Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΗΠΑ: Διάσημος «χαρισματικός» ηγέτης φιλάει τα πόδια καθολικού ζητώντας «συγνώμη», χάριν «ενότητας» και «αδελφοσύνης»

Ο Αμερικάνος Lou Engle ανήκει στην «χαρισματική κίνηση» και ηγείται ενός προγράμματος συνεχούς προσευχής και νηστείας για «μετάνοια και αναζωπύρωση» στις ΗΠΑ, που λέγεται “The Call”. O Engle – ο οποίος διοργανώνει μεγάλες υπαίθριες προσευχές από το 1999 - έχει κατηγορηθεί ότι είναι «φανατικός θεοκράτης», ότι εμπλέκει την πολιτική στην θρησκεία, εντασσόμενος στον χώρο της (άλλοτε κραταιάς) «χριστιανικής δεξιάς», ενώ ορισμένοι στους χριστιανικούς κύκλους, τον κατηγορούν ως «ψευδοδιδάσκαλο».  
Στις 9 Απριλίου, έλαβε χώρα στο Memorial Coliseum στο Los Angeles, μια τέτοια εκδήλωση προσευχής, με την ονομασία Azusa Now, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100.000 άνθρωποι.

Η εκδήλωση διαφημίστηκε ως «τολμηρή έκκληση προς τον Θεό να στείλει την "βροχή της αναζωπύρωσης", σε μια «ολόκληρη ημέρα 15 ωρών αφιερωμένη στο σκοπό της ενότητας, στα θαύματα, θεραπείες και διακήρυξη του ευαγγελίου».

Σε κάποια στιγμή της εκδήλωσης, εμφανίζεται ο Ιταλός καθολικός Matteo Calisi, εκ μέρους των "καθολικών χαρισματικών", που διορίστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο να υπηρετεί το Ποντιφικό Συμβούλιο για τους λαϊκούς, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος της Καθολικής Αδελφότητας των Χαρισματικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων. Ο Calisi έχει ιδρύσει την οργάνωση United in Christ(Ενωμένοι εν Χριστώ), μια οργάνωση που αγωνίζεται για τον οικουμενισμό. Ο Calisi, είπε στο κοινό ότι προερχόμαστε "από την ίδια οικογένεια" και ότι η διαίρεση μεταξύ των Χριστιανών είναι μια «διαβολική αμαρτία» και ότι τον Ιησού «δεν τον νοιάζει» εάν οι Χριστιανοί διαφωνούν σε θέματα πίστης και ότι (ο Χριστός) δεν θα μας γνωρίσει από τα δόγματα, αλλά από την "αγάπη".

Ο ίδιος ο Engle (ο οποίος σε όλη την εκδήλωση κουνιέται σαν σπαστικός) είχε καλέσει ειδικά Ρωμαιοκαθολικούς να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

«Εμείς απλά θέλουμε να καλωσορίσουμε τους καθολικούς αδελφούς και αδελφές μας από την Αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες που ήρθαν για να προσευχηθούν», λέει σε ένα βίντεο. «Ελάτε στο Memorial Coliseum πιστεύοντας σε μια κίνηση ενότητας και επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος».

Προηγήθηκε "συγνώμη" (γενικώς και αορίστως) του Calisi στους "αδελφούς προτεστάντες", ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι θα ήθελε να πλύνει τα πόδια του Engle, "όπως κάνουμε εμείς οι καθολικοί", αλλά επειδή είναι "πρακτικά δύσκολο", έπεσε και του φίλησε τα πόδια, ως μια κίνηση «συμφιλίωσης» μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών. Ως ανταπόκριση σε αυτή την κίνηση, ο Engle εν συνεχεία έπεσε στα πόδια του καθολικού φιλώντας τα παπούτσια του (!) επί ώρα, με το πλήθος να δείχνει συγκινημένο. Ένας άλλος καθολικός ιερέας στη συνέχεια, προσευχόμενος θα κάνει έκκληση "να επιστρέψουν οι καρδιές των τέκνων στους πατέρας" (Μαλαχίας 4:6) - αναφορά για επιστροφή στον Πάπα; 

Το περιστατικό ξεκινά στο 6:55:00 του βίντεο. 



Διάβασε:

ΚΟ: 
1. Η Αζούσα είναι μίας οδός του Λος Άντζελες, σε ένα σπίτι της οποίας έλαβε χώρα, στις αρχές του 20ου αιώνα, η λεγόμενη "Αναζωπύρωση της Οδού Αζούσα", γεγονός που θεωρείται η αφετηρία της ιστορίας της γέννησης της πεντηκοστιανής κίνησης.
2. Η κίνηση των Χαρισματικών Χριστιανών συνδέεται με το κίνημα των Πεντηκοστιανών Χριστιανών. Χαρακτηριστικό της κίνησης - ειδικά μετά το 1960 - είναι ότι οι οπαδοί της δεν αποχωρούν, ούτε αποκόπτονται από την εκκλησία στην οποία ανήκουν, αλλά παραμένουν σ’ αυτή με σκοπό να την «αναγεννήσουν» ή να την «αναζωπυρώσουν».

3. Το πλύσιμο των ποδιών που συνδέεται με τον Μυστικό Δείπνο, όπου ο Ιησούς Χριστός έπλυνε τα πόδια των δώδεκα αποστόλων Του, είναι ένα τελετουργικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που τελεί την Μ. Πέμπτη. Από το 1570 έως το 1955, στο καθολικό ευχολόγιο, η ιεροτελεστία του πλυσίματος των ποδιών δεν συνδέονταν με την Θεία Λειτουργία. Το 1955 αναθεωρήθηκε από τον Πάπα Πίο ΧΙΙ και από τότε η τελετή γιορτάζεται με τον ιερέα να πλένει τα πόδια 12 επιλεγμένων ανδρών. Σε πλήρη παραφωνία του καθολικού τυπικού, το 2013, ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια δύο γυναικών και μετά νεαρών μουσουλμάνων σε κέντρο κράτησης στη Ρώμη. Στη συνέχεια, το έκανε σε άτομα με ειδικές ανάγκες και – φυσικά - σε πρόσφυγες, δώδεκα τον αριθμό. Το 2016 ανακοινώθηκε ότι το Ευχολόγιο είχε αναθεωρηθεί ώστε να επιτραπεί να πλένονται και τα πόδια γυναικών. Το 2016 καθολικοί ιερείς σε όλον τον κόσμο έπλυναν πόδια ανδρών και γυναικών.
Ας επιτραπεί μια παρατήρηση: Ο Κύριος Ιησούς Χριστός έπλυνε τα πόδια των Μαθητών Του σε ένα σπίτι στην Ιερουσαλήμ. Ήταν μόνον Αυτός και οι 12 μαθητές Του. Δεν έγινε δηλαδή δημόσια, δεν υπήρχαν άλλοι και δεν αποτελούσε μια κίνηση του Χριστού που ήταν για τον καθένα (όπως το κήρυγμα ή ακόμα το θαύμα). Οι μαθητές μάλιστα ήταν «καθαροί», σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού (Ιωάννης 13:10), αλλά «ουχί πάντες» (Ιούδας). Οι μαθητές έλαβαν εντολή να νίπτουν «τους πόδας αλλήλων». 

4. Είναι γνωστό ότι στην ατζέντα της Νέας Τάξης σε περιώνυμη θέση βρίσκεται η ένωση των θρησκειών - πανθρησκεία, χάριν της "ειρήνης", μέσω της οικουμενιστικής κίνησης. Αρχικά σε "δια-χριστιανικό" επίπεδο και μετά σε "δια-θρησκευτικό" επίπεδο. Με τους "από πάνω" δεν υπήρχε σοβαρό εμπόδιο. Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, διαθρησκευτικοί "διάλογοι", συμπροσευχές κλπ ήδη είναι σε πλήρη λειτουργία εδώ και χρόνια. Το πρόβλημα, υπήρχε με τους "από κάτω". Η "αγαπολογία" και ο "αδογματισμός" φαίνεται να είναι οι μοχλοί που θα ανοίξουν τις πόρτες των εκκλησιών στο να δεχτούν την "ενότητα". Άλλωστε η "αγάπη" έχει ξεκλειδώσει και άλλες "δύσκολες" πόρτες ("γάμο" ομοφυλοφίλων, άνοιγμα συνόρων, πολυπολιτισμικές κοινωνίες κλπ). Το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται. 

Στο βιβλίο του «Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος» (1976), ο Ιερομόναχος Σεραφείμ Ρόουζ (1934-1982) χαρακτηρίζει το πνεύμα της «χαρισματικής αναζωπύρωσης» οικουμενιστικό. Η ψευδο-ενότητα οικουμενιστικής φύσεως και ορολογίας που προωθείται από τους χαρισματικούς δηλώνεται και από έναν από τους κορυφαίους «πατέρες» του Πεντηκοστιανισμού, τον David Du Plessis (1905-1987), ο οποίος εξάπλωνε τα νέα για το «βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος» ανάμεσα στις ομολογίες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, ανταποκρινόμενος σε μια «φωνή» που τον διέταξε να το κάνει το 1951. Όπως ο ίδιος ομολογεί (στην φωτογραφία στέκεται δίπλα στον Πάπα Παύλο ΣΤ' . Αξιοσημείωτο είναι ότι ο τότε Πάπας κάλεσε τον Du Plessis ύστερα από προτροπή του Calisi!) «τις πιο ισχυρές εκδηλώσεις του Πνεύματος τις βρίσκουμε στις νεωτεριστικές κινήσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου και στους αποκαλούμενους "φιλελεύθερους" κύκλους των δυτικών εκκλησιών και καθόλου στους φονταμενταλιστές. 
Χωρίς καμιά αμφιβολία, ο προσανατολισμός της «χαρισματικής αναζωπύρωσης» είναι ισχυρά οικουμενιστικός. Ένας «χαρισματικός» Λουθηρανός πάστορας, ο Clarence Finsaas, γράφει: «Πολλοί εκπλήσσονται που το Άγιο Πνεύμα μπορεί να κινείται εξ ίσου στις διάφορες παραδόσεις της ιστορικής Εκκλησίας... είτε το δόγμα της εκκλησίας έχει υπόβαθρο Καλβινισμού ή Αρμινιανισμού, αυτό λίγο μετράει, αποδεικνύοντας ότι ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τα πιστεύω μας κι ότι καμιά ομολογία δεν έχει μονοπώλιο σ’ Αυτόν». Ένας Επισκοπιανός πάστορας, μιλώντας για τη «χαρισματική αναζωπύρωση», αναφέρει ότι «οδηγεί οικουμενικά σε μια αξιοσημείωτη σύμπραξη Χριστιανών από διαφορετικές παραδόσεις..», ενώ το «χαρισματικό» περιοδικό ‘Inter-Church Renewal’, είναι γεμάτο από εκδηλώσεις «ενότητας» όπως: «το σκοτάδι των αιώνων έχει διαλυθεί και μια Ρωμαιοκαθολική καλόγρια κι ένας Προτεστάντης μπορούν ν’ αγαπούν ο ένας τον άλλο μ’ ένα παράξενο νέο είδος αγάπης», που αποδεικνύει ότι «οι παλιοί ομολογιακοί φραγμοί γκρεμίζονται. Οι επιφανειακές δογματικές διαφορές πηγαίνουν στην άκρη για να έρθουν όλοι οι πιστοί στην ενότητα του Αγίου Πνεύματος» (σελίδα 159 επ.).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το θεμα για μενα ειναι οτι ο οικουμενισμος σαν ιδεα ακουγεται αρκετα καλος και εδω ειναι το προβλημα.αληθεια ποιος δεν θα ηθελε την ειρηνη των λαων την αγαπη και τοσα αλλα καλα που ενωνουν τους ανθρωπους παρα εναν δογματισμο που λεει εμεις εχουμε το δικιο η οχι εμεις το εχουμε.θα ηθελα να κανεται μια αποσαφηνιση του θεματος περι οικουμενισμου π.χ γιατι ειναι κακος ποιες η παγιδες του κλπ γνωριζω την θεση της ορθοδοξιας ομως ειναι δεν μπορει να με καλυψει γιατι ειναι δογματικη και το να λες οτι η μουσικη που αρεσει εσενα ειναι και η καλητερη δεν μου αρκει σαν απαντηση απλα θελω να ξερω κατι περισοτερο για αυτην την πανθρησκεια και των οικουμενισμο αν μπορειτε να ανεβασετε κατι για της θεσης τους.σαφως και ερχονται ντυμενοι προβατα οι οικουμενιστες και προβαλουν στοιχεια που ειναι ομορφα και αποδεκτα για τους ανθρωπους ομως για να γινουν πιστικοι για εμενα τουλαχιστον θα πρεπει πρωτιστος να πουνε ο παπας και ο καθε παπας την αληθεια στον κοσμο και η πρωτη αληθεια ειναι οτι δεν εχουν κανενα δικαιωμα να καθονται σε θρονους και να θεωρουν τους εαυτους τους ανωτερους απο το ποιμνιο τουλαχιστον αν θελουν να λεγονται χριστιανοι γιατι η διδασκαλια του χριστου αλλα λεει.τελικως θα πω οτι γνωμη μου ειναι οικουμενισμος στην αγαπη στην ειρηνη ναι γιατι ειναι πνευμα χριστιανικο ομως αυτο ειναι θεμα του καθενος ξεχωριστα σαν προσωπικοτητα να το κανει τροπο ζωης τους λυκους ντυμενους προβατα δεν μπορουμε να τους πιστευουμε ακομα και αν κυρητουν καλες ιδεες για την ανθρωποτητα η καρδιες τους ειναι κακες.και η καλητερη παραβολη για αυτους τους παπες πατριαρχες ποιμενες κλπ ειναι αυτη που λεει οτι καθε δεντρο γνωριζεται απο τον καρπο του βλεπε ματθαιον κεφ 6,15-20. και γνωριζουμε τον καρπο του καθε παπα και του καθε πατριαρχη και του καθε ηγετη καθε δογματισμου εγκληματα και μονο εγκληματα και αυτα στο ονομα του χριστιανισμου.ο θεος να μας φυλαει ολλους

Ανώνυμος είπε...

διαβασα επισης τα αρθρα σας με το ιταλια συναντηση προτεσταντων με των παπα και το αλλο με την αναγκη για μια παγκοσμια θρησκεια και των αδιαμφισβητητο ηγετη της και καταλαβα οτι ο σκοπος τους και παλι ειναι να διαιωνιζουν αυτον τον τροπο ζωης της ιεραρχιας και της υποδουλωσης των ανθρωπων σαφως και γνωριζουν οτι ο ανθρωπος ενεργει με βαση τα πιστευω του και αυτο θελουν να το ελενγχου.με οδηγο την χριστιανικη διδασκαλια δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα και μαλλο μπορουμε να συγκρινουμε και να βλεπουμε της παγιδες τους.εκανα το σχολιο που ζητουσα να μου πειτε περισοτερα για των οικουμενισμο ομως δεν ειχα διαβασει τα αρθρα που προτεινατε και νομιζω μαζι με την δικια μου αντιληψη περι του θεματος γινεστε κατανοητη ευχαριστω και συγνωμη για την φλυαρια.

Ανώνυμος είπε...

Skywatcher, σου στέλνω ένα link από το youtube, που αν δεν το έχεις υπ' όψιν, ίσως να σε ενδιαφέρει... Είναι η μαρτυρία μίας "χαρισματικής διαμαρτυρόμενης" για τους λόγους που έγινε Ορθόδοξη...! Είναι το πρώτο μέρος από τρία. Μπορείς να συνεχίσεις και στα άλλα δύο...
https://www.youtube.com/watch?v=_B3tMIaIb-Q

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΥ ΟΧΙ ………….
ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ……….
ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ .. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ..
ΔΕΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
https://www.youtube.com/watch?v=NiyoPh9RoPU
https://www.youtube.com/watch?v=UzXRhk0xWbI

Ανώνυμος είπε...

Η "αγάπη" είναι ένα δυνατό χαρτί που κρατεί ο Σατανάς στα χέρια του. Εν ονόματι αυτής της αγάπης προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν όλα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος αγράμματος γράφει το "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" με ένα "γ", και δεν γνωρίζει ότι τα αποσιωπητικά έχουν αποκλειστικά και μόνο τρεις τελείες...;

Unknown είπε...

Ο Απ.Παύλος αδέρφια μου είπε ότι πνεύματα υπάρχουν πολλά δεν είναι όμως ολα εκ Θεου, όποιο ομολογεί πως Ιησους Χριστός ήρθε έζησε και έπαθε ως άνθρωπος κ ως άνθρωπος πήγε πάλι στον Πατέρα, αυτο είναι εκ Θεού. Επίσης από τους καρπους που κάνει το δέντρο βλέπει κάποιος αν είναι καλο ή όχι. Εμείς ως ορθόδοξοι γνωρίζουμε πως η πίστη μας δεν είναι θρησκεία αλλα μια καθημερινή αποκάλυψη εσω κ εξω μας. Ζει Κύριος ο Θεός λοιπόν κ οποιον θέλει τον ελεεί όπως Αυτός γνωρίζει ως ο μονος Αγαθός κ Φιλάνθρωπος. Τα χαρίσματα κ οι εκδηλώσεις του Αγ Πνεύματος υπάρχουν μέσα μας απο την βάφτιση μας (Αγ.Μύρο). Ακόμα κ η γλωσσολαλιά. Δεν μας συμφέρει όμως να γονατήσουμε ζητώντας απο τον Κύριο την εκδήλωση τους, έτσι γεμάτοι πάθη κ παράνοιες... Μας συμφέρει να γονατήσουμε κλαίωντας ζητώντας έλεος κ φώτιση αφού μετανιώσουμε κ αλλάξουμε σιγα σιγα ζωή με την βοήθεια της Θείας Χάρις. Τα υπόλοιπα αν έρθουν θα έρθουν σαν αεράκι γλυκό που πάει όπου θέλει...