Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχέδιο για Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης, από 4 κράτη μέλη της ΕΕ

Την ώρα που ο φιλοευρωπαϊστής Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσπαθεί να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους του ότι η Βρετανία δεν θα γίνει μέρος ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους, μία είδηση που δημοσιεύει η Express, φέρνει στο φως σχέδιο δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ως μια προσπάθεια των γραφειοκρατών των Βρυξελλών να κυβερνήσουν με σιδερένια πυγμή την ήπειρο.

Η δήλωση έχει ως στόχο να φέρει τα κράτη μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο ενός ενιαίου διοικητικού οργάνου.

Η είδηση που ήρθε πρόσφατα στο φως, αναφέρει ότι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και το Λουξεμβούργο (τα 4 από τα 6 ιδρυτικά μέλη της σημερινής ΕΕ, τα άλλα είναι Βέλγιο και Ολλανδία), υπέγραψαν ένα έγγραφο τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρώμη, στο οποίο ζητούσαν την δημιουργία μιας «γενικής ένωσης κρατών» (“general union of states”).

Η περαιτέρω ολοκληρωμένη Ένωση όχι μόνο θα έχει τον πρώτο λόγο πάνω σε οικονομικά και φορολογικά θέματα, καθώς και εσωτερικές αγορές, αλλά θα περιλαμβάνει επίσης κοινωνικές, πολιτιστικές και εξωτερικές υποθέσεις, υποθέσεις ασφάλειας και αμυντικής πολιτικής των κρατών-μελών.

Η κοινή δήλωση λέει: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

«Πιστεύουμε ότι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη χρειάζεται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Λέει ότι η βαθύτερη ολοκλήρωση «δεν πρέπει να περιορίζεται στον τομέα των οικονομικών και δημοσιονομικών θεμάτων ή στην εσωτερική αγορά και στην αγροτική πολιτική».

Και προσθέτει: «Θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό ιδεώδες - κοινωνικές και πολιτιστικές υποθέσεις, καθώς και εξωτερικές, ασφαλείας και αμυντικής πολιτικής.

«Η τρέχουσα στιγμή προσφέρει μια ευκαιρία να προχωρήσουμε στην ευρωπαϊκή πολιτική ολοκλήρωση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ομοσπονδιακή ένωση των μελών».

Ο Chris Grayling, ηγέτης της Βουλής των Κοινοτήτων, στον οποίον εστάλη το έγγραφο, είπε στους Sunday Times: «Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν πλέον σοβαρά σχέδια για μια πολιτική ένωση, όπου εκείνες οι χώρες της ευρωζώνης κινούνται προς την κατεύθυνση μιας ενιαίας κυβέρνησης».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Βρετανία και η Δανία θα παραμείνουν εκτός, αλλά προειδοποίησε: «Αυτή η νέα οντότητα θα εξακολουθεί να κάνει τους δικούς μας νόμους για εμάς.

«Θα έχουμε πολύ λίγο λόγο σε ό, τι θα συμβαίνει.

«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα ή αν θέλουμε να εμπλακούμε σε αυτό που οδεύει ταχέως προς την επίτευξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».

Η αναπάντεχη αποκάλυψη έρχεται την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για άλλη μια φορά σχολίασε το θέμα του διαλόγου για το δημοψήφισμα (της 23ης Ιουνίου για να αποφασιστεί η έξοδος ή όχι της Βρετανίας από την ΕΕ), λέγοντας σε νέους ψηφοφόρους στο Westminster, ότι θα πρέπει να αποφύγουν τον «απομονωτισμό και την ξενοφοβία», σε μια έμμεση μομφή προς την εκστρατεία υπέρ του Brexit.

Όσον αφορά τα σχέδια της ΕΕ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Δεν γνωρίζω καμία τέτοια πρωτοβουλία.

«Αυτό δεν είναι κάτι που σχετίζεται με την επιτροπή».

Διάβασε: 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

polycmike είπε...

Καλά αυτό (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης) δεν είναι τίποτα το καινούργιο, αλλά καλώς το επαναφέρει ο Κ.Ο.

Προσωπικά έχω ακούσει πολλάκις τους δικούς μας πολιτικούς να επιδιώκουν την "Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση". Ο Γιούνκερ το είχε πει στο παρελθόν:"θα προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, σταθερά. Αν υπάρξουν αντιδράσεις, θα ελαττώσουμε την ταχύτητα, ωστόσο θα βαδίζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση αδιάκοπα".

Δηλαδή μιλάμε για μια "σαλαμοποίηση" της Ευρώπης, κανένα Έθνος και καμία Φυλή πλέον. Θέλουν να δημιουργήσουν μια Terra Nova (Νέα Περιοχή/Χώρα), απαλλαγμένη από οποιοδήποτε αμάρτημα του παρελθόντος (βλ. Γερμανία). Φυσικά για εμάς αυτό αποτελεί όνειδος, μιας και έχουμε ΈΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ... και εδώ είναι η χρησιμότητα των διάφορων Ρεπούση, Φήλη, Ιερώνυμο και της λοιπής μαρξιστικής μπουρδολογίας (οι οποίοι κυριαρχούν σε νευραλγικές θέσεις όπως η Παιδεία), οι οποίοι έχουν αναλάβει έργολαβικά την διάδοση της λήθης στα εθνικά ζητήματα παράλληλα με την έκχυση "εθνική ενοχής", ώστε να αποδεχτούμε την εναλλακτική πρόταση της Terra Nova. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Μαρξιστές, είναι πως μόλις ολοκληρωθεί το Σχέδιο της Νέας Ευρώπης, θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκά της Ιστορίας. Έχουμε ιστορικό καθήκον να αντισταθούμε!!!

Ανώνυμος είπε...

παραμυθιαζουν τον κοσμο οι καραγκιοζηδες

Thales είπε...

Η Ευρωπη θα μπορουσε να ολοκληρωθει ευχερεστερα αν ακολουθουσε το διοικητικο αρχιτεκτονημα των επαλληλων θεσμικων κυκλων.Οσοι πιστοι στην Ευρωζωνη,αλλοι στην Σενγκεν αλλοι στην Ομοσπονδια κλπ.Προαιρετικα και εθελοντικα.Η επιτυχια η και οχι καθε θεσμικου κυκλου θα αποτελουσε κινητρο εισδοχης η και αποχωρησης σαυτον.Καταναγκαστικες πολιτικες δεν εχουν μελλον σε μια κοινοτητα πολιτων με μακραιωνη ιστορια και υψηλο επιπεδο πολιτισμου.Ειναι ενα ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ παγκοσμιων διαστασεων και σημασιας γιατι για πρωτη φορα διαφορετικα εθνη ενωνονται κατω απο τους ιδιους θεσμους διακρατικης και πολιτειακης οργανωσης.Καμμια σχεση δεν εχει αυτο σημασιολογικα με την αντιστοιχη διοικητικη δομη των ΗΠΑ.Οι Αγγ/ξονες(ΝΤΠ) διανοητες μας ωθουν προς την εξοδο του ευρω υποθαλποντας και κολακευοντας τις αρνητικες αντιληψεις του Ελληνα για την Ευρωπη και το κοινο νομισμα.Δεν το κανουν απο φιλια και συμπαθεια προς εμας το κανουν διοτι επιθυμουν την καταρρευση της ΕΕ και ειδικα της Ευρωζωνης.Ταυτοχρονα ομως μας εκδικουνται και γιαυτα που κατ αυτους καναμε και για αυτα που πιστευουν οτι μπορουμε να κανουμε.Ειναι διασημοι για την κακοτητα τους.Ακομα και ενας που τους ξερει και μπορει να τους ερμηνευσει μενει καταπληκτος απο την υπογεια ειρωνια και το υφερπον βιτριολικο φλεγμα τους.Θελουν να διαλυσουν τις Ευρωπαικες δομες διοτι ακομα και τωρα που η ΕΕ εχει ξεδοντιαστει και ειναι πλεον καρικατουρα των αρχικων οραματισμων αποτελει τον απολυτο εχθρο στα σχεδια τους.Ειδικα αν η Ευρωπη χειραφετηθει προς μια ενωση αλληλεγγυης και ανθρωπισμου με κοινη αμυνα και κοινη εξωτερικη πολιτικη.ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ?Μια χαρα θα τους βολευε ως κουρελου της ΝΤΠ!!Μπορει βεβαια και να τους βγει και να την διαλυσουν,μπορει ομως και οχι.Η Ελλαδα παντως (και αυτο ειναι δυσοιωνο και αποκαρδιωτικο) δεν εχει συνεισφερει σχεδον τιποτα στο συγχρονο οικοδομημα της ΕΕ.Λειτουργησε ως κλεφτοκοτας και αρπαγας χωρις καποια προταση χωρις καποια εστω παραινεση προς την σωστη πλευρα συμφωνα με τα αρχετυπα ιδεωδη του Ελληνισμου.Δυστυχως αυτο εγινε.Δεν πρεπει να ξεχνουμε ομως οτι καλως η κακως η Ευρωπη ειναι η μοναδικη θυγατερα της Αρχ. Ελλαδας οπως και η Ρωσια αλλωστε η μοναδικη του καθ ημας Βυζαντιου.

Ανώνυμος είπε...

Βαδίζουμε ολοταχώς για μια σταλινική κομουνιστική Ευρώπη, για αυτό και οι μόνοι που έχουν δικαίωμα στην Ελλάδα να “αντιπαρατίθενται” στην Ευρώπη και στον νεοφιλελευθερισμό καπιταλισμό είναι οι κομμουνιστές όλων των ιδεολογικών αυτού αποχρώσεων.
Για αυτόν τον λόγο οι αριστεροί ιδεολόγοι χωρίς εισαγωγικά αποκαλούν αριστερούς με εισαγωγικά όσους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ αναλαμβάνουν την κυβέρνηση!

Δεν έχουν αντηληφθεί προς τα πού μας οδηγούν οι ηγεσίες των κομμουνιστικών αυτών κόμματων σε συνεννόηση με τις ηγεσίες των “δεξιων” νεοφιλελεύθερων καπιταλιστών.
Όταν αντιληφτούν πως αυτό που βιώνουμε είναι ο δρόμος προς τον κακό κάκιστο ολοκληρωτικό κομμουνισμό – για αυτό και δεν αρέσει σε κανέναν μας, ούτε και σε αυτούς τους ιδίους τους αγνούς ιδεολόγους - όπως ήταν και σε όλες τις πρώην κομμουνιστικές χώρες , θα είναι αργά.
Θα τους μας απαγορεύεται να αντιδράσουμε.
Όταν θα βρισκόμαστε μαρκαρισμένοι σε ένα διεθνιστικο σταλινικό καθεστώς διοικούμενοι από την υπερεθνική ελίτ θα είναι αργά για κλάματα!

Αυτός ήταν , αυτός είναι ο κομμουνισμός!
Οτιδήποτε άλλο έχει ο κάθε αγνός ιδεολόγος στο μυαλό του , απλώς είναι δική του φαντασίωση και καλό θα είναι να την αποβάλλει τάχιστα.
Σημασία καμία δεν έχει τι έχει ο κάθε αγνός ιδεολόγος στο μυαλό του για τον κομμουνισμό , σημασία έχει τι έχουν στο μυαλό τους αυτοί που τον είχαν σχεδιάσει και αυτοί που τον προωθούν.

Το λάθος αριστεροί κομμουνιστές δεν είναι στον μάγειρα , είναι στην συνταγή!

Έλληνες είμαστε ρε γαμωτο δεν είμαστε αμερικανάκια να μας δουλεύει ο κάθε Σόιμπλε και η κάθε σταλινική μερκελ νταισενμπλουμ παρέα με την εγχώρια νομενκλατούρα που ζει και βασιλεύει ιδία και απαράλλακτη εδώ και εκατό χρόνια, αλλάζοντας “δέρμα”, εφαρμόζοντας την ίδια βάρβαρη σοσιαλιστική μαρξιστική πολιτική των φόρων… “προς όφελος του λαού” !

Δημεύουν οι Ευρωπαίοι σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους φύλαρχους την ατομική ιδιοκτησία μας , μας στερούν τις ατομικές μας ελευθέριες μέσω αντιρατσιστικών νόμων , έχουν καταργήσει την ελευθερία του τύπου στα μεγάλα ΜΜΕ , μια φωνή μαρξιστική ,αριστερή , οτιδήποτε άλλο το χαρακτηρίζουν φασιστικό ναζιστικό, καταργούν την Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία μας, καταργούν τα έθνη , επιβάλλουν τον διεθνισμό “αποτέλεσμα των πολέμων” που οι ίδιοι κάνουν και οι Έλληνες κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε να μας σώσει…η αριστερά και οι νεοφιλελεύθεροι “δεξιοι”!

Πρέπει να αντιδράσουμε ΧΘΕΣ!

Το να είσαι ενάντια στη βία έχει 2 πλευρές, να μην την ασκείς αλλά και να μην την ανέχεσαι...


Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα της Κεντροδεξιάς
. Ραφαήλ Καλυβιώτης
….


Ο από τα άνω σχεδιασμός μίας οικονομίας είναι σοσιαλιστική παρακαταθήκη με κακά αποτελέσματα οικονομικά και πολιτικά. Έτσι, η κεντροδεξιά στην Ελλάδα θα έπρεπε εξ’ αρχής να προτείνει μία διάρθρωση της Ευρώπης σε συνομοσπονδιακό πλαίσιο και όχι ευρωκρατικιστικό. Και αυτό όχι μόνο από οικονομικής απόψεως, αλλά και από εθνικής,

αφού τα έθνη – κράτη στην Ευρώπη έρχονται από μακριά εν αντιθέσει με τις πολιτείες στην Αμερική.

Αλλά ακόμα και εκεί, η βίαιη ενοποίησή τους επί Λίνκολν σε ένα κεντρικό κράτος μετά το πέρας του αμερικανικού εμφυλίου αμφισβητείται έντονα από πολλούς σοβαρούς Συντηρητικούς αναλυτές ως απομάκρυνση από τις αρχές του Συντηρητισμού.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν συνηθίσει να περιμένουν τα πάντα από το κράτος, είτε είναι εθνικό είτε είναι υπερεθνικό. Χρέος της κεντροδεξιάς είναι να τους πείσει ότι ο δρόμος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι αυτός που δημιουργεί την πραγματική ανεξαρτησία. Αντίθετα, η εξάρτηση από τα χρήματα του κράτους είναι πάντοτε εξάρτηση από τα χρήματα των άλλων, εγχώριων και εκτός συνόρων φορολογουμένων. Η κεντροδεξιά είτε θα προβεί στις ριζοσπαστικές αλλαγές που πρέπει ή θα αντικατασταθεί από κάποια άλλη. Αυτή είναι η «μαγεία» της ελεύθερης επιλογής: δεν αφήνει ποτέ κενό σε πολιτικούς χώρους.

Ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων και Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών/ syntiritikoi.gr

http://www.blemilo.com/2015/04/blog-post_16.html

Lonewolf είπε...

Αν και τό σχόλιό σου ηταν σεντονι ηταν καλο. Γιαυτό ο ομπαμα κατηγορεί την Μερκελ ότι δέν κάνει πλάτες στήν Αμερική έτσι; γιά να τά έχει καλά μέ τον Πουτιν