Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Κατηγορώντας (πάλι) τους Ρωμαίους



Στο ντοκιμαντέρ Who Framed Jesus?” του Discovery Channel (2011) που προβλήθηκε από την ΕΡΤ ("Ποιος Παγίδεψε τον Ιησού;"*) παρελαύνουν «μελετητές» και «επιστήμονες», οι οποίοι, χάριν "εγκληματολογικής προσέγγισης", προσπαθούν να δείξουν ποιοί «πραγματικά» ήταν αυτοί που «παγίδεψαν» τον Ιησού.

Μια "Top Ten" λίστα των πιθανών ενόχων, είναι :

• ο Ιούδας,
• ο Πιλάτος,
• οι δυσαρεστημένοι θρησκευτικοί ηγέτες στην Ιερουσαλήμ,
• ο Καϊάφας,
• οι Φαρισαίοι,
• Οι Ρωμαίοι,
• οι Σαδδουκαίοι,
• οι δυσαρεστημένοι μαθητές,
• ο Ηρώδης Αντύπας,
• και η χαριστική βολή ... ο ίδιος ο Ιησούς.

Στην εποχή μας, εκτός από ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες του Χόλυγουντ, ακούς ακόμη και από διάφορες εκκλησιαστικές φωνές να κατηγορούνται για το θάνατο του Χριστού στον Σταυρό οι ρωμαϊκές αρχές και να απαλλάσσονται οι Φαρισαίοι και ο ιουδαϊκός λαός.

Ο Αμερικανός «συντηρητικός» και καθολικός ανώτατος δικαστής Andrew Napolitano, είχε πει στο Fox News : «Οι Ρωμαίοι εκτέλεσαν τον Ιησού, επειδή πείστηκαν ότι με τον ισχυρισμό Του ότι είναι ο Υιός του Θεού, θα μπορούσε να υποδαυλίσει μια επανάσταση εναντίον τους ... φοβούνταν ότι μια επανάσταση που θα διατάραζε την κοσμική εξουσία τους, και έτσι τον καταδίκασαν σε θάνατο με σταύρωση». Οι Εβραίοι δεν αναφέρονταν πουθενά από τον Napolitano.

Ο γνωστός «συντηρητικός» παρουσιαστής Bill O'Reilly, στο βιβλίο του για τις τελευταίες ημέρες του Ιησού (The Last Days of Jesus: His Life and Times A Special Illustrated Edition of Killing Jesus), αναφέρει: «... η ευθύνη ανήκει στον Πιλάτο» (σελ 221).. «Μόνο ο Ρωμαίος κυβερνήτης κατέχει το ius gladii - το δικαίωμα του σπαθιού. Ή όπως είναι γνωστό, το δικαίωμα να εκτελέσει».

Είναι αλήθεια ότι οι Εβραίοι δεν θα μπορούσαν να σταυρώσουν (ή σταύρωση ήταν τύπος εκτέλεσης των Ρωμαίων) κανέναν στη ρωμαϊκή επικράτεια, αλλά θα μπορούσαν να εκτελέσουν με λιθοβολισμό, όπως έκαναν με τον πρωτομάρτυρα Στέφανο. Η Μισνά δίνει μια ποικιλία τύπων εκτελέσεων που πρέπει να διενεργούνται από το Σανχεντρίν (Συνέδριο). Ο άγιος Στέφανος λιθοβολήθηκε μετά από «συζήτηση» που είχε με ένα Σανχεντρίν (Πράξεις 7: 54-59).


Οι Πάπες έχουν τους δικούς τους ελίτ θεολόγους, οι οποίοι προσφέρουν κηρύγματα στον εκάστοτε ποντίφικα και στην παπική οικία. Ο αιδ. Fr. Raniero Cantalamessa, PhD., ένας Φραγκισκανός ιερέας που το 1980 διορίστηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ στην προνομιούχο θέση του "ιεροκήρυκα στην παπική οικία" και επιβεβαιώθηκε ξανά σε αυτή τη θέση από τον Πάπα Βενέδικτο XVI το 2005, ενώ συνεχίζει σε αυτόν τον ρόλο και υπό τον Φραγκίσκο, κήρυξε με την ιδιότητα αυτή, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής υπό την παρουσία του Πάπα, καρδιναλίων, επισκόπων, ιεραρχών και των προϊσταμένων των θρησκευτικών ταγμάτων και απέδωσε την ευθύνη για τον θάνατο του Ιησού στους Ρωμαίους. Κατηγόρησε λίγο και τους Σαδδουκαίους και σχεδόν απάλλαξε τους Φαρισαίους:

«Ο Ιησούς είχε φίλους μεταξύ των Φαρισαίων (Νικόδημος) που θα τον καλούσαν για δείπνο στο σπίτι τους. Ήταν πρόθυμοι τουλάχιστον, να τον αμφισβητήσουν και να τον πάρουν στα σοβαρά, σε αντίθεση με τους Σαδδουκαίους... Φυσικά ο Πιλάτος δεν ήταν τόσο ευαίσθητος σε θέματα δικαιοσύνης ώστε να ανησυχεί για την τύχη ενός άγνωστου Εβραίου. Ήταν έτοιμος να καταστείλει με αίμα το παραμικρό υπαινιγμό εξέγερσης .... Δεν προσπάθησε να σώσει τον Ιησού από συμπόνια για το θύμα, αλλά μόνο για να απολαύσει μια μικρή "νίκη" εναντίον των κατηγόρων του (Ιουδαίων), με τους οποίους είχε ανοίξει ένα ψυχρό πόλεμο με την άφιξή του στην Ιουδαία».

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Πιλάτος, εάν δεν διέταζε την θανάτωση του Ιησού Χριστού (τον οποίον το Ταλμούδ, - βλ. αριστερά - εκτός του ότι τον κατηγορούσε ότι έσπρωχνε τον λαό στην "ειδωλολατρεία" και άρα έπρεπε να θανατωθεί - τον ονόμαζε και "φίλο των ρωμαϊκών αρχών") θα ρίσκαρε να οργιστούν εναντίον του οι ανώτεροί του, καθώς θα γλύτωνε έναν ταραχοποιό που ο ίδιος του ο λαός τον ήθελε νεκρό! «Ο Πιλάτος προσπάθησε να τον απελευθερώσει, όμως, οι Ιουδαίοι φώναζαν, λέγοντας, αν εσύ απολύσεις τούτον, δεν είσαι φίλος του Καίσαρα: όποιος κάνει τον εαυτό του βασιλιά μιλάει εναντίον του Καίσαρα» (Κατά Ιωάννην 19:12).

Ας ακούσουμε τα λόγια του Χριστού προς τον Πιλάτο. «Αυτός που με παραδίδει σε σένα έχει την μεγαλύτερη αμαρτία». (Κατά Ιωάννην 19:11).

Η απόστολος Παύλος σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Χριστού αναφέρει ξεκάθαρα: «.. Οι Ιουδαίοι… οι οποίοι και τον Κύριο Ιησού θανάτωσαν και τους δικούς τους προφήτες, και μας εδίωξαν και δεν αρέσουν στον Θεό, και είναι αντίθετοι με όλους τους ανθρώπους». (Α΄ Θεσσαλονικείς 2: 14-15).

Διάβασε:

*Δεν το έχω παρακολουθήσει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.Πάρα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον το άρθρο.Είναι πια γεγονός ότι οι Εβραίοι και όχι μόνο κατηγορούν τους Ρωμαίους για το θάνατο του Χριστού,ενώ στην πραγματικότητα οι Ρωμαίοι δεν ανακατεύονταν στα θρησκευτικά πιστεύω των λαών-ομάδων της περιοχής ,αφού το μόνο μέλημα τους ήταν η υπακοή ,η διατήρηση δηλαδή της ''Pax Romana'' και η συλλογή των φόρων.Θορυβήθηκαν μόνο όταν οι Εβραίοι στην τελευταία απέλπιδα προσπάθεια τους να Τον θανατώσουν ,ανέφεραν στον Πιλάτο ότι είναι εχθρός του Αυτοκράτορα (ο Χριστός).Ο Πιλάτος είναι μια πολύ αδικημένη προσωπικότητα αφού ήταν ο μόνος που προσπάθησε να σώσει τον Χριστό και εδώ να αναφέρω και ένα άγνωστο στους περισσότερους ότι δηλαδή η γυναίκα του Πιλάτου ήταν μια Ελληνίδα που ονομαζόταν Πρόκλη και μάλιστα με επιστολή στον άντρα της ,λίγες μέρες πριν σταυρωθεί ο Χριστός ,του είχε δώσει συμβουλή να μην ενδώσει στις πιέσεις των Εβραίων και Τον σταυρώσει.Και ένα τελευταίο που θα ήθελα να αναφέρω και να κλείσω το σχόλιο μου(τροφή για σκέψη) είναι η μη εβραική καταγωγή του Χριστού.Είναι γνωστό ότι οι Ιουδαίοι τους δικούς τους που θεωρούσαν ότι ασεβούσαν,τους θανάτωναν δια λιθοβολισμού.Όμως αυτό δεν μπορούσαν να το εφαρμόσουν στον Χριστό.Γιατί;Διότι ο Χριστός ήταν Ρωμαίος πολίτης και τον τίτλο του Ρωμαίου πολίτη τον είχαν μόνο Ρωμαίοι και Έλληνες.Γι αυτό και απευθύνθηκαν στους Ρωμαίους και τον Πιλάτο.Γι αυτό και είπαν στον Πιλάτο ότι ''αυτός δεν είναι δικός μας και δεν μας επιτρέπεται να του κάνουμε τίποτα''.Τώρα για να μην παρεξηγηθώ,μακριά από εμένα οι θεωρίες για τη δήθεν ελληνική καταγωγή του Χριστού ,απλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν Ιουδαίος και ένα άλλο στοιχείο είναι ότι οι πρώτοι Έλληνες Χριστιανοί απεικόνιζαν τον Χριστό με τη μορφή του Απόλλωνα.Επίσης από την προσωπογραφία του Ντα Βίντσι που αντέγραψε από την Ιερά Σινδόνη ,βλέπουμε ότι ο Χριστός ,δεν είχε σημητικά-αραβικά χαρακτηριστικά όπως θέλουν να μας τον παρουσιάσουν.
Κ.Ο και πάλι συγχαρητήρια για το θέμα που παρουσίασες.Καλή Ανάσταση σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατι να παρεξηγηθεις; (29 Απριλίου 2016 - 2:27 π.μ.)
Ο Χριστος ητω Γαλιλαιος και ως γνωστον στην Γαλιλαια ομιλουσαν την Ελληνικην.
Ιδε Κωνσταντινος Πλευρης.
"Γλωσσα και Μορφη του Χριστου" ISBN 960-8358-02-7

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στου φιλους Ελληνες Ορθοδοξους Χριστιανους του Κ.Ο.



Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχεις δίκιο Πατρίκιε και ευχαριστώ για την υποστήριξη ,απλά κάποιοι εμάς που αναθεωρούμε ιστορικά κάποια πράγματα (με αποδείξεις βεβαίως),έχουν την τάση να μας παρουσιάζουν ως αιρετικούς λες και κηρύσσουμε αίρεση αν πούμε και αποδείξουμε ότι ο Χριστός δεν ήταν εβραίος και σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχουν οι κληρικοί και η εκκλησία γενικότερα.
Υ.Γ Σπουδαίο το έργο του Πλεύρη αναμφίβολα.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Ερωτήματα προς προβληματισμό
Γιατί ενώ ο Χριστός πήρε σαφείς αποστάσεις από τον Εβραϊσμό,κάποιοι τον συντηρούν ειδικά μέσα στους κόλπους της εκκλησίας;Ακούμε χαραχτηριστικά στον εσπερινό της εκκλησίας τα εξής:Ψαλμοί Δαυίδ 129: Ηλπισεν ἡ ψυχή μου ἐπὶ τὸν Κύριον απὸ φυλακῆς πρωΐας μέχρι νυκτός· ἀπὸ φυλακῆς πρωΐας ἐλπισάτω ᾿Ισραὴλ ἐπὶ τὸν Κύριον.7 ὅτι παρὰ τῷ Κυρίῳ τὸ ἔλεος καὶ πολλὴ παρ᾿ αὐτῷ λύτρωσις, 8 καὶ αὐτὸς λυτρώσεται τὸν ᾿Ισραὴλ ἐκ πασῶν τῶν ἀνομιῶν αὐτοῦ.
Μετά σε άλλο σημείο: Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον β΄ 29-35 Nῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, δέσποτα, κατὰ τὸ ῥῆμά σου ἐν εἰρήνῃ,
ὅτι εἶδον οἱ ὀφθαλμοί μου τὸ σωτήριόν σου,
ὃ ἡτοίμασας κατὰ πρόσωπον πάντων τῶν λαῶν,
φῶς εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν καὶ δόξαν λαοῦ σου ᾿Ισραήλ.
Βλέπουμε λοιπόν ότι υμνολογείται αρκετές φορές το Ισραήλ στους στίχους αυτούς, η Ιερουσαλήμ και η Σιών σε διαφορετικούς ύμνους. Θα μας απαντήσουν ότι αυτά μεταφράζονται ως η Εκκλησία, η Ουράνια Πολιτεία και το Όρος Του Θεού αντίστοιχα. Βέβαια ο προφήτης Δαυίδ και ο γέρων Συμεών αναφερόνται στον εθνικό Ισραήλ. Είναι σαφέστατοι. Γιατί εγώ ως χριστιανός να ακούω τους προτελευταίους χαρακτηρισμούς και όχι τους τελευταίους; Σε άλλα σημεία της υμνολογίας ακούμε περί Αγίου του Ισραήλ, εξόδου του Ισραήλ από την Αίγυπτο, επίσης εκείνο το ΄Αγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ ,αντί του Κύριος των δυνάμεων και πληθώρα άλλων που δεν αναφέρω για την οικονομία του χώρου και του χρόνου. Μετά από παραπάνω αναρωτιέμαι. Διατηρείται ή όχι εμβόλιμα ο εβραϊσμός μέσα στο σώμα της εκκλησίας; Υπάρχει ιουδαϊκή επικράτηση στον εκκλησιαστικό χριστιανισμό ή δεν υπάρχει; Ο κόσμος συν τοις άλλοις δείχνει να κινείται μέσα από θρησκευτικά δόγματα της Παλιάς Διαθήκης .Ρίξε μια ματιά εδώ(ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ 'Δευτερονόμιον' (Ζ1-6)Λευιτικό Κεφάλαιο ΚΕ Στίχοι 44-46) Ιησούς Ναυή κεφ.15)
και θα καταλάβεις πως οι Ιουδαίοι κυβερνούν τον κόσμο μέσω της Π.Δ
Ποιος ο λόγος για όλα αυτά; Θα μου πει κάποιος εκκλησιαστικός ανήρ έτσι τα παρέλαβε όλα αυτά η εκκλησία και έτσι τα αφήνει.Mήπως όμως η εκκλησία που ως υπερεθνικό ιατρείο ψυχών που είναι, σκέφτομαι εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό, θα ‘πρεπε να μην αφήνει ίχνος λέξεων και φράσεων στη λειτουργική της ζωή που παραπέμπουν συνειρμικά στην «ιδιωτικοποίηση» του Θεού από κάποιον συγκεκριμένο λαό αλλά και δίνουν το ερέθισμα σε κάποιους να εξουσιάζουν τους ανθρώπους του πλανήτη με σκανδαλώδη χωρία που βρίσκονται μέσα στα «ιερά» της βιβλία και τα χωρία αυτά είναι τα ίδια και στα «ιερά» βιβλία και άλλων θρησκειών; Ο Χριστός που πιστεύουμε, οι περισσότεροι δυστυχώς μόνο στα λόγια, ήρθε μόνο για τον λαό που ώρες ώρες υπερτονίζουμε ή για όλον τον κόσμο; Ρητορικό το ερώτημα. Προφανώς για όλο τον κόσμο. Τότε γιατί εμείς Τον «βάζουμε» να μεροληπτεί υπέρ ενός «περιούσιου» λαού και να έχει παιδιά και αποπαίδια; Οι εβραίοι επιλέγουν το Θεό και όχι ο Θεός τους Εβραίους. Ιστορικά και μόνο πρέπει να αναφερόμαστε, νομίζω, σε λαούς και πρόσωπα τα οποία είναι δευτερεύοντα στο σχέδιο του Θεού και όχι να τα κατατάσσουμε πρωταρχικό και κύριο στοιχείο της λατρείας μας. Ο Χριστός είπε ότι το καινούργιο κρασί δεν το βάζουμε σε παλαιούς ασκούς. Τον ακούσαμε ποτέ; Μήπως ιουδαΐζουμε χωρίς όρια και δεν το έχουμε καταλάβει ή το γνωρίζουμε πολύ καλά μάλιστα; Τέλος ποια η σκοπιμότητα της αλλοίωσης της πίστεως μας και γιατί δεν αντιδρούμε σε αυτήν, εκτός λίγων εξαιρέσεων που χαραχτηρίζονται κιόλας και αιρετικοί από τους super ορθόδοξους;Εύχομαι η Λαμπρή να σας βρει όλους,γεμάτους με ψυχική ηρεμία,όσο είναι αυτό δυνατό!

sta είπε...

Ωραιο αρθρο και ωραια σχολια. Δυστυχως στην Ελλαδα η πλειοψηφια ανθρωπων μεγαλης ηλικιας πιστευει οτι πχ οι εβραιοι ειναι το ιδιο με εμας η οτι ο Χριστος ηταν εβραιος κλπ...
Υπαρχει τεραστια συγχυση την οποια ενισχυουν και τα διαφορα ντοκυμαντερ που προβαλλονται απο τα ελληνοφωνα καναλια καθε λαμπρη.

Ανώνυμος είπε...

οργασμός νεοταξίτικων ψευδο-ντοκιμαντέρ που παραποιούν την Καινή Διαθήκη και τα γεγονότα της εποχής του Χριστού με στόχο να "θολώσουν" τη αντίλιψη για τον Χριστιανισμό και τα διδαγματά του μαζι με ταινίες και σειρές εντελώς άσχετες μς την ορθόδοξη χριστιανική πίστη όλη την μεγάλη εβδομάδα από τα πορνοκάναλα τους υπεργολάβους της πλάνης και της άγνοιας μας-πως θα μάθουν τα βασικά της πίστης μας τα νέα παιδιά ειδικα τώρα που καταργείται και το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία;ΑΠΟΥΣΑ η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία-ΗΧΗΡΑ απούσα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου αρέσει η αυτοδιαφήμιση, αλλά έχω ένα σχετικό άρθρο εδώ:

https://colaphus.wordpress.com/2014/04/21/xristos_anesth/

Orthodox True είπε...

Πρός όλους πού έχουν νεανική καρδιά, φρέσκια δροσερή ψυχή, καί όρεξη γιά αντίσταση, εύχομαι εκ βάθους καρδίας, να αξιωθούμε την πολυπόθητη Συν-Ανάσταση μέ Τον Δεσπότη Τού Σύμπαντος Κόσμου, καί την Ανάσταση και επανάσταση τού Γένους τών Ηρωικών Ελλήνων.
Νά είστε ευλογημένοι καί Χαριτωμένοι υπό Τό Άγιο Φώς Τής Χάριτος.

Lonewolf είπε...

Δεν είναι ενδιαφέρον ότι οι Εβραίοι δεν φέρουν συλλογική ευθύνη σέ αντίθεση μέ τούς λευκούς πού φταίνε όλοι γιά όλα; σαν το πρόσφατο μέ τήν φοιτήτρια λατινικής καταγωγης στην αμερικη πού ζήτησε καί πέτυχε να αφαιρεθεί ή αφίσα με τη λευκή ξανθιά cheerleader γιατί ήταν χαρακτηριστικο δείγμα δυτικου πολιτισμού; παραφραζωντας τον Πλευρη: <>

ΗΩΣ είπε...

Οι καλά οργανωμένοι Εβραίοι γνωρίζουν τον τρόπο απενοχοποίησης για ό,τι τους βαραίνει και καθώς ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων ΜΜΕ, μέσω του ελέγχου του χρήματος, μπορούν εύκολα και αποτελεσματικά να διαδώσουν ό,τι θελήσουν. Το θέμα είναι πόσο κουτοί και ευκολόπιστοι είναι όλοι οι υπόλοιποι που δέχονται εύκολα κάθε "μπούρδα" που θα τους σερβίρουν! Τον Ιησού τον θανάτωσαν οι Ιουδαίοι και αυτό δεν σηκώνει αμφισβήτηση!

Ανώνυμος είπε...

βρε που μπλεξαμε εδω που γεννηθηκαμε!!!!

Panayiotis Omirou είπε...

"Είναι γνωστό ότι οι Ιουδαίοι τους δικούς τους που θεωρούσαν ότι ασεβούσαν,τους θανάτωναν δια λιθοβολισμού.Όμως αυτό δεν μπορούσαν να το εφαρμόσουν στον Χριστό.Γιατί;Διότι ο Χριστός ήταν Ρωμαίος πολίτης και τον τίτλο του Ρωμαίου πολίτη τον είχαν μόνο Ρωμαίοι και Έλληνες.Γι αυτό και απευθύνθηκαν στους Ρωμαίους και τον Πιλάτο.Γι αυτό και είπαν στον Πιλάτο ότι ''αυτός δεν είναι δικός μας και δεν μας επιτρέπεται να του κάνουμε τίποτα'"


1) Οι Εβραίοι υπο την Ρωμαική κατοχή δεν είχαν δικαίωμα ούτε να λιθοβολίσουν, ούτε να σταυρώσουν.
2) Οι Ρωμαίοι καταδίκαζαν εις θάνατο τους μη Ρωμαίους πολίτες δια της σταυρώσεως (Απόστολος Πέτρος και Απόστολος Ανδρέας) και τους ρωμαίους μεν πολίτες δια του αποκεφαλισμού (Απόστολος Παύλος)
3) Στο τέλος της ημέρας, για το αν φταίει ο Πιλάτος η οι Εβραίοι δεν νομίζω να έχει πλέον καμία σημασία αφου εμεις οι ίδιοι Τον Σταυρώνουμε καθημερινά και νομίζω οτι όλο το νόημα της ζωης βρίσκεται σε αυτο το σημείο...

Όσο για τις απόψεις σας για το αν ήταν ο Χριστός Έλληνας δυστηχώς αγγίζουν τα όρια άλλης θρησκείας και οχι απλά αίρεσης... διαβαστε το παρακάτω σας παρακαλώ...
http://www.egolpion.com/jesus_paganns.print.el.aspx

Ανώνυμος είπε...

Panayiotis Omirou
Και όταν έγραφα αναφερόμουν σε κάποια άτομα σαν εσένα.Είσαι από τους super ''ορθοδόξους'' που γράφει και ένας φίλος πιο πάνω.Εν πάσι περιπτώσει ,δεν αναιρείς τίποτα από αυτά που λέω ,αφού στηρίζεσαι στα Ευαγγέλια και στις επιστολές του Παύλου (που όποιος διαβάσει την πραγματική ιστορία του Παύλου θα αλλάξει σε πολλά γνώμη) που είναι γεμάτα ανακρίβειες και έχουν αλλάξει πολλές φορές μέχρι να πάρουν την τελική τους μορφή.Επίσης πολλοί Ρωμαίοι σταυρώθηκαν αφού το έθιμο ξεκίνησε από την ίδια τη Ρώμη.Μη μου πεις ότι και στη Ρώμη σταύρωναν...εβραίους.Ύστερα οι εβραίοι κατά τη Ρωμαική κατοχή,σαφώς και είχαν το δικαίωμα του λιθοβολισμού για τους ''βλάσφημους'' και να επικαλεστώ και εγώ τα ευαγγέλια και τη μοιχαλίδα που ο Χριστός έσωσε από βέβαιο λιθοβολισμό.Στις θρησκευτικές τους τιμωρίες ,δεν επενέβαιναν οι Ρωμαίοι (ήταν ένας τρόπος να επικρατεί η Pax Romana).Έπειτα είναι ένα ξεκάθαρο νομικό επιχείρημα το ότι ο Χριστός ήταν Ρωμαίος πολίτης και δικάστηκε από έναν Ρωμαίο έπαρχο.Επουδενί δε θα καταδεχόταν ένας έπαρχος να ασχοληθεί με έναν ντόπιο και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.Και μάλλον δε διάβασες καλά το σχόλιο μου αφού γράφω ''μακριά από μένα οι θεωρίες για δήθεν ελληνική καταγωγή του Χριστού'',αυτό όμως δε μου απαγορεύει την εξαγωγή συμπερασμάτων.Την 3 πρόταση δε γνωρίζω αν τη γράφεις για εμένα ,και φυσικά είμαι αμαρτωλός ,αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να διασώσω τη μνήμη Του από αυτούς που τον θεωρούν εβραίο.Ξεκολλήστε επιτέλους ! Δεν είναι αίρεση να υποστηρίξουμε το ότι ο Χριστός δεν ήταν εβραίος.Και ούτε παγανιστές είμαστε όπως μας ονομάζει ο σύνδεσμος που παραθέτεις.Και φυσικά δεν πιστεύουμε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε το 6000 π.Χ όπως λέει η παλαιά διαθήκη σας ,όταν το 6000 π.Χ ξεκινούσε ο κυκλαδικός πολιτισμός.Έχουμε και μυαλό και κάνουμε την έρευνα μας ,δεν καταπίνουμε αμάσητο ότι μας σερβίρει η εκκλησία.Αν το κάναμε αυτό δε θα είχαμε την επανάσταση του 1821 και ακόμα υπόδουλοι θα ήμαστε.Τελείωνω το σχόλιο μου με την αδιαμφισβήτητη εγκυρότητα της Σινδόνης που προσδίδει στο Χριστό αρμονικά χαρακτηριστικά και σε καμιά περίπτωση τα εβραικά-ιουδαικά της εποχής εκείνης.
Υ.Γ.Καλό θα είναι να εκφράζουμε ιστορικές απόψεις και όχι θρησκευτικές που αναμφίβολα οδηγούν σε αδιέξοδα.
Υ.Γ1.Κόκκινε Ουρανέ αν γίνεται σε παρακαλώ να περάσει ,έκανα κόπο να το γράψω.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Panayiotis Omirou είπε...

1) ΕΣΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΥΡΙΟ ΜΙΛΑΣ? ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ?ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΥΤΟΣ? ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΦΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙΣ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ?
2)ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΝΑΙΡΕΙΣ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΕ ΜΟΙΧΑΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ?ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Panayiotis Omirou
Δε θεωρώ τα ευαγγέλια αξιόπιστα όχι λόγω ατιμίας των ευαγγελιστών ,αλλά λόγω των πολλαπλών αλλαγών που έχουν συντελεσθεί από τη μέρα που γράφηκαν.
Προφανώς και γράφεις κεφαλαία επειδή έχεις νευριάσει.Δεν ήταν πρόθεση μου να νευριάσεις,απλά επιθυμώ ανταλλαγή απόψεων και ιστορικών γνώσεων.
Έπειτα ,όπως γράφω και στο παραπάνω σχόλιο,'' και να επικαλεστώ και εγώ τα ευαγγέλια και τη μοιχαλίδα που ο Χριστός έσωσε από βέβαιο λιθοβολισμό'',εννοώντας δηλαδή πως θα χρησιμοποίησω πηγές που δεν εμπιστεύομαι εξολοκλήρου για να αποδείξω ότι έχω δίκιο.Για αυτό και επικαλέστηκα τα ευαγγέλια.Επίσης να επεξηγήσω πως όταν λέω ότι η σταύρωση ξεκίνησε ως έθιμο στη Ρώμη ,εννοώ πως τη χρησιμοποίησαν και οι Ρωμαίοι κυρίως για τους Ρωμαίους που πρόδωσαν τη Ρώμη ,αφού το έθιμο αυτό είχε ξεκινήσει από την Ανατολή.Δεν το έγραψα σωστά.
Τέλος έχω ασχοληθεί,φυσικά ερασιτεχνικά, με το ζήτημα της καταγωγής του Χριστού ,ΜΗΝ πιστεύοντας(λόγοι αντικειμενικής έρευνας) πως σε ένα Σύμπαν με εκατομμύρια πλανήτες, ο Θεός αποφάσισε να ενσαρκωθεί ειδικά στο δικό μας πλανήτη.Δεν είμαι άξιος να μιλήσω για τη θεϊκή Φύση Του,αλλά ασχολούμαι με τη μισή ανθρώπινη καταγωγή Του,που ήταν αποδεδειγμένα ΜΗ ιουδαϊκή.Τώρα το τι ήταν είναι άλλο θέμα...
Τελειώνοντας ναι,προσπαθώ εγώ ο αμαρτωλός και άλλοι αμαρτωλοί να διασώσουμε τη μνήμη Του ,αποδεικνύοντας με όσα μέσα διαθέτουμε τη ΜΗ εβραϊκή καταγωγή Του και αντί εσείς να χαρείτε ή έστω να δείτε με θετικό μάτι αυτήν την προσπάθεια ,μας βγάζετε αιρετικούς και παγανιστές και ότι πιστεύουμε στο θεό
Ήλιο.Αυτό κάνετε...
Υ.Γ.Αγαπητέ Κόκκινε Ουρανέ ,χίλια συγγνώμη για ένα ακόμα σχόλιο(το λέω μιας και έχεις προχωρήσει και σε άλλα νέα άρθρα),αλλά σε παρακαλώ αν γίνεται,πέρασε το ,εφόσον το κρίνεις μη προσβλητικό ,διότι έκανα κόπο να το γράψω.Ευχαριστώ πολύ.

Panayiotis Omirou είπε...

Άκου φίλε ανώνυμε 1:43,

Δεν θύμωσα και τα κεφαλαία δεν σημαίνουν μόνο θυμό
Ας τελειώνουμε πλέον με αυτή τη συζήτηση...


1)Αφού με το σκεπτικό σου τα Ευαγγελια αλλαχτηκαν πως είσαι βέβαιως ότι οι δικές σου πηγές είναι αξιόπιστες? Πότε γραφτήκαν (τα ευαγγελια χρονολογούνται)? Ποιοί τις γράψαν(τα Ευαγγελια οι 4 ευαγγελιστες)? Τι διασφαλίζει την εγκυρότητα τους (των Ευαγγελίων τα εκατομμυρια τον μαρτύρων και Αγίων που συνεχίζουν μέχρι σήμερα).

2)Ακόμη συνεχίζεις στο τελευταίο σου σχόλιο να μιλάς για τον Χριστό βασισμένος σε "αντικειμενικες"(κατα εσένα πάντα) έρευνες και να λές ότι δεν πιστεύεις πως ο Θεος ενσαρκώθηκε στην γη ενω στο πρώτο σου σχόλιο εύχεσαι με το Χριστός Ανέστη. Πως Ανέστη αφού δεν είναι ο ενσαρκωμένος Θεός? Τι μπέρδεμα είναι αυτό?

3) <<"Τελειώνοντας ναι,προσπαθώ εγώ ο αμαρτωλός και άλλοι αμαρτωλοί να διασώσουμε τη μνήμη Του ,αποδεικνύοντας με όσα μέσα διαθέτουμε τη ΜΗ εβραϊκή καταγωγή Του και αντί εσείς να χαρείτε ή έστω να δείτε με θετικό μάτι αυτήν την προσπάθεια ,μας βγάζετε αιρετικούς και παγανιστές και ότι πιστεύουμε στο θεό
Ήλιο.Αυτό κάνετε...">>

Ποίοι είσαστε επιτέλους εσείς που θα διασώσετε την "μνημη" του ζώντος Θεού? Ο Θεός δεν είναι μια ανάμνηση, ο Θεος ηταν, είναι και θα είναι στους αιώνας των αιώνων...

Φίλε, μπορείς να υποστηριζεις ότι και όποια άποψη θέλεις, μόνο να μην υποκρίνεσαι με το να προσποιεισαι τον Ορθόδοξο Χριστιανό με τα "Χριστος Ανέστη" και τις δήθεν "προσπάθειες" σου να διασώσεις την μνήμη Του Ζώντος Θεού λές και ο Θεος σε έχει ανάγκη να διασωσεις το όνομα του, εκτός αν όντος δεν πιστεύεις στην Θεότητα του που αν είναι έτσι τότε πως μπορεις να έχεις άποψη για το ποιό πάνω άρθρο αφού δεν πιστεύεις στην Θεότητα του Χριστού? Αν είναι έτσι τότε έπρεπε να βγείς καθαρά και να πείς δεν πιστεύω στην Θεότητα του Χριστού και στα Ευαγγέλια/Αποστόλους/Επιστολές για να ξέρουμε με ποιόν μιλούμε και οτι αλλο είναι το θέμα σου...

Ποιές είναι οι πηγές σου επιτέλους που αποφευγεις να φανερώσεις (τα χάλκινα βιβλια,...?) και οι συντρόφοι σου που προσπαθείτε μαζί να "καθαρίσετε το όνομα του Κυρίου"(Λιακόπουλος? Ιεχωβάδες?)

Ο Θεός μαζί σου .

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε φίλε με παρεξήγησες.Εν ολίγοις και για να μην κουράζουμε τη συζήτηση,εννοώ πως: δεν πιστεύουν όλοι ότι ο Χριστός είναι ο υιός του Θεού,για αυτό ασχολούνται μόνο με την ιστορική του ύπαρξη και όχι με την ενδεχόμενη θεϊκή Του.Σε αυτό το πλαίσιο ασχολούμαι και εγώ (ερασιτεχνικά),μόνο με τη λεγόμενη ανθρώπινη φύση Του,αφού άμα αναφερθούμε θεολογικώς,οι άθεοι θα μας λοιδορήσουν,γι'αυτό κρίνουμε πάντα ιστορικά.
Επίσης, για να κλείσουμε,όχι δεν ασχολούμαι με το Λιακόπουλο και τα ...νεφελίμ,ούτε είμαι Ιεχωβάς ούτε πιστεύω,επαναλαμβάνω στον θεό...Ήλιο.Είμαι Ελληνορθόδοξος και επιθυμώ ακριβώς αυτό: Ελληνορθοδοξία,χωρίς παλαιές διαθήκες και ιστορίες των εβραίων που αποδεδειγμένα δεν υπήρξαν.Για σένα όμως είμαι αιρετικός...
Και τελικώς σίγουρα δεν τον ενδιαφέρει τον Χριστό ,αν θα σώσω εγώ το Όνομα Του,δε χρειάζεται σωτηρία,ότι κάνω το κάνω επειδή προσπαθώ να είμαι ταπεινός ,ξεφεύγοντας από τα δικά σου ''θρησκευτικά πλαίσια'' για αυτό και φαντάζω ''παράξενος'' στα μάτια σου!