Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έρευνα σοκ. Οι δύο στους τρεις μουσουλμάνους δεν θα ενημέρωναν την αστυνομία αν γνώριζαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης. Ένα 4% (100.000 άτομα) συμπαθεί τους τρομοκράτες. Ένας στους τέσσερις θέλει το νόμο της Σαρία. Σοκαρίστηκε ακόμα και ο εμπνευστής της λέξης «ισλαμοφοβία»!

Μια νέα έρευνα στους μουσουλμάνους της Βρετανίας διαπιστώνει ότι τα δύο τρίτα δηλώνουν ότι δεν θα επέλεγαν να ενημερώσουν την αστυνομία για σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων, αν τα γνώριζαν προηγουμένως.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την ICM για το κανάλι Channel 4 διαπίστωσε ότι μόνο το 34 τοις εκατό των μουσουλμάνων είπε ότι θα το ανέφερε αμέσως στην αστυνομία, αν πίστευε ότι κάποιος κοντά τους είχε σχέσεις με ανθρώπους που υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία.

Ένα επιπλέον 46 τοις εκατό είπε ότι θα μιλούσε με το πρόσωπο άμεσα για το τρομοκρατικό σχέδιο σε μια προσπάθεια να τον αποτρέψει, ενώ το 37 τοις εκατό είπε ότι δεν θα ενημέρωνε την αστυνομία, αλλά θα αναζητούσε βοήθεια αλλού.

Ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα δεδομένα αυτά είναι ανησυχητικά, αυτό δεν σημαίνει, ότι τα δύο τρίτα των Βρετανών μουσουλμάνων υποστηρίζουν ή συμπαθούν την τρομοκρατία.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 4 τοις εκατό είπε ότι συμπαθεί τους ανθρώπους που παίρνουν μέρος σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας (1% δήλωσε ότι συμπαθεί εντελώς και 3% είπε ότι συμπαραστέκεται σε κάποιο βαθμό).

Επιπλέον, ένα 4 τοις εκατό είπε ότι συμπαθεί τους ανθρώπους που διέπραξαν τρομοκρατικές ενέργειες ως «μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας».

Η πλειοψηφία του 96 τοις εκατό των μουσουλμάνων ανέφερε ότι δεν είναι καθόλου φιλικοί προς τον εξτρεμισμό.

Ο Trevor Phillips, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο άνθρωπος που διέδωσε τη φράση «ισλαμοφοβία», δήλωσε ότι η έρευνα είναι εξαιρετικά ανησυχητική, υποστηρίζοντας ότι αυτό το 4 τοις εκατό (που συμπαθεί την τρομοκρατία) αποτελεί ένα δυναμικό «ισοδύναμο με 100.000 μουσουλμάνους»...

Ίσως ένα πιο αποκαλυπτικό εύρημα από την έρευνα είναι ότι ένας στους τέσσερις Μουσουλμάνους (23%) δηλώνει ότι επιθυμεί να δει την εφαρμογή του νόμου της Σαρία σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το ήμισυ των Βρετανών μουσουλμάνων πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να καταστεί παράνομη. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 5 τοις εκατό στη Βρετανία. Σχεδόν οι μισοί (47%) δήλωσαν επίσης ότι δεν συμφωνούν ως αποδεκτό ένας ομοφυλόφιλος να γίνει δάσκαλος, σε σύγκριση με το 14% του γενικού πληθυσμού.

Πάνω από το 20 τοις εκατό δεν καταδικάζει τον λιθοβολισμό των μοιχών, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (31%) θέλει η πολυγαμία (πολλές συζύγους) να γίνει νόμιμη, σε σύγκριση με το 8% του ευρύτερου πληθυσμού.

«Ένας στους έξι μουσουλμάνους λέει ότι θα ήθελε να ζήσει πιο ξεχωριστά (από τον υπόλοιπο πληθυσμό), το ένα τέταρτο θα ήθελε να ζει κάτω από το νόμο της Σαρία. Αυτό σημαίνει ότι ως κοινωνία έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που ουσιαστικά δεν θέλει να συμμετάσχει στον τρόπο ζωής των άλλων ανθρώπων», πρόσθεσε ο Phillips.

«Είμαστε πιο.. νευρικοί με τους μουσουλμάνους, επειδή αισθανόμαστε ότι θα προσβληθούν. Αλλά η άποψή μου είναι ότι εξετάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, που με εξέπληξαν, έχουμε περάσει την φάση στην οποία μπορούσαμε να πούμε: “Εντάξει, μην ανησυχείτε, με τον καιρό θα αλλάξουν μυαλά”, γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και πρέπει να κάνουμε τα πράγματα να αλλάξουν τώρα», πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής του Εργατικού Κόμματος.

Αν και τα ευρήματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι πραγματικά πιστεύουν οι Βρετανοί μουσουλμάνοι», έχουν ταρακουνήσει πολλούς, τα αριστερά mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπάθησαν απεγνωσμένα να τα υποβαθμίσουν, υποστηρίζοντας ότι η δημοσκόπηση είναι «ασύμμετρη».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.
ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ .
ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ
ΟΠΟΤΕ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΒΕΡΕΣΕ

Ανώνυμος είπε...

Οσοι δεν είσαστε ομοφοβικοί, αλλά εισαστε φίλα διακείμενοι. Αυτοί βέβαια δεν είναι μονον ομοφοβικοί και φασίστες, εν τούτοις πολύ απλά θα σας πετάξουν ζωντανούς από τις ταράτσες και αυτή θα είναι η ανταμοιβή σας για την αγάπη σας προς αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Ουρανέ, σε παρακαλώ, μην κάνεις κι εσύ σαν τους κοπροδιαύλους, τηλεοπτικούς και διαδικτυακούς. Είπαμε να ενημερωνόμαστε, να φυλάμε τα ρούχα μας κλπ. –αλλά όχι και να μας "πουλάς" τρομοκρατία! Τουλάχιστον όχι εσύ, που υποτίθεται είσαι σοβαρός και συνετός.
Γράφεις στον τίτλο νούμερα, και αυτά τα νούμερα στην πορεία παραπέμπουν στη Σύρια! Σαφώς και είναι καταδικαστέες οι τρομοκρατικές επιθέσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται, όπου και να στοχεύουν. Έπειτα, το να προσπαθήσεις να μεταπείσεις έναν συνάνθρωπό σου (ομόθρησκο, ομοεθνή, πόσω μάλλον όλα τα προηγούμενα και συνάμα ξένο σε μια χώρα σαν τη Βρετανία) ή να αναζητήσεις αλλού βοήθεια προκειμένου να τον αποτρέψεις να κάνει αυτά που απεύχεται ο καθένας μας, προτού τον "δώσεις" στην Αστυνομία των Προτεσταντών, είναι τόσο μεμπτό;
Την πλειοψηφία του 96% των μουσουλμάνων, η οποία δεν είναι καθόλου φιλική προς τον εξτρεμισμό, γιατί δεν την "μαυρίζεις";
Δεν σε κατηγορώ και σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι παίζεις "παιχνίδια". Απλώς, σε παρακαλώ, να είσαι λίγο πιο προσεκτικός. Διότι, το γνωρίζεις, η τρομοκρατία, ένοπλη και επικοινωνιακή, και ο φανατισμός μόνον εις βάρος όλων μας αποβαίνουν.
Κι ένα τελευταίο: Στον κόσμο δεν "περνάει" πάντα μόνον η καλή πρόθεση. Αυτή, καμιά φορά, μπορεί να μην γίνεται καν αντιληπτή. Οι τίτλοι των άρθρων, όμως, του μένουν. Που, εδώ που τα λέμε, ακόμη και αυτή η ίδια η καλή πρόθεση, καμιά φορά, μπορεί να μην είναι και ό,τι καλύτερο. Και ο Χίτλερ τις καλύτερες προθέσεις μπορεί να είχε για τους Γερμανούς. Ή κάποιοι –σίγουρα όχι όλοι– από τους Σταυροφόρους. Διαφωνείς;

Ας παραμείνουμε όσο γίνεται νηφάλιοι, για το καλό όλων μας.

Αυτά που αναφέρονται στο πρώτο σχόλιο ελπίζω και πιστεύω ότι δεν ισχύουν έτσι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. Όποιος διαφωνεί, ας μας πει την άποψή του, κάπως πιο τεκμηριωμένα. Προφανώς, αναφέρομαι και σε ‘σένα, φίλε/η μου, που τα έγραψες.
Διογένης

SkyWatcher είπε...

Αγαπητέ Διογένη,
Ο ΚΟ - όπως γράφει η προμετωπίδα- παρουσιάζει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Ένα το κρατούμενο. Οι κοπροδιαύλοι δεν "πουλούν" τρομοκρατία, εξ όσων γνωρίζω, διότι κάτι τέτοιο αυξάνει τον "ρατσισμό". Για αυτό "πουλούν" παιδάκια που κλαίνε και "ενσωματωμένους" μουσουλμάνους. Άρα δεν νομίζω ότι τέτοια είδηση θα γίνει γνωστή. Δύο τα κρατούμενα. Επί της ουσίας: η είδηση αναφέρεται σε νούμερα. Τα νούμερα είναι νούμερα. Ο καθένας ας τα αξιολογήσει όπως θέλει. Τα νούμερα δεν παραπέμπουν στην Συρία, αλλά στην στάση των "Βρετανών" μουσουλμάνων προς τους ομοθρήσκους τους που υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία (τζιχαντιστές, αν το κατάλαβα καλά). Προσωπικά, εάν ήμουν Βρετανός και μάθαινα ότι στην χώρα μου υπάρχουν διάσπαρτα 100.000 άτομα που "συμπαθούν" την τρομοκρατία, θα ήμουν εξαιρετικά ανήσυχος και ας μου έλεγαν ότι μην ανησυχείς γιατί το 96% δεν την "συμπαθεί". Εάν μεταφέραμε στη πολύπαθη πατρίδα μας την είδηση ότι έχουμε ανάμεσά μας π.χ. 10.000 άτομα που "συμπαθούν" την τρομοκρατία, πως θα νιώθαμε; Ακόμα και 1.000 να ήταν και 500 να ήταν, το σοκ θα ήταν δυνατό, καθώς πυρήνες 2-3 ατόμων μπορούν να σου κάνουν κόλαση τη ζωή και να χαρίσουν στην "welcome refugees" Ελλάδα εκατόμβες νεκρών.

SkyWatcher είπε...

Thanks, Π.Ε.Γ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ουρανέ,
Για το "πρώτο κρατούμενο" πάω πάσο. Δεν παραβαίνεις ανοιχτά τις αρχές σου. Αλλά όταν αναδημοσιεύεις άρθρα τονίζοντας κάποια σημεία τους, τουλάχιστον εμμέσως εκφράζεις και τη δική σου άποψη. Έτσι δεν είναι; Δεν σου κάνω παρατήρηση ούτε, ασφαλώς, θα σου υποδείξω τι και πώς θα γράφεις. Κουβέντα κάνουμε.
Όσον αφορά το "δεύτερο κρατούμενο", σίγουρα μια τέτοια είδηση δεν θα γίνει γνωστή ή, άμα γνωστοποιηθεί, θα γίνει προκειμένου με διάφορες πονηριές να υποτιμηθεί η σπουδαιότητά της, η εγκυρότητά της κλπ., ούτως ώστε να μην ανησυχούμε... Είχα την εντύπωση πως θα καταλάβεις τον παραλληλισμό. Αναφερόμουν, λοιπόν, γενικότερα στην τρομοκρατία που "πουλάνε" οι γνωστοί, για τους γνωστούς λόγους, καθώς επίσης και στους βαρύγδουπους τρομοκρατικούς τίτλους, που πολλές φορές διαφέρουν από το περιεχόμενο του άρθρου, του τηλεοπτικού ρεπορτάζ κλπ. Και απορώ πώς δεν το κατάλαβες.
Μου απαντάς ότι «τα νούμερα δεν παραπέμπουν στη Συρία, αλλά στη στάση των "Βρετανών" μουσουλμάνων προς τους ομοθρήσκους τους που υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία». Άρα, αφορούν τη Συρία! Οι τζιχαντιστές γενικότερα είναι άλλο πράγμα. Εν πάση περιπτώσει, δεν χρειάζεται να παίζουμε με τις λέξεις, αφού η ουσία παραμένει η ίδια, στην οποία νομίζω ότι συμφωνούμε, όπως και στα υπόλοιπα σχετικά με το θέμα, και η "παρεξήγηση" δημιουργήθηκε επειδή ίσως εγώ δεν διατύπωσα σωστά τις ενστάσεις μου.
Από ‘κεί και πέρα... Γίνεται να φαγωθούμε μεταξύ μας οι Έλληνες για την απειλή των μεταναστών; Αυτό είναι το ζητούμενο για κάποιους. Που, με τα λόγια, ήδη η φαγωμάρα περισσεύει. Θα μείνουμε όμως στα λόγια; Μακάρι. Οι μετανάστες, εκτός των άλλων, "στέλνονται" στην Ευρώπη για να λειτουργήσουν και ως πεμπτοφαλαγγίτες (έστω κι αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι από αυτούς). Εμείς θα καταλάβουμε ποτέ τι συμβαίνει; Θα καταλάβουμε τι συμβαίνει, προτού εξαγριώσουμε ακόμη και τους φιλήσυχους δυνάμει πεμπτοφαλαγγίτες μουσουλμάνους; Συνέχισε, λοιπόν, αυτό που κάνεις, αλλά είπαμε, με προσοχή. Γιατί, το ξέρεις, ότι και ανάμεσά μας κυκλοφορούν πολλοί ανεγκέφαλοι, που εύκολα ρέπουν προς τον φανατισμό.
Να είσαι καλά,
Διογένης