνο ένας γνωστός και ευσεβής Ρωμαίος επιτρεπόταν να αλλοιώσει τον ποταμό με μηχανικές προσθήκες. Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον περιγράφει την δημιουργία γεφυρών μεταξύ Θεών και Ανθρώπων. Η λέξη από μερικούς θεωρείται και παραλλαγή της Ετρουσκικής λέξης για τον ιερέα.

Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ειρωνικά από τον Τερτυλλιανό τον 3ο αιώνα μ.Χ. για να χαρακτηρίσει τον Πάπα Κάλλιστο Α΄. Επίσημα χρησιμοποιήθηκε των 6ο αιώνα μ.Χ. από τον Πάπα Γρηγόριο Α' για να δηλώσει την υπεροχή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και την πολιτική ηγεμονία του Βατικανού. Από τότε παρέμεινε ένας από τους τίτλους των προκαθήμενων της και των Ποντιφίκιων συμβουλίων της.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο Ποντίφικας δεν άκουσε ποτέ για το βιβλίο της ΠΔ Νεεμίας...

Ανώνυμος είπε...

Οσους αφορισμους και να κανει ο παπας μια τρυπα στο νερο θα κανει..η καθολικη εκκλησια δεν εχει καμια θρησκευτικη η Χριστιανικη ισχυ, καμια ευλογια και καμια εγκυροτητα..οι λειτουργιες δεν δινουν το Χριστιανικο χαρισμα, οι ιερεις της δεν μπορουν να ευλογουν και δεν εχει ουτε αγιους, ουτε προφητες ουτε κανενα Θεικο χαρισμα..κατα συνεπεια ο ''αφορισμος'' της καθολικης εκκλησιας δεν εχει καμια ισχυ και κανενα νοημα..ειναι σα να δινει ενας ''δασκαλος'' ψευτικο χαρτι τιμωριας..αφηστε το παιδι λοιπον να κανει οσους αφορισμους θελει..ας μην τον καταπιεζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη λιγότερη αξία έχει το ίδιο σου το σχόλιο. Τσίμπα κανά συγχωροχάρτι τώρα απ' τον δικό σου και πες του να τερματίσει τη χιλιόχρονο αίρεση/μαγαζί του αν θέλει να το ράψουμε το χιτώνιο..

Ανώνυμος είπε...


Ο σύνδεσμος Μασονίας-Βατικανού


http://www.blessedquietness.com/freemasonryliftedban.jpg

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ο.
Το σχολιο που κατεχωρησε ο γραφων το παρον, προ μερικων ωρων σημερα, δεν "ηταν ασχετο με το θεμα", δεν "αποβλέπε σε διαφήμιση" (οποια αλλωστε, ηταν ανωνυμο), δεν "ηταν γραμμέν σε greeklish", δεν "εξεθετε προσωπικά δεδομένα" ουδενος",δεν "ηταν γεμάτο μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες" οποιεσδηποτε (εν αντιθεσει με αρκετα απο 12 δημοσιευομενα στο παρον αρθρο, υπο αλλων σχολιαστων), δεν "ηταν κακόβουλο", ουτε "υβριστικο" και θελω να πιστευω, ουτε "εντελώς βλακώδες (plus: τρολιές & μπαρούφες)".
Απορια: Γιατι "το ΄φαγε η μαρμαγκα";;;; Μηπως γινονται καποιες "μικρες", απολυτα "ανεπαισθητες" διακρισεις μεταξυ "γνωστων" (τω Αρχιερει)και "μη γνωστων" αναγνωστων;;;;;
Θελω να ελπιζω, πως οχι.

ΥΓ. Το σχολιο δια του οποιου "ετραφη η μαρμαγκα", αναφερετο στην αχαρακτηριστη εμπλοκη του Ποντιφηκος στις Αμερικανικες εκλογες και την εμφανεστατη προσπαθεια επηρεασμου του αποτελεσματος, υπερ συγκεκριμμενης Προεδρικης υποψηφιου, την οπιαν "σπρωχνουν" πασει δυναμει, πασαι οι αν την Υφηλιον "φιλελευθερες" και "προοδευτικες" δυναμεις και τα "Μεσα Μαζικης Αποβλακωσεως", συμπεριλαμβανομενων και των ελληνοφωνων.

Ανώνυμος είπε...

Aν είναι έτσι τότε να γκρεμίσουμε τα σύνορα σε Εβρο ,Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία να μπει μέσα ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ και εμείς να τον κοιτάμε άπρακτοι μην τυχόν και μας χαρακτηρίσει κάποιος μη χριστιανούς!! Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή και λέγονται από τα χείλη , δυστυχώς, του καθ' όλα σεβαστού Ρωμαίου Ποντίφηκα. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και ο πολυπολιτισμικός χυλός της παγκοσμιοποίησης τρίβουν τα χέρια τους.

Solo machos είπε...

Απο τα αναρτηθεντα υπ ανωνυμου σχολια γ τον ορο "ποντιφικας" φαινεται ξεκάθαρα ότι αυτος ο ορος αποτελεί σημείον υπερηφανείας κ οιήσεως γ τους καθολικους, παγανιστικο καταλοιπο, σημειο κυρους. Γ αυτο ας μην εκπλησσει η ασυνέπεια λογων κ εργων ή ακομα κ λογων κ λογων, ουτε η πονηριά κ η διπλωματία, αφου ετσι εδραιωθη ο φραγκοπαπισμος , ειναι στις καταβολες του. Οταν κατελαβαν οριστικα το ρωμα ι κο πατριαρχειο οι φραγκοι, με πιεσεις κ δολους , αρχισαν ν κοβουν κ να ραβουν!

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ προπαγάνδα μέσω των Ζωδίων ΥΠΕΡ της έλευσης του Αντιχρίστου

https://www.youtube.com/watch?v=w0X6O8_Dg5c

Ανώνυμος είπε...

Ο πατροκοσμάς είχε πει ότι "ο χαλασμός θα έρθει από έναν κασιδιάρη"
τάδε έφη Ντόναλντ Τράμπ.
nanis-perseas

Ανώνυμος είπε...

Θα απαντήσω στον φίλο που μένει στης ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.
Αδερφέ μου γνωρίζω ότι ο πάπας Φραγκίσκος κάνει σφάλμα, και κάποιες δηλώσεις του είναι και αντιφατικές αλλά ο πάπας είναι και πολιτικό πρόσωπο,διαχειρίζεται μια εκκλησία που έχει ένα δις πιστών ανά τον κόσμο. Εγώ σαν Καθολικός είμαι αντίθετος με πολλές κινήσεις και δηλώσεις του, αλλά δεν μπορώ να μην δω και άλλες πράξεις που έχουν γίνει. Όπως η συνάντηση με τον πατριάρχη Κύριλλο της Μόσχας. Είναι θετικό όπου για τα γεγονότα της Συρίας συναντήθηκαν επιτέλους για να συζητήσουν σοβαρά για τα θέματα που γίνονται στην μέση ανατολή.

Και εγώ έχω φίλους και οικογένεια στης Η.Π.Α και μάλιστα μερική είναι με τον ντόναλτ τράμπ και είναι Ρωμαίο-Καθολικοί. Το τι λέει ο Πάπας δεν μπορεί να αλλάξει την πολιτική πραγματικότητα στης Η.Π.Α ελπίζω πως ο Pontifex να δει το πρόβλημα από άλλη σκοπιά αν και αμφιβάλω. Σαν Καθολικός προσεύχομαι για μια δυναμική εκκλησία και εμείς η στρατιώτες του χριστού μας να σταθούμε αντάξιοι.

Αγαπητέ "Ζηλωτή" ή Γ.Ο.Χ. (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί) Δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε σέκτες και να αρχίζω να κράζω με ανακρίβειες την αρχή της Εκκλησιάς. Μιας και στα μάτια των Ελλήνων-Ορθοδόξων που γνωρίζουν είστε αιρετικοί και όχι απλός ένα σχίσμα. Η συνωμοσιόλογια ο φανατισμός και ο κακέκτυπος τυπολατρικός και ευσεβιστικός σας τρόπος μου θυμίζουν στα μάτια μου προτεσταντική υστερία. Δεν έχει παρά να πάει κάποιος και να δει μόνο την αισθητική των παρεβρισκομένον στης συγκέντρωσης των <>

Προσωπικά να σου πω ότι η δηλώσεις τύπου:
<>

Δεν με πιάνουν και είναι αλαζονικές άμα έλεγα τέτοια στους προτεστάντες φίλους θα έκλειναν της καρδιές τους. Ας με κρίνει ο θεός

Δεν με πιάνουν και είναι αλαζονικές άμα έλεγα τέτοια στους προτεστάντες φίλους θα έκλειναν της καρδιές τους. Ας με κρίνει ο Θεός και να φωτίσει να είμαι δίκαιος.
Προσευχή για τους αδερφούς που περνάνε δύσκολα.
Το ορατό πρόσωπο του αόρατου πατέρα, του Θεού που φανερώνει την παντοδυναμία Του με την συγχώρεση και την ευσπλαχνία. Κάνε να είναι η Εκκλησία σου μέσα στον κόσμο τον ορατό σου πρόσωπο, το πρόσωπο του Κυρίου της, ο οποίος αναστήθηκε ένδοξος. Εσύ θέλησες να είναι και οι υπηρέτες σου άνθρωποι με αδυναμίες, για να αισθάνονται αληθινή συμπόνια προς εκείνους που ζουν στην άγνοια και στην πλάνη. Κάνε ώστε όποιος απευθύνεται σε έναν απ' αυτούς, να αισθάνεται ότι ο Θεός τον αποδέχεται, τον αγαπά και τον συγχωρεί.

Αδερφέ μου ως αδερφός σου λέω να είμαστε καλύτεροι για να βλέπουμε πάνω από όλα την αγάπη που είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Σίγουρα πρέπει να λέμε σε κάποια πράγματα που είναι εναντίον της πατρίδας μας και των παιδιών σε αυτά δεν χωράει διαπραγμάτευση


-Ο εν Χριστό αδερφό σας Ρωμαίο-Καθολικός.

Orthodox True είπε...

Δεν είμαι αδελφός σου. Είμαι Χριστιανός, τελεία καί παύλα._

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησιά όλοι η άνθρωποι είναι αδέρφια είτε κατά πίστη είτε κατά σάρκα αφού όλοι ερχόμαστε από τον Αδάμ. Αλλά αφού είστε σεκταριστές μπορεί να τα περνάτε στο ντούκου αυτά.

-ΡωμαίοΚαθολικός

Solo machos είπε...

http://oodegr.co/oode/oikoymen/sxisma1.htm

http://oodegr.co/oode/papismos/papismos.htm

http://www.kivotoshelp.gr/index.php/aireseis-menu/274-orthodoksoi-kai-katholikoi-piso-ap-oti-fainetai
Αν εχεις την καλοσυνη μελετησε σοβαρα τους παρακατω συνδεδμους..... ο Θεος να σε βοηθησει αδερφε. Ο μεγαλος Αγιος των σκλαβωμενων χριστιανων, ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος, ελεγε ΚΑΙ αυτος οτι οι παπικοι ειναι αιρετικοι. Βλασφημουν το Αγιο Πνευμα, κανεις δεν αγιαζει στον παπισμο, ενω οι ασκητες αγιαζουν, ξερω θα εχεις αντιρρησεις,αλλα σε προκαλω, αν εχεις καρδια, να πας στο Αγιον Ορος, στη σκητη της Αγιας Αννης, να πας να προσκυνήσεις κ να ζητησεις ειλικρινως, χωρις προκαταληψεις, αλλα αδόλω καρδία, να ζητησεις απο τον Κυριο Ιησου Χριστο κ την Μητερα Του, Υπεραγια Θεοτοκο, να σου δειξουν την αληθεια, κ να σε καθοδηγησουν. Αν εχεις καρδια! Κ συγνωμη γ την προκληση, αλλα οι ακραιες κατασρασεις θενε κ ακραιες λυσεις

Solo machos είπε...

Αγαπητε, κι ο Κάιν με τον Αβελ αδερφια ήταν, αλλα τους χωριζε η αβυσσος της αληθινης αγαπης. Ο Αβελ θα δοξαστει, ο Καιν δεν ξερω καν αν μετανοησε κ αν θα σωθει.... ο Αβελ ευχαριστησε το Θεο με τη θυσια του Ο Καιν οχι. Αρα στην αρχη της ανθρωπινης ιστοριας βλεπουμε οτι υπαρχουν ανθρωποι που λατρευουν σωστα το Θεο κ ανθρωποι που δεν του αφιερώνουν την καρδια του οπως ο Κάιν. Το οτι ειμαστε αδελφια, δε σημαινει οτι θα σωθουμε ολοι, ουτρ οτι εχον ολοι δικιο. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Solo machos είπε...

Δεν ειμαστε σεκταριστες! Κοιτα, οταν ερθει ο αντιχριστος τετοια θα πει στον κοσμο, λαοι ενωθειτε! Τερμα οι μαχες.Θα φαινεται ως ο πιο εναρετος ανθρωπος ολου του κοσμου, κ ολοι θα συμφωνησουν οτι πρεπει να τον υπακουσουν. Θα μιλα γ αγαπες κ επιγειες ευτυχιες, θα ασκει μια ελξη ακατανοητη κ πονηρη, θα σαγινευσει τους παντες. Εκεινη την εποχη θα γινονται ολο πολεμοι, θα επικρατει πολλή κακια κ μισος στους ανθρωπους κ αυτος θ εμφανιστει ως ειρηνοποιος κ σωτηρας. Ξερω ομως οτι οι περισσοτετοι αυτα δεν τα δεχονται ως αληθη, αλλοιμονο....μονο ο εχων καρδιαν κ νοθ θα μπορει να δει τι ερχεται. Γ αυτο χρειαζεται ν απεχουμε απο τημ ανομια κ ν καθαριζομαστε συνεχως!

Orthodox True είπε...

Φίλε είσαι μακριά από το πραγματικό νόημα τής Αγίας Εκκλησίας.
Θυμίσου ότι ο Χριστός μας, αποκάλεσε γεννήματα εχιδνών τους εργάτες της Υποκρισίας, παρά το γεγονός ότι ήταν μέχρι τότε τό εκλεκτό του ποίμνιο.
Γεννήματα εχιδνών, καί όχι τέκνα Τού Πατρός μου!!!!
Άρα εκ Δεσποτικού στόματος έχουμε τον απόλυτο διαχωρισμό περί αδελφικής ύπαρξης κατά Το Πνεύμα καί την Πίστη....

Solo machos είπε...

Δηλαδη η ενωση ειναι σημαντικοτερη απο την Αληθεια;

Solo machos είπε...

Αγαπητε, δεν ξερεις καθολου το πως δημιουργηθη ο ρωμαιοκαθολικισμος. Ουτε γιατι κ απο ποιους.