Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ακτιβιστές της Γενιάς της Ταυτότητας διέκοψαν θεατρική παράσταση υπέρ των «προσφύγων»

Η αυστριακή αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή ότι κυνήγησε «ακροδεξιούς ακτιβιστές» που εισέβαλαν σε ένα θέατρο της Βιέννης κατά τη διάρκεια ενός θεατρικού έργου που έπαιζαν πρόσφυγες, ψεκάζοντας ψεύτικο αίμα στο κοινό.

Η διαμαρτυρία από την κίνηση Identitaire πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ λίγο μετά την έναρξη του “Die Schutzbefohlenen” ("Ικέτιδες"), στο οποίο έπαιζαν  αιτούντες άσυλο από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Περίπου 30 διαδηλωτές, κυρίως άνδρες, ανέβηκαν στη σκηνή κουνώντας σημαίες και ξεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Υποκριτές! Αντιστεκόμαστε στην παρακμή σας».

Έριξαν επίσης φυλλάδια λέγοντας «η πολυπολιτισμικότητα σκοτώνει» και ψεύτικο αίμα στους 700 θεατές που ήταν μέσα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων APA ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Thomas Τόμας Keiblinger.

Ακολούθησε μια σύντομη συμπλοκή μεταξύ των ακτιβιστών και μερικών από το κοινό που τελικά τους έβγαλαν έξω από το αμφιθέατρο και εγκατέλειψαν τη σκηνή.

Σκηνή από το έργο: ο κακός αστυνομικός και οι ταλαίπωροι πρόσφυγες
Ο Αυστριακός υπουργός Πολιτισμού Josef Ostermayer είπε ότι "σοκαρίστηκε" από το περιστατικό, που ήταν το τελευταίο σε μια σειρά από επιθέσεις από την το κίνημα της Ταυτότητας.

«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της τέχνης και η ελευθερία του λόγου είναι απαράβατη όπως και η προστασία των μειονοτήτων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου

Το βραβευμένο αυτό έργο της Αυστριακής νομπελίστριας Ελφρίντε Γέλινεκ (Elfriede Jelinek) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2014, μιλάει για αυτό που η συγγραφέας βλέπει ως απάνθρωπη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη. 
Η Elfriede Jelinek (φωτο) είναι φεμινίστρια. Και είναι επίσης εβραϊκής καταγωγής.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω συχνά ειδήσεις για τη ''γενιά της ταυτότητας''.Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει βγει και ένα βιβλίο που εκθέτει την ιδεολογία της.Αλλά δεν έχω καταλάβει,ανήκει στο χώρο της ριζοσπαστικής δεξιάς;Πάντως είναι όνειρο μου η Ευρώπη να γεμίσει με κόμματα-οργανώσεις που κινούνται από το χώρο της ριζοσπαστικής δεξιάς μέχρι και τον εθνικισμό ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε επί ίσοις όροις τους αριστεροκομμουνιστές αλλά και τους φιλελεύθερους.

Παρατηρητήριο Ελληνοφώνων Γραικύλων είπε...

Όλες οι Φεμινίστριες πρωτεργάτριες του κινήματος Φεμινισμού είναι Εβραίες .Είναι κατί το καταπληκτικό.Ψάξτε να βρείτε τους πρωτοπόρους και των τεσσάρων κινημάτων φεμινισμού .Όλες Εβραίες!Με πολιτικό ακτιβισμό, σχολές , συγγραφή βιβλίων, ταινίες κτλ