Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Νέο Σοκ! Η Bild ανακάλυψε ότι η πιο «διάσημη» οικογένεια «προσφύγων» που η «συγκλονιστική» φωτογραφία της έγινε viral, ξαναγύρισε στο Ιράκ!

Μια είδηση που απομυθοποιεί την πολυδιαφημιζόμενη «προσφυγική» κρίση, έρχεται με τον Ιρακινό «πρόσφυγα» και την οικογένειά του, που έγιναν διάσημοι με μια φωτογραφία και τώρα έχουν ήδη επιστρέψει στο Ιράκ μετά από έξι μήνες που έζησαν στην Γερμανία.

Η ιρακινή οικογένεια, ο Laith Majid, η σύζυγός του, Nada Adel, οι γιοί τους Μουσταφά, ηλικίας 18, Αχμέντ 17 και Taha 9, μαζί με την 7χρονη κόρη Nour - έφτασαν στην Κω, τον Αύγουστο του 2015.
Ένας φωτογράφος τράβηξε την πλέον διάσημη φωτογραφία του Majid να κλαίει, καθώς κουβαλούσε τη νεότερη κόρη του βγαίνοντας από το σκάφος. Η φωτογραφία αμέσως έγινε "viral" και ένα ακόμα "επιχείρημα" στα χέρια των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης στον αγώνα τους να απεικονίσουν την "απελπισία" και το "δράμα" των "προσφύγων" που "εγκαταλείπουν κακήν κακώς την χώρα τους για να αναζητήσουν ασφάλεια στην Ευρώπη".
Προσέξτε που τον λέει "Σύρο"
Όπως η εφημερίδα Bild ανέφερε το Σεπτέμβριο του 2015, η οικογένεια είχε "φτάσει" στο Βερολίνο, και ήταν «τελικά ευχαριστημένοι. Ελπίζουν να ζήσουν ειρηνικά, και να εργαστούν», έγραφε η Bild με ενθουσιασμό. ("Η φωτογραφία τους πηγαίνει σε όλο τον κόσμο: τώρα είναι στο Βερολίνο", Bild 7 Σεπτεμβρίου 2015)
Η Bild διαβεβαίωσε τους αναγνώστες της ότι «καθώς ήταν σουνίτες στο σιιτικό Ιράκ, είχαν λάβει απειλές κατά της ζωής», και για αυτό αναγκάστηκαν να «πουλήσουν τα πάντα και να φύγουν».

Η Neda Majid έγραφε η Bild, είχε να λέει για το «νέο τους σπίτι»: ότι «η βασίλισσα της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είναι πολύ καλή. Είναι σαν μητέρα για εμάς».

Ως αποτέλεσμα της φωτογραφίας αυτής, η οικογένεια Majid έδωσε περισσότερες από 100 συνεντεύξεις Τύπου (!) στο Βερολίνο, σε μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.

Η ιστορία τους «δραπετεύοντας από τον τρόμο» και «σωτήριες προσπάθειες της βασίλισσας Μέρκελ» έγινε το πρότυπο κάθε δακρύβρεχτης «προσφυγικής ιστορίας» στα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ως αποτέλεσμα, οι Majids έγιναν οι «πιο διάσημο» «πρόσφυγες» στον κόσμο.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι η όλη φάρσα έχει καταρρεύσει.

Η εφημερίδα Bild αποφάσισε να πάρει συνέντευξη από την οικογένεια Majid για άλλη μια φορά για να μάθει πως ζουν στη Γερμανία έξι μήνες μετά τη διαφυγή τους από την «κόλαση» και τις «απειλές θανάτου» της Βαγδάτης.

Αυτό που βρήκαν τους σόκαρε ακόμη και να είναι μια εφημερίδας που υποστηρίζει φανατικά την εισβολής: η οικογένεια Ματζίντ ήταν πίσω στο Ιράκ, σώα και αβλαβής ακόμα κι αν ισχυρίζονταν συνεχώς ότι οι «ζωές τους ήταν σε κίνδυνο», (“World-famous refugee family is back in Iraq,” Bild, April 23, 2016)
Η Bild εξήγησε ότι έκαναν μεγάλες προσπάθειες να μάθει που πήγαν οι Majids.

«Ήταν σαν τους είχε καταπιεί η γη. Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου δεν λειτουργούσε πλέον και κανείς δεν ήξερε που είναι, ούτε οι στρατώνες Schmidt-Knobelsdorf στο Spandau όπου έμεναν, ούτε η υπηρεσία του Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας».

Ωστόσο, Bild τους βρήκε τελικά: «Ο τόπος που βρέθηκαν ήταν σοκαριστικός: Όλοι είχαν επιτρέψει πίσω στο Ιράκ, εκεί από όπου έφυγαν για να γλυτώσουν από θανάσιμο κίνδυνο».

Προφανώς δεν είναι ικανοποιημένοι με την «προσφυγική» ζωή στο Βερολίνο, πήραν το αεροπλάνο και πέταξαν από Βερολίνο προς την ιρακινή πρωτεύουσα.

Κάθε Τετάρτη, υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου προς τη Βαγδάτη, που κοστίζουν περίπου 300 € το άτομο.

Οι Majids ετοίμασαν τα πράγματά τους, «βρήκαν» τα χρήματα για να αγοράσουν τα εισιτήρια και τώρα ζουν στην πόλη Ερμπίλ στο Ιράκ, αποκάλυψε η Bild.

Τέλος, η Bild χαρακτήρισε την απόφασή τους να επιστρέψουν ένα «θλιβερό τέλος σε ένα επικίνδυνο ταξίδι» - και όχι, αυτό που είναι στην πραγματικότητα, απόδειξη ότι δεν υπήρξαν ποτέ «πρόσφυγες».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

15 σχόλια:

Orthodox True είπε...


Είναι μία επιβεβαίωση γιά εμάς πού ουρλιάζουμε ότι το προσφυγικό είναι ένα μεγαλειώδες χολυγουντιανό κόλπο, μέ πρωταγωνιστές και κομπάρσους, και απόλυτα κατακυριευμένο από σκοπιμότητες.
Τουλάχιστον δέν τρώμε κουτόχορτο, καί δέν είμαστε μέλη της αγέλης πού προσκυνάει το προσφυγικό.

Ανώνυμος είπε...

Δύο παρατηρήσεις γι΄αυτή την οικογένεια.1) Τα δύο πρώτα παιδιά έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας από τα δύο μικρότερα. Φυσιολογικά πρέπει να υπάρχουν αλλά τρία ενδιαμέσως με ηλικίες πιθανόν 15, 13 και 11 ετών.
Που ευρίσκονται; Τα άφισαν πίσω;
2)Η οικογένεια δεν είναι μόνον σουνίτες αλλά Κούρδοι στην καταγωγή αφου κατοικούν στο Ερμπίλ ( τα Άρβυλα των αρχαίων) και ως γνωστόν το ιρακινικρατούμενο Κουρδιστάν de facto έχει ανεξαρτητοποιηθεί.
Από το ιρακινό Κουρδιστάν είχε παρατηρηθεί μία «μεταναστευτική-προσφυγική» ροή κατά τον περσοιρακινό πόλεμο του 1980-87 με κατεύθυνση κυρίως Σουδία, Νορβηγία όπου υπήρχαν υψηλές κοινωνικές παροχές για κάθε «δυστυχή» που ήθελε να γίνει ευτυχής.

popaia είπε...

Μπράβο Μαρίνο, όπως τα λες. Και σκέψου δηλαδή ότι και οι τζιχαντιστές σουνίτες είναι, άρα υπογείως η Μπιλντ υποβάλλει την ιδέα ότι οι τζιχαντιστές όπως και Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία κλπ τεφαρίκια, κινδυνεύουν από τους σιίτες, βλ. Ιράν, βλ. συμμάχους του Πούτιν!!!! Είναι ανεκδιήγητοι. Και μετά παριστάνουν πως πολεμάνε την τρομοκρατία. Ούτε έναν "πρόσφυγα" δεν μας δείξανε που να έφυγε για να γλυτώσει το ΙΣΙΣ. Ούτε έναν. Όλοι λόγω του "καθεστώτος"...

mnk είπε...

Ας μου εξηγήσει κάποιος, τι σημαίνει αυτό το "viral", επιτέλους. Εις την ελληνικήν.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να το ανακοινώσει αυτο η λαθρολαγνα φυλλάδα;
Για να χαλάσει το "ονειρο του πολέμου" με το οποίο αποκοιμίζουν το πόπολο οι τραπεζίτες;
Μία πασίγνωστη οικογένεια έφυγε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος ουτε σε αεροδρόμιο και έκαναν έξι μήνες να τους ανακαλύψουν;
Μήπως ανακαλύψουν σε λίγο πως αυτη η "δύστηχη καλοκάγαθη" οικογένεια έφυγε νύχτα με πλαστά διαβατήρια "για να γλιτώσουν το κυνήγι" απο τα "ναζιστικά τάγματα" που τους είχαν κάνει τον βίο αβίωτο και αναγκάστηκαν να βρεθούν ξανά "στην επικίνδυνη εμπόλεμη ζώνη";
Λέτε να βρεθούν και "τραυματισμένοι λειψοί, απο τον πόλεμο" και να πρέπει να λάβει η σταλινικιά Μέρκελ σκληρά μέτρα προστασίας των "κατατρεγμένων απο τους ναζι προσφύγων" για να μην ξανασυμβει;

Ηδη η φυλλάδα αναφέρει ,θλιβερό τέλος.
Για ποίον είναι θλιβερό και για ποιό λόγο είναι θλιβερο...στις συνέχειες του έργου.
Καχύποπτος; Εννοείται. Στην προπαγάνδα είναι άπαιχτοι.
Ιδίως εάν "παραλάβουν το θλιβερό τέλος" και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής εξάπατησης.
Ιδωμεν.

Orthodox True είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SkyWatcher είπε...

Viral είναι μια είδηση ή ένα βίντεο το οποίο εξαπλώνεται αστραπιαία σαν ιός (virus = ιός) και γίνεται δημοφιλές μέσω του διαδικτύου (κυρίως μέσω κοινωνικής δικτύωσης).

fil-makedon είπε...

ρε παιδιά η ίδια η BILD γράφει ότι γύρισε να κηδέψει την μάνα του στο Ιράκ και επειδή μένει σε άλλη περιοχή του Ιράκ τώρα(λόγω κινδύνου όπως λέει)πρέπει να περάσουν 5 χρόνια για να γυρίσει στην Γερμανία...εξού και το θλιβερό τελος της ''ιστορίας του''...ελέγξτε τις πηγές σας πριν να γράψετε το άρθρο

fil-makedon είπε...

http://www.bild.de/regional/berlin/fluechtlingskrise/weltberuehmte-familie-wieder-im-irak-45506938.bild.html

SkyWatcher είπε...

Η μετάφραση έγινε από την αγγλική ιστοσελίδα. Η ουσία είναι ότι γύρισαν ΟΛΟΙ στο Ιράκ, από το οποίο έφυγαν "από φόβο μήπως τους σκοτώσουν". Τον λόγο τον αναφέρει ένας εκ των γιων. Έφυγε λέει, όλη η οικογένεια "για να κηδέψει την γιαγιά στο Ιράκ", η οποία είχε πεθάνει σε νοσοκομείο του Βερολίνου (αν κατάλαβα καλά). Ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του..

mnk είπε...

Ευχαριστώ Ουρανέ.
Ειδικώς και γενικώς.

Ανώνυμος είπε...

Κανεις δεν εχει ορεξη να θαλασσοπνιγεται για πλακα. Δυστυχως τρωτε κουτοχορτο, εχετε μισος στην ψυχη σας και ρηχες αποψεις, ασχετες με την πραγματικοτητα. Εαν εχετε μισος για τους γονεις ή τη γυναικα σας ή το αφεντικο σας, δε χρειαζεται να το προβαλλετε σε ανυπερασπιστους ως επι το πλειστον ανθρωπους. Συνειδητοποιειστε την πηγη του μισους σας.

junkhead είπε...

το χειροτερο απο ολα ειναι οτι καποιοι προσπαθουν και θα προσπαθουν να χαρακτηριζουν "δυστυχους"ολους αυτους και οταν θα επιστερψουν απο εκει που εφυγαν-γιατι ετσι τους αρεσει-θα πουν αλλες χιλιες δικιολογιες...στην επομενη θα πανε γιατι ειχαν ξεχασει ανοικτο το θερμοσιφωνα για να τον κλεισουν.....ποσο βλακεια πια..ή μημπως φανατισμος συμφεροντων?λεω εγω τωρα...

Byron είπε...

Κανεις το πρωτο λαθος σε debate που λεγεται argumentum ad hominem. Επιτίθεστε στον ανθρωπο και οχι στα επιχειρημστα του και αυτό γιατί δεν έχεις λογικά επιχειρήματα.γιαυτό και καταφεύγεις στο συναισθημα. Η αξια της ζωη είναι προφανώς διαφορετικης τάξης μέγεθους σε διαφορετικές κουλτούρες.οι άραβες δινουν μικρότερη σημασία στη μονάδα ατομο άρα και στη ζωή. Η φυλή, η θρησκεία, η τιμή είναι μεγαλύτερης αξίας της ζωής γι αυτούς.
Οι γενικευσεις που χρησιμοποιείς δεν αποδεικνύουν τίποτα στο προκείμενο που είναι ότι η συγκεκριμένη οικογένεια κυριως για οικονομικούς λόγους επιχείρησε το ταξίδι αυτό. Δυστυχώς όμως αξία στον άνθρωπο δίνει ο σεβασμός από τους δίπλα του. Και αυτό οι μετανάστες το εισπράττουν μόνο εάν ενσωματωθούν στην κοινωνία που τους φιλοξενει ΑΛΛΆ ΚΥΤΙΩΣ εάν οι ίδιοι ενσωματώσουν τις αξίες της κοινωνίας.

IOLA είπε...

Προφανώς ο βυρον βλέπει όνειρα με ενσωματωμένους μουσουλμάνους ισλαμιστές, (αυτός τους βάζει την ετικέτα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τον ενοχλεί η ετικέτα άλλων), να ενσωματώνονται με τους ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ, έλεος ποια ιατρική είναι ικανή να γιατρέψει τέτοια μυαλά;