Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΗΠΑ: Ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Ελληνικής Εβδομάδας» στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, εξαιτίας «προσβλητικού» συνθήματος που έγραψαν ελληνικής καταγωγής φοιτητές και έλεγε «Χτίστε το Τείχος» (σύνθημα του Τραμπ)

Πολλές εκδηλώσεις της «Ελληνικής Εβδομάδας» (Greek Week) του Πανεπιστημίου του Οχάιο, μιας ετήσιας εβδομαδιαίας εκδήλωσης που επικεντρώνεται στην «φιλανθρωπία», ακυρώθηκαν, λόγω του ότι κάποια μέλη της αδελφότητας ‘Ζωή’ (Life) ζωγράφισαν γκράφιτι με το σύνθημα "Χτίστε το Τείχος" σε μια περιοχή που προορίζεται για γκράφιτι την περασμένη εβδομάδα. Η εβδομάδα είχε προσδιοριστεί για το διάστημα από 11 έως 18 Απριλίου.

Η φράση αυτή είναι σύνθημα της εκστρατείας του ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου Donald Trump, που ζητά την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού για την αποθάρρυνση της μετανάστευσης από τις χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.

Επιστολή που στάλθηκε στην κοινότητα της αδελφότητας με υπογραφή από το Συμβούλιο Αδελφοτήτων, το Πολυπολιτισμικό Ελληνικό Συμβούλιο, το Εθνικό Πανελλήνιο Συμβούλιο και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών, μεταξύ άλλων έλεγε: «Αυτή η φράση είναι προσβλητική και επιζήμια για πολλά άτομα, καθώς συνδέεται άμεσα με την κοινότητα των ισπανόφωνων / Λατίνων και τους κάνει να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και το μήνυμα αυτό ερμηνεύεται ότι δεν ανήκουν στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο».

Τα ονόματα των Ελλήνων μελών που συμμετέχουν δεν αναφέρονται στην επιστολή, δεδομένου ότι «δεν είναι στο κέντρο αυτής της διαμάχης». Αυτά τα άτομα δεν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, και, σύμφωνα με την επιστολή, αυτό που έκαναν ήταν μέσα τα δικαιώματά τους όσον αφορά την ελευθερία του λόγου .

Φωτογραφία από εκδήλωση παλιότερης "ελληνικής εβδομάδας"
Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Roderick McDavis έστειλε ένα email στους φοιτητές την Παρασκευή προτρέποντάς τους να μάθουν για άλλους πολιτισμούς και να τους κατανοήσουν.

«Πράγματι, αυτός ο τοίχος είναι ένα μέρος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Ωστόσο, οι λέξεις που γράφτηκαν ήταν ανησυχητικές, επειδή έχουν μια πολύ διαφορετική έννοια σε μερικούς από ό,τι μπορεί να έχουν σε άλλους.

Η επιστολή ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις της εβδομάδας έχουν ως στόχο να προωθήσουν τα ιδανικά της ηγεσίας, της υπηρεσίας, της φιλανθρωπίας και άλλων αξιών.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα αμερικανικά πανεπιστήμια, ο όρος "Greeks", δεν περιγράφει απαραίτητα τους έχοντες ελληνική καταγωγή, αλλά αυτούς που συμμετέχουν σε κάποια αδελφότητα (φοιτητικό σύλλογο) και αυτό επειδή οι αδελφότητες έχουν ονομασίες που αποτελούνται από τρία γράμματα του ελληνικού αλφάβητου.
Μέλη στις αδελφότητες, μπορούν να γίνουν οι πάντες, ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής κλπ. Συνήθως το μόνο κριτήριο για την είσοδο κάποιου, είναι να φέρει εις πέρας κάποιες γελοίες δοκιμασίες-καψώνια, που συνήθως -αν όχι πάντα- προϋποθέτουν την αυτογελοιοποίηση του υποψηφίου.
Τέλος, οι αδελφότητες αυτές, είναι κάτι σαν τις δικές μας κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια. Με το μόνο που ασχολούνται είναι με εκδρομές, πάρτυ, πως να βρουν τα θέματα εξετάσεων και που και που καμμιά ανακύκλωση ή συγκέντρωση τροφίμων (πάντα για "πρόσφυγες") για να πουν ότι κάνουν και κάτι χρήσιμο.
Οπότε, εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι αυτοί που έγραψαν το γκράφιτι ήταν όντως Έλληνες και επίσης ότι η "Greek Week" είχε να κάνει πράγματι με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και όχι με διάφορα χαζοχαρούμενα happenings, ώστε να διασκεδάσουν την πλήξη τους οι φοιτητές του εν λόγω πανεπιστημίου...

SkyWatcher είπε...

Το ψυλλιάστηκα.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ενοουσαν να συνεχισουν να χτιζουν το τειχος του Ισραηλ με οτι εχει απομεινει απ την υποδουλη (απ τους εβραιους) Παλαιστινη;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι βέβαιος ότι, όπως λέει και ο ανώνυμος φίλος, η Greek Week στο Ohio University ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα, και θα με εξέπλησσε να υπάρχουν Ελληνες μεταξύ των μελών αυτών των αδελφοτήτων. Δεν θα το απέκλεια, αλλά το θεωρώ απίθανο. Για όλους εμάς που διδάσκουμε σε αμερικανικά πανεπιστήμια, ο όρος Greek Life για τις αδελφότητες είναι απαράδεκτος και εξοργιστικός.

Παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια για το ιστολόγιο. Απὀ τη στιγμή που το ανακάλυψα, το παρακολουθώ ανελλιπώς με αδιάλειπτο ενδιαφέρον. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα και ο κόσμος.