Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Εμίρ Κουστουρίτσα : Πίσω από την μεταναστευτική κρίση είναι ο Σόρος! (video)

Ο Τζορτζ Σόρος βοήθησε να ανάψει η σπίθα της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης μέσω της υποστήριξής του στην ελευθερία της κίνησης, ισχυρίζεται ο  Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο σκηνοθέτης μίλησε στο Euronews στις Βρυξέλλες όπου παρακολούθησε την εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Balkan Trafik.

Τα λόγια του αντηχούν αυτά του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban ο οποίος πέρυσι κατηγόρησε τον Σόρος ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τα ευρωπαϊκά έθνη μέσω της ενθάρρυνσης της μετανάστευσης (δες εδώ).

Στο video ο Κουστουρίτσα λέει ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα φοβόταν να έρθει στις Βρυξέλλες. Ο κόσμος αλλάζει δραματικά ειδικά τα τελευταία χρόνια. Θεωρεί ότι η «μεταναστευτική κρίση» είναι φτιαχτή. Ο Σόρος είναι αυτός που με τις open society πολιτικές του δημιουργεί «χρωματιστές επαναστάσεις» (δες εδώ). Καταλαβαίνει ότι πάντοτε μετανάστευαν οι άνθρωποι, αλλά αυτό το πράγμα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να καταφθάνουν στην Ευρώπη δεν υπήρχε. Ο Σόρος θέλει να φτιάξει μία Ευρώπη χωρίς εθνική ταυτότητα και αυτό δεν είναι «συνωμοσία». Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τις ομιλίες του και τις ενέργειές του. Του φαίνεται επίσης, πολύ παράξενο γιατί αραβικές χώρες δεν φτιάχνουν πόλεις για τους πρόσφυγες.

Είπε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σοβιετικού στυλ από μη εκλεγμένους αξιωματούχους και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών.

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης προκάλεσε πτώση των δημοκρατικών αρχών σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Κουστουρίτσα,.


Προσέξτε ότι λέει την διακυβέρνηση από την ΕΕ "σοβιετικού τύπου" και όχι "φασιστικού", όπως με μεγάλη ευκολία κάνουν οι περισσότεροι.  


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σου.
Μήπως θα σου ήταν εύκολο να μεταφράσεις τι λέει ο Κουστουρίτσα όπως έκανες και με τον Όρμπαν; Δεν ξέρω καλά αγγλικά και τέτοιου είδους θέματα με ενδιαφέρουν πάρα πολύ όπως και πολύ κόσμο φαντάζομαι. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα προσφέρεις στην αφύπνιση του κοιμώμενου κόσμου και συνέχισε το εξαιρετικό έργο που προσφέρεις.

polycmike είπε...

Το απίστευτο της είδησης, είναι πως δόθηκε στη Euronews!! ... πώς τους ξέφυγε?

Ανώνυμος είπε...

O σερβικός λαός υπέστη δεινά από την επιμονή κάποιων «δυτικών» να υπερασπίσουν τα «δικαιώματα» των μουσουλμάνων της Βοσνίας, οι οποίοι δεν άλλο τίποτε από Σέρβους εξομώτες, συμμάχους των Οθωμανών και διωκτών και σφαγέων των χριστιανών.
Το γνωστό ίδρυμα Σόρος της « Ανοικτής Κοινωνίας» διαθέτει παράρτημα στο Βελιγράδι μέσω του οποίου γίνεται η σχετική προπαγάνδα νεοταξικού χαρακτήρα. Μάλιστα μία τοπική Εβραία, η Σόνια Λιχτ, εκπαιδεύει πολιτικούς και διπλωμάτες σύμφωνα με τις ...τις αρχές του Σόρος.
Παλαιότερα λειτουργούσε και το Soros Fund Yugoslavia.